Jump to content

En hifinörds bekännelse


Recommended Posts

2 minutes ago, AlfaGTV said:

Nu får ni avslöja en sak för mig, ni som läst på:

Är Optane ett Cache-minne, alltså RAM? Eller är det gjort för statisk lagring? (som en hårddisk)

 

Det är väl lite både och vad jag förstår det som.

 

"Close the gap between traditional memory and storage with Intel® Optane™ memory, a standalone memory device that is different from all the rest. It streamlines your computing experience by combining storage capacity and intelligent system acceleration. You get both speed and capacity—all at a low price."

 

Det jag köpt är en 32GB M.2 disk för lagring som en hårddisk, men sen finns det nåt mellanting som är som en intelligent cache som används tillsammans med större traditionella SSD's. Tror jag. Som sagt, har inte orkat sätta mig in exakt i allting, tyckte bara det kände lite kul att testa. Det blir jobbigt om jag köpt ett RAM minne... :) 

Link to comment
Share on other sites

Jag fortätter att testa Euphony OS litegrann och även om jag fortsatt kör Roon så tänkte jag testa att använda deras egna Stylus Endpoint som uppspelare. Man kan som synes i skärmdumpen nedan välja att köra Roon, Roon + HQPlayer, Roon + StylusEP eller Roon + Squeezelite. Väldigt smidigt allting måste jag säga.

 

image.thumb.png.04dfff904de80038774c71fe118f3cf8.png

 

Roon har som bekant inbyggt stöd för HQPlayer och det är också detta interface som Stylus jackar in sig på. I Roon lägger man bara till HQPlayer under Settings > Setup, anger "localhost" (som redan är ifyllt) för att tala om att den befinner sig på samma maskin...

 

image.thumb.png.2d94b8968cbf9aef98dcf87a6a6a6687.png

 

...och så dyker den sedan upp som en Audio device.

 

image.png.e98180e36783713e274a65c904d1a2ce.png 

 

På signalvägen ser vi att allt ser ut som förväntat, StylusEP är ingen upsampler som HQPlayer dock utan spelar de format som serveras, även DSD.

 

image.png.5cd2e526bc8008a32c9c7e3b7fee1d96.png

 

Låter det bättre då? Det väldigt tråkiga svaret på det är att det låter väldigt bra här hemma just nu, MEN, jag har ingen aning om vad det är jag lyssnar på och vad det är som gör att det låter som det gör. Så kan det gå med för många byten på en gång, och alldeles för mycket grejer som kommit och framförallt gått under de senaste veckorna. Jag har dock en långsiktig plan som jag tror kommer bli väldigt bra med tiden, och tills dess så kommer jag göra mer jämförelser med framförallt Euphony OS och Roon ROCK, men sen kanske även de olika uppspelarna i Euphony. Just nu vill jag nog mest se så att allting funkar stabilt.

 

Min känsla är iaf att det inte blivit sämre utan snarare tvärtom, det låter faktiskt väldigt lovande det här tycker jag. Men det återstår kanske fortfarande att se om det kan motivera den relativt höga prislappen. Jag gillar iaf tanken på ett OS där utvecklarna spenderar väldigt mycket tid på att optimera för ultimata ljudmässiga förhållanden och att communityt dessutom synar varje steg de tar. Just nu är det t.ex lite diskussioner på AudiophileStyle om att den förra versionen nog faktiskt lät lite bättre än den senaste.

Link to comment
Share on other sites

Svårt att hänga med i svängarna här men jag antar att du kör NUC direkt till DAC nu @VoicesInMyHead

 

Det här med mjukvaror som låter olika får mig att minnas när jag hade Devialet där var det alltid mycket snack om att de lät bättre eller sämre eller bara lika oavsett vad de ändrat de kunde vara ändringar som inte påverka nått men ändå var Devialet chaten fylld med dessa diskussioner.

Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, octavia rs said:

Svårt att hänga med i svängarna här men jag antar att du kör NUC direkt till DAC nu

 

Förstår att det inte är helt enkelt att hänga med då det är många turer här just nu. Men ja, iom att jag måste köra trådlöst en sträcka mellan anläggningen och routern så fick jag ett infall om att jag ville testa att flytta upp NUC:en till anläggningen, inte minst pga etherRegen och att jag varit väldigt nöjd med mina Sablon Audio nätverkskablar, samt att HDPlex:en kunde komma till sin rätt.

 

Där och då testade jag även att spela direkt från Roon Core på NUC:en istället för att gå via Roon Endpoint på Lumin, dvs korta av signalbanan med mindre komponenter och kablar inblandade. Detta gav minst sagt mersmak och blev väl lite startskottet på hela den här karusellen jag just nu befinner mig i. Just nu ser det ut som att jag kommer fortsätta köra NUC:en ett tag, jag måste bara hotta upp den lite... :winking:

 

56 minutes ago, octavia rs said:

Det här med mjukvaror som låter olika får mig att minnas när jag hade Devialet där var det alltid mycket snack om att de lät bättre eller sämre eller bara lika oavsett vad de ändrat de kunde vara ändringar som inte påverka nått men ändå var Devialet chaten fylld med dessa diskussioner.

 

Japp, den diskussionen finns väl alltid kring uppdateringar. I Euphony och AudioLinux fall skulle jag dock hävda att det är lite annorlunda, de optimerar just för att det ska bli hörbara skillnader, sen kanske det dock inte alltid är till allas ljudmässiga preferens om man gör si eller så. Det finns ju inte bara "bättre" utan personlig smak kommer ju också in i bilden efter ett tag.

 

Även om jag känner mig lite osäker på alla parametrar i anläggningen nu så vill nog jag ändå säga att det är hörbara skillnader mellan Euphony och ROCK, precis som jag kommer ihåg när man tweakade Windows installationer och stängde av alla tjänster så det knappt gick att använda till något annat än att spela musik, det gav också ljudmässiga förbättringar, och Windows Server lät väl bättre än Windows 10 (eller om det var tvärtom). Att mjukvara gör skillnad är jag sedan länge övertygad om.

 

Att man pratar om att en dator har mycket "noise" eller är brusig har ju inte enbart att göra med med nätdelar och fläktar utan även om man själv t.ex "bara" kör Roon så håller ju operativsystemet på med en hiskelig massa andra saker under tiden. Optimera bort detta och förutsättningarna blir bättre.

 

Det var ju kul att jag skrev det där om stabilitet i inlägget ovan, för nu har jag faktiskt växlat tillbaka till att bara köra Roon under Euphony, jag upplevde att musiken stannade utan anledning ibland, vilket jag minns att jag upplevt tidigare när jag körde HQPlayer. Även om det inte är något jätteproblem så är det ändå precis sådana grejer som jag gärna vill undvika om jag ska köra något annat än en officiell paketering av Roon. Det ska inte vara en massa extra krångel eller problem, jag är inte ute efter att hålla på och mecka med datorer när det här väl är klart. Enkelt, smidigt och stabilt ska det vara.

Link to comment
Share on other sites

Nåväl, eftersom tråden tydligen ändå handlar om en vilsen hifinörd så får jag väl bekänna att jag såklart inte kunde låta bli att nedgradera min Euphony OS installation och prova en äldre version som folk påstår ska vara bättre. Jag orkar inte!! :weary: Det är klart det låter annorlunda och ännu bättre! Nästan lite skrämmande vilken skillnad det var faktiskt. Det kan inte bara varit inbillning och förväntning, jag lyssnade på en skiva i morse som jag känenr väldigt väl och nu hör jag saker på ett sätt jag inte gjort tidigare med samma skiva. Kanske lite väl "boomig" bas nu men det kan nog lite bättre ström till NUC:en komma att tighta till, annars så känns det bara bättre. Jag blir mer och mer övertygad om Euphony OS.

 

Annars så var det ett par sådana här som hamnade i dagens kundkorg. I övrigt lugnt på köpfronten.

 

image.png.066cb9e37a1956678664abaf75472ea2.png

Link to comment
Share on other sites

Jo de där första att du flyttat NUC de hade jag nog koll på mer om du körde den direkt via USB eller endpoint som jag blev lite osäker på.

 

Att mjukvaran i grunden på en NUC kan påverka när man kör USB ut de kan de säkert men om man har sin NUC med ROCK kontra en med Euphony + Roon och streamar via RAAT till endpoint kommer mjukvaran spela lika stor roll då? Roons Linux grund i ROCK är ju även det ett anpassat OS till att bara köra Roon Core inget annat och de förespråkar ju att Core och endpoint är separerade inte på samma maskin.

 

Eftersom jag själv för ett par år sedan körde Windows optimerat med Process Lasso, Roon, HQ Player och Devialet AIR på datorn för att kunna streama till mina Devialeter så är jag rätt insatt i det men skulle jag vilja gå tillbaka till det......nä "been there done that" där var alldeles för mycket strul. Den dagen Roon skrev att de skulle släppa ROCK så hoppa jag på det tåget direkt och sen har det kommit och gått andra sätt att använda Roon som sägs vara "såååååå" mycket bättre och de är de kanske med.

 

Följer man alla dessa trådar på AS forumet och allt som sägs vara mirakelkurer för ens streaming så kommer man ha att göra i flera år det tar aldrig slut :D

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, octavia rs said:

om man har sin NUC med ROCK kontra en med Euphony + Roon och streamar via RAAT till endpoint kommer mjukvaran spela lika stor roll då?

 

Nej, det är jag ytterst tveksam till, iaf inte lika stor påverkan, sen kommer det ju alltid finnas de som hävdar det dock. Jag editerade mitt inlägg häromdan där jag tyckte du skulle prova till att det nog inte gjorde så stor skillnad eftersom du ju kör med din dCS som endpoint.

 

Jag håller med i allt du skriver, man orkar och vill inte hålla på och mecka. Det är ändå där jag tycker Euphony OS kommer in i bilden, någon annan har meckat åt mig, och paketeringen är väldigt lik ROCK, om inte till och med ännu bättre då du till och med kan göra hela installationen headless ifrån ett webbaserat gränssnitt. Boota upp på en USB sticka och du är 'ready to go'.

 

Jag tror att det här också gör att jag nog dissar AudioLinux (även om det är billigare), Euphony OS smidighet och webbaserade gränssnitt är värt de extra slantarna, om jag nu beslutar mig för att inte köra vidare med ROCK vill säga.

 

19 minutes ago, octavia rs said:

Följer man alla dessa trådar på AS forumet och allt som sägs vara mirakelkurer för ens streaming så kommer man ha att göra i flera år det tar aldrig slut

 

Minst sagt. Man behöver ta paus emellanåt... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Hm, vid rätt tillfälle så hade jag tänkt att jag skulle beskrivit hela min beslutsprocess och vad som försigått i mitt huvud de senaste veckorna, hur det ena har lett till det andra som lett till det tredje, alla produkter som kommit och gått ur tankarna, hur jag hade ritat upp allting, både en, två och säkert sju gånger hur det skulle se ut. Det har verkligen pendlat mellan högt och lågt, smalt och brett och inte minst snordyrt och superbilligt. Jag tror dock jag att jag måste bespara er från allt detta för att undvika anonyma anmälningar om tvångsintagning till lämplig klinik. :winktongue:

 

Jag har nu, högst oväntat får man väl ändå säga, landat i en insikt och ett beslut om att det inte finns någon endaste liten produkt där ute för mig. Så är det. Det blir ingenting. Nada! Le zéro, nichts, ikke noget! :weary:

 

När jag beställde nedanstående Optane minne häromveckan så var det för att piffa upp min NUC litegrann, nu kommer det istället få symbolisera startskottet för vad som förhoppningsvis, med tungan rätt i mun, många sena kvällar och nätter, några väl valda men tysta svordomar, mycket blod svett och tårar, slutligen kanske kan komma att bli min nya server och streamer.

 

ACtC-3dLKs16gRM2Jl_Y3YJuBsKPNMRAq8P4vP6N9PC3u8K0W70Hg4ci476hnm7Pd8jofZ886A0RsRxmbNKWosDYXWRiRDMt6S55cIWEDIULFsmFmmvZI_YR81p-nMjC3QCn_F8MBqcqy1IwXYXXJTVzjVnexg=w1568-h1176-no

 

Jag räknade efter att det är 12-13 år sedan senast jag byggde ihop en dator. Detta är inget jag minns med stor glädje eller passion, jag är egentligen mer en mjukvarukille än en hårdvarukille, men det är ändå ganska mycket plug'n'play över det hela och med lite tålamod så ska det inte vara några konstigheter. Jag ser det som ett långsiktigt projekt där jag inte behöver ha någon brådska, jag har min NUC och vinylrigg under tiden så jag är inte utan musik, flera komponenter är restnoterade och lite leveranstid på, så det får ta den tid det tar liksom.

 

Vad är det som gör att jag tror att jag kan göra det bättre än befintliga alternativ på marknaden? Ingenting egentligen, det var nog bara att jag blev trött på allting, och började mer och mer se det som ett kostnadseffektivt och kul litet projekt som jag känner att jag vill göra. Vi får väl se var det landar, förhoppningsvis inte i en blandad elektronikhög på den lokala sortergården, men OM jag får ihop det så har jag dock ändå rätt högt ställda förväntningar ska sägas, jag kommer inte nöja mig med att det kommer ljud. Det ska vara det bästa ljud jag någonsin haft.

 

Jag kommer satsa inom ramen för min ekonomi så hårt jag kan på bra ström och klockning, samtidigt som det är en balansgång med kraftfullhet och effektivitet vad gäller strömförbrukning och värmeutveckling. Jag vill även använda en någorlunda kompakt låda för att inte bygga en monster server till utseendet. Det blir dock ett projekt i flera faser där jag kommer kunna utvärdera om jag vill ta nästa steg. Första etappen kostar inte så mycket, så jag kan alltid ångra mig om jag inte ser fortsatt potential i det hela.

 

Såå ja, det är väl lite om vad som kommer hända under våren... och någon liten pryl kommer det ju såklart bli runt omkring det hela, misströsta ej... :winking:

Link to comment
Share on other sites

Det var förresten längesedan jag kände att det inte låter riktigt 100% här hemma, det låter liksom okej, men jag vet att det kan låta bättre, men i takt med att den ena PSU'n efter den andra försvunnit ur min anläggning så har ljudbilden degraderats. Det saknas nog framförallt dynamik och låter lite tunt. Samtidigt som jag uppgraderade Ansuz listen så blev det ju även en förbättring på ett annat sätt vilket gör det lite svårt att sätta fingret på det hela, men både Paul Hynes och HDPlex gjorde verkligen sitt också.

 

På sätt och vis så känns det ändå bra, det SKA ju göra skillnad, och det ger också både ökat hopp och tro inför kommande projekt. Det blir tydligt att man inte får fuska med strömmen nånstans.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

När jag köpte min etherRegen i höstas så var det ändå med viss skepticism, det var en typisk sån där produkt som jag inte tyckte att jag behövde, det fanns som jag såg det ingen anledning för mig att ha ännu en switch i kedjan och "less is more" principen gällde, flera switchar skulle väl bara försämra förutsättningarna, enklare signalväg måste väl vara bättre, eller?!

 

Det hade dock börjat höjas röster för motsatsen, att fler switchar faktiskt kunde ha en positiv effekt. Vilket  även var erfarenheten av flera här på forumet, både med så kallade "finswitchar" och "vanliga" switchar.  Jag började känna att jag kanske hade missat något trots allt, jag försöker att alltid ha ett öppet sinne och det var väl bara att erkänna för sig själv att jag kanske hade haft fel eller inte visste bättre. Min övertygelse är dock att det fortfarande är väldigt mycket som "vi" inte förstår när det kommer till digital uppspelning och hur den påverkas, därför bör vi nog också vara försiktiga med att dra en massa snabba slutsatser för att vi tror oss veta en massa saker.

 

Nåväl, min tanke var från början att en liten switch kan väl inte skada, jag måste ju testa, men jag tänkte absolut INTE kosta på den en massa dyra förbättrade klocklösningar eller bättre ström. Jag ville hålla det på en rimlig nivå, det var ju ändå "bara" en nätverksanslutning vi pratade om här. När man väl märker en liten förbättring så upphör dock rationellt tänkande, om det nu kunde bli bättre så här, vad händer då om jag... eller om jag...

 

Nyligen så kom jag på mig själv med att ha beställt en relativt påkostad LPS som jag delvis tänkte använda till min etherRegen, och jag hade dessutom även dedikerad klocka modell finare och tillhörande LPS i kundkorgen och var inte långt ifrån att trycka på köpknappen även där. Även om den här klockan är jättebra vad jag förstått det som, och den LPS jag hade beställt om möjligt skulle göra saker och ting ännu bättre, så insåg jag att nu är jag ju där, precis där jag inte ville vara! Kostnadsmässigt hade det sprungit iväg och det skulle dessutom innebära ett antal extra små lådor och kablar kors och tvärs i anläggningen.

 

I samma veva lanserade Innuos sina nya skapelse, en liknande produkt som deras redan väletablerade och erkända USB re-clocker PhoenixUSB, men nu som en nätverksswitch. Jag fick direkt en bra känsla kring denna och började tänka om lite, kanske kunde jag använda PSU'n jag köpt till något annat, kanske borde jag bara skippa den där klockan osv. Här skulle jag få allting i ett snyggt förpackat skal, förvisso ganska mycket pengar för en switch, men faktiskt inte så hemskt mycket mer än vad den sammanlagda kostnaden för etherRegen, LPS, kablar, bättre klocka, en till LPS osv hade inneburit.

 

Idag fick jag min Innuos PhoenixNET.

 

ACtC-3d0WHZKbiIrk-iHC-syVkVNDLD-WNung6V8

 

Om den gjorde någon skillnad?! Det kan man väl säga... :winktongue:

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Perfect sense said:

Spänningen är olidlig...🍿

 

Typiskt att det blev påsklov nu och det är så mycket annat man måste stå i, annars hade jag ju kunnat delat med mig av ett första intryck också... :winking:

 

Nej, men den ska väl få spela in sig lite först tänkte jag och sedan får jag testa med och utan igen, för sådan är jag, jag tror på strömkablar, nätverksswitchar och inspelning.

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, VoicesInMyHead said:

 

Typiskt att det blev påsklov nu och det är så mycket annat man måste stå i, annars hade jag ju kunnat delat med mig av ett första intryck också... :winking:

 

Nej, men den ska väl få spela in sig lite först tänkte jag och sedan får jag testa med och utan igen, för sådan är jag, jag tror på strömkablar, nätverksswitchar och inspelning.

Påsklov- låter som en perfekt tid att grotta ner sig i sitt nya inköp:smile: Skulle tro att det kommer bli en sen kväll framför stereon :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Om vi börjar med det fysiska intrycket så var det en rejäl stor och tung(!) klump som kom upp ur den dubbelboxade lådan. Förvånande stor och tung faktiskt, jag fick kämpa lite för att få ut den andra lådan ur den första. I den första lådan låg det även en Innuos tygväska som man kan använda för att bära runt på sin switch om man nu känner att man inte klarar att lyssna på musik utan den. Det ingår även en strömkabel i lådan vilket nästan börjar tillhöra ovanligheterna, dessutom med korrekt kontakt och inte någon brittisk historia. Den kommer dock stanna på sin plats, då jag som synes även fick med mig några andra lådor hem. Paketeringen får helt klart A+ och det finns inget att anmärka på.

 

ACtC-3ciesRgmjOk3GSujTFKC50rWmGGWcFo1Bzt

 

Jag har alltid "vetat" att PhoenixUSB är en bra USB re-clocker, jag har vid flera tillfällen varit bra sugen och väldigt nära att låna hem för att testa men hittills lyckats värja mig. Det som bland annat ställer till det litegrann för mig i mitt huvud är att jag med en USB re-clocker skulle behöva en USB kabel till, och hur mycket pengar kan man spendera på att "fixa USB" liksom. Hemlånet av den lilla Ideon re-clockern för ett tag sedan gav dock även den mersmak. Nu när PhoenixNET helt plötsligt står här på bänken så kan jag inte låta bli att känna att det hade varit väldigt trevligt med en PhoenixUSB bredvid. Kanske inte minst pga att jag tror mig kunna föreställa mig vad den även skulle göra rent ljudmässigt.

 

En sak som jag tyckte var lite sådär om jag ska anstränga mig för att hitta något att klaga på så är det att den bara vilar på 3st fötter, det är mycket möjligt att det är det bästa, men det gör att den lätt kan vobbla lite när man hanterar den eller om det t.ex skulle sitta en katt på den eller nåt :shrugging:. 4st fötter känns alltid stabilt, 3st fötter känns som att man inte hade råd med 4st. Vi pratade ju även lite om iögonfallande logos i en annan tråd nyligen, här kan man snacka om en subtil och diskret logo på ovansidan. Notera att den knappt inte ens syns på den högra bilden nedan som inte är inzoomad. Snyggt! :OK:

 

ACtC-3dZo3WB6S_RsaKvxyVEAuf56apq5QspnjI9

 

Om jag går händelserna i förväg litegrann så är den LPSU som jag nämnde att jag beställt i mitt tidigare inlägg en Sean Jacobs DC3, en relativt omtalad och erkänt bra produkt från samma man som designat Innuos interna strömförsörjningar. Då jag bestämde mig för att satsa på PhoenixNET så behövde jag ändra lite på min beställning. Det var dock inga problem och han tyckte även jag hade gjort ett bra val, han sa att PhoenixNET strömförsörjning är till och med bättre än DC3 specifikationerna. Man betalar alltså för riktigt bra ström i den här burken.

 

Även om det här inte är min första audioswitch så kan jag fortfarande inte riktigt komma över känslan och förstå hur en switch kan påverka ljudet på det här sättet, jag funderar även på en eventuell ackumulerad effekt genom bättre nätverkskort t.ex, skulle det göra det hela ännu bättre eller blir det kaka på kaka? Är det här kanske tillräckligt bra, och kan det ens bli bättre?

 

Det här är min första Innuos produkt och så här långt har jag inte blivit annat än imponerad. Kanske borde jag bara köpt en Innuos Statement och varit klar med allt... :winking:

 

Går man i tankar om en switch i prisklassen (eller kanske prisklassen nedanför) så tycker jag man bör kolla in PhoenixNET. Tycker man att det är mycket pengar för en switch så finns det billigare alternativ, vad som är prisvärt är som alltid upp till var och en. Jag skulle nog dock kunna kalla PhoenixNET prisvärd och jag har hur som helst inga tankar på att lämna den ifrån mig!

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, magnuskan said:

När det gäller fötternas placering så är det noga uttänkt. Titta på undersidan av den två-delade Innuos Statement t.ex. Där man separerat strömförsörjningen från den känsligare elektroniken. 

 

Sedär ja! Jag tänkte väl att det kunde vara något sådant och jag ifrågasätter egentligen inte en tillverkares val när allt känns väldigt genomtänkt i övrigt. Det är även så jag använder fötter under mina andra prylar också, det blir en annan viktfördelning med 3st istället för 4st. När man hade Ansuz fötter så lärde man sig dessutom att använda 3st för det var vad man hade råd med... :winking:

Link to comment
Share on other sites

Jag kan tänka mig att många är nyfikna på en jämförelse av UpTone etherRegen och/eller andra switchar. Jag finner den jämförelsen orättvis och ganska ointressant, rent spontant så är PhoenixNET i en helt annan liga, samtidigt så ska sägas att jag använde min etherRegen med HDPlex 300W som bästa LPSU, och hur mycket jag än gillar HDPlex för vad de är och dess flexibilitet inte minst så är det ändå klasskillnad på en riktigt bra LPSU. Jag kom som bekant aldrig heller så långt som att prova en extern klockning. Hur som helst så kommer jag inte göra några direkta jämförelser då jag redan sålt min etherRegen.

 

Jag håller fortfarande etherRegen högt med beundran och respekt, det var en "game changer" för switchar, det var med etherRegen det började på riktigt. Jag tycker även så här, en etherRegen eller English Electric och allt vad de heter är bättre än ingen switch, har man en anläggning på en hyffsad nivå och streamer musik på ett seriöst sätt så bör man testa vad en switch kan göra för det ljudmässiga.

 

Jag tänkte på en liten sak dock, när jag kopplade in etherRegen för första gången så upplevde jag direkt en skillnad, men det lät också nästan lite på gränsen till övernatruligt och "digitalt" vilket gjorde att jag från början var lite tveksam om jag skulle behålla den eller inte. Detta var något som försvann med lite inspelning. Med PhoenixNET så känner jag inte av några sådana här initiala symptom och känslan är från början väldigt bra.

Link to comment
Share on other sites

En färsk test också:

 

https://www.fairaudio.de/test/innuos-phoenixnet-audiophiler-netzwerk-switch/?fbclid=IwAR0DWZ1w7-zpXHqQzfRR9haz1rcDc-LYTgRrv-WLMK1L1ZCaPz-MlMkgedk

 

Resultatet verkar överensstämma ganska väl med det @VoicesInMyHeadsäger ovan. 

 

De säger också att om man har en anläggning för 50-60K så kanske inte Phoenix Net är det första steget man ska ta när man uppgraderar.:smile:

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, magnuskan said:

En färsk test också:

 

Jäklars vad snygg den var på insidan dessutom, vilka kabeldragningar... :smilingeyes: här ser man ju även tydligt att de t.ex inte bara tagit en befintlig OEM switch på marknaden utan de har verkligen byggt en hifiswitch från grunden.

 

16 minutes ago, magnuskan said:

De säger också att om man har en anläggning för 50-60K så kanske inte Phoenix Net är det första steget man ska ta när man uppgraderar.

 

Jo, jag funderade på om jag skulle haft en utläggning om det också men tänkte att det var en självklarhet här på Euphonia. Det är inte med en PhoenixNET man börjar sin digitala hifi resa. Även om jag upplever en klar förbättring och tycker det är värt det så behöver man såklart ha fixat med högtalare, förstärkare, ström, kablar, akustik osv först. God balans i anläggningen gäller även för switchar.

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, magnuskan said:

En färsk test också:

 

https://www.fairaudio.de/test/innuos-phoenixnet-audiophiler-netzwerk-switch/?fbclid=IwAR0DWZ1w7-zpXHqQzfRR9haz1rcDc-LYTgRrv-WLMK1L1ZCaPz-MlMkgedk

 

Resultatet verkar överensstämma ganska väl med det @VoicesInMyHeadsäger ovan. 

 

De säger också att om man har en anläggning för 50-60K så kanske inte Phoenix Net är det första steget man ska ta när man uppgraderar.:smile:

Men samtidigt går jag igång o börjar fundera på var i streaming uppsättningen ska man lägga störst investering.  Om man lyssnar uteslutet på streaming eller dataljud vill säga. Jag tror väl fortfarande att det jag kallar källan dvs servern är det viktigaste. Från servern utgår alla störningar via ström, nätverkskort och även USB kort. Men detta är förstås diskutabelt när vi ser att det kommer sätt att filtrera bort störningar och göra om signalen. 

Vi ser att det finns otroligt mycket att lära inom detta område och ibland saknar man det enkla i CD spelaren:smile:

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, magnuskan said:

Men samtidigt går jag igång o börjar fundera på var i streaming uppsättningen ska man lägga störst investering.  Om man lyssnar uteslutet på streaming eller dataljud vill säga. Jag tror väl fortfarande att det jag kallar källan dvs servern är det viktigaste. Från servern utgår alla störningar via ström, nätverkskort och även USB kort. Men detta är förstås diskutabelt när vi ser att det kommer sätt att filtrera bort störningar och göra om signalen.

 

Det är många faktorer och mycket vi inte vet eller förstår som sagt, men jag känner t.ex själv efter de tester jag gjort i MIN anläggning att jag nu vill köra direkt från server till DAC och skippa den tvådelade uppsättningen med server/endpoint. Jag är övertygad om att serverbygget jag är på väg att ge mig in i kommer ge bra förutsättningar för detta med hänsyn tagen till olika faktorer, samtidigt som jag fortfarande är övertygad om att en server/endpoint absolut kan ha sin plats i andra sammanhang. Det finns inga universiella lösningar och svar.

 

10 minutes ago, magnuskan said:

Vi ser att det finns otroligt mycket att lära inom detta område och ibland saknar man det enkla i CD spelaren

 

Verkligen? Jag har knappt ens tänkt tanken de senaste 14 åren ska jag säga...

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, octavia rs said:

Hinner du spela in det innan du säljer det igen :monkey-see-no-evil:;)

 

Äsch, nån måste ju se till så att begagnatmarknaden snurrar också... :grinsmilingeyes:

 

Och apropå prylar och sånt... om jultomten var här igår så måste det väl ha varit påskharen som kom förbi och lämnade lite paket idag.

 

ACtC-3cK-PQaEfSr283HtIZJ1budi9KzsllKU1rV

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Och apropå prylar och sånt... om jultomten var här igår så måste det väl ha varit påskharen som kom förbi och lämnade lite paket idag.

Är det påsk-hifi-godis, månne? :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...