Jump to content

En hifinörds bekännelse


Recommended Posts

4 minutes ago, calle_jr said:

Ok!

Det var lite mer än som jag uppfattade "lite uppdaterad engine".

Verkar helt klart kompetent.

 

 

eller hur, det är ju inte för inte som jag ändå spånar på detta, och så kan jag ju få rätt färg samtidigt också. :smile: jaja, vi får se.

 

sen kan man ju också fråga sig varför alla andra modeller fick en boost i versions nummer men inte Baltic 3.... så om jag krånglar med allt detta så kommer det väl en Baltic 4 lagom tills jag får min upphottade 3:a.

Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, bigblue said:

Om jag hängt med i svängarna här så finns varken RIAA och DAC?

Innebär det att du kör R2R hela dagarna, eller har du annat på gång :-). 

 

hehe, det skulle man kanske kunna tro... RIAA är snart på väg tillbaka "hem" till västkusten igen, men DAC:en har inte farit någonstans ännu. jag tänkte bara högt och gick kanske händelserna lite i förväg, och det är precis så tråkigt och odramatiskt som det kan verka och inget lurt nånstans, OM jag skulle sälja DAC:en så är det bara för att köpa en precis likadan igen, fast svart... :smile: jag kan iaf just nu inte se något annat som jag skulle vara mer intresserad av, men jag är fortfarande inte helt övertygad om att det är värt besväret.

Link to comment
Share on other sites

Nu behöver jag inte uppgradera min DAC längre! Jag upptäckte precis att LampizatOr har städat lite i produktsortimentet och pensionerat inte mindre än 3 klassiska toppmodeller (Big 7 mk3, Golden Gate 3 och Pacific!), vilket gör att det helt plötsligt bara är 2 steg upp från Baltic 3 till allsmäktiga HorizOn! Inte undra på att jag tyckt att det börjat låta bättre här på sista tiden.... :winktongue: Lite jobbigt bara att behöva lägga på en nolla på priset om man vill klättra uppåt på stegen (jag håller ändå Atlantic TRP 3 och Baltic 3 på ungefär samma nivå, mer en smaksak).

 

Men på riktigt så har de senaste rörbytena faktiskt haft förvånansvärt stor effekt dock. Man blir lika förundrad varje gång och det är svårt att förstå att det är samma DAC, fortfarande, igen, gång på gång, så här 2 år senare.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag har aldrig sett Adolphson & Falk live slog det mig för ett tag sedan, men då jag lyssnat en hel del på dem på sistone och inte minst på live skivan "Levande" som kom tidigare i höstas och som låter väldigt väldigt bra så blev jag lite sugen. Skivan spelades in under 2018-2019 under deras turné för att fira 50 års jubileum som artister. Det är otroligt lång tid tillsammans och vad som är extra kul är att de gjorde detta tillsammans med Greg FitzPatrick som var den som där och då förde in "synthljudet" i både Adolphson & Falk men även inom svensk elektronisk musik. Många band utvecklas genom åren och alldeles för ofta känns det tyvärr som att de "glömmer bort" hur det begav sig och vad som gjorde dem stora en gång i tiden, Adolphson & Falk har verkligen förstått, det låter som sagt väldigt väldigt bra och jag kan verkligen rekommendera skivan!

 

image.png.26d6e9b17208dcb7ca6ef50061b66be7.png

 

Sittkonsert på Hotel Rival i Stockholm då under namnet "Med julen i blodet" för att anspela på jubileumsutgåvan av "Med rymden i blodet" (MYCKET jubileum blir det!) och den annalkande julen såklart. Det fanns väl vissa farhågor från min sida att det skulle bli tomteluvor, glitter och pepparkaksgubbar till höger och vänster från ett band som uppträder i Bingolotto på TV, men som tur var så blev det inget sådant! När de kommer ut på scenen så tittar jag och min vän på varandra och konstaterar att de har ju hunnit bli lite till åren, 73 år gamla mer bestämt, men oron för vad vi gett oss in på hinner knappt ta fart igen för så fort de tar ton så kan man konstatera att deras röster är otroligt välbehållna och musiken låter precis sådär elektronisk och bra som den ska göra! :smilingeyes:

 

AL9nZEUGDHnTcLZrRYwZUs1F-UrarQAUKovtjZEo

 

"Med rymden i blodet" är en klockren skiva och då fokus ligger på att hylla denna under kvällen så känns det som en garanti för att kvällen kommer bestå av hits på hits, och det är precis så det hela utspelar sig. Det fanns ingenting att klaga på vad gäller låtvalen. I "vanliga fall" så brukar jag inte tycka att artister ska stå på scen och prata för mycket, det brukar ändå vara svårt att höra vad de säger, men i det här forumet så fungerar det väldigt bra och det är bara intressant med lite små anekdoter och berättelser mellan låtarna. Förutom Thomas Adolphson, Anders Falk och Greg FitzPatrick så fanns även ljudteknikern sedan 40 år tillbaka Dagge Lundquist med på scen bakom trummorna, samt två herrar till som jag tyvärr inte har koll på. Det blev en super trevlig kväll helt enkelt och vi var båda väldigt glada att vi trotsade den isande vinterkylan även om det var väldigt nära att jag frös ihjäl på vägen hem.

 

Jag brukar inte köpa en massa merchandise på konserter, vad jag kan minnas så har jag köpt EN t-shirt med ett av mina favoritband en gång, men när julkänslan slår till så är det väl bara att ge efter. Hur skulle man liksom kunna motstå Adolphson & Falk julmust? Jag är dock ingen samlare så den kommer drickas upp, och så kommer min vän påminna mig om 10 år att de där julmustarna minsann blivit ovärderliga rariteter. Skivan däremot får ses som en investering för framtiden att spelas den dagen jag har en vinylspelare igen, den har ju ändå hållit i 40 år så den kan få stå till sig ett tag till.

 

AL9nZEUsbXbxxL0u6xtDPAYdyeTqf3wzq7jzsYT0

 

Ett litet smakprov från någon som filmade huvudet på en person som i sin tur filmade och vars video förmodligen hade varit lite bättre.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Just now, Vox said:

En gammal kompis till mig var på konsert med A&F i Örebro på 80-talet. 
När publiken ”krävde” extranummer blev det problem. Detta då mycket av musiken var ”playback” och det tog en stund för dem att hitta låtarna på banden. 

 

haha, det är inte alltid så lätt att vara ett litet synthband. de var lite bättre förberedda igår kan jag säga... :winking: en liten rolig grej var dock att efter pausen, för det var nämligen paus mitt i allting, så hade de tydligen repat att Greg skulle komma intraskandes från publiken spelandes på en mandolin till den andra låten. Det var bara det att han gjorde fel och kom gåendes redan under första låten och var på väg upp på scenen innan han kom på sig själv.

 

en annan lite "rolig" grej är att när jag flyttade till Stockholm så jobbade jag under en kort period i ett litet IT företag som Greg var delägare i, jag var lite blyg och "starstruck" när vi hälsade på varandra på någon tillställning vi hade, men det kändes där och då som att han förstod att jag förstod vem han var utan att vi behövde säga så mycket.

 

6 minutes ago, magnuskan said:

Håller med, har lyssnat på denna live platta några veckor nu. Det som är kanske mest anmärkningsvärt är hur bra de fortfarande sjunger. 73 år gamla låter de fortfarande kanon ihop.

 

verkligen! jag blev positivt överraskad att det funkade så bra live som det gjorde.

 

här är resterande datum ifall någon blev sugen.... :winking:

 

Turnédatum 2022

13 december Rival – Stockholm
14 december Konserthus – Västerås
15 december Storan – Göteborg
16 december Palladium – Malmö
17 december Katalin – Uppsala

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Daniel said:

En favortskiva. Något av det bästa jag vet. Den och singeln, Blinkar Blå. Hur kunde jag missa detta. Får åka upp till Uppsala. 😃

 

ja, jag vet inte om det var dåligt annonserat för det var inte ens slutsålt och min vän var väldigt glad att jag hade frågat honom om han skulle med för han hade helt missat det också. när vi kom till Rival så undrade jag nästan om det verkligen var där för det fanns inga affischer eller nånting utanför som tydde på att det skulle vara konsert på gång.

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, VoicesInMyHead said:

 

ja, jag vet inte om det var dåligt annonserat för det var inte ens slutsålt och min vän var väldigt glad att jag hade frågat honom om han skulle med för han hade helt missat det också. när vi kom till Rival så undrade jag nästan om det verkligen var där för det fanns inga affischer eller nånting utanför som tydde på att det skulle vara konsert på gång.

 

Otroligt dumt. Kommer ihåg när singeln kom i början av 80-talet, mitt under Kraftwerk, Depeche och Soft Cell. Den spelades på radio och jag sprang och köpte singeln som jag fortfarande har kvar. Det var magiskt. Som en mer poetisk variant av Kraftwerk och på svenska. 

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, VoicesInMyHead said:

här är resterande datum ifall någon blev sugen.... :winking:

Då förstår jag varför Thomas inte är i sin stuga just nu, verkar som om han har att göra? Men kommer han ut och jag då träffar honom så ska berätta att du och din kompis var helnöjda med konserten.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Daniel said:

 

Otroligt dumt. Kommer ihåg när singeln kom i början av 80-talet, mitt under Kraftwerk, Depeche och Soft Cell. Den spelades på radio och jag sprang och köpte singeln som jag fortfarande har kvar. Det var magiskt. Som en mer poetisk variant av Kraftwerk och på svenska. 

 

själv var jag bara 5 år gammal och hoppade mest i vattenpölar på dagis när det begav sig och tillhörde väl dem som drog ner medelåldern på konserten igår. jag såg att Uppsala verkar vara slutsålt, men Västerås ikväll finns biljetter kvar! :rocket:

 

ett "problem" med att vuxit upp med elektronisk musik är att mycket av produktionen tyvärr faller rätt platt, det har inte åldrats så värst bra, och låter heller inte så bra i våra fina anläggningar idag. Adolphson & Falk är ett undantag, det låter väldigt väldigt bra fortfarande! kanske till och med bättre, för det fanns uppenbarligen mer på inspelningarna och mixarna än vad åtminstone jag hade möjlighet att återge förr.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, VoicesInMyHead said:

Jag har aldrig sett Adolphson & Falk live slog det mig för ett tag sedan, men då jag lyssnat en hel del på dem på sistone och inte minst på live skivan "Levande" som kom tidigare i höstas och som låter väldigt väldigt bra så blev jag lite sugen. Skivan spelades in under 2018-2019 under deras turné för att fira 50 års jubileum som artister. Det är otroligt lång tid tillsammans och vad som är extra kul är att de gjorde detta tillsammans med Greg FitzPatrick som var den som där och då förde in "synthljudet" i både Adolphson & Falk men även inom svensk elektronisk musik. Många band utvecklas genom åren och alldeles för ofta känns det tyvärr som att de "glömmer bort" hur det begav sig och vad som gjorde dem stora en gång i tiden, Adolphson & Falk har verkligen förstått, det låter som sagt väldigt väldigt bra och jag kan verkligen rekommendera skivan!

 

image.png.26d6e9b17208dcb7ca6ef50061b66be7.png

 

Sittkonsert på Hotel Rival i Stockholm då under namnet "Med julen i blodet" för att anspela på jubileumsutgåvan av "Med rymden i blodet" (MYCKET jubileum blir det!) och den annalkande julen såklart. Det fanns väl vissa farhågor från min sida att det skulle bli tomteluvor, glitter och pepparkaksgubbar till höger och vänster från ett band som uppträder i Bingolotto på TV, men som tur var så blev det inget sådant! När de kommer ut på scenen så tittar jag och min vän på varandra och konstaterar att de har ju hunnit bli lite till åren, 73 år gamla mer bestämt, men oron för vad vi gett oss in på hinner knappt ta fart igen för så fort de tar ton så kan man konstatera att deras röster är otroligt välbehållna och musiken låter precis sådär elektronisk och bra som den ska göra! :smilingeyes:

 

AL9nZEUGDHnTcLZrRYwZUs1F-UrarQAUKovtjZEo

 

"Med rymden i blodet" är en klockren skiva och då fokus ligger på att hylla denna under kvällen så känns det som en garanti för att kvällen kommer bestå av hits på hits, och det är precis så det hela utspelar sig. Det fanns ingenting att klaga på vad gäller låtvalen. I "vanliga fall" så brukar jag inte tycka att artister ska stå på scen och prata för mycket, det brukar ändå vara svårt att höra vad de säger, men i det här forumet så fungerar det väldigt bra och det är bara intressant med lite små anekdoter och berättelser mellan låtarna. Förutom Thomas Adolphson, Anders Falk och Greg FitzPatrick så fanns även ljudteknikern sedan 40 år tillbaka Dagge Lundquist med på scen bakom trummorna, samt två herrar till som jag tyvärr inte har koll på. Det blev en super trevlig kväll helt enkelt och vi var båda väldigt glada att vi trotsade den isande vinterkylan även om det var väldigt nära att jag frös ihjäl på vägen hem.

 

Jag brukar inte köpa en massa merchandise på konserter, vad jag kan minnas så har jag köpt EN t-shirt med ett av mina favoritband en gång, men när julkänslan slår till så är det väl bara att ge efter. Hur skulle man liksom kunna motstå Adolphson & Falk julmust? Jag är dock ingen samlare så den kommer drickas upp, och så kommer min vän påminna mig om 10 år att de där julmustarna minsann blivit ovärderliga rariteter. Skivan däremot får ses som en investering för framtiden att spelas den dagen jag har en vinylspelare igen, den har ju ändå hållit i 40 år så den kan få stå till sig ett tag till.

 

AL9nZEUsbXbxxL0u6xtDPAYdyeTqf3wzq7jzsYT0

 

Ett litet smakprov från någon som filmade huvudet på en person som i sin tur filmade och vars video förmodligen hade varit lite bättre.

 

 

Intressant lyssnade på den i torsdags innan resan till Sälen.👍

Link to comment
Share on other sites

De senaste veckorna har återigen känts som en sådan där "milstolpe" som jag har kommit att kalla det, när jag är så väldigt nöjd med hur allting låter så att det borde markeras på något sätt i min hifi-resa. Man vill såklart sluta på topp, men vilken topp? Det finns så många tänker jag.... :winking: och det kan ju alltid bli liiiite bättre som bekant.

 

Fler Graphite Audio fötter är något som stått på inköpslistan under en längre tid nu och tanken var att jag skulle köpt dem för ett tag sedan men det råkade "komma lite annat emellan", hur som helst... någon liten julklapp måste man ju få unna sig iaf! :santagrin: Det blev "bara" två nya uppsättningar, de gamla och dammiga boxarna är med för att visa gemenskap...

 

AL9nZEWrdkPorteznaZWqEjZ3fyh5l8V3FmVeuho

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, magnuskan said:

Nja, man vill ju inte sluta utveckla anläggningen. O dessa fötter bevisar att det finns mycket kvar o göra innan man lägger öronen på hyllan.🙂

 

höga toppar är som rastplatser längs motorvägen... :winking: men resan måste gå vidare.... :rocket:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...