Jump to content

En hifinörds bekännelse


Recommended Posts

Åtminstone jag uppskattar Voices testande av olika nivåer inom olika områden. Sådan är jag också och det vi har lärt oss genom

åtskilliga tester och läst på olika forum har gett resultat. Jag kan inget om den analoga vinylsidan och lägger mig inte i några diskussioner 

om det. Det kan dock vara viktigt att förstå att vissa skillnader kan vara i förhållande små men i vissa fall där man kommit längre i den

digitala utvecklingen så finns där viktiga förbättringar som är hörbara. Oavsett om det gäller kablar, klockor eller powersupplies. Som alltid

måste man ta det som skrivs med en nypa salt och försöka se var man själv befinner sig i utvecklingen och kanske anpassa sina investeringar

efter det.  

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, calle_jr said:


Ok, tack för ett uttömmande svar.

Jag ser inte själv kopplingen om man så flyger kabeln två varv runt månen att det med någon chans ska förbättra mitt ljud.

 

Jag tycker att redan 12kkr är för dyrt för en usb-kabel, men jag har ju inte testat någon alls av de kablar du nämner.

Anledningen är att jag är lite tveksam till att usb öht som lösning kan hävda sig på den nivån rent generellt. Men kanske.

Medelst en tio minuters bilresa kan du om en månad eller två förmodligen få höra om det är någon skillnad mellan just Sablon 2020 och Sablon Evo USB. Låt mig veta om du har lust.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, VoicesInMyHead said:

 

...det är till och med som så att jag vid ett tillfälle funderade på om min setup nästan blivit immun för USB kablar...

Tanken har slagit mig också. För jag har resonerat som att en bra USB kabel minskar överföringsfelen (för ljudöverföring via USB har ju ingen felhantering) och så tänkte jag "hur mycket fel kan det vara?". Alla vet ju hur det låter med digitalt glitch. Det är ju inget som smyger fram. Byter man ut ett maxvärde mot ett min värde blir det en rejäl knäpp. Ett enda sample. Så överföringsfelen borde rimligen ligga på en låt nivå. När jag uppgraderade till Supras 350kr kabel blev det en tydlig förbättring. Då mellan en störande iMac och ett budget-ljudkort. Så det kändes som logiskt att det fanns potential att förbättra överföringen. Och när jag uppgraderade till lite bättre ljudkort (fortfarande budget-nivå) blev heller skillnaden inte lika tydlig, men fortfarande där. Så min tanke blev då att behovet att bra USB kabel minskade med kvaliteten på det som sitter i vardera ände. Men när jag läser era upplevelser som är på en helt annan nivå pris/kvalitetsmässigt då tror jag inte det resonemanget håller.

 

Sedan kan man spekulera i jitter men då borde ju mottagaren av hög kvalitet kunna fixa till det ...

 

 I slutändan har jag nog ingen aning om varför olika USB-kablar låter olika. Det är liksom utanför min kompetens (jag är ju bara systemare:grin:). Jag kan bara konstatera vad mina öron hör.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, VoicesInMyHead said:

Nätverksswitchar är ju t.ex det senaste, för några år sedan hade ingen ens tänkt tanken, fortfarande är det många som är skeptiska, medans en del tycker att det gör skillnad.

Även här måste man ställa sig frågan vad de tillför och då blir det svårt att förbise vad som finns i kedjan. HiFi News testade för något år sedan Melcos S100 som fick utmärkelsen ”Editors Choice”. De provade med 3 eller 4 olika dacar och fick olika resultat. De skrev:

 

It’s hard to give an absolute verdict on a device where the gains will depend as much on the rest of your network as on the ability of your network player to reveal what it does. //… but the Melco S100 can bring major sonic gains…

 

Jag tycker @Apexorca och @bigblue illustrerat detta väl med sina lyssningstester där effekten upplevdes större med Bluesound. Jag upplever också skillnader men det är ändå små nyanser som i och för sig kan upplevas viktiga, framför allt under en testfas.
 

Ett argument som brukar lyftas fram med switchar är galvanisk avskiljning mellan digitalt flöde och drivspänning. Det låter ju rimligt att det kan ha betydelse. Man vill ju hålla rent för annat skräp i det digitala flödet. Grejen är bara den att i min egen dac (och flera andra så är det löst på annat sätt. Däremot vet jag inte påverkan i streamern. Så här skriver Aesthetix.

 

To combat computer generated noise pollution, we have designed in optical couplers that galvanically isolate the USB input and processing sections from the DSP section, including ground. //… it achieves a huge sound quality improvement over a directly-connected USB section that allows noise to infiltrate the audio circuitry. 


Som det ofta är skall man ta de starkaste adjektiven typ ”huge” med försiktighet. Men det är ändå ett exempel på att specifikationer kan ha betydelse på vad man kopplar in. Det finns ju ingen anledning att dubbla funktioner som redan finns.

1 hour ago, MatsT said:

Det kan kanske vara på sin plats att fundera lite på vad en USB-överföring gör egentligen?

Och i det sammanhanget även hur standarden ser ut. Hur många följer den inom rimlig tolerans, t ex kvalitetssäkrad impedans på 90 ohm? Det finns röster ”därute” som säger att det är lite si och så med det, bl a Gordon Ranglin, en av männen bakom USB-överföring mellan dac och sändare. Vid minsta lilla avvikelse genereras jitter, vad jag förstått. Det innebär ju också att mottagande enhet också måste förhålla sig till standarden. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, VoicesInMyHead said:

men jag kan sluta med det.

Det tycker jag inte du skall göra. Du har entusiasm som jag uppskattar. Men du får vara beredd på att det kan komma alternativa funderingar och t o m ifrågasättande som belyser att mynt alltid har två sidor. Så länge det görs på ett respektfullt sätt utan att vara förklenande så är det bara bra. Om jag eller någon annan gör övertramp mot det så skrik till.

 

34 minutes ago, AlfaGTV said:

Men, jag tar givetvis de beskrivna intrycken med en "nypa salt"

Det är väl ungefär så jag också tänker. När det handlar om nyanser där en hör mer eller mindre skillnad, en annan ingen skillnad alls och en tredje att det blir t o m lite sämre så är ”sanningen” inte alldeles uppenbar. Framför allt på vad som gör vad.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, magnuskan said:

Åtminstone jag uppskattar Voices testande av olika nivåer inom olika områden.

Det gör jag också.

Och jag vill inte pådyvla någon någonting eller förändra någons metoder eller inställningar.

Men jag vill ta mig rätten att påpeka och förtydliga när något kan uppfattas för vad det inte är.

Här kunde det framstå som ett test när det enbart baseras på en prissättning och möjligen en slags homeopatisk förtunning för jämförelse av två usb-kablar.

 

 

1 hour ago, magnuskan said:

Det kan dock vara viktigt att förstå att vissa skillnader kan vara i förhållande små men i vissa fall där man kommit längre i den

digitala utvecklingen så finns där viktiga förbättringar som är hörbara. Oavsett om det gäller kablar, klockor eller powersupplies. Som alltid

måste man ta det som skrivs med en nypa salt och försöka se var man själv befinner sig i utvecklingen och kanske anpassa sina investeringar

efter det.  

:thumbsup:

 

 

3 hours ago, VoicesInMyHead said:

det har hänt mycket på USB sidan de senaste åren, både vad gäller USB kort, hur USB implenteras i produkter och vad gäller USB kablar. På den absoluta toppnivån med streamers och DAC:ar så föredras idag USB framför något annat.

Ja, det är bra och det behövdes. Även på grundläggande nivå i OS, och speciellt ihop med audio. Jag har även invändningar mot kontakterna som jag tycker är en urbota korkad konstruktion.

Jag har inte använt coax som ett alternativ på många år, men när vi pratar i den här nivån på budgetramar finns det ju proprietära alternativ, eller varför inte hdmi?

Jag använder usb dagligen i alla möjliga sammanhang, så jag ska väl sluta gnälla, men jag undrar om det verkligen är den bästa lösningen för highend audio-tillämpningar, eller om det används för att det är billigt och enkelt.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sluta definitivt inte att rapportera om dina tester! :foldedhands:Även om jag inte begriper de datatekniska bitarna, så har jag och säkert fler med mig behållning av din rapportering. De ger dessutom inputs och idéer till egna förändringar i systemet. Eftersom du också testar brett och snokar upp nyheter som går under min radar så är det särskilt intressant. Så keep up the good work:thumbsup:

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

En nypa salt eller två behöver man såklart alltid och eventuella skillnader kan såklart upplevas olika i olika anläggningar. jag anser själv att jag är på en relativt hög nivå vad gäller det digitala, men allting är relativt och det finns även betydligt bättre, jag siktar dock alltid mot att förbättra. stora som små saker och allting tillsammans gör för mig skillnad. sen kan det vara ett problem på ett forum så här att vi alla befinner oss på olika nivåer och etapper på våra resor. de trådar jag följer med störst intresse på andra forum är i regel på en helt annan nivå än vad jag själv befinner mig på eftersom jag strävar uppåt, och kanske är det lätt att man avfärdar några instegsprodukter lite för snabbt och snorkigt av bara farten för att man sedan länge passerat där själv, det är dock inte min mening och alla inlägg bör såklart bemötas med respekt.

 

sen kanske det framstår som att jag överdriver lite ibland, men jag är som sagt var sprudlande entusiastisk av mig och när något gör stor skillnad vet jag inte hur annars jag ska förmedla det, jag fortsätter jobba på det och "hålla igen" men jag tänker samtidigt att det blir lite tråkigt om jag bara skriver "jag köpte en ny kabel, här är en bild på den, den var bra." Som ni kanske också märkt så har jag trots denna insikt fortsatt att stå på mig och hävda att skillnaden jag upplever med denna kabel är stor, vilket kanske kan betyda något? :think::winking: (vilken envis jäkel, hur dum får man bli?!)

 

men men, jag har sagt vad jag ville säga om den nu, det spelar såklart inte mig någon roll vad folk har för USB kablar men jag kan rekommendera att ni läser WBF tråden om ni är fortsatt intresserade av vad jag använder, det fortsätter att trilla in omdömen från andra som tydligen också är imponerade. Mark förstod att han var något speciellt på spåren och har skickat ut flera kablar för test som han skriver i första inlägget. det var heller inte min avsikt att bedriva någon slags propagandakupp här eller argumentera för det ena eller andra. jag försöker bara rapportera om vad jag hittar för något där ute och säga väldigt subtilt att "den är bra" så får ni dra era egna slutsatser... :winking:

 

kanske blir det lite onyanserat ibland då jag i regel bara skriver om saker som jag gillar, hur kan ALLT vara BÄST liksom?! men jag har inget intresse av att såga produkter som inte faller mig i smaken av olika anledningar, jag är ingen recensent och jag känner mig inte tvingad att redovisa hur jag kommer till olika slutsatser eller gör olika jämförelser, jag rapporterar bara om min resa. vart min "research", insikter och erfarenhet på olika sätt, både teoretiskt och praktiskt tar mig.

 

jag brinner också onekligen mest för det digitala och utvecklingen som fortsatt pågår i hög fart, jag tycker det är jättekul när "gamla analoga rävar" som @calm, @byZan, @Apexorca, @bigblue mfl är nyfikna och öppna för att lära sig nya saker och beträda okänd mark osv. självklart är det inte lätt att uppnå samma "respekt" och trovärdighet som dessa herrar, jag har ju bara skrivit på forumet i knappt 5 år och ses såklart forfarande some en rookie i sammanhanget då jag inte hållit på med HiFi sedan 70-talet, jag är helt oförmögen att sätta ord på ljudmässiga skillnader som de och många andra här är så otroligt duktiga på och försöker därför undvika det, men jag vet var mitt ljudideal ligger och hur jag vill att det ska låta, det känner jag mig oerhört trygg i. däremot tappar man ju lite intresset att skriva när man gång på gång känner sig missförstådd, misstrodd eller att man inte når fram. men men, jag är inte så lättstött och alla har rätt till sina åsikter som sagt. :smile::thumbsup:

 

Jag funderar på om jag kanske skulle prova några intressanta signalkablar.... :zany:

Link to comment
Share on other sites

När det kommer till det digitala så har jag börjat fundera på om det inte är just kablarna som är den svagaste länken i hela kedjan. I mitt (digitala) system är det kablarna som jag aldrig tänker att byta ut. DAC'ar och liknande burkar verkar inte betyda alls lika mycket. Men med bra kablar så närmar man sig det där naturliga och flödande musikaliska förloppet som det analoga alltid varit bra på. 

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker att alla subjektiva uttalanden och tester är själva ryggraden i den här delen av forumet. Det finns ju forum där det ropas om objektiva blindtester och mätbevis så fort någon har en åsikt (nästan). Sen får man själv bedöma och ffa testa själv om den grejen, kabeln, tweaket eller vad det nu är funkar hos mig.

Det är ju när någon försöker pådyvla sin åsikt som sanning och/ eller dumgöra andra som det surnar. Moderatorerna har ju med rätta agerat och uteslutit vissa.

Med detta sagt så ÄR ju viljan att hitta objektiva vägar att förstå hur vi ökar den goda hifi-upplevelsen också mycket viktig. Genom att använda forumets gemensamma kunskap inom olika fält, vibration, el, psykoakustik osv så hoppas och tycker iallafall jag att vi kommer framåt på vår väg.

Sen att det går från "blind höna finner ibland ett frö" till rent vetenskapliga upplägg på hemmahos-tester det är helt okay med mig, jag kan uppskatta båda sätten, så länge det sker i god ton.

Så, "keep on keeping on":smash:

 

Jaxho

 

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Daniel said:

När det kommer till det digitala så har jag börjat fundera på om det inte är just kablarna som är den svagaste länken i hela kedjan. I mitt (digitala) system är det kablarna som jag aldrig tänker att byta ut. DAC'ar och liknande burkar verkar inte betyda alls lika mycket. Men med bra kablar så närmar man sig det där naturliga och flödande musikaliska förloppet som det analoga alltid varit bra på. 

 

kanske, jag håller såklart med om att digitalkablar har "en viss" påverkan, men jag vet inte om jag skulle vilja säga att DAC:ar och streamers/servers inte har betydelse?

 

det "jobbiga" med att ha en fot i branschen är kanske att även om du skulle testa säg Omega mot Valhalla 2 och kraftigt föredra den förstnämnda så kan det bli knepigt att byta eller förklara för Mr. Nordost när han kommer på besök vad det är för kabel med stora blobbar du har där till DAC:en? :think::winking:

 

för mig skulle det "bara" bli jobbigt i plånboken... :smile:

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Daniel said:

När det kommer till det digitala så har jag börjat fundera på om det inte är just kablarna som är den svagaste länken i hela kedjan. I mitt (digitala) system är det kablarna som jag aldrig tänker att byta ut. DAC'ar och liknande burkar verkar inte betyda alls lika mycket. Men med bra kablar så närmar man sig det där naturliga och flödande musikaliska förloppet som det analoga alltid varit bra på. 

Eller så skippar man kablar och skaffar en enhet med Streamer+DAC i samma låda (+gärna en CD-driver i också). Streamer kortet kan gärna vara modulärt och utbytbart för framtida uppgraderingar. Jag känner till en sådan välljudande maskin :grin:

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, VoicesInMyHead said:

kanske det framstår som att jag överdriver lite ibland, men jag är som sagt var sprudlande entusiastisk av mig

 

Fortsätt med det, även jag tycker att det är roligt att följa med på dina upptåg.

 

8 minutes ago, jaxho said:

Jag tycker att alla subjektiva uttalanden och tester är själva ryggraden i den här delen av forumet.

 

Håller med om detta och visst kan man diskutera objektiva fakta sinsemellan men i slutändan dyker ändå frågan om hur det låter i alla fall så det är väldigt viktigt att man får uttrycka sina åsikter om detta. Att man sedan ska ta allt med en nypa salt vet vi ju redan. :smile:

 

Att jag gjorde ett inlägg om hur det faktiskt fungerar med USB var mest för att få lite fler att fundera på var man bäst förändrar gränssnitten, själva kabeln borde inte göra så mycket men hur den är inkopplad i de båda ändarna kanske gör mer? Kanske kan man förbättra HiFi-prestanda genom att utesluta en del av trådarna som inte behövs? USB-standarden innehåller t.ex en distribuerad spänningsmatning som inte behövs i de här tillämpningarna. Kanske är det galvaniskt separation man borde försöka få in i överföringarna?

 

Om man funderar lite kan man få nya uppslag som kanske missas om allt provas planlöst?

 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Muffin said:

Eller så skippar man kablar och skaffar en enhet med Streamer+DAC i samma låda (+gärna en CD-driver i också). Streamer kortet kan gärna vara modulärt och utbytbart för framtida uppgraderingar. Jag känner till en sådan välljudande maskin :grin:

 

och gå miste om allt det roliga!? :anguish::winking:

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, MatsT said:

Kanske kan man förbättra HiFi-prestanda genom att utesluta en del av trådarna som inte behövs? USB-standarden innehåller t.ex en distribuerad spänningsmatning som inte behövs i de här tillämpningarna.

 

5Vdc används av många DAC om den inte är där så spelar det helt enkelt inte. 

 

Sen finns det undantag där 5vdc inte används av DAC tex. Nagra, Lampizator m.fl.

 

Jag använder själv en USB kabel med helt separerad kabeldel för signal och 5vdc.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, MatsT said:

Att jag gjorde ett inlägg om hur det faktiskt fungerar med USB var mest för att få lite fler att fundera på var man bäst förändrar gränssnitten, själva kabeln borde inte göra så mycket men hur den är inkopplad i de båda ändarna kanske gör mer? Kanske kan man förbättra HiFi-prestanda genom att utesluta en del av trådarna som inte behövs? USB-standarden innehåller t.ex en distribuerad spänningsmatning som inte behövs i de här tillämpningarna. Kanske är det galvaniskt separation man borde försöka få in i överföringarna?

 

det här med USB's framfart, förbättringar och standards är ju lite intressant. det kan mycket väl vara så att alla inte håller sig till denna "standard". Jag vill minnas att Phasure Lush (en av mina tidigare favoritkablar på USB sidan) är väldigt öppna med att deras bästa kabel INTE följer USB standarden till punkt och pricka men att de även har en kabel som gör det, men att den inte låter i närheten av lika bra.

 

mitt enkla tips och råd kring USB kablar oavsett prisklass är att köpa nytt emellanåt då utvecklingen inte står still här.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Steelberry said:

Tanken har slagit mig också. För jag har resonerat som att en bra USB kabel minskar överföringsfelen (för ljudöverföring via USB har ju ingen felhantering) och så tänkte jag "hur mycket fel kan det vara?". Alla vet ju hur det låter med digitalt glitch.

 

som jag minns USB utveckligen från några år tillbaka så ploppade det upp USB tweaks från höger till vänster ett tag och man ville prova dem ALLA, en del var mer effektiva än andra, i takt med att USB kablar och implementationer i olika produkter blev bättre så försvann behoven av dessa tweaks mer och mer. Något som kvarstått är dock högkvalitativa re-clockers (t.ex Innuos PhoenixUSB osv). Det är det jag försökt framhäva lite i olika trådar de senaste dagarna, det har hänt saker med USB de senaste åren, på alla fronter.

 

LampizatOr gick för några år sedan över från att använda Amaneros USB kort till JLSounds, folk skickade sina DAC:ar till Polen på löpande band från hela världen för att byta USB kort då alla upplevde en rejäl förbättring med de nya korten.

 

det kanske inte händer så mycket kring AES eller S/PDIF, men USB och streaming är ett område som utvecklas snabbt! Man kan såklart fråga sig var vi är om 1 år eller 5 år osv, och om det aldrig är läge att hoppa på tåget, men jag skulle säga att vi IDAG är på en betydligt bättre plats än för t.ex 5 år sedan. Många digitala produkter låter idag väldigt väldigt bra. Det här är en spännande tid.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, AlfaGTV said:

Jag är fortfarande sjukt nyfiken på att få göra ett besök, och kanske uppleva den skillnad din optimerade server gör i förhållande till en mera "jordnära" Roon Rock t.ex. Kanske det blir möjligt?

 

jag är hemma för det mesta. :thumbsup: däremot är jag dålig på att bjuda in och ännu sämre på att komma ihåg att bjuda på kaffe. de som varit här har varit så framfusiga och fräcka att de bjudit in sig själva... men kaffe minns jag inte om de fick. :rollingeyes::winking:

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, VoicesInMyHead said:

deras bästa kabel INTE följer USB standarden till punkt och pricka

Det borde göra det knivigt för tillverkare av dacar, streamers och laptopar om de inte har någon standard att förhålla sig till. Det kanske finns delar av den som är mindre känslig att förbigå? Jag vet inte men det känns ju som att förändra impedansen från 90 ohm USB eller 110 ohm för AES till något helt annat känns fel utan att USB-kortet anpassas för en annan impedans. Lite som att ge ut vinyl anpassade för 38 rpm.

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Bebop said:

Det borde göra det knivigt för tillverkare av dacar, streamers och laptopar om de inte har någon standard att förhålla sig till. Det kanske finns delar av den som är mindre känslig att förbigå? Jag vet inte men det känns ju som att förändra impedansen från 90 ohm USB eller 110 ohm för AES till något helt annat känns fel utan att USB-kortet anpassas för en annan impedans. Lite som att ge ut vinyl anpassade för 38 rpm.

 

det finns säkert utrymme för att experimentera lite annars så hade det ju inte fungerat...

 

"The USB 2.0 specification defines a differential characteristic impedance of 90 ohms, plus or minus 15%, for the USB 2.0 differential pair. The USB 3.0 specification defines a differential characteristic impedance range of 72 ohms to 120 ohms."

 

men det är säkert långt ifrån hela sanningen eller det enda som har betydelse när det kommer till USB. många kablar har experimenterat med olika typer av skärmning t.ex, ta återigen Phasure Lush som lysande exempel som med hjälp av byglingar i olika positioner låter användarna experimentera med detta och det finns långa trådar på forum om vilka av alla oändliga kombinationer som låter bäst osv. Shunyata Omega använder ju nåt slags filter osv.

 

jag vill även säga att jag på inget sätt är någon förespråkare för USB vad gäller kontakter, design eller som kabel i sig, jag försöker bara säga att det seglat upp som inte bara ett alternativ, utan kanske även det främsta alternativet inom audio idag. Om jag skulle råka nämna USB för iPhone utvecklaren på jobbet så kan jag vänta mig en halvtimmes non-stop avhandling om hur fruktansvärt dåligt USB är, och då ska vi inte ens tala om USB-C. som konsument och användare har jag dock inga problem med det.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, VoicesInMyHead said:

 

kanske, jag håller såklart med om att digitalkablar har "en viss" påverkan, men jag vet inte om jag skulle vilja säga att DAC:ar och streamers/servers inte har betydelse?

 

det "jobbiga" med att ha en fot i branschen är kanske att även om du skulle testa säg Omega mot Valhalla 2 och kraftigt föredra den förstnämnda så kan det bli knepigt att byta eller förklara för Mr. Nordost när han kommer på besök vad det är för kabel med stora blobbar du har där till DAC:en? :think::winking:

 

för mig skulle det "bara" bli jobbigt i plånboken... :smile:

 

Haha, Ja, så är det förstås. Som tur är har jag hittills gillat Nordost som helhet mest. Visst har jag ibland gillat egenskaper i en annan kabel än Nordost. Men jag är lite start och stopp-junkie. Jag tycker att attack och tempo är väldigt viktigt. Så jag är nog lojal till ett företag som jag respekterar väldigt mycket.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Bebop said:

Den informationen fick jag aldrig i min uppgraderingsresa… :grin::sunglasses::blackeye: 

 

haha. 

 

För att nyansera mig. Att jämföra 2 DAC'ar i ungefär samma prisklass ger ofta mindre skillnader än att byta kablar. Men att byta upp sig till något betydligt mer kostsamt ger ju som bekant ett lyft. 

 

Jag har provat runt ett tag mellan olika DAC'ar, därav min fundering. Kablarna är en svag länk. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Daniel said:

Kablarna är en svag länk. 

Jag är inne på ett liknande spår... Jag upplever (som nämnts) ganska små skillnader mellan både streamers och DAC'ar. Jo, Aries G2.1 var ett markant lyft hos mig och jag har svårt att se mig hitta en streamer som passar MIG bättre, både ljud- och funktionsmässigt. Men framförallt USB-kablarne tycker jag gör irriterande stor påverkan, Ethernet inte så mycket i min setup.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Daniel said:

Jag har provat runt ett tag mellan olika DAC'ar, därav min fundering. Kablarna är en svag länk. 

 

Jag tror också som så här att kablarnas uppgift är ju egentligen inte att tillföra något utan att ta bort så lite som möjligt, en bättre kabel kan därför framhäva mer av de komponenter du har. Så det är en kombination, om man inte har tillräckligt bra grejer som kan lyftas fram så kommer ingen Valhalla eller Omega hjälpa. Därför upplever man också effekten av kablar olika i olika anläggningar, och en kabel behöver inte vara den bästa för alla.

Link to comment
Share on other sites

Jag har en relativt dyr usb-kabel, en Tyr2 från nordost. Jag har inte testat någon annan i min nuvarande server, vet knappt om jag skulle våga. Antingen så kan en mycket finare låta bättre, och det blir dyrt, eller så kanske en billigare låter väl så bra, och då har det varit dyrt helt i onödan.

 

Jag är dock inte så dum att jag åtminstone inte testade lite innan, men det var med min förra server. Hade där senast en kabel från Curious som var helt ok. Bättre än andra jag fram till dess hade testat i alla fall.

Link to comment
Share on other sites

Vet inte om det har skrivits här tidigare i tråden, för här går det minsann som vanligt undan när en kabel kommer i diskussion men enligt Taiko Extreme trådens undersökning på Whats Best forumet kopplar 68% sina Taiko Extreme servers  till DAC med USB kabel. Tror inte det görs utan anledning.

Tack Voices för din entusiasm läser dina inlägg med största intresse. Vågar vi säga att DC-kablarna till inkommande fiberdosa, router och switchar i nätverksskåpet har inverkan också.:sunglasses:

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Ladadar said:

på Whats Best forumet kopplar 68% sina Taiko Extreme servers  till DAC med USB kabel.

Emile Bok på Taiko audio säger sig ha provat alla vanliga typer av anslutning mellan sin Extreme och dac. Alla typer har styrkor och svagheter men han menar att svagheterna med USB är enklare att hantera. Han menar också att MSB med sin ProIsl-modul har den nu bästa överföringen till en dac.

Jag skall försöka hitta igen detta stycke på WBF, men det är nu över 445 sidor i den tråden, så det kan ta lite tid:26:.

 

Jaxho

Link to comment
Share on other sites

Jisses vad det går undan här.

"Bitrate'n" är nog lite för hög för mig så jag lägger nog på en vinylskiva istället.

"Analogt" från start och fullt greppbart... som vanligt :65:

 

@VoicesInMyHead

Behöver du lite avkoppling från allt det digitala så vet du var jag bor

Panskan tweakade faktiskt fram ett nytt recept på äppel-paj härom dagen... jösses säger jag bara :tongue:

Kaffet glöms naturligtvis inte bort det heller :thumbsup:

 

... svårare än så är det inte att bjuda hem folk va... :winktongue:

 

:beermugs: 

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, bfjohansson said:

Jag har en relativt dyr usb-kabel, en Tyr2 från nordost. Jag har inte testat någon annan i min nuvarande server, vet knappt om jag skulle våga. Antingen så kan en mycket finare låta bättre, och det blir dyrt, eller så kanske en billigare låter väl så bra, och då har det varit dyrt helt i onödan.

 

så är det kanske, men samtidigt så kommer det ju alltid bättre grejer och man blir både tokig och utfattig om man hela tiden ska hänga på med allt nytt. när man väl köpt något så får man sitta nöjd med det, ett tag iaf... :winking: jag brukar dock tänka ibland att jag inte vill bli sittandes FÖR länge så att saker och ting kanske tappar sitt värde för mycket, men visst kan man sitta nöjd och bara njuta av det man har också.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...