Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

12 hours ago, calm said:

En intressant artikel illustrerad med musik om och med Steely Dan skriven av Anne E Johnson för Copper Magazin.

 

Tackar för tipset! Vill man fördjupa sig i vilken digital utgåva som är "bäst" av albumet Aja så kan jag rekommendera denna sanslösa genomgång på Audiophile Style.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag såg dem live i Montreal 2008. Första halvan stals av deras trummis Keith Carlocks makalösa driv och ljussättning av hela showen och inte minst ljudet. Det var som att lyssna med lurar av bästa märke. Andra halvan släppte de loss ordentligt och släppte lite på att det skulle låta exakt som på skiva och lät deras fantastiska musiker släppa loss ordentligt. Det var en stor upplevelse.

 

20190130_224159.jpg0

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, AlfaGTV said:

Hur upplevde du detta? Jag antar att det är en live-transmission från NY?

Får man nån livekänsla? Det KAN inte vara samma känsla att trava in på Folkan i Spånga som att göra entre på Metropolitan Opera dock! ;)

Jag har aldrig varit på Folkan i Spånga, men väl på Metropolitan en upplevelse i sig. Utöver föreställningen som naturligtvis är målet för ett besök så får man upplevelsen av publiken på köpet, vilket är totalt annorlunda jämfört med att t.ex. gå på Operan i Stockholm, där dresskoden är mer vardagslik. På Mettropolitan gäller det motsatta, dvs. man klär upp sig till tänderna och själva grejen är att vilja synas. På Met finns ett antal lounger som serverar mat och dryck i en mycket strikt social skiktning utifrån sponsorbidrag. Met tycks bara drivas av dess privata donationer och biljettintäkter och i programbladet kan man läsa om vilka som bidragit under året. Den största donationen som gavs det året jag var där och såg La Boheme, var på 50 miljoner dollar. Jag antar att det berättigar till att vistas i den mest prestigefyllda loungen. Här serveras säkert den bästa maten och drycken och visas de mest påkostade och fantasifyllda kreationerna för damer. Herrarnas klädsel är mer strikt smoking eller kostym. Social hierarki är bara förnamnet på dessa event. https://www.metopera.org/visit/dining-at-the-met/

Att fotograferas i festklädsel i trappan upp, tillhör en tradition som numera ligger på Instagramkonto @lastnightatthemet som man säkert bara kommer åt om man har Instagramkonto själv. Jag fick i vart fall inte upp några bilder. Men kul att se. NYC-borna gillar att stå ut.:D:)

 

Calm

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...