Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

"MANBLIRGLAD MUSIK"

 

694136774_Skrmavbild2019-03-11kl_18_33_05.png.93f4f3ccf9d25e6556afbd308eda44ef.png

 

Funk Unit med Nils Landgren gör mig aldrig besviken. Tvärt om gör de mig alltid glad. Nils är fruktansvärt bra tycker jag. Han sjunger jättebra med härlig och egen karaktär och när han sedan drar och tutar i sina röda trombon är det inte sämre. :D 

Så klart är det Funk men det är i bland lite lugnare Jazziga toner också. Att Ray Parker Jr. kan lira funk på gitarr är ju redan känt och i detta album bekräftas detta. 

Detta album är kalasbra tycker jag "manblirglad musik". 

 

Link to comment
Share on other sites

IMG_0468.jpg.ace3de3757b910b564cd94aef88daae3.jpg

 

Maceo Parker firar sitt 75e år i lovet med denna platta. Han kanske inte behöver någon närmare presentation... eller så behöver han det? Så bra att det fick bli en egen bild (med iPhonen iofs) på omslaget. Det förtjänar denna platta.

 

En nutida gigant som saxofonist. Soul, funk, rock och andra modernare musikgenrer har han berikat med sitt bländande spel. Förutom med sitt eget band har han lirat med vår egen gigant Nils Landgrensom har spelat med honom på 90-talet, Prince hängde han med länge, James Brown också länge, Red Hot Cilli Peppers, Keith Richard, Hans Theessink är bara några få av alla de världsartister som efterfrågat hans hjälp.

 

Denna platta är jättebra. Maceo och WDR Big Band får det att svänga bra . Ett bra funkit drag som t.o.m lindome skulle vara nöjd med. Enstaka partier är lugnare och jazziga tex spår 2 sida 2 Love Won't Let me Wait där Macao sjunger fint. Gissa om hans medmusikanter kan spela bra också??? 

Maceo spelar med ett stort band och det är bla mycket blås som river i kroppen och backslicken är ofrånkomlig.. Trumslagaren har en framträdande roll i inspelningen. Själv tutar han en hel del i altsaxen och sjunger galant. Inspelningen är av yppersta klass för att vara modern. Oavnligt bra dynamik. Tekniskt snyggt gjord men ack... skall jag klaga på detta nu igen? Jag saknar lite ensambelkänsla, allt låter för bra. Jag får inte till scenen och akustiken. Det är så klanderfritt att jag inte känner igen mig. Studioinspelningars dilemma. Jag vill ha lite inspelningsakustik och 2 microfoner vilket det nog inte är här. Men detta är ju perfekt demo musikinspelning. Det låter skitbra men på viss bekostnad av musiken. 

 

 

 

 

 

 

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Det här är spännande och intressant! Hip-hop för de som är mindre intresserade av vulgärt språk, nedsättande kvinnosyn och hyllning av gangsta-kultur.

Dessutom låter det bra och är förbaskat mångsidigt musikaliskt!

 

0BA22DB7-B6AB-4D66-899C-E6E67EE038C8.jpeg

För att förtydliga;

DJ Krush - Zen på reissue vinyl från 2010

Edited by AlfaGTV
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...