Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

Ny singel(!) idag från mitt husband nummer ett!

Tankarna förs direkt till klassiska alster som Tabula Rasa och Silence is Sexy och skapar verkligen mersmak inför det kommande albumet.

Turnén lär väl dock bli framflyttad är jag rädd, där jag har biljetter till Köpenhamns spelningen. Nu är de ju dock även klara för en spelning på Liseberg(!) den 11:e september.

 

y7wYf60.png

Link to comment
Share on other sites

Unknown-1.jpeg.efd5f93442a21a5cd87f998d9b960674.jpeg

 

Volym II av den legendariska JAZZMATAZZ. Detta är musik jag ständigt återkommer till. GURU, som dessvärre är inte är med oss längre, var grymt bra. Han binder ihop utvecklingen i de svarta musiken från Jazz till R&B, HipHop osv. Använder toppmusiker från olika av dessa genrer och har skapat odödlig musik av hög kvalitet tycker jag.  Tex Freddie Hubbard, Donald Byrd, Ramsey Lewis, Kool Keith, PatraJamiroquaiBranford Marsalis, Courtney Pine och Ronny Jordan är "In the house"  och GURU själv sjunger och snackar.

Link to comment
Share on other sites

I min vinylsamling ligger Blue Note Trip bredvid JAZZMATAZZ. Samma anda. Vill man testa systemets förmåga att låta live skall man testa Blue Note trip - Saturday Night sida B och ösa på på lite mer än vanligt. Håll i er och kolla så inte stegen klipper. Grymt bra drag är det. (Bör testas på vinyl. Har den på CD också men det blir verkligen inte samma sak... vet inte varför, men det är bara så. Man kommer inte lika nära och blir inte lika musikaliskt involverad trots sprak och knaster. De som testar digitalversioner kommer missa en del av magin, sorry. :app:)

 

R-644808-1396172891-8565.jpeg.jpg.b29a3103b215b4f7dd1a9e2a41bd7a60.jpg

Link to comment
Share on other sites

R-11984024-1531900169-5923.jpeg.jpg.8c12e573dc746b72a2ce029d9918a47d.jpg

 

Söndagsmorgon med bländande sol men med Coronas hot över världen. Bedrövligt. Musiken verkar dock överleva allt, fråga Shostakovitch.

 

Shostakovitch första inspelning med första Cellokonserten som skrevs för vännens Mstislav Rostropovich bländande förmåga. Den skrevs -59 och denna inspelning är från -60 och det är den första inspelningen med denna cellokonsert. 

Symfoni nr:1 som hade premiär -29 går inte heller av för hackor. Han var 19 år när han skrev klart den som ett examensarbetet!!! Mottagandet var överväldigande och han fick ha premiär i Leningrad. Det är fortfarande en av hans mest uppskattade symfonier. Snacka om rivstart för hans karriär.  Detta blev dock mycket problematiskt med den Sovjetiska regimen och Shosta fick gå en nästan omöjlig konstnärlig balansgång med kommunismens onda öga riktat mot honom. Han var ofta rädd för sitt liv. 

 

Mycket bra vinylalbum.

 

 

 

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...