Jump to content

En hifinörds bekännelse


Recommended Posts

Efter ca 150+ inspelningstimmar så har saker och ting öppnat upp sig och börjat falla på plats ordentligt. Det här med direkt ur kartong och oinspelat kan vara en känslomässig jobbig berg o dalbana för en stackars entusiastisk hifi-nörd. Efter att blivit mer eller mindre "golvad" av den mindre stativmodellen Mimi förra sommaren så var förväntningarna högt ställda. Vilket jag också tycker att de ska vara. Thais anlände som sagt i en stor trälåda vilket ger ett seriöst intryck, det är bara det att det blir så in i helsikes tungt så jag är glad att det var fint väder så pallen med lådan kunde stå utomhus eftersom jag inte hade möjlighet att ta hand om den på en gång. Uppackning skedde sedan utomhus och en högtalare åt gången fick bäras in. Jag vet att flera av er har riktigt tunga pjäser till högtalare så inget konstigt med detta egentligen.

 

Väl på plats och inkopplade så påbörjades inspelning, det jobbiga med högtalare är ju bara att det är svårt att komma upp i mer än 8-12 timmar per dag med lite socialt umgänge, hemmajobb, tv-tittande, sovande osv, så det tar sin lilla tid helt enkelt. Det har ändå varit perfekt att kunna vara hemma med dem så mycket som jag har varit.

 

Som synes på vissa av mina bilder så har jag något begränsat lyssningsrum, rummet i sig är inte litet, men det är L format med en del utmaningar vad gäller öppen planlösning, väggar och stora fönster. Även om min ambition alltid är att fylla rummet med musik så är det svårt att bortse från att det kan låta ganska olika på olika platser i rummet. Det värsta är väl kanske dock de begränsade placeringsmöjligheterna, det är lite vad det är helt enkelt. PMC's "transmissionsteknik" med basport framåt har tills nu underlättat detta och oron kring hur en traditionellt bakåtriktad basport skulle fungera har definitivt funnits där.

 

ACtC-3eu_0iq_qUa4xucPv9YpamzX9e9KjPhQASH

 

Det jag möts av efter inkoppling är också mycket riktigt en enorm bas. Det är mycket bas och det är bas överallt. Men jag har ändå en viss förhoppning för det låter inte direkt dåligt, tvärtom hörs det att här finns en bas att tycka om, det känns ändå som att det här kan bli kontrollerat och bättre med lite inspelning och kanske liten justering av positioner hit och dit. Jag har också förmånen/lyxen att under alldeles för lång tid nu haft lite olika lånekablar hemma för utvärdering, jag gör mitt bästa för att inte vända dem åt fel håll och provar att byta lite under inspelningens gång. Jag tror jag nämnde tidigare att min favoritkabel till PMC blev lite väl "mycket" nu till Kroma, så jag bytte till slut tillbaka till mina egna kablar. Men efter lite mer inspelning så är jag nu tillbaka på denna favorit igen. Det är en riktigt trevlig kabel, men mer om kablar lite senare tänkte jag!

 

Så hur låter det i övrigt då, förutom en massa bas? Såhär, jag hoppade nästan precis ur soffan och och fick feeling att dansa då jag lyssnar på en skiva som hängt med mig i 33 år (Depeche Mode - Music For The Masses), jag måste lyssnat på den tusentals gånger och ändå låter det som pånyttfött och fräscht, mer emotionellt, levande och live än någonsin tidigare! Man undrar nästan hur det är möjligt. Det här är också lite av signaturen för Kroma Audio om ni frågar mig, det låter liksom... levande, och det är fullt med känslor i musiken på ett sätt som jag inte upplevt tidigare. Jag tycker sånt här är väldigt kul, man tror man känner en skiva utan och innan och ändå så kan man bli så sjukt positivt överraskad och höra den med helt nya öron.

 

Inspelningen fortsätter...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ACtC-3fEiDD_H_PMsDlGvq_F7mN6gS1WF_I5XqDb

Svävande högtalare

 

Kroma Audio Thäis - Judgement day

 

Jag tänkte bara förtydliga att det aldrig rådigt några som helst tveksamheter från min sida om Kroma Audio högtalarna skulle bli kvar här hemma eller inte, även om jag har haft dem under inspelning och "beklagat" mig över ditt och datt, så lät det redan från första tonen väldigt övertygande. Det jag får ljudmässigt från dem är en dimension till från vad jag hade tidigare och jag är väldigt nöjd med dem, både ljudmässigt och utseendemässigt, där de dessutom smälter in i omgivningen på ett ypperligt sätt vilket långt ifrån alla högtalare gör på samma sätt. Tills de är betalda och allt är klart så vill man ju inte dra för stora växlar eller ta ut något i förskott, men nu är det väldigt nära efter att semestrar börjar lida mot sitt slut. Det är klart att de är här för att stanna, något annat finns inte.

 

Jag började drömma lite om nya högtalare för ganska längesedan nu och för att vara mig så har det varit en ganska utdragen och lång historia som gått lite i vågor. Jag har funderat, lyssnat, läst och tänkt en massa fram och tillbaka. Jag har förutom på mässor även lyssnat på ett antal kompetenta högtalare som t.ex Kaiser Chiara, Stenheim Two, Boenicke W8 och W11, Wilson Benesch Discovery II och den nya Precision serien inte minst. Boenicke var jag väldigt sugen på men sen drog jag åt ett annat håll med min elektronik och det blev en dålig matchning för mig på flera sätt. Discovery II hade jag inte blivit ledsen av att lyssna till varje dag och överlag så har alla högtalare varit väldigt väldigt bra, men det ska ju uppstå kärlek och man ska vara kompatibla på flera plan. Det slår mig också att jag kanske inte riktigt visste vad jag ville ha utan var öppen för "nånting", men jag visste inte riktigt "vad" förrän jag hörde det.

 

Stormförälskelse blev det sedan för ganska exakt ett år sedan med Kroma Audio Mimi! Hade vi inte levt i en demokrati så hade jag slagit till där och då, jag hade vägrat släpa ifrån mig exemplaret jag hade hemma, det var bara för sorgligt att behöva lämna tillbaka dem. Nu fanns det ju dock en massa åsikter från annat håll som behövde bearbetas. Även om Kroma Audio verkade vara väldigt flexibla och tillmötesgående och kunde anpassa vissa saker efter önskemål så kände jag till slut att det blev för mycket och började snegla ett steg uppåt mot golvmodellen istället, och efter många om och men så kunde vi förverkliga de tankarna och här är vi nu. Det här blev sjukt bra och jag kunde inte vara mer nöjd!! :)

 

Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till Marcus och @Perfect sense för stort tålamod och fantastisk generositet under denna långa resa, jag har svårt att se hur det hade kunnat bli några nya högtalare på något annat sätt.

Link to comment
Share on other sites

Som jag redan nämnt så har jag utvärderat lite kablar under sommaren tillsammans med både mina PMC och Kroma högtalare. Som redan sagts också ett antal gånger så är det ju sällan något är direkt dåligt på den här nivån utan mer en fråga om tycke och smak och åt vilket håll man vill eller behöver finjustera beroende på övriga komponenter. Till en början tyckte jag det var ganska svårt, men när jag väl satte mig ner för att lyssna och bestämma mig så blev det hela ganska tydligt vad jag blivit charmad av.

 

Jag tror det var @P-pan som föreslog att jag borde lyssna på Vertere när jag berättade att jag tänkte testa andra kablar och det var väl lika bra att lyda hans rekommendation. Jag vet även att några av er andra, som t.ex @figge och @musicus också har Vertere i era anläggningar. När jag var hos @Perfect sense för att hämta kablarna så höll jag på att inte ta emot dem dock, för det var bland det fulaste och sladdrigaste jag sett i kabelväg, men de fick trots det något motvilligt följa med hem. Det gick nog flera veckor innan jag kom mig för att ens packa upp dem och lyssna. Hade inga större förväntningar utan kände mig mer tvungen att testa dem då jag ändå hade släpat hem dem.

 

Jag hade även med mig Audience Au24SX hem som fick den överlägset mesta speltiden i början. Det är ingen kabel som behöver skämmas för sig, känslan med den är väl lite att just inget direkt sticker ut utan allt låter väldigt naturligt och jämt och fint. Det här är en kabel man behöver lyssna på under längre tid för att uppskatta dess verkliga kvalitéer, vid en snabb A/B jämförelse så kan den kanske lätt uppfattas som lite tråkig, just för att den är så balanserad. Men i rätt anläggning så tror jag den kan göra sig riktigt bra.

 

image.thumb.png.a5d48783f7e067a31b1d4131df7afd3c.png

 

Nu kommer jag säga emot mig själv lite här, för den första reaktionen med Vertere Pulse-XS Reference i anläggningen var oerhört positiv och nästan förvånande, hela ljudbilden tog ett bra skutt framåt, allting blev lite roligare, lite bättre och lite mer av det här levande ljudidealet jag strävar efter. Men det otroligt spartanska utseendet, så långt ifrån high-end audiofil extravaganza spexiga superkablar man kan komma, funkade inte riktigt med mitt sinne för estetik, form och design, eller hur jag är van vid att kablar "ska" se ut. Man kan säga att det blev mer eller mindre kortslutning i knoppen på mig där jag velade fram och tillbaka.

 

För det var framförallt detta jag brottades med när jag bytte kablar och jämförde. Audience kablarna är verkligen ett rent föredöme över hur kablar borde se ut, de är så tunna, lätta och smidiga att hantera så det är en fröjd att koppla i och ur dem eller lägga dem på plats. Ljudet var såklart viktigast, men kunde jag bortse från övriga "brister", eller kunde jag kanske leva med en kabel som såg lite bättre ut men kanske inte hade riktigt samma charm och energi rent ljudmässigt som jag gillade?

 

Mitt val av högtalarkablar föll till slut ändå på Vertere Pulse-XS Reference, som i min anläggning tar mig ännu en bit på spåret som mina nya Kroma högtalare, tillsammans med min LampizatOr DAC redan lett mig in på. Nu när lånekablarna är tillbakalämnade så kan jag säga att jag saknar dem redan och kan knappt vänta på att få mitt egna exemplar. Det känns ganska kul att jag ändrade inställning och uppfattning och kunde gå emot alla mina principer, i början var jag nämligen ganska säker på att det var Audience jag ville ha.
 

image.png.021384dd22fba2fd75f3ce7bbf4bb687.png

Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, Sammy said:

Ibland så kan saker och ting ställa till det på sin ända när man minst anar detta.. Därför är det bra att ha ett öppet sinne för testa saker man inte först faller för

 

Ja men verkligen, jag känner mig nästan lite stolt över mig själv att jag i slutändan faktiskt blundade och lät mina öron bestämma. Det är så lätt att man ibland tror en massa, man bildar sig en uppfattning och man inte minst VILL att det ska vara på ett visst sätt.

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Perfect sense said:

Verteres kablar kan faktiskt pryda sin plats också - beroende på smak, modell och nivå...:)

 

Absolut, och jag tänkte PRECIS komma till det nämligen... för se vad jag precis var och hämtade upp!

 

ACtC-3fjvQYEa_8GEKZxhM_HzZCy7PAxBScZ0oat

 

Från att haft -5 och en överkryssad fiol i betyg så har man lagt i en ny växel och avancerar upp till 5+ med sin nya HBs strömkabel!

 

Det här är lite kul för jag betraktar mig själv mer eller mindre som ett überproffs på att googla, och medans jag satte mig in i Vertere som märke så sprang jag på den här HBs kabeln på ett asiatiskt forum där alla var fullkomligt lyriska (Google Translate var hjälpsamt!) över denna nya kabel. Det var bara det att det finns inte ett enda omnämnade av denna kabel på resten av Internet, det står ingenting om den på Vertere's egna hemsida, inga press releaser eller nyhetsartiklar någonstans!! Det här är alltså en ny TOP OF THE LINE kabel vi pratar om, en ny flaggskepp produkt som de liksom bara smygit ut lite vid sidan sådär.

 

Jag frågade @Perfect sense och han visste inte heller, men såg till att beställa hem en snabbt som ögat, och 'here we are'..... :D

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Det här är alltså en ny TOP OF THE LINE kabel vi pratar om, en ny flaggskepp produkt som de liksom bara smygit ut lite vid sidan sådär.

 

Är de här hopp i sidled jämfört med Ansuz C2 kabeln som du säljer alltså sett till vad de levererar eller är det byte för att de är kul med nytt :39:

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, octavia rs said:

Är de här hopp i sidled jämfört med Ansuz C2 kabeln som du säljer alltså sett till vad de levererar eller är det byte för att de är kul med nytt :39:

 

Mycket bra fråga! Jag har faktiskt ingen aning, men det ska bli väldigt kul att ta reda på det... :) Jag har en förhoppning om att det kanske till och med kan vara mer än så då Vertere verkar mer modesta i sina prissättningar än danskarna, men det återstår att se. Lite som du är inne på så känner jag mig även lite öppen för att prova något annat just för att det är kul också.

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, VoicesInMyHead said:

 

Mycket bra fråga! Jag har faktiskt ingen aning, men det ska bli väldigt kul att ta reda på det... :) Jag har en förhoppning om att det kanske till och med kan vara mer än så då Vertere verkar mer modesta i sina prissättningar än danskarna, men det återstår att se. Lite som du är inne på så känner jag mig även lite öppen för att prova något annat just för att det är kul också.

Det är faktisk riktigt tillfredställande om man hittar nått som låter riktigt bra och inte kostar skjortan, då den generella trenden känns som att priserna bara åker uppåt hos många tillverkare. Det är väll i sig inget problem om man har en enorm hifi budget men jag tror det flesta av oss får försöka hushålla med resurserna och lägga pengarna där den gör mest nytta i den här galna hobbyn..:64:

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Sammy said:

Det är faktisk riktigt tillfredställande om man hittar nått som låter riktigt bra och inte kostar skjortan, då den generella trenden känns som att priserna bara åker uppåt hos många tillverkare. Det är väll i sig inget problem om man har en enorm hifi budget men jag tror det flesta av oss får försöka hushålla med resurserna och lägga pengarna där den gör mest nytta i den här galna hobbyn..:64:

 

Så är det ju absolut och det är också min tanke att försöka gör min anläggning lite "billigare" utan att förlora allt för mycket i kvalité, om det nu är möjligt. Nu ska man ju dock inte beskylla den här kabeln för att vara billig, det är den inte, och egentligen är den över min budget vad jag hade tänkt, men jag blev så nyfiken att jag var tvungen att testa när möjligheten gavs.

 

Däremot har Vertere relativt nyligen lanserat en ny serie de kallar för "Redline" som jag tror starkt kan vara väldigt prisvärd. Nu får någon mer insatt Vertere människa rätta mig om jag har fel, men med "Redline" så har de ersatt (och förenklat) sitt sortiment genom att mellanmodellerna Pulse C och B inte längre finns.

Link to comment
Share on other sites

Vertere HBs är i dagsläget ingen serie utan består enbart av denna nätkabel vilket är ett direkt svar på en förfrågan ifrån deras distributör i Hong Kong (Audioexotics).

 

HBs går inte riktigt att jämföra med HB nätkabeln där allt är nytt. Priset är också nästan det dubbla, samtidigt som referens-nätkablar på den här nivån ifrån vissa andra ofta kostar flera gånger mer. 

 

/ Marcus, www.perfect-sense.se

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, figge said:

Redline skall vara ersättaren till Pulse B och B Ref.

 

Tack! Fanns det inte en Pulse C tidigare också? För jag tror inte den är med i listan längre....

 

29 minutes ago, Perfect sense said:

HBs går inte riktigt att jämföra med HB nätkabeln där allt är nytt.

 

Vertere skulle behöva nån med lite känsla för marknadsföring i sin organisation.... 

 

Link to comment
Share on other sites

Hierarkin är: D-fi > Redline > Pulse-R > Pulse-HB > HBs (nätkabel).

 

HBs är än så länge en specialutgåva i brist på en bättre benämning :)

 

Jag skulle också önska lite mer stringens och framför allt att högtalarkablarna hade samma namn som signalkablarna. Man befinner sig mitt uppe i en revidering av sortimentet just nu där Pulse-R serien troligen är näst på tur för uppgradering.

 

/ Marcus, www.perfect-sense.se

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Perfect sense said:

Jag skulle också önska lite mer stringens och framför allt att högtalarkablarna hade samma namn som signalkablarna. Man befinner sig mitt uppe i en revidering av sortimentet just nu där Pulse-R serien troligen är näst på tur för uppgradering.

 

Det kommer ju sluta med att de släpper en skitsnygg högtalarkabel som ersättare för den fula som jag beställt nu... och så kommer jag få leva med den tills jag dör.

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Perfect sense said:

Vertere HBs är i dagsläget ingen serie utan består enbart av denna nätkabel vilket är ett direkt svar på en förfrågan ifrån deras distributör i Hong Kong (Audioexotics).

 

HBs går inte riktigt att jämföra med HB nätkabeln där allt är nytt. Priset är också nästan det dubbla, samtidigt som referens-nätkablar på den här nivån ifrån vissa andra ofta kostar flera gånger mer. 

 

 

De här är väl rätt typiskt för Asien att är det för billigt så säljer det inte och man måste skapa serier som är mycket dyrare för att ens kunna sälja nått. Oavsett vilket så är ju Verteres priser jämför med mycket annat som du skriver mer humana om man nu kan kalla dem det.

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, octavia rs said:

 

De här är väl rätt typiskt för Asien att är det för billigt så säljer det inte och man måste skapa serier som är mycket dyrare för att ens kunna sälja nått. Oavsett vilket så är ju Verteres priser jämför med mycket annat som du skriver mer humana om man nu kan kalla dem det.

 

 


Precis så är det. Med det sagt så är det en helt annan nivå av byggkvalitet (till att börja med) hos HBs nätkabeln vilken motiverar prisskillnaden även om den givetvis är hög.

 

/ Marcus, www.perfect-sense.se

Link to comment
Share on other sites

Jag har precis kopplat in kabeln i väggen nu och ska väl ge den lite tid innan jag ger den något omdöme, men några snabba reflektioner kan jag bjuda på.

 

Först hade jag tänkt säga att jag gillar att de utgår ifrån 2m på alla sina strömkablar, då kortare oftast bara är irriterande kan jag tycka. Smaksak såklart och beroende på hur man har sina grejer. Men när jag skulle koppla in den från strömdistributören till väggen så räckte inte kabeln!! 2m är tydligen kortare i UK än 2m i Danmark! :Thinking: Får mäta den vid tillfälle och se vem som är bäst på pluttiflikationer.

 

De har skyddsnät kring olika delar av kabeln precis som Ansuz, men betydligt tunnare och mer sladdriga dylika, jag undrar om de egentligen skyddar mot något alls eller om det bara är för syns skull. Däremot så hade de "plastpluppar" formade precis efter kontaktytorna i båda ändarna, det var riktigt snyggt och bra, det gillade jag mycket. För att vara en Vertere kabel så är det nog även den stelaste och minst böjbara i sortimentet skulle jag tro, mer i stil med hur "det brukar vara" från andra märken.

 

ACtC-3egS_I2pzPtNZYk8hbkcNmjFA72ncu4bEPFscgagEUUv_Aj5uYMzDYadJWriC0FTZR6opsDhCki2KkSneJ9192znhxRhxJ8u3e1DYu-78yKAIRSudPNfe7y7sDIhLOtRusnlpljRH34sOCmLtkLP5dOkA=w2128-h1596-no

 

Jag ska också säga så här med tanke på @octavia rs fråga tidigare. Kabeln jag tidigare hade från väggen var ingen mindre än en Ansuz DTC. Så jag går ut med tuffast möjliga konkurrens från start här. Prismässigt ligger Vertere ca 1/4 av Ansuz kabeln. Ljudmässigt så låter det... 'to be continued!' :) 
 

Link to comment
Share on other sites

Just now, musicus said:

Det gjorde det! Red Line täcker vel mera nu tidigare Pulse C, B och B Ref  :)

 

Jag har ju inte vare sig sett eller hört Redline i verkligheten ännu, men det jag läst om dem så tycker jag de känns väldigt spännande ur ett pris/prestanda perspektiv. Ibland kan jag nästan bli lite trött på mig själv att jag är på en alldeles för hög nivå med kablar, och om Redline så bara har vissa av de egenskaper jag hört med Pulse-XS så verkar det ännu mer lovande. Hur som helst tycker jag det verkar som att Vertere håller på och städar upp, förenklar och förhoppningsvis gör en liten nysatsning på sina kablar, vilket de minst sagt förtjänar tycker jag.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, VoicesInMyHead said:

Så är det ju absolut och det är också min tanke att försöka gör min anläggning lite "billigare" utan att förlora allt för mycket i kvalité, om det nu är möjligt. Nu ska man ju dock inte beskylla den här kabeln för att vara billig, det är den inte, och egentligen är den över min budget vad jag hade tänkt, men jag blev så nyfiken att jag var tvungen att testa när möjligheten gavs.

 

I think the idea behind the (sätt in valfri dyr kabel) is it sits between the audiophiles wallet and (tillverkarens namn) annual profits account, it's primary function is to move money from one to the other.

 

Lite skämtsamt skrivet på ett forum igår  :D
 

Link to comment
Share on other sites

Jahopp, hur ska man summera det här nu då? :39: Bra, bättre, bäst eller som vanligt bara annorlunda? I normala fall skulle jag säga att kabeln inte är inspelad, den behöver mer tid osv, men jag känner mig samtidigt också ganska exalterad och tycker den redan visat upp sig från en väldigt bra sida. Här kommer en lång utläggning...

 

Ansuz har ju sin berömda svärta och dynamik, något som gör att musiken presenteras extremt klart och tydligt, och utan allt störande "bakgrundsbrus" så brukar en effekt vara att man kan (och vill) spela högre och högre utan att man riktigt förstår hur högt man spelar förrän frugan kommer hem och skriker från nedervåningen att man MÅSTE sänka.

 

@P-pan frågade mig senast vi pratades vid om jag som Ansuz ägare känner mig sviken, och syftade då på att de konstant släpper nya modeller och priserna rasar över en natt på de gamla modellerna. Jag hade inte riktigt tänkt så, men efter lite funderande så svarade jag både ja och nej, jag älskar ju utveckling och förbättring, och jag älskar att de verkligen pushar tekniken framåt. De är fantastiska ingenjörer och otroligt duktiga på vad de håller på med. Sen kan man väl tycka vad man vill om hur man hanterar andra saker. Oavsett så känns det här mer som politik och inget som påverkar mina lyssningsintryck, är det bra så är det bra.

 

Ansuz DTC är nämligen bra, riktigt bra, snudd på perfekt faktiskt! Jag har egentligen ingenting negativt att säga om den, den gör det den ska fantastiskt bra. Jag anser fortfarande att Ansuz på olika sätt har lyft min anläggning till nivåer jag bara kunnat drömma om och utan Ansuz inverkan så hade jag aldrig gjort samma resa som jag gjort.

 

Jag har ett slags mantra som jag brukar köra med och det är min högst personliga åsikt och inställning att man ofta eftersträvar att allt ska bli så perfekt som möjligt, man strävar alltid efter att bli bättre och det perfekta, men när man uppnår perfektion så kan det i vissa fall visa sig lite "tråkigt". Jag kommer inte ihåg om jag dragit parallellen om det tyska industrigoth bandet Das Ich som i en intervju en gång avslöjade att det var så mycket roligare att spela i Finland än i Sverige för att i Sverige så är alla arrangörer så professionella och allting är så perfekt ordnat och förberett in i minsta detalj. De började liksom sakna lite av den råa "punkiga" känslan av att åka runt som musiker och spela för entusiaster och musikälskare. Jag tycker det är en väldigt talande beskrivning.

 

Som jag skrivit tidigare så är mitt ljudideal att musiken ska kännas levande och tredimensionell, flera av de val jag gjort inte minst med Kroma och LampizatOr avspeglar detta väldigt väl. Vertere hör också till denna grupp skulle jag vilja säga.

 

Som vanligt så är det mig själv och min anläggning jag pratar om nu, där upplevelsen och slutsatsen garanterat kommer vara annorlunda för någon annan. Man måste såklart också förstå och tänka att det handlar om olika ljudideal och vad som passar i olika anläggningar, och inte minst personliga preferenser, som alltid.

 

Med Vertere HBs ifrån väggen till min Ansuz strömdistributör istället för DTC kabeln så tappar jag kanske lite av den här berömda svärtan, dynamiken och kraften, men jag tycker mig få mer av de här "levande" och roliga egenskaperna som jag eftersträvar, där allt klingar ut ordentligt, hur man hör hela rummet och allt känns naturligt och inte minst väldigt engagerande. Jag gillar verkligen vad jag hör här.

 

Jag kan se lite olika scenarion framför mig, jag hade nämligen redan bestämt mig för att sälja DTC kabeln och planen var att flytta D2 till väggen och kanske köpa en Vertere HB eller t.om Redline att ha längre ner i kedjan för att blanda upp det lite. Men just nu lutar det nog tyvärr åt att satsa på den här Vertere HBs kabeln som ny "huvudkabel" är jag rädd. Tillsammans med min Ansuz strömdistributör (som är galet bra och inte ska nånstans) så tycker jag att jag får det bästa av två världar, jag känner mig faktiskt också ganska nöjd med att ha lite andra Ansuz kablar kvar i anläggningen, det verkar fungera som en bra balans.

 

Är Vertere HBs en galet prisvärd kabel? Det kan man väl säga tycker jag. :)

Link to comment
Share on other sites

On 2020-07-30 at 17:24, VoicesInMyHead said:

Men när jag skulle koppla in den från strömdistributören till väggen så räckte inte kabeln!! 2m är tydligen kortare i UK än 2m i Danmark!

 

Kan meddela efter kontrollmätning att 2m i UK verkar vara ganska exakt 2m inklusive kontakter, där jag antar (utan att ha mätt) att Ansuz är mer generösa och inte mäter kontakterna.

Link to comment
Share on other sites

Jag tänkte mig inte riktigt för utan råkade lägga ut en annons med lite för dyra kablar i en HiFi köpes/säljes grupp på Facebook idag, jag blev dock väldigt snabbt påmind om att större delen av världen tycker vi är helt galna i vår hobby... :) Det var lika bra att ta bort den.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...