Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

Har idag plöjt igenom samtliga Pixies vinyl-album i min samling!

Jag behövde nåt mera lättsmält efter det så nu njuter jag av Madonna - Immaculate Collection på dubbel vinyl, riktigt bra samling med extra bonus i form av QSound-effekterna :)
GA2pVK9.png

Skärmavbild 2018-11-16 kl. 19.02.51.png

Edited by AlfaGTV
Link to comment
Share on other sites

77313440_Skrmavbild2018-11-18kl_21_59_03.thumb.png.aadf1305ad675276ca616486793a7a2f.png

 

Midnight Oil slog igenom 1987 med denna platta, men de hade lirat ihop i ca 15 år innan dess. Mycket politik i texterna och vissa låtar blev borttagna i vissa länder. Vet ej om det var så på just detta album, men det är skarpa budskap och tydliga politiska ställningstaganden. 

Diesel And Dust är ett album jag spelat otroligt mycket under en period strax efter att den kommit ut. Spelade igen om hela albumet från start till mål för första gången på många många år. 

Dottern kom ut och undrade vad detta var. Hon lyssnade lite med mig.  Bra sa hon. Jag håller med. Funkar kanske fortfarande? Det finns många klassiker på detta album.

Link to comment
Share on other sites

1464848654_Skrmavbild2018-11-23kl_17_24_40.thumb.png.f2e07f8b75b89fe702b57dab0110d5a4.png

 

Denna inspelning från 1952 och är ett bra exempel på hur unik Billie är. Hennes röst är ett känslomässigt redskap som få andra sångerskor klarat av att komma i närheten av. Detta är en av de senare album där hon lyckas hålla ihop utan tydliga spår av heroin- och alkoholberoendets nedbrytande effekt. Strax efter detta var det dock kraftig slagsida som slutade med hennes död 7 år senare. Hon han  få med sig Miles Davis in i missbruket under denna tid. Hon bjöd honom en dos i en loge under en spelning och var han sedan fast. Under denna tid trodde många musiker att det verkligen behövdes för att kunna ta sig till nya kreativa höjder. Men baksidan är uppenbar. Men hade Miles varit lika unik utan detta möte??? Personlig tragedi så klart, men musiken glömmer vi inte.

 

När man Lyssnar på Billie Holliday tycker jag det är bra att var extra koncentrerad. I bakgrunden gör sig hennes musik inte alls lika bra. I alla fall jag njuter bäst av henne när jag följer hennes röst hela tiden i musiken, fokus på henne, och låter andra musikanter vara i bakgrunden. Hon berättar och utrycker och förmedlar ffa vemod  i känslor på ett mycket subtilt och trovärdigt sätt. Jag fastnar 

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...