Jump to content

En hifinörds bekännelse


Recommended Posts

On 2020-10-01 at 14:12, VoicesInMyHead said:

Nu vill jag ju inte ge @triomio vatten på sin kvarn på något sätt, men jag råkade visst få hem två stycken sådana här röda läckerbitar idag... :) 

 

ACtC-3dTgKKXom-PDHfI2X70GT7ZldJvPxKzQpdX

 

Om färgen kan man ju tycka vad man vill, jag tycker de är ganska läckra och ser faktiskt bra ut i verkligheten. Inte fullt så skrikigt röda som jag befarat på en del bilder. Överlag snyggt paketerat och hög kvalitét på en i sammanhanget ändå ganska modest prissatt kabel.

 

Återstår bara att se (höra) hur de låter, om nu kablar låter... :) 

 

Jag har för mig att dom tog upp det i Fråga Lund i SVT hur ström låter iaf. Så är det ingen skillnad på soundet, så ska man iaf kunna uppfatta strömmens sound vilket kan vara bra om man tex är en Kemist som har gått på Chalmers... :D

Link to comment
Share on other sites

Hörbar ström eller inte. Nu får jag snart sluta skriva om de här Redline kablarna, folk kan ju tro att jag är avlönad i brittiska pund.

 

MEN, titta vad jag hittade! :)

 

https://www.whatsbestforum.com/threads/vertere-redline-power-cable-perfect-for-cas-components.31211/

 

En tråd på WBF om just dessa röda kablar, där de dessutom använder ungefär samma ord och känslor som jag för att beskriva dem, där de till och med går lite längre med "giant killers".

 

Det som gör det hela ännu roligare är ju att vi pratade om kontakterna, dessa herrar var betydligt mer kreativa, de nöjde sig inte med att bara prata utan gick till handling och bytte ut kontakterna mot olika Furutech kontakter, lite som även bland annat @Sammy, @Peo och @Apexorca också varit inne på att det har varit effektivt med andra kablar.

 

Så långt vet jag inte riktigt om jag är beredd att gå, men visst kan jag tänka mig att det gör skillnad. Men då är det ju inte samma kabel längre på nåt sätt? :39: Mmm, en liten balansgång och något att fundera över kanske, och man ska ju aldrig säga aldrig som sagt (kollar Furutech's hemsida :65:).

 

Nu ska man väl inte överdriva det här med kontakterna heller, SÅ dåliga är de verkligen inte.

 

Intressant och roligt iaf!

Link to comment
Share on other sites

Så vad är det då egentligen som gör att jag till synes bara kastar mig ut helt planlöst och funderar på att köpa en ny DAC bara sådär? :831669895_winkingfacewithtongue:

 

Jag skulle säga att det är flera saker i en kombination, men det grundar sig nog egentligen lite motsägelsefullt i att jag är så sjukt nöjd och imponerad av den LampizatOr Amber 3 som jag har idag. Det är min 4:e LampizatOr och jag har aldrig varit en tillverkare så "trogen" tidigare, men det är något magiskt med LampizatOr som jag är svag för och som verkligen tilltalar mig.

 

Amber 3 är den LampizatOr som jag varit allra mest nöjd med och som jag tills för 2 dagar sedan inte ägnat en tanke på att byta ut. Då ska sägas att det också numera är deras instegsmodell men enligt mig så konkurrerar den på riktigt med modeller betydligt högre upp i hierarkin. Amber och Baltic hamnar ofta i skymundan för de större och mer kända modellerna, men utvecklingen har gått framåt! LampizatOr lanserade för ett par år sedan sitt flaggskepp Pacific och sedan känns det som att de liksom började om underifrån, där Amber 3 bland andra förbättringar fick en ny "motor" (även kallad Engine 53) med teknik direkt nedärvd ifrån Pacific och ett rejält lyft som resultat, där Amber 3 från ingenstans helt plötsligt seglade upp som en av de mest intressanta LampizatOr modellerna. Nu har turen kommit till Baltic 3 att få sig en liknande uppgradering. Det här är på sätt och vis nästa generation LampizatOr som vi ser ta form.

 

image.png.f3e50aacb16a552f52a73f071318464d.png

 

Enligt Lukasz (Mr. LampizatOr) egna "säljsnack" vid lansering så är det här den DAC han lagt ner mest tid på, som han är mest stolt över, och där målet var att nå legendariska Golden Gate 2 nivåer till en något mer överkomlig och tillgänglig prisnivå. Han anser tydligen att de lyckades med detta och har positionerat Baltic 3 både teknikmässigt och ljudmässigt mellan Amber 3 och Golden Gate 2. Jag har även en bekant i Polen som känner Lukasz väldigt väl, han råkade av en slump höra den här DAC:en under tidiga testfaser och blev otroligt imponerad, men han trodde faktiskt inte att den skulle bli verklighet pga dess komplexitet. Han gjorde för övrigt samma resa som mig, från Golden Atlantic och NER till Amber 3, och han kommer nu också köpa Baltic 3 utan att tveka.

 

Jag har egentligen hittills varit ganska ointresserad av att fördjupa mig i rörvärlden, missförstå mig inte här, jag tycker det är grymt med rör, speciellt när de är på insidan och inte exponerade på utsidan. Men som med allt så kan sådana här intressen smitta av sig litegrann och jag kan väl kanske tänka mig att experimentera lite. Jag kan med andra ord tänka mig en modell med exponerade rör igen, med oändliga möjligheter av kombinationer. Det värsta är att jag inte har plats för den då dessa rör kräver lite utrymme, jag kommer behöva flytta runt på allt i mitt skåp och dessutom borra lite nya hål vilket känns sjukt omständigt och jobbigt, men det får väl vara värt det tänker jag.

 

image.png.2018cf54bf5f4708113bb7e45688a7f5.png

 

LampizatOr har alltid varit kända för oändliga konfigurations möjligheter ner på detaljnivåer, ingen DAC var den andra lik. med tiden så har det dock blivit ohållbart och de försöker mer och mer standardisera de olika modellerna. Baltic 3 är t.ex den första DAC som är både single-ended och balanserad på samma gång redan i grundutförande, tidigare fick man välja sådant. Nu handlar det mest om att välja färg, om man vill ha flightcase och premium rör. Egentligen tycker jag de är snygga i svart, men eftersom jag inte kommer göra mig av med min förstärkare inom rimlig framtid(:663741902_thinkingface:) så kanske jag ändå ska köra silver rakt av. Eller vit front, vit topp och vit LED diod kanske vore coolt? Nåväl, jag skyndar långsamt(!), vi får se om nån vill köpa min Amber 3 först.

 

Sammanfattningsvis kan man väl säga att jag är ett offer för reklam och säljsnack.

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, AlfaGTV said:

Entusiasm är beundransvärt, och jag tror inte någon som läser detta gör det helt utan en viss "källkritik"! Därför är det klädsamt att du också har en god portion självinsikt!

 

Så är det ju såklart, jag baserar ju mina känslor på mina erfarenheter och preferenser samtidigt som jag läser in en massa saker i Lukasz uttalanden blandat med kommentarer jag fått från annat håll. Jag är ju såld på LampizatOr sedan flera år tillbaka, jag hoppas att alla förstår hur partisk jag är i detta, nästan med lite hatkärlek där under de "tidiga" åren till och med när kvalitéen var lite si så där, och då jag även försökte "ta mig bort" och välja något annat ett tag. Jag var ju dock tvungen att komma tillbaka... :) Men det är nog fortfarande lite så att Lampi's inte är för alla.

 

32 minutes ago, AlfaGTV said:

Lite nyfiken blir man ju, men inte 29Tkr nyfiken... ;)

 

Äsch, det är bara för att du inte har hängt med i den senaste utvecklingen, jag fick nämligen påpekat för mig att nypriset inte är 40k utan snarare 38k med dagens kurs och har justerat mitt pris lite efter detta. Vi är därför nere på 26k! :)

 

23 minutes ago, byZan said:

Jag får nog ta en sväng förbi någongång när jag åker ut till stugan, nyfikenheten börjar gå över till måste;)

 

Du får nog skynda dig då @AlfaGTV's nyfikenhet precis växte motsvarande 3000 riksdaler och den är på glid norröver. Oj oj oj, jag är rädd att jag blåst upp förväntningarna här nu... men jag kan ju alltid skylla på någon oinspelad kabel kanske. :65:

 

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Du får nog skynda dig då @AlfaGTV's nyfikenhet precis växte motsvarande 3000 riksdaler och den är på glid norröver.

 

Vadå? Det kommer väl en ny och tar plats?

48 minutes ago, VoicesInMyHead said:

jag är rädd att jag blåst upp förväntningarna här nu...

 

Ja det har du;)

 

49 minutes ago, VoicesInMyHead said:

men jag kan ju alltid skylla på någon oinspelad kabel kanske. :65:

 

Den dragningen går iaf inte jag på:ShameOnYou:;)

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, byZan said:

Vadå? Det kommer väl en ny och tar plats?

 

Sant, men DEN behöver inspelning... :) 

 

Nej, men det är väl klart du ska komma förbi och lyssna lite vid tillfälle, det kan ju vara bra om någon här kan ta ner mig på jorden när/om min entusiasm skenar iväg. Inte för att jag tror att den någonsin har gjort det, men ändå... ;) 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, VoicesInMyHead said:

Det som gör det hela ännu roligare är ju att vi pratade om kontakterna, dessa herrar var betydligt mer kreativa, de nöjde sig inte med att bara prata utan gick till handling och bytte ut kontakterna mot olika Furutech kontakter,

Tyvärr så gör det en stor skillnad från tillverkarens original kontakterna att slänga på riktigt fina kontakter. Men vad jag förstod så var det riktigt enkelt att byta kontakter utan att det blev någon påverkan på att man inte kunder återställa kabeln i originalskick igen på ett enkelt sätt. Men som sagt bättre kontakter är inte gratis men förbättringen man får, gör att man glömmer priset rätt snabbt i sammanhanget. Skulle man köpa en original kabel från tillverkaren men med liknande kontakter som dom döpt om för super referens kabel eller nått sånt, så får man räkna med att priset de kommer att ta för en sådan kabel kostar säkert minst 20,000:- -100,000:- mer med Furutechs Dyraste NCF kontakter.

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Sammy said:

Tyvärr så gör det en stor skillnad från tillverkarens original kontakterna att slänga på riktigt fina kontakter. Men vad jag förstod så var det riktigt enkelt att byta kontakter utan att det blev någon påverkan på att man inte kunder återställa kabeln i originalskick igen på ett enkelt sätt.

 

Ja, jag tror att du har rätt och jag blir mer och mer sugen på att prova. Jag får lägga det till listan på saker att göra, först måste jag se om jag har råd att köpa en ny DAC, men sen när/om ekonomin återhämtar sig lite så blir det nog lite Furutech kontakter på inköpslistan.

Link to comment
Share on other sites

Ojdå, det verkar bli mycket vinyl här framöver.... :439864629_flushedface:

 

Jag tror att jag precis sålde min fantastiskt fina DAC. Vad läskigt, hur ska det här gå nu då? Har jag verkligen tänkt igenom det här? Har jag ens råd?! Jag har inte ens beställt någon ny DAC och så hör jag på radion att Covid-19 ökar i Polen och de tvingas till nya hårdare åtgärder.

Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Hehe, nu ska vi försöka att inte skena iväg för mycket här...

Varför inte? Strunta i DAC och streaming och lägg slantarna på vinyl istället. Du kommer bli en mycket mer harmonisk människa och glömma allt det där om uppgraderingar osv. :1916597504_lyingface:

 

Äh, vad väntar du på? Skynda dig och beställ DACen nu innan du ångar dig och låter dig frestas av den mörka sidan ...eh, skivan :D

Link to comment
Share on other sites

Tänkte bara meddela att dagen fortlöpt utan några speciella incidenter, inga vare sig planerade eller oplanerade uppgraderingar eller inköp har skett så alla kan vara lugna. Det är visserligen lite drygt 2 timmar kvar på dygnet, men jag tänkte gå och lägga mig snart så det borde vara lugnt.

 

Hade för övrigt en liten "wow stund" med vinylspelaren idag då det lät så sjukt bra (var tvungen att lyssna på samma skiva en gång till!). Det är kul att upptäcka skivor som man tror man känner utan och innan på nytt och höra dem på ett nytt sätt. Jag tror att vinylgrejerna börjar bli ganska bra inspelade efter lite drygt 100 spelade skivor, dessutom har de ju fått nya strömkablar som såklart gör sitt också.

Link to comment
Share on other sites

ACtC-3fv_ApUFERAkPDacU3qpme010T-4fIJsBOEC1CyTLfKuZx83BMrSu4BWIxtBdqZr_otiIDV2FX8kszdiZXMoErlzCGm3prTByCrUjy8wRsZ3DeWFOJraUMwvmyHoqvOxKYHRmzalyq6Va_a7p76Ff6SUA=w2128-h1596-no

 

Hej då min bästaste och finaste DAC, hur kunde jag göra mig av med dig? :1489301980_anguishedface:

 

Jag hade förhoppning om att den skulle få stanna i Sverige åtminstone, men tyvärr, den är nu på väg till underbara Italien! Det verkar som att allt jag gör mig av med försvinner utomlands. Bara jag tittar lite på det senaste jag sålt så har det förutom till Italien då även försvunnit prylar till bland annat Belgien, Ryssland, Sydkorea, Australien, Holland och Serbien. Det har hänt att ett och annat paket gått till Skåneland också iofs... :1952293183_slightlysmilingface:

 

Hur som helst, nu blir det vinyl för hela slanten en tid framöver. Det var ju väldigt otippat att jag skulle hamna här för bara någon månad sedan. Men det ska bli kul det också.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, AlfaGTV said:

:) Det är riktigt roligt att följa din resa, man vet ju lixom inte alls vilka vändningar det tar! 

 

Hehe, ja... tänk den som det visste.

 

Jag känner att jag har ju liksom spoilat överraskningsmomentet lite med Baltic 3. Men, vi får väl se som sagt... :) 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, P-pan said:

Msb, Msb, Msb.... EMM...ESS... BE

 

Mmm, de är ju så jäkla dyra bara (och de blev precis ännu(!) dyrare hörde jag idag), men väldigt fina i både konstruktion och ljudmässigt.

 

5 minutes ago, P-pan said:

Jag kan hjälpa dig med inspelningen om du nu skulle råka fara iväg hemifrån någon helg.

 

:) Jag ska nog försöka hålla mig hemma, men tack ändå... hehe..

Link to comment
Share on other sites

Nu när det plötsligt blivit aktuellt med en ny DAC skulle det vara intressant att få höra lite om dina intryck ifrån lite olika DACar som du kommit i kontakt med. Vad jag förstår var du rätt nyligen ute med en kompis som medlyssnare. Det skulle vara värdefullt att får höra lite om dina intryck även om de är ifrån andra miljöer än hemmet och under kortare tid. Har du någonsin lyssnat till Denafrips DAC? Jag har för mig att en recensent skrev att Denafrips påminde honom mycket om LampizatOr men med lägre brus. Ska bli intressant att få höra om din resa mot en ny DAC.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...