Jump to content

En hifinörds bekännelse


Recommended Posts

10 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Efter provlyssning av server/streamers idag så fick jag fick med mig en liten pryl av helt annan karaktär hem... :smilingeyes:

 

Inte så liten heller, den var större än jag trodde....

 

AM-JKLU_IictYubWJ9ZDZvsRSeh8sFiJ-IiqeK8g

 

Vi glömde Graphite Audio i all hast idag :).

 

/ Marcus

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, VoicesInMyHead said:

jag tycker den spelar väldigt roligt och underhållande.

Låter som en komiker! 
 

Kul att MoFi är kvar, hade för mig att du krängde den samtidigt med Stellar riaat.

 

Jag trodde ärligt inte att du skulle göra en återkomst till vinylen men hade däremot tippat på CD-skivor.

 

Jag blev själv sugen på CD igen när Lukasz Fikus sa att han själv fortfarande föredrog ljudet från CD kontra streamat. Det går fortfarande att komma över en hel del musik billigt mot vinyl vilket lockar för mig.

 

 

Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, parsifal said:

Låter som en komiker! 
 

Kul att MoFi är kvar, hade för mig att du krängde den samtidigt med Stellar riaat.

 

den låter speciellt, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det men jag gillar den starkt. sen ser den kanske inte lika cool ut som en Brinkman, AMG eller Kuzma mfl. Det är en lägre nivå på skivspelare, men den spelar med en oerhörd glädje tycker jag och den är helt rätt för mig här och nu, kombon med Audio Technica pickupen är också grym. sen får vi se i framtiden, jag är alltid öppen för att pröva olika saker när intressanta möjligheter dyker upp. det har varit väldigt roligt att prova lite olika RIAA's t.ex.

 

54 minutes ago, parsifal said:

Jag trodde ärligt inte att du skulle göra en återkomst till vinylen men hade däremot tippat på CD-skivor.

 

jag har en del vinylskivor som det alltid är roligt att kunna spela, men däremot så händer det väl att jag prioriterar olika saker vid olika tillfällen. CD's sålde jag allihop för 15 år sedan och har inte saknat en sekund.

Link to comment
Share on other sites

Snyggt foto såklart! :) Och roligt att du inte "glömmer" vinylglädjen, hur trevligt än det digitala låter! Det är ju onekligen något annat.

Ska bli intressant att se (höra?) hur du upplever Röcklinger! Det är onekligen en av de mest flexibla och mångsidiga RIAA jag haft hemma, om än i den tidigare tappningen.

 

Och det är väl givet att en frisörtid är "huvudsaken"! :grinsmilingeyes:

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, AlfaGTV said:

Snyggt foto såklart! :) Och roligt att du inte "glömmer" vinylglädjen, hur trevligt än det digitala låter! Det är ju onekligen något annat.

Ska bli intressant att se (höra?) hur du upplever Röcklinger! Det är onekligen en av de mest flexibla och mångsidiga RIAA jag haft hemma, om än i den tidigare tappningen.

 

det är lite svårt för mig att jämföra med tidigare konstellationer jag haft då jag bytt förstärkare och nästan alla kablar sedan sist jag spelade en vinylskiva, det är verkligen helt andra förutsättningar. dessutom är jag några kablar kort just nu och har "lånat" finkablar från den digitala sidan, jag har ju aldrig haft förstärkare eller kablar på denna nivån till vinylen tidigare. men med det sagt så låter det väldigt trevligt, jag hade nästan glömt bort (eller var kanske inte medveten om?) hur trevligt det faktiskt kan låta. det digitala är min primära källa till musik och kommer så förbli, men det är ju roligt att kunna spela lite vinyl emellanåt också, och det ena behöver ju som bekant inte utesluta det andra. sen har jag haft ett "extremt" år med fokus på det digitala av olika anledningar och då har jag inga problem med att knuffa vinylen åt sidan för ett tag, den finns ju där när jag vill ha den, och för att nå de nivåer man önskar så behöver man ju också testa sig fram lite.

 

jag hade nog egentligen inte tänkt satsa på vinylen just nu, men när Röcklinger RIAA't dök upp så blev jag ändå lite sugen på att kanske göra något och började lite löst fundera på olika alternativ. Jag behöver XLR utgångar vilket begränsar utbudet en del, dessutom hade jag egentligen inte plats för något stort RIAA, Röcklinger var lite större i verkligheten än vad jag trodde så det blir lite tight med utrymmet, men men.

 

Röcklinger är för mig en ny bekantskap, här på Euphonia är egentligen enda stället som jag hört och läst om det, jag brukar försöka göra min "research" på nätet men med Röcklinger var det svårt, det som finns att läsa är verkligen begränsat till medlemmar på detta forum. Kanske inte så konstigt heller om det nu bara är 22st sålda (enligt Akkelis?). Så lite av en chansning samtidigt som jag litar på omdömet hos flera här gjorde ändå att det kändes ganska tryggt. Sen finns det väl alltid bättre och sämre produkter, men det duger nog gott för lilla mig tycker jag.... :smilingeyes:

 

Det första som slog mig var den otroliga tystnad och svärtan som det presenterar, jag undrade nästan för några sekunder om jag hade kopplat rätt innan jag hörde de första tonerna av musik.

 

21 minutes ago, AlfaGTV said:

Och det är väl givet att en frisörtid är "huvudsaken"! :grinsmilingeyes:

 

haha, jag tänkte inte ens själv på hur rolig jag var där... :grinquint:

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, figge said:

Nu när du återupptagit vinylen kanske du behöver Humingurun?

Flyttar nog ut på landet snart, så då blir det CD som gäller.

 

hum hum, ingen panik med den, men det kanske kunde vara läge att göra rent några skivor om ett tag. :smile: platsbrist är det ständiga problemet dock.

Link to comment
Share on other sites

Det är väl knappt så man vågar visa här på forumet vilken undanskymd tillvaro skivspelaren lever hos mig numera. Men men, digitalt är min primära källa till musik, det är där jag satsat fullt ut och det är troligtvis så jag mestadels kommer lyssna på musik framöver som sagt. Jag är dessutom otroligt nöjd med hur "icke digitalt" och härligt det låter efter allt fix och trix med servern, nya gamla rör och nya kablar osv som skett på sista tiden. Jag är i ett sådant där läge där rösterna inom mig säger åt mig att inte ändra något. En ganska bra plats att vara på.

 

Ibland kanske man helt enkelt ska lyssna på sig själv, så då var det väl ett bra tillfälle att fundera lite på den där skivspelaren istället, det kanske var dags för den att göra comeback? Om inte annat bara för att kunna spela lite skivor?

 

AM-JKLXbjTsFaAJGKjUh3If9YvyHgbcOx2wzwWaO

 

Sedan Absolaren flyttade in och trängde sig på så har skivspelaren lite skamligt huserat under vardagsrumsbordet(!) i brist på plats, och när den ändå stod där utan att vara inkopplad så tänkte jag att jag lika gärna kunde sälja både RIAA och kablar eftersom de bara samlade damm. Vilket jag därför också gjorde, dels för att bekosta uppgraderingar på andra fronter och kanske även för att ha möjligheten att balansera saker och ting lite annorlunda i framtiden.

 

Att den nu fått flytta tillbaka in i anläggningen, om än på en lite mindre central plats är ändå ett steg framåt. Tills det finns mer plats i hyllorna så kan man åtminstone spela lite skivor även om det inte är optimalt, men det funkar iaf. Allting handlar väl om prioriteringar på ett sätt. Med Röcklingers intåg så kan jag spela vinyl igen vilket är trevligt och det är nånting som gör att det också låter väldigt charmigt. Kul är det iaf att vara tillbaka! :smilingeyes:

Link to comment
Share on other sites

Jag brukar inte vilja visa en helhetsvy då det egentligen inte är någon optimal lösning eller ett ordentligt hifi rack, men jag kan väl göra ett undantag och bjuda på denna. som ett vardagsrum med lite kompromisser så funkar det ändå ganska väl tycker jag. bänken är en riktigt massiv och stabil sak, jag drömmer fortfarande mardrömmar om hur jag och min svåger på något sätt lyckades forsla upp den för två trappor när vi bodde inne i stan. att saker och ting lite störande inte är centrerade i skåpen beror på håltagning i bakänden för kablar som urpsrungligen är gjorda för nånting annat, men som bekant så måste man byta lite grejer ibland och då får man försöka pussla ihop det så gott det går om man inte vill göra nya hål. Ser ut som att Lampin eventuellt skulle kunna må bra av ett par nya fötter?

 

AM-JKLUJ_8wJBICXeaVGRFno_W1_7KhAkggqQ0TF

 

På bänken:

- Absolare Integrated Signature v2 (Amperex 7316, Tungsram E80CC), SR Purple, Sablon Audio Prince

- Röcklinger PHA2, Furutech FP-314 Ag II

 

Vänster lucka:

- Min hembyggda server/streamer

- Sean Jacobs Unregulated ARC6 PSU, SR Purple, Vertere Redline

 

Mitten luckan:

- LampizatOr Baltic 3 DAC (GEC U52, RCA VT99/6F8G, Mullard Boxplate), SR Purple, Sablon Audio Prince, Sablon Audio Evo signalkablar

- Innuos PhoenixNET och PhoenixUSB, SR Purple x2, Vertere Redline x2, Sablon Audio 2020 Ethernet x2, Sablon Audio Evo USB x2

 

Höger lucka:

- MoFi Ultradeck med Audio-Technica ART9XI

- Ansuz Mainz8 D-TC strömdistributör, Vertere HBs

 

Utanför bild:

- Kroma Audio Thais högtalare, Sablon Audio Evo högtalarkablar

Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, triomio said:

Blir det inte besvärligt att byta eller vända skiva när du har MoFi,n där inne i skåpet? ..ser lite trångt ut.

 

Jo, men bättre än inget tänker jag tills vidare med hopp om en bättre racklösning i framtiden. Eventuellt kan jag flytta ner hyllan ett steg till, men då får jag inte byta några strömkablar... :winking:

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, triomio said:

Blir det inte besvärligt att byta eller vända skiva när du har MoFi,n där inne i skåpet?

Digitalt är ju huvudkällan och det blir väl ungefär aom att byta CD modell större i en släde…:closedeyes:

Link to comment
Share on other sites

Nya streamer serie från Innuos, nu även UTAN cd-slot! :smile:

 

https://innuos.com/pulse-series/

 

https://www.monoandstereo.com/2022/05/innuos-debuts-pulse-network-player.html

 

Misstänker att det kommer komma en del nytt den här veckan nu när München mässan drar igång....

 

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Rent spontant så är jag lite nyfiken på Innuos PULSAR modellen för 5499 EUR, jag tror den kan bli ett riktigt bra och prisvärt alternativ i "mellan segmentet" om man inte vill ta hela steget upp till en Statement.

Tänker samma sak och tycker innehållet verkar lovande det lilla jag har sett. När nu Innuos skippar den obligatoriska släden kan det vara ett intressant alternativ:)

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, LPL said:

Tänker samma sak och tycker innehållet verkar lovande det lilla jag har sett. När nu Innuos skippar den obligatoriska släden kan det vara ett intressant alternativ:)

 

japp, det är ju en mer renodlad nätverksspelare dock, så ingen intern lagring eller server(*) så man får behålla sin Roon Nucleus/NUC eller Innuos server, lokala filer får man ha på en NAS och i övrigt så streamas det nog mest från Qobuz/Tidal iaf. Man kan också diskutera server direkt till DAC eller server + endpoint konfiguration och vilket som är bäst och hur mycket de olika delarna påverkar, men helt klart ett intressant alternativ.

 

* Ska förtydliga vad jag svamlade om ovan, som jag tolkar det så kan man använda Innuos Sense i standalone mode, men inte Roon Core, som man kan köra övriga Innuos produkter som, utan man har bara Endpoint möjligheten om man vill använda Roon. Jag kanske har tolkat det fel dock?

Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Ska förtydliga vad jag svamlade om ovan, som jag tolkar det så kan man använda Innuos Sense i standalone mode, men inte Roon Core, som man kan köra övriga Innuos produkter som, utan man har bara Endpoint möjligheten om man vill använda Roon.

Tolkar det oxå så. Antalet burkar är en ständig fråga med streaming och om det ska vara server direkt till DACen eller en separat server + endpoint konfiguration:) Bevisligen går det att komma långt med båda vägarna och vilken som är bäst är nog svårt att svara på, det beror väl mest på konstruktionen och hur de är optimerade.

 

Det skulle i varje fall vara att intressant att lyssna på den nya Pulsar.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, VoicesInMyHead said:

* Ska förtydliga vad jag svamlade om ovan, som jag tolkar det så kan man använda Innuos Sense i standalone mode, men inte Roon Core, som man kan köra övriga Innuos produkter som, utan man har bara Endpoint möjligheten om man vill använda Roon. Jag kanske har tolkat det fel dock?

 

De tror jag inte du gjort :)

 

Standalone mode – You are able to use the Innuos Sense app to play Internet Radio, streaming services or play music stored on a NAS to a multitude of audio systems. In this mode, the network player becomes the centre of your audio system, enabling also to use the Sense app with other streamers on your network.

 

On Endpoint Mode, the Innuos PULSAR Network Player connects to a main Music Server, such as an Innuos ZENmini, ZEN, ZENith or STATEMENT Music Server, Roon Core, HQ Player or any Logitech Media Server based server. The Innuos PULSAR will then show as a zone on the respective music server app and you will use that app to browse and play music on the Pulse Network Players. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, VoicesInMyHead said:

Rent spontant så är jag lite nyfiken på Innuos PULSAR modellen för 5499 EUR, jag tror den kan bli ett riktigt bra och prisvärt alternativ i "mellan segmentet" om man inte vill ta hela steget upp till en Statement.

 

PULSAR kommer att bli "betydligt bättre" än ZENith och närmare Statement i ljudkvalitet enligt Innuos själva efter dialog idag, vilken också har "Phoenix USB" integrerad internt för optimering av USB-signalen. 

Med tanke på att priset endast kommer att bli något högre än ZENith så blir PULSAR ett givet val för den som inte behöver rippning, lagring eller möjlighet till Roon Core.


/ Marcus, www.perfect-sense.se

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, VoicesInMyHead said:

Vadå sneak peek?!

 

Det översta kortet är nog deras nya DC/DC omvandlare för ATX.

 

Sen är det väl inte omöjligt att de är saker som har med deras nätverks prylar att göra de ska ju komma både nätverkskort, switch och router ifrån Taiko.

 

 

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, octavia rs said:

Det översta kortet är nog deras nya DC/DC omvandlare för ATX.

 

Sen är det väl inte omöjligt att de är saker som har med deras nätverks prylar att göra de ska ju komma både nätverkskort, switch och router ifrån Taiko.

 

ja, jag har inte hängt med i Taiko tråden på sistone men de har ju mycket spännande på gång, vi får väl se vad som blir tillgängligt för oss som inte sitter med en Extreme och till vilket pris. men alltid intressant att följa utvecklingen och se vad de hittar på...

Link to comment
Share on other sites

jag har alltid älskat att gå på konserter och åker gärna land och rike runt och även utomlands för sådana upplevelser, i år har jag hittills typ missat ALLT som jag bokat upp sedan tidigare pga sjukdom, att jag inte känt mig redo efter pandemin eller att jag helt enkelt inte fysiskt orkat förflytta mig då avståndet varit för långt.

 

jag började känna för ganska längesen nu att om jag sett ett band så behöver jag inte se dem igen för det blir oftast inte bättre och man har en tendens att pliktskyldigt se band man gillar/gillade om och om igen för att bara bli mer besviken varje gång (läs Depeche Mode), jag tycker ju egentligen att det är roligare att försöka komma iväg och se och höra band jag INTE redan sett. Det får dessutom gärna vara lite mindre och "nyare" förmågor än gamla avdankade hjältar vars bäst före datum passerat sedan länge. Jag grämer mig fortfarande för att jag missade Fontaines D.C. och Just Mustard i våras trots att jag hade biljetter, och jag hade gärna sett Kaelan Mikla och Dream Wife mfl när de var här.

 

Nu vet jag inte riktigt vad som hände med detta resonemang för efter att jag pratade med en gammal kompis så ser kommande schema ut som följande...

 

Sisters Of Mercy

Duran Duran

Pet Shop Boys

 

:rollingeyes: ...och då blev det dessutom inget med ungtupparna i vare sig Einstürzende Neubauten, Mayhem eller Tindersticks häromveckan.

 

Nåväl, huvudsaken är väl kanske att börja komma iväg på spelningar igen, så får jag försöka hitta lite fräschare evenemang att besöka med tiden.... :grinquint: det ska ändå bli kul känner jag!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...