Jump to content

AlfaGTV

Recommended Posts

Tyvärr är man ju inte ekonomiskt oberoende, men nästa Triss jag köper, då jäklar! :D 

 

Men, du har visst rätt ändå @triomio för den där Aries G2.1 som dumpades i mitt musikrum i veckan ställde till det. Jag har i parti med @Gryphon300 dealat till oss ett fördelaktigt pris på varsin Auralic Aries G2.1... Beställningen är lagd (tror jag) och våra resp G1:or byts in i samma kohandel.

 

Varför lägger man dessa slantar på en digital transport då? "Det är ju bara ettor o nollor" brukar det ju heta och jag brukar vara snabb att understryka att skillnader i den digitala domänen är små och förhållandevis dyra om det är förbättringar man eftersträvar (snarare än bara en annan "kryddning"). Jag skrev i en annan tråd nyligen att jag inte upplevde skillnaderna vid filspelning som att de förbättrats markant under de senaste åren och det vidhåller jag nog, iaf tills nu...

 

Jag har tidigare berättat om Aries G1 om att den delar plattformen med G2(.1) och att de funktionsmässigt är nära nog identiska. Det skiljer två saker, som inte var viktiga för mig och den ena är möjligheten att ansluta en intern disk i G2(.1) och den andra är Lightning Link för att ansluta andra Auralic enheter i G2/GX-serien som klocka (Leo) och uppsamplare (Sirius) eller DAC (Vega). Utöver dessa funktionella skillnader är det annat chassi, andra fötter samt galvanisk avskiljning mellan samtliga logiska delar internt som nätverk, processordel och utslussning av det digitala ljudet. Även de digitala utgångarna är galvaniskt separerade från klockor och annat, både SPDIF, AES/EBU och USB.

Jag har en viss minnesbild av att jag läst något om hur Roon-strömmen hanteras annorlunda i G2-modellerna också, men kan inte säkerställa detta? Jag är rätt säker på att oavsett ljudströmmens typ så "spelas den in, lagras och spelas upp igen från RAM-minne". Den här processen kan inte göras identisk med Roon och Internetradio eftersom ingen av dessa tillåter att hela stycket buffras, innan det börjar klockas ut igen. 

 

Varför väljer jag då att lägga en oväntat stor summa pengar på en digital transport? Det är ju "bara ettor o nollor" som sagt. Jo, det krävdes inte många sekunders lyssning till G2.1 för att konstatera att den faktiskt är markant mycket bättre. Gör detta G1 till en dålig produkt? Inte alls, jag hade nog bara inte väntat mig den tydliga skillnad som jag upplevde. När jag lämpat av G2.1 nere hos @Gryphon300 och åter var hemma så lät det ju inte illa alls, men ljudminnet var tydligt och klart till G2.1's fördel.

 

Vid den första lyssningen var upplevelsen att ljudet upplevdes tydligare och högre, alltså trodde jag att utnivån via USB låg något högre för G2.1 än lillebror. Jag skapade testfiler i Audacity som spelades upp med avslaget slutsteg och en True RMS multimeter ansluten till en av de variabla RCA-utgångarna. Multimeter visade upp exakt samma utnivå från 55Hz i samtliga oktaver upp till 14080Hz med både G1 och G2.1. 

 

Ändå upplevdes en markant ökad tydlighet, och jag hörde tydligt texterna ända ute i köket när jag normalt sett behövt sitta i soffan i sweetspot för att uppfatta orden. Scenen blev större, djupet djupare och basen klippfast och svart som synden! Jag menar, en oktav till i djupet. Och kanske den mest påtagliga skillnaden var "Valhalla"-effekten. All pondus, svärta och detaljering återgavs utan negativa bieffekter men helt naturligt, självklart och äkta. Det här är alltså den mest markanta förbättring jag hört i mitt system under givna förutsättningar. Det var helt enkelt bara att kapitulera... Jag som trodde att det skulle vara knappt hörbart...

 

Jag växlade mellan min G1 och G2.1 ett antal gånger under påföljande dag och jag understryker återigen, G1 är jättebra! Den gör inga fel, det är bara det att G2.1 tar allt en nivå till. Vad jag skall experimentera ytterligare med när min G2.1 dyker upp är att prova spela den utan Roon, alltså med Lightning DS i olika former, med intern disk eller annan Aries eller Minim2 på NAS. Ett kort prov antydde att det faktiskt kan låta ännu bättre?!?! Här pratar vi inte alls samma skillnad dock, men kanske guldkanten för speciella tillfällen. Och just det ja! G1 hade ju ändå "fördelen" av en Synergistic Orange Fuse, så jag kommer ju förmodligen trilla av stolen/tappa hakan/trilla baklänges/slå frivolter nör den är på rätt plats! :D 

Link to comment
Share on other sites

Grattis till nya leksaker... :smile: man ska inte underskatta streamerns betydelse, det räcker inte att bara ha en bra DAC idag. Det verkar ju vara så med digital uppspelning att det är mer saker som påverkar än man kanske kunde ana från början, och utvecklingen fortsätter att gå framåt. Kul!

Link to comment
Share on other sites

Härligt! Grattis till din(snart) nya spelare. Jag upplevde skillnaden mellan Vega g1 och g2.1 något liknande. 
 

1 hour ago, AlfaGTV said:

Jag är rätt säker på att oavsett ljudströmmens typ så "spelas den in, lagras och spelas upp igen från RAM-minne".

Drar jag ut nätverkskabeln så spelar den upp i princip resten av låten, utan kabel i. 
 

 

1 hour ago, AlfaGTV said:

Multimeter visade upp exakt samma utnivå från 55Hz i samtliga oktaver upp till 14080Hz med både G1 och G2.1. 

Intressant och smart test. 

Link to comment
Share on other sites

Lite nyfiken på hur du anslutit den. Om du redan nämt det har jag inte begripit. Det jag är speciellt nyfiken på är strömning via ditt nätverk från din NAS eller motsvarande kontra via Roon. Har du även provat via AES/SPDIF? 
 

Jag är lite nyfiken på hur det där med galvanisk isolering fungerar i serie. Om jag har förstått det rätt så har jag galvanisk isolering från switchen men jag är inte helt säker. Däremot har jag det i dacen via USB:

 

To combat computer generated noise pollution, we have designed in optical couplers that galvanically isolate the USB input and processing sections from the DSP section, including ground. There is no continuity between any part of the USB input and any part of the Pandora digital or analog sections. While expensive and difficult to do, it achieves a huge sound quality improvement over a directly-connected USB section that allows noise to infiltrate the audio circuitry. 

 

Vet du hur det blir om man adderar galvanisk isolering i flera led? Är det en fördel eller räcker det att ha det i sista ledet?
 

Egentligen hade jag inte behövt fråga eftersom jag kör AES respektive Coax RCA. Med Lumin kan man nämligen bara ansluta en dac med USB men med SPDIF/AES kan man ansluta 3 dacar. Jag har två. Om jag ansluter en med USB måste jag dra ut AES/SPDIF ur Lumin. Det blir lite knixigt när man skall växla. Hur är det med G2.1? Kan man ansluta en dac via USB och en annan via AES/SPDIF utan att dra ur kablarna när man växlar?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Både Aries G1 och den G2.1 jag provade häromdagen har tre kopplingspunkter i mitt system:

Ström via en NO Heimdal 2

WLAN via 5Ghz-bandet

USB via en Heimdal 2 till Nagra HD DAC

 

Jag har givetvis provat både ethernet och SPDIF/AES men inget av dessa har funktionella eller kvalitetsmässiga fördelar för mig. Det här KAN komma att ändras nu när G2.1 kommer på plats. Med USB har jag dessutom möjlighet att streama alla filer i min samling opåverkat, utom möjligen en platta med Vanessa Fernandez i DSD256 (som jag köpte från Native DSD och därmed fick tillgång till i även DSD128).

 

Men, liksom i din Lumin är bara USB alternativt SPDIF & AES/EBU aktivt. Jag måste gå till konfigurationssidan (via valfri webläsare) för att skifta detta. Men det finns inget behov av att koppla om något fysiskt, man väljer i mjukvaran vilket utmatning som skall vara aktiv. Det är ingen katastrof i sig, men jag har ju flera streamers och har valt att göra Audiobyte Black Dragon till "vardags-DAC", vilket är ett mycket bra alternativ, och kan göras omedelbart tillgänglig, för en halvtimmes lyssning innan jobbet eller så. Black Dragon matas antingen av SOtM sMS-200 Ultra Neo eller direkt från min Roon ROCK.

 

 

Jag ska försöka tydliggöra schematiskt hur jag vanligen nyttjar min setup, alltså var filerna finns och var "servern" befinner sig etc. Jojje66 brukar himla lite med ögonen när jag skiftar mellan olika uppspelningsmetoder, servrar, DAC och transporter och antyda att han tappar tråden ganska omgående. ;)  Det är ingen tvekan om att jag har många kopplingsalternativ och jag har all förståelse för att det blir rörigt. 

 

När det gäller galvanisk avskiljning/isolering så är jag inte helt säker på att det innebär samma sak för t.ex. ethernet som usb. Min uppfattning är att är något galvaniskt avskiljt så finns ingen möjlighet för elektroner att vandra. Man transformerar ström till elektromagnetism som i sin tur genererar ström på "andra sidan" exempelvis. Det borde med andra ord vara ganska absolut... (Man kan ju inte vara lite död, liksom). Men, när det gäller ethernet har ju både du och många fler här uppfattningen att en extra switch i signalvägen kan hjälpa till med ljudkvaliteten. Det borde vara ett exempel på att seriell galvanisk avskiljning kan vara positivt för ljudet? Min Nagras USB-port är ju också galvaniskt avskiljd, och i "serie" med den galvaniskt avskiljda porten i G1/G2.1 (G2.1 tillför ju ytterligare separation mellan de interna delarna utöver porten).

 

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, AlfaGTV said:

Både Aries G1 och den G2.1 jag provade häromdagen har tre kopplingspunkter i mitt system:

Ström via en NO Heimdal 2

WLAN via 5Ghz-bandet

USB via en Heimdal 2 till Nagra HD DAC

 

Jag har givetvis provat både ethernet och SPDIF/AES men inget av dessa har funktionella eller kvalitetsmässiga fördelar för mig. Det här KAN komma att ändras nu när G2.1 kommer på plats. Med USB har jag dessutom möjlighet att streama alla filer i min samling opåverkat, utom möjligen en platta med Vanessa Fernandez i DSD256 (som jag köpte från Native DSD och därmed fick tillgång till i även DSD128).

 

Men, liksom i din Lumin är bara USB alternativt SPDIF & AES/EBU aktivt. Jag måste gå till konfigurationssidan (via valfri webläsare) för att skifta detta. Men det finns inget behov av att koppla om något fysiskt, man väljer i mjukvaran vilket utmatning som skall vara aktiv. Det är ingen katastrof i sig, men jag har ju flera streamers och har valt att göra Audiobyte Black Dragon till "vardags-DAC", vilket är ett mycket bra alternativ, och kan göras omedelbart tillgänglig, för en halvtimmes lyssning innan jobbet eller så. Black Dragon matas antingen av SOtM sMS-200 Ultra Neo eller direkt från min Roon ROCK.

 

 

Jag ska försöka tydliggöra schematiskt hur jag vanligen nyttjar min setup, alltså var filerna finns och var "servern" befinner sig etc. Jojje66 brukar himla lite med ögonen när jag skiftar mellan olika uppspelningsmetoder, servrar, DAC och transporter och antyda att han tappar tråden ganska omgående. ;)  Det är ingen tvekan om att jag har många kopplingsalternativ och jag har all förståelse för att det blir rörigt. 

 

När det gäller galvanisk avskiljning/isolering så är jag inte helt säker på att det innebär samma sak för t.ex. ethernet som usb. Min uppfattning är att är något galvaniskt avskiljt så finns ingen möjlighet för elektroner att vandra. Man transformerar ström till elektromagnetism som i sin tur genererar ström på "andra sidan" exempelvis. Det borde med andra ord vara ganska absolut... (Man kan ju inte vara lite död, liksom). Men, när det gäller ethernet har ju både du och många fler här uppfattningen att en extra switch i signalvägen kan hjälpa till med ljudkvaliteten. Det borde vara ett exempel på att seriell galvanisk avskiljning kan vara positivt för ljudet? Min Nagras USB-port är ju också galvaniskt avskiljd, och i "serie" med den galvaniskt avskiljda porten i G1/G2.1 (G2.1 tillför ju ytterligare separation mellan de interna delarna utöver porten).

 

Som vanligt min vän! När det gäller avskiljning, och galvanisk så kan det hända något oväntat!

Aries g2.1 har lyckats! Jag har fått en ny ”stereo” ….

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, AlfaGTV said:

Jojje66 brukar himla lite med ögonen när jag skiftar mellan olika uppspelningsmetoder, servrar, DAC och transporter och antyda att han tappar tråden ganska omgående.

Så skönt att det finns fler än jag som inte hänger med:satisfied:

 

Grattis om ej gratis till din nya leksak:sunglasses:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Galvanisk isolation tar man till för olika skäl men det brukar inte handla om att ta bort brus och distortion.

 

T ex, skickar du in en distorderad signal till en optokopplare så kommer den ut på andra sidan också, mer eller mindre distorderad, ofta mer om man inte tänker till.

 

 

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, conan said:

skickar du in en distorderad signal till en optokopplare

Absolut, om nyttosignalen redan är förvanskad så kommer ju transformeringen att "kopiera" även felaktigheterna, om det inte är så att dessa ligger utanför bandbredden på överföringen t.ex.

Här kan man läsa mer om varför man tillämpar galvanisk isolering inom signalbehandling. Hade ingen aning om att namnet kom från en italienare? (Luigi Galvani)

 

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, conan said:

Man bör vara skeptisk när det pratas om galvanisk isolation inne i apparater.

Låter som en konspirationsteori… :openmouth: Det är väl med som så mycket annat att det finns olika seriositet, kunskap och kvalitetssträvanden. Om galvanisk isolation är ett sätt att lösa jordproblem så är det väl inget misslyckande? Det är väl snarare en lösning?

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Bebop said:

Låter som en konspirationsteori… :openmouth: Det är väl med som så mycket annat att det finns olika seriositet, kunskap och kvalitetssträvanden. Om galvanisk isolation är ett sätt att lösa jordproblem så är det väl inget misslyckande? Det är väl snarare en lösning?

 

Ja, det är ok om man har goda skäl, t ex att elsäkerheten ska bibehållas men inte om man stoppar in optokopplare t ex för att skriva nåt snyggt på fronten.

 

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, conan said:

Man bör vara skeptisk när det pratas om galvanisk isolation inne i apparater. Det låter som att konstruktören misslyckats med ett jordproblem och tar till en sista utväg.

Jag säger som jag brukar; Låter det bättre så är det bättre. Kalla det vad man månde. Nu är det ju fler skillnader på g1 och g2.1 men om jag förstått det rätt så är elektroniken densamma. Det fick mig att tveka tills jag lyssnade på skillnaden. 
 

p.s jag är extremt skeptisk och smått allergisk mot säljsnack, men helt plötsligt händer det, att det stämmer. 

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, conan said:

det är ok om man har goda skäl

Det är ju hög risk att man kopplar datorer till den, och då är det väl en god idé med avskiljning på ingångarna?

 

 

21 hours ago, AlfaGTV said:

Hade ingen aning om att namnet kom från en italienare?

Inte jag heller, men fascinerades som yngling att någon experimenterade med att få liv i döda grodor.

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, calle_jr said:

Det är ju hög risk att man kopplar datorer till den, och då är det väl en god idé med avskiljning på ingångarna

 

Ja, det är inte fel, men kanske överkurs för USB. Men det jag kan tänka mig är att man vill tillåta ganska långa avstånd även för USB. För ethernet är det mer regel än undantag att sätta in galvanisk separation. 

 

Det som händer vid långa avstånd är att stora jordpotentialskillnader gör att signalen i pos/neg närma sig taket i mottagaren (railing) vilket minskar signalintegriteten.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, calle_jr said:

hög risk att man kopplar datorer till den

Jag vill påstå att det inte bara är en risk, det är ett faktum eftersom Tesla-plattformen invärtes faktiskt är en dator! :D 

 

4 minutes ago, conan said:

överkurs för USB

Här håller jag inte med. Galvaniskt avskiljda USB-interface uppfattar jag som konsekvent trevligare än deras (ofta äldre) kusiner med motsvarande icke-avskiljda portar. Oavsett om avskiljning sitter i host eller device som det heter.

Link to comment
Share on other sites

"Guldklimpen" Goldnote PH-1000 fick lämna sin plats före helgen och ersattes av "Tom Evans The Groove+ SRX Mk II", en munfull så det räcker va? ;) 

Den första reaktionen var... Tystnad... 

Och det berodde på att säkringen hade poppat i strömförsörjningen till TEAD! :) Sånt som händer med "garden shed engineering"-produkter. Nåväl, med en ny 100mA-säkring var vi tillbaka på banan igen. Ljudet från RIAA-steg tycker jag nästan alltid kräver varsam och lång uppvärmning av de kretsar som bearbetar så små signaler som dessa. Oavsett så är ljudet tydligt igenkänningsbart, det bär TEAD signaturen, oerhört tyst med avseende på oönskade ljud som brus och knaster med en tydlig klarhet i mellanregistret och en slankare återgivning i de nedre registren. Scenen kändes lite mindre än med Goldnote men om det handlar om "bättre fokus" eller "större scen" kan jag inte avgöra. Jag saknar inte något med TEAD iaf. 

Efter några dagar nu så har jag väl dels tillvant mig något, men också att TEAD fått bli genomvarm. Nu är dynamiken tillbaka, djupet i basen och strukturen!

Hade jag kunnat leva med Goldnotes återgivning? Jamän! Men, jag hade saknat en del egenskaper, men uppskattat andra!

Link to comment
Share on other sites

Delivery! 
5B366783-5BEE-4FC7-BE33-265C892F3981.jpeg
Auralic Aries G2.1 är nu på plats, och det ÄR en förvånande skillnad, redan från kall och obrukt.

Så nu kommer den få njuta Radio Paradise när jag åker tillbaka till skogen, för att få lite speltid i loggen. Men först ska jag njuta ett urval av rolig, intressant och gripande musik! 🎶👍🏻🤘🏻😎

 

Link to comment
Share on other sites

Tack @Neve, jag gillar den också. Det krävs dock liiite tillvänjning eftersom svart på svart ger ganska kontrastlösa symboler på knapparna. Och för den som vill göra konfiguration direkt med knappar och display kan jag tipsa om förstoringsglas! Auralic har valt en mycket högupplöst display vilket ger toppenfina omslagsbilder. Men man har inte valt att skala upp typsnittet på konfigurationsmenyerna... En utmaning, för den vars armar börjar bli för korta för god läsbarhet!🙃

Nåväl, när man anslutit den till eget WLAN är den ju konfigurerbar via webbläsare.

 

Idag på morronkvisten har den fått spela till Nagra med USB, vilket är precis så uppseendeväckande bra som igår! Men den har även fått pytsa ut via en Audioquest Carbon AES/EBU till Audiobyte Black Dragon. Även detta är ett par tydlig snäpp upp kvalitetsmässigt, men resultatet når inte Nagra. Nu är frågan, är det AES/EBU utgången på Aries som inte är jämförbar med USB, eller är det här jag faktiskt ser prisskillnaden (och förväntad ljudkvalitet) mellan Audiobyte och Nagra? 👂🏻

 

Link to comment
Share on other sites

Efter att ha haft en musikbegivenhet i fäbon har jag nu landat hemma igen. Av någon anledning blev jag nyfiken att koppla in de gamla Audio Pro Image 10 och att driva dessa med "rörhäcken". De här minimala högtalarna har en del riktigt goda egenskaper och ett sätt att förstärka dessa är att driva dem med något som inte har riktigt den höga dämpfaktor som Karan-steget har. Det här är skoj, väldigt holografiskt och transparent och fin närvaro på rösterna! Pondus och bas är väl inte direkt nåt man slås av ;) men det funkar förvånansvärt väl ändå, med tanka på att lådan troligen är mindre än 2L och sluten! 🙃

Jag kör alltså Xindak V-15 i Pentod-läge, med volympotten i bott, som rent slutsteg. Ursäkta bildkvallen. det är för mörkt för iPhone..

F2D91AB0-D3F9-43B9-84AC-56964A6D12FD.jpeg

 

CF11EB3E-11E4-4B36-A9F5-9225B241A736.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Och en liten nyhet trillade in här!

715CB988-6EA8-4808-B9A7-14F1504D93F4.jpeg

Raskt inkopplad mellan HDD-porten på Aries G2.1 och Black Dragon, och samma ström (ljudström) omdirigerad från de digitala utgångarna till denna port. (Den delar inte samma omtanke, klocka och galvaniska avskiljning som den "riktiga" DAC-porten)

Och preliminärt lovar det här gott mycket gott!

58F3DD13-9567-45DB-A84D-083D7DF48346.jpeg

I medföljande lilla broschyr framgår att de strävat efter att göra den bästa USB-kabeln på marknaden. Huruvida de har lyckats kan jag inte säga, men de har iaf lyckats hålla prislappen på en marknära nivå. Under lusentappen för denna 1m! Det är rätt nyktert att inte alla hifiprodukter prissätts för att exponera sig mot den extrema änden av konsumentskalan. :) 

 

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, AlfaGTV said:

Under lusentappen för denna 1m! Det är rätt nyktert att inte alla hifiprodukter prissätts för att exponera sig mot den extrema änden av konsumentskalan. :) 

 

Tycker med att de är sunt att det finns företag som kan göra saker utan att priset ska skena iväg bara för att det kan. Tyvärr så är nog priset även det som gör att många ratar den då det allt som oftast är dyrt=bra. Hade jag inte precis köpt min Tubulus så skulle jag nog köpt en Supra sen är den ju inte dyrare att man kan testa den bara för att.

Ska bli kul och se vad du tycker om den jämfört med annat du provat :)

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Neve said:

Supra upphör aldrig att förvåna positivt. 
 

har hört att även Xindak förvånar en positivt. Stämmer det?

 

Supra kan även förvåna åt motsatt håll! ;) Men jo, i huvudsak tycker jag de gör riktigt bra kablar, ffa de med deras "bi-filära lindning" eller vad den nu kallas. Och Xindak V15 får nog ses som en riktig hifirökare i krysset! Efter att ha luftat de minatyrliknande Audio Pro så kopplade jag in Wilson istället, ja jäklarns... Den är både lite rör-smooth men ändå ordentligt spänstig och musklad. Jag tappar en del kontroll och tydlighet men jag får istället andra egenskaper som lite extra fokus på röster och närvaro. Jag kör den oftast i Pentod-läget där den uppges pytsa ut runt 45W eller så och tycker den har gott om kraft. Jag har mycket gott förtroende för Xindak som tillverkare, har även haft deras gamla XA-3200 MkII försteg som är mera kulört men supergosigt och underhållande. 

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, AlfaGTV said:

Supra kan även förvåna åt motsatt håll! ;)

😆Där ser man. Det jag hört med dem har vart väldigt bra för små pengar. 
 

19 minutes ago, AlfaGTV said:

Den är både lite rör-smooth men ändå ordentligt spänstig och musklad. Jag tappar en del kontroll och tydlighet

Priset är, om jag förstått det rätt, väldigt modest kontra prestanda jämfört med europeiska och amerikanska tillverkare!?? Kvalitet/livslängd har jag dock ingen koll på. 

Link to comment
Share on other sites

Haha, ja visst finns det olika erfarenheter av både Xindak och Supra! Jag har själv aldrig provat ngn av Xindaks kablar, men det kanske man ska hoppa över? ;) 

 

9 hours ago, Neve said:

Priset är, om jag förstått det rätt, väldigt modest kontra prestanda jämfört med europeiska och amerikanska tillverkare!?? Kvalitet/livslängd har jag dock ingen koll på

Egentligen skall jag inte säga för mycket för jag har inte provat några konkurrenter i rörform. Hade aldrig några problem med XA-3200MkII heller och den här V15 har varit i min ägo i många år nu. Kretskortet var löst när jag köpte den men det var skruvarna som lossat och alla låg kvar inne i chassit! :) 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...