Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

500x500.jpg.4afcd6689518bef6d082801311feabe5.jpg

 

Norsk musik. Denna grupp har jag aldrig släppt. Upptäckte den tunt 1997 och tycker de är ruggigt bra. Soul, funk, R&B. Hade de varit svenska hade de antagligen slagit stort. Nu blir de bara en Norsk lokal grupp. 

För mig är detta kvalitet av högsta klass. Instrumentalister och sångerska i toppklass. Låtmaterialet är har hög klass och jag tröttnar inte på detta. Karaktärsfulla låtar, härligt sound och bra inspelning. Instrumenten tillåts ta ut svängarna och just svänget i musiken är strålande.

 

... kanske till och med lindome skulle tycka att det är funkit nog. :11:

Link to comment
Share on other sites

IAMX är en gammal favorit som går långt tillbaka till hans tid i Sneaker Pimps, på senare år så har det väl varit lite blandade känslor dock, men det är alltid en trevlig upplevelse live. Nu var han på gång till Sverige med en akustisk uppsättning i mindre och intimare skala för en sittplats publik, detta blev ju såklart uppskjutet pga vi vet alla vad. IAMX är vanligtvis mer elektronisk rock/pop där nya akustiska och avskalade "Echo Echo" är en lite annorlunda upplevelse, först tyckte jag det funkade sådär med hans röst, men ju mer jag lyssnar ju mer gillar jag det ändå, och produktionsmässigt är det snyggt, det låter riktigt trevligt.

 

WGdApYc.png

Link to comment
Share on other sites

Jag lyssnar på en av mina absoluta favoriter inom klassisk gitarrtriosättning. Musiken är fantastisk om man har jazzbacillen i sig. Ljudet är lika bra. Det handlar om Joe Pass’ album Intercontinental som jag första gången hörde när jag bodde i Montreal. Jag har för säkerhets skull ett par exemplar. Lyssna t ex på Joe’s Blues. Gitarrtrio av det klassiska snittet när det är som bäst. Köp den om du kommer över ett ex!
 

@calle_jr det är Joe’s Blues som spelas i länken jag mejlade till dig idag )
 

F45C66D2-229A-43C7-98FA-5C776A97F07F.jpeg

Link to comment
Share on other sites

R-5926475-1478084589-1235.jpeg.jpg.eb20d8b20c194bfc2f0435263c74731a.jpg

 

En fantastiskt vacker violinkonsert som jag tycker passar våren. Romantik.  Här med Itzhak Perlman på Violin. Bra inspelning och Itzhak gillar jag skarpt. Han kan bättre än många andra kombinera tekniken, tempot, anslaget i tonerna och dynamiken i sitt spel med en stor portion känsla och det låter aldrig ansträngt. Han har ett "headroom" i sitt spelande som många andra duktiga violinister inte har tycker jag. 

Han trollbinder mig i musiken och jag glömmer här och nu och bara åker med i hans spel.

 

 

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...