Jump to content

En hifinörds bekännelse


Recommended Posts

 

26 minutes ago, figge said:

Skulle gärna byta mina Verity Rienzi mot Marcus Kaiser Kawero Classic, de är ju ändå ganska loka utresandemässigt. Undra om frun skulle märka något?:D

 

Jag bytte upp mig en gång inom samma märke. Tyckte det var väldigt snarlikt...

Hon ringde mig på jobbet och undrade hur jag såg på hennes mentala kapacitet.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Richard said:

 

 

Jag bytte upp mig en gång inom samma märke. Tyckte det var väldigt snarlikt...

Hon ringde mig på jobbet och undrade hur jag såg på hennes mentala kapacitet.

 

hehe. Var det efter det du flyttade ner i källaren? :24:

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, vita said:

 Klart inspirerande med tillverkare som Absolare och Gryphon som visar att det finns en hel del kvar att upptäcka.

Jag vill bara betona att det finns mycket bra utrustning därute och Absolare och Gryphon är inte ensamma, men de är värda att ha med i denna diskusson.

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Apexorca said:

Jag vill bara betona att det finns mycket bra utrustning därute och Absolare och Gryphon är inte ensamma, men de är värda att ha med i denna diskusson.

Visst är det så. Konkurrens är bra. Och behövs. Icke desto mindre finns det goda orsaker att lyfta fram vissa tillverkare framföra andra. Men visst, jag har inte lyssnat på Gryphon och flera andra konkurrenter. Ej heller på Absolare i hemmamiljö. @Perfect sense lyssningsrum är extremt bra. Riktigt så bra har jag inte lyckats ordna i egen miljö.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Imorgon tar vi ett första steg på den nya resan.... Det här är en integrerad förstärkare som jag länge hört mycket gott om, läst mycket gott om, och som ska bli fantastiskt kul att lyssna till i min egna anläggning. Den var inte med på min ursprungliga lista över tänkbara alternativ, men det har nog mer att göra med att jag skrev ihop listan lite snabbt och att den kanske inte var helt genomtänkt. Min plan är fortfarande att lyssna på ett annat objekt som jag är lite sugen på, men det ska bli intressant med en riktig bubblare och även att få lite referensramar. Tyvärr sprang tiden ifrån mig idag så jag får försöka hålla mig till imorgon, även om det är svårt.... lite som dagen innan julafton när man var liten... :) 

 

v1cGgWFDDFJ58kUFTbNbybXQNmh_5bxfZDUmbJet

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, rikard said:

Imorgon tar vi ett första steg på den nya resan.... Det här är en integrerad förstärkare som jag länge hört mycket gott om, läst mycket gott om, och som ska bli fantastiskt kul att lyssna till i min egna anläggning. Den var inte med på min ursprungliga lista över tänkbara alternativ, men det har nog mer att göra med att jag skrev ihop listan lite snabbt och att den kanske inte var helt genomtänkt.

Trådtiteln verkar i sanning vara mitt i prick :)

Så här långt är det mycket intressanta val du har gjort.

Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, rikard said:

..tyvärr sprang tiden ifrån mig idag så jag får försöka hålla mig till imorgon, även om det är svårt.... lite som dagen innan julafton när man var liten... :) 

 

Åååå hårda paket!!! :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Det var inte meningen att hålla er på sträckbänken så länge, men det kom ett dop emellan och hela dagen passerade förbi. Jag har därför inte haft så mycket tid som jag hade hoppats på idag och har precis packat upp och kopplat in den och får återkomma med intryck. En sak är säker dock, det här är en riktigt bra förstärkare.... Audionet Watt!

 

nrNzmZFFS_huyeYXfY8_81VundtbNqWCTCDNZAki

Link to comment
Share on other sites

Kul att se nästa generation Audionet! Vad är det för typ av strömförsörjning? Ser ingen trafo invändigt på Audionets hemsida.

Ska bli intressant om den stannar kvar hemma hos dig!

Jag hade föregångaren, en Audionet SAM G2.

 

Jo, nu ser jag två gråa trafos sticka fram under kretskortet när jag synade interiören igen! En på varje sida! :blackeye:

Edited by Muffin
rättning
Link to comment
Share on other sites

Första intryck av Watt är att det är en riktigt rejäl och välbyggd förstärkare, kvalitetsmässigt känns den top notch på alla plan. Den gigantiska kartongen kanske var något överflödig, men det ger ändå ett bra intryck att den är väl förpackad såklart. Utseendemässigt inte heller något att anmärka på, jag gillar volymreglaget på mitten och att det är det som är det primära, skönt att det inte klickar, det känns som det hänger med gummisnoddar eller magnetism på nåt sätt. Jag har inte forskat djupare i det, men klart udda känsla. Överlag så är det en gedigen pjäs som andas kvalitét. Mina Jobs har ganska enkla högtalarterminaler och där kändes Watts motsvarighet väldigt lyxiga i jämförelse. Fjärrkontrollen har jag bara känt lite på men inte använt, den är också väldigt stor och gedigen, men nästan onödigt stor, jag har börjat vänja mig vid de små trevliga äldre Apple TV fjärrkontrollerna och måste säga att jag föredrar dem.

 

Ljudmässigt så har den attribut som verkligen tilltalar mig och som jag även känner igen från min egna anläggning, stor bred ljudbild, lite varm med mjuka rundade toppar, lite analog rörkänsla, detaljerat och luftigt. I jämförelse med min Music First och Job rigg så har den bättre baskontroll, den känns mer exakt och precis eller hur man ska förklara det. Den är dock fortfarande livfull och spelglad, inte alls stel på något sätt. Mina egna grejer spelar kanske snäppet ännu mer livfullt och glatt, men med en något mer "ihålig" och "fladdrig" bas, och inte riktigt samma tryck eller kraft. Jag använder min LampizatOr DAC till den, vilket i min anläggning är en suverän kombination för mina monoblock ger inte samma varma rörkänsla av sig själva. I Watt's fall så fungerar det, men jag tror faktiskt den skulle kunna klara sig väldigt bra utan en rörbaserad DAC och ändå bibehålla sin väldigt trevliga karaktär på egen hand. Watt ger en kompakt sammanhållande men ändå luftig och trevlig ljudbild där allting känns helt rätt. Det här är utan tvekan en integrerad förstärkare jag skulle kunna leva med. Jag har möjligheten att bekanta mig mer med den under ett par dagar, och jag har svårt att se hur vi skulle bli oense och inte gilla varandra. Om den får stanna? Det får framtiden utvisa.... :)

 

Nattetid så lyser den som en julgran...
 

g4okbjs4dr5-grqnlqDMapFOJHFMsb4_BIK03pCR

Link to comment
Share on other sites

Det är en väldigt härlig känsla när grejerna är så bra så man kan vrida på volymen i all oändlighet utan att det börjar låta dåligt på något sätt, det blir bara mer av allt, och så märker man först om man lämnar rummet eller om någon kommer hem och skriker på nedervåningen att man kanske spelar "ganska" högt. Likaså när man kan lyssna på ganska låg volym och ändå tycka att det låter väldigt bra. Med Watt så är det verkligen så att jag tappar bort mig volymmässigt, jag sugs in i musiken och det är ett bra tecken tycker jag.

 

Sen vill jag även poängtera att mina omdömen och tankar är såklart i relation till min nuvarande anläggning, en setup som jag själv anser vara på en relativt hög nivå redan. Så skillnader och likheter kan vara subtila, men är ändå där, men om något så blev jag kanske ändå glatt överraskad att de påminner om varandra och har de egenskaper jag gillar. Att någon gör det ena eller andra bättre eller sämre är ändå en relativt liten sak i sammanhanget. På den här nivån så har jag svårt att tänka mig att det finns direkt dåliga grejer utan det kommer i slutändan ner till personligt tyckte och smak. Det känns också bra när jag läst mig till och bildat mig en uppfattning om nånting som jag tror att jag kommer gilla faktiskt stämmer ganska bra med den bild och förväntningar som jag hade.

 

Jag är ändå imponerad av Watt, jag tycker definitivt den visar att integrerade förstärkare har kommit en lång väg och att de definitivt kan konkurrera med separata för- och slutsteg. Jag vet att Marcus försökt övertyga mig om Audionets storhet tidigare, men ärligt talat så var jag vid tillfället inte mottaglig utan behövde ge mig ut på mitt äventyr att upptäcka och testa lite olika prylar. Jag har också haft lite "exotiska" märken från t.ex Italien, Polen och Schweiz, där jag hade en ogrundad förutfattad idé om att en tysk skulle vara stel, maskinell och tråkig. Audionet motbevisar mig såklart med råge. Är man som jag är idag på jakt efter en integrerad lösning och mindre prylar så kan jag inte annat än varmt rekommendera den! Jag hade sparat en del pengar om jag gått direkt på den här och suttit nöjd, men då hade jag å andra sidan gått miste om en massa andra roliga upptäckter längs vägen... alla måste vi göra vår egen resa.

 

Den här resan skulle faktiskt kunna sluta här och nu också, men jag känner mig ändå väldigt inspirerad att prova en del andra grejer jag har i åtanke också, det blir lite referensramar längs vägen och enormt spännande att se vart det landar i slutändan. Jag har även bokat min resa till München nu där det ser ut att finnas en hel del spännande att upptäcka.

Link to comment
Share on other sites

Här kommer en bild på baksidan, har något begränsat utrymme så det blev lite snett och vint... jag maskerade även serienumret då det inte är min enhet. Men det ser prydligt ut, ordning och reda... :) Lite svårt att fånga den borstade aluminium på bild för att göra den rättvisa, men den är väldigt snygg och stilrent designad utan synliga skruvar osv.

 

Upptäckte just ett par saker som jag gillar, den går ned i standby mode av sig själv efter en stunds inaktivitet. Trevligt. Och en annan sak är att den blir knappt ljummen trots att den spelat för fullt mer eller mindre en hel dag. Sen är ju iofs hela toppen mer eller mindre ett enda stort ventilationshål.

 

G66m1LLI3PQBLAuhQjFL3qKTYtgx_5zRKFcOexi_

Link to comment
Share on other sites

Ser rejält ut. Mycket bra att det är fint med utrymme mellan RCA-kontakterna, och XLR. Något jag bl.a kommer ta fasta på om jag får för mig att byta förstärkare.
Lite väl tajt mellan RCA i höjdled på min Moon 340i, vilket jag inte hade tänkt på förrän jag bytte till Harmonix RCA som i mitt tycke har rätt ordinärt kontaktomfång.

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Taxmannen said:

Snyggt och prydligt även på baksidan!

Personligen tycker jag nog att det är väl snålt med bara en uppsättning balanserade ingångar :)

 

Det känns ganska vanligt att det är så numera tycker jag, och jag undrar om det inte är av en anledning? Med en äkta dual mono balanserad konstruktion med dubbla komponentuppsättningar av allt kanske man inte vill smutsa ner med fler switchar för fler ingångar, utan bibehålla den kortaste signalvägen utan störningar? Enbart en amatör spekulation från min sida, men det kanske kan ligga något i det tänker jag? Fast de obalanserade ingångarna ska ju ändå in i loopen på nåt sätt, så jag vet inte.... :) För min del skulle jag klara mig med en uppsättning balanserad och en obalanserad, jag har inga behov eller ambitioner att ansluta fler källor, men det kan vara trevligt att kunna välja balanserat eller inte.

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, figge said:

 

Jag vet... :) Hoppas kunna lyssna till den i München. Men den kommer nog ha en rejäl prislapp också är jag rädd.

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, figge said:

Annars fick Aavik U-150 en bra recession i Hifi+ issue 158. "Almost the same amplifier for a lot less Money. Jämfört med U-300.

 

Ja, Aavik U-150 är helt klart också intressant... min tidigare Class D erfarenhet var förvånansvärt positiv, med rätt matchning (som min Lampi DAC t.ex) och bra strömkablar osv så tror jag det kan bli riktigt riktigt bra. På sikt skulle man kanske även kunna acceptera den inbyggda DAC:en (som är tillval) och få en väldigt trevlig integrerad allt i ett lösning. Jag trånade tidigare efter en U-300 och när U-150 släpptes så var den konstruerad precis som jag önskade att U-300 hade varit, dvs modulär med DAC och RIAA som tillval och halva priset inte minst! Först tyckte jag den var ganska ful i jämförelse med U-300, men jag har börjat gilla designen med den den enorma displayen. Tycker faktiskt den är riktigt snygg idag, var bara tvungen att vänja mig lite...

 

Jag gör ju dessutom ingen hemlighet av att jag är stort Ansuz fan och det finns förmodligen ingen bättre matchning vad gäller kablar och elektronik.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...