Jump to content

AlfaGTV

Recommended Posts

5 hours ago, Bebop said:

Det tolkar jag som att det trots allt låter ganska annorlunda. Kanske inte om man mäter frekvensomfång men musikens innersta väsen lyfts fram bättre, typ bredd, djup, luftighet...

 

Pricksäkert @Bebop, det är däråt det lutar! Man får mera inlevelse och behållning, än frekvensomfång och brusnivåer. Det är, för mig, lättare att visualisera musiken, den får tydligare kontraster, starkare färger och berör mera. Men, kan man mäta detta? Jag tror det är väldigt svårt, och kanske också flyktiga värden man eftersträvar.

 

Tack @sprudel och @Taxmannen, jag kör på!

 

Nästa DAC för bedömning är min rumänska outsider, Audiobyte Black Dragon!

dac_wars_02.JPG

Audiobyte är varumärket för den enklare linjen av produkter från Nicolae Jitariu, mannen som arbetat för MSB och även är designern bakom Rockna-produkterna Wavedream och andra väl ansedda produkter.

 

Till skillnad från Wavedreams Resistor Ladder DAC (Kallas ibland R2R, förväxla ej med rullband och annan förhistorisk teknologi ;) ) så anlitas här ett par Asahi Kasei AK4396 för den slutgiltiga omvandlingen. Priset tillåter inga resistor ladder-lösningar så det gäller att kompromissa på rätt ställen. Som framgår av formatet är denna DAC inte anpassad för rörlighet, snarare bör den placeras på ett skrivbord eller i en sterobänk. Den har ett flertal ingångar utöver USB och utgångarna är både fullt balanserade XLR och även RCA. På framsidan har den ett uttag för hörlurar i form av ett 6.35mm-jack. Volymjustering sker via två knappar på fronten eller via fjärrkontrollen. Volymjusteringen är lite egen, möjligen är den inte helt logaritmisk såsom man är van vid för jag upplever den svårreglerad. Jag använder den i första hand som DAC med fast utnivå, dvs max volym.

 

Varför valde jag denna då? Jo, jag tycker konstruktionen verkade sund, stor fokus på välkonstruerade nätdelar och de analoga utgångarna. Bilden på innandömet visar separata toroider för analoga och digitala delar. Dessutom delar Black Dragon  ett FPGA baserat filter och femto-klassade klockkretsar med Rockna-produkterna.

 

För denna rejält välbyggda DAC får man hosta upp 27 Biggor, en avsevärd ökning jämfört med både Dragonfly och Mojo. 

 

Jag kan inte annat säga än att det här låter rätt! Den har ett kraftfullt fundament och dynamik som övertygar. För mig uppfyller denna alla kriterier för att betraktas prisvärd och musikalisk. Jag vet att @P-pan också provsmakat denna och rapporterat! Ljudbild och tonalitet övertygar och engagerar mig. 

 

Kort sagt, jag gillar Black Dragon! Det är en mycket bra DAC som inte skäms för sig i något sammanhang jag har utsatt den för. Jag skulle inte köpa den som hörlursförstärkare eller försteg i första hand. Med lurar som är "snabba" och lättdrivna fungerar det bra, men volymkontrollen känns lite knepig, oavsett via lurar eller direkt mot försteg. Och, en volymkontroll ska ha en ratt!

23F3CC38-F1F1-4E53-BE17-BC6B6D5A8EF8.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Vi återkommer till en trans-portabel historia, nämligen Chord Electronics Hugo. Den här föregick ju Mojo och lanserades 2014 och emottogs med uppskattande omdömen från väldigt många. Den har sålts i oräkneliga exemplar vilket är rätt förvånande för den är lite malplacerad mellan portabel och stationär. Det enda jag kan "skylla" på är väl att den låter förbaskat bra i rätt sammanhang.

 

dac_wars_05.JPG

Den är lite egen i sin design och är väl kanske, som Mojo, lite härligt engelskt "quirky". Endera gillar man de kulörta reglagen och återkopplingen om aktuell volym och samplingsfrekvens i form av föränderliga färger. Eller så gör man det inte... ;)

 

Jag kan leva med manövreringen men som kanske framgår av bilden passat inte alla USB-kablar då anslutningarna är försänkta. Jag fick själv ta fram Dremel för lite "massage" på min Audioquest Forest som för övrigt använts för bedömningen av denna och Mojo.

På/av är en bedrövlig liten skjut-strömbrytare dold i den närmaste USB-gropen. Där tänkte man i diket eftersom den placerats försänkt mitt emellan de kablar som jag utgår ifrån används mest frekvent på Hugo, USB HighSpeed interfacet och laddkabeln. Att jag har storlek 12 på handskar gör det inte lättare...

 

Så där då, nog klagat! Vi lyssnar lite istället! :)

Turligt nog så kompenserar Hugo sin uppenbarelse med att låta otroligt rappt och muskulöst. Ljudbilden presenterar bredd, djup och i någon mån höjd. (Jag upplever inte höjd så tydligt i mina anläggning/rum, men här får jag illusionen) Batterierna räcker gott o väl till en kvälls finlyssning, runt 7-8 timmar kommer min maskin innan man ombeds stoppa i laddaren. (Mojo rullar nog en timme till ca)

Man kan dock köra med laddaren kopplad kontinuerligt om man vill. Jag uppfattar inte någon nämnvärd skillnad i ljud.

Som hifi/stereo-DAC vill jag påstå att den är snäppet bättre än Audiobyte om man värderar upplösning, driv och renhet. Gillar du å andra sidan lite mera pondus i basen, lite mera klangfärger och kan tänka dig skruva ned upplösningen från "mycket hög" till "hög", då är Audiobyte ditt val.

 

Med hörlurar blev jag stormförtjust i denna tillsammans med Focal Utopia, de gav dynamik, värme och muskler tillsammans med mycket hög upplösningsnivå. Klart bättre än Audiobyte och definitivt bättre än de billigare DACarna. Fortfararande inget att driva Hifiman HE-1000 med dock, även om det är görbart.

 

Denna fick man för i runda slängar 30 Biggor innan den ersattes av Hugo2 (som kostar runt 45 Biggor, alltså runt 50% dyrare) 

 

Och eftersom jag blev så förtjust i denna väcktes nyfikenheten på den ännu mindre transportabla Chord Hugo TT! Eftersom de delar själva omvandlingen i form av en Spartan FPGA så är det inte den biten som skiljer dem åt. Här har man kompletterat med galvanisk avskiljning av USB-porten, super-capacitorer i tillägg till batterierna, kraftigare utgångssteg på den analoga sidan och givetvis ett större chassi, men plats för "riktiga" anslutningar. 

 

dac_wars_03.JPG

En riktig strömvippa är lättare att manövrera och här har man ingångsindikator i textform, tack! Volym och samplingsfrekvens återspeglas i form av olika färger dock. 

 

Priset är det tredubbla mot vad Hugo kostade, alltså runt 90 Biggor. Nu är vi uppe på nivåer där de flesta av dina icke ljudintresserade vänner skulle ruska på huvudet eller titta på dig med tom blick och fundera om de skall ringa nån lämplig hjälp-linje... 

 

Är det ens nån skillnad när det är samma "DAC"? Det är väl en berättigad fråga, men den skulle lika gärna omformuleras till "Är det ens samma DAC?" Okej, det ÄR samma andas barn, men det är inte bara själva höljet som växt på alla ledder. 

Ljudet är lika rent men med en högre detaljeringsnivå utan att det blir informationsträff men pondusen är större, basen är riktigt detaljerad och ändå kraftfull. Den tappar liksom inte farten trots den kraftigare framtoningen.

Enskilda instrument i ljudbilden är superlätta att följa, likväl som att visualisera inspelningslokalen. Höjdinformation finns! 

Och en viktig sak för mig, här kan jag snabbt tappa mitt intresse för detaljer och musiken gör istället det jag vill; ger mig upplevelser, skänker känslor och låter mig "drunkna" en stund!

 

Nu har Chord precis lanserat och börjat leverera den 2:a generationen Hugo TT såg jag. Om jag fortfarande var i behov av en riktigt bra DAC och inte hade denna skulle jag definitivt försöka få låna en sådan till hemmet.

 

Och jo, här kan vi driva även envisa planar-lurar som HE1K. Det blir inte så bra det kan bli, men fullt godtagbart. Däremot med mera lättdrivna lurar som Focal Utopia och Hifi Edt X v2 är det här lurlyssnarens drömmaskin för en "vid datorn"-anläggning.

 

Edited by AlfaGTV
Link to comment
Share on other sites

Jag kör Auralic Aries G1 rakt av, via den dedikerade DAC USB-kontakten. AQ Forest USB-kabel till Mojo/Hugo och en 60cm Supra till alla andra. Av olika anledningar gjorde jag ett test (mot Audiobyte Black Dragon) med Allo USBridge istället och nu var det ingen tvekan om vilken transport som låter bäst... :) Och det är inte kritik gentemot USBridge, bara beröm till Aries.

Alla filer hämtas från ett share på nätverket över WLAN och det är Lightning DS som får vara motor i det här fallet.

Link to comment
Share on other sites

Med den här setupen och Chord har du nog kommit så långt man kan utan att ruinera sig fullständigt. Det finns dock en utmanare till streamingsidan jag gärna hade sett att du lyssnade på om du får möjlighet, nämligen Melco N1A/2. Den får ruskigt fin kritik på många ställen. 

Jag ska försöka få hem en för lyssning och se hur mycket substans det är i lovorden. 

 

https://hifipig.com/melco-n1a2-music-library/#more-34039

 

 

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, sprudel said:

Med den här setupen och Chord har du nog kommit så långt man kan utan att ruinera sig fullständigt.

Tror du har helt rätt! Samtidigt är det nog få som skulle neka till att vi redan passerat anständighetens gräns! :)

Melco verkar intressant, men jag undrar om du tänker dig att använda den som uppspelare, nätverksshare/switch eller musikserver?

 

Jag inväntar fortfarande övertygelsen att förändringar i infrastrukturen, medan musiken fortfarande befinner sig i "filform", har nån större påverkan.... ;) (Med det sagt fick jag en mycket tydlig förbättring i ljudet då jag jordade min NAS till en Entreq Minimus i förra lägenheten?)

 

Hursom, den här resan är inte riktigt slut ännu. Jag passar på att tacka Karl på Stylus för förnämlig hjälp med min Simaudio Moon Nëo 430HAD, då den dels fått ny kostym och firmware men framför allt blivit reparerad på garanti, trots att jag inte ens är ursprunglig köpare på den. Mycket generöst! Problemet var att de båda toroider som sitter i den morrade en del, så pass att det var störande på nattygsbordet. Där den normalt befinner sig, som hörlursförstärkare och försteg i bänken, var det inget problem, det hördes inte vid lyssningsplatsen. Nu har den fått nya trafosar och är tyst som en tjuv om natten!

 

dac_wars_04.JPG

Även om denna primärt är en hörlursförstärkare så har den både en fantastisk volymkontroll med variabla utgångar och även en bra DAC inbyggd. Det här är också den enda apparaten i denna genomgång som har analoga ingångar (både RCA*2 och XLR). Därför kommer denna att få agera försteg vid summeringen sedan, då volymkontrollen medger kalibrering av ljudnivå i 0.1dB-steg.

 

Men, åter till DACen som denna utrustats med. Det är alltså en ganska traditionell DAC som bygger på ett av ESS trevliga Sabre-chip, 9018K2M. Man erbjuds en optisk och två elektriska (RCA) ingångar utöver en USB och med den senare tar digitalmodulen emot signal upp till 384Khz PCM och DSD256. Sannolikt mer än vad de flesta behöver i realiteten.

Trots en bra DAC som är väl värd sin merkostnad är den inte lika lockande som t.ex. Audiobyte. Nej, här är DACen en bekvämlighet och om man kombinerar tillgängligheten med den inbyggda DACen med hörlursförstärkaren av mycket hög kvalitet så har du en vinnarkombination som är svår att toppa. Med inbyggd DAC får du hosta upp 99 Biggor för denna! :65:

Är din prioritet stationär hörlurslyssning så är den en gjuten rekommendation, behöver du en riktigt, riktigt bra DAC med hörlursmöjlighet är nog t.ex. Hugo TT ett bättre val. 

 

Ljudmässigt så blir ljudbilden betydligt grundare och scenen krymper något. Det är fortfarande lätt att följa enskilda instrument, tonaliteten upplever jag som neutral men jag saknar lite av det dynamiska klippet som t.ex. Hugo TT uppvisar. Den är inte heller lika kraftfull som t.ex. Audiobyte. Saknas något när musiken spelar? Nej, jag blir engagerad och allt finns där, men som ren DAC är den inte lika bra som sina likvärdigt prissatta kollegor. Det är dock att skjuta på fel mål och med ett par Hifiman HE-1000 kopplade balanserat så åker den 8:or runt det övriga startfältet.

 

Nu blir det en kort paus inför summering med hjälp av fler par öron, kanske till och med skall försöka göra detta blint? Om mina vänner vågar dvs!

 

Link to comment
Share on other sites

Hoppas du inte tycker jag är tjatig, Alfa..., men jag undrar hur du löser det när du vill lyssna på RadioParadise i flac. Jag har förstått att du liksom jag gillar stationen och har själv kvar min SqueezeboxServer i min MacMini för att kunna koppla upp min SqboxTouch dit när jag ska lyssna. Lite trist att behöva göra denna omkoppling av SqbTouch från sin funktion som Roon Endpoint (till själva Roon-core som finns i min MacBook) varje gång man ska få bra ljud från RadioParadise. Det är nämligen STOR skillnad på ljud om man lyssnar på deras flac-utsändning än den alternativa gamla... SqbTouch i sin tur är numer kopplad coax till en Auralic Vega dac och ljudet blir väldigt bra om källan är OK.

 

Om varken Roon eller Autralic Aries G1 med sin Lightning DS fortsatt inte klarar av denna uppspelning blir jag besviken. Eller finns en lösning på gång?

 

/ Ulf

Link to comment
Share on other sites

Inte alls @ulfsan, jag har flera gånger konstaterat att jag inte svarat konkret på din fundering kring Radio Paradise-flac-"stream". För det första kör jag inte "standard-strömmen" på typ 160kbps, utan har hämtat 320kbps AAC strömmen från RPs hemsida

Men nej, varken Auralic eller Roon har idag någon lösning för just RPs FLAC-ström.

Inte heller min Bluesound löser det, men den har har 320kbps-strömmen som "klient" direkt i menyn.

 

Så för att köra Radio Paradise FLAC-ström idag får jag koppla en iPad/iPhone eller min Pioneer XDP-100R via USB direkt till DAC, eller strömma vidare från någon av dessa till AirPlay/Bluetooth AptX till Aries G1!

Så jo, det finns lösningar! :)

 

Men, vad jag skulle komma fram till var att 320kbps AAC-strömmen låter så bra att jag sällan upplever önskan om mera välljud, i de situationer jag lyssnar till radio. Har du provat denna?

 

Så här ser min Internetradio-vy ut i Roon, lägg märke till bitdjup och bitrate!

 

3A446B7C-21A0-43F3-8259-3BF4ADD1B7E4.png

Edited by AlfaGTV
Link to comment
Share on other sites

Tack för din redogörelse, Alfa! 

 

Mina alternativa lösningar blir ungefär som dina, men jag har dessutom möjligheten att via SqbServer (från MacMini) via SqbTouch köra flac-uppspelning av RadioParadise, vilket jag tyckt låter mycket bättre, trots att jag också har lagt in 320kbps-strömmen av RadioParadise som Internetradiostation i Roon. Omkopplingen mellan MacMini med SqbServer och MacBook med Roon kan skötas med iPeng-appen i min Iphone. Denna app kan även styra när uppspelningen sker i Roon har jag upptäckt. Det blir alltså väldigt komplicerat att veta "var man är", när man håller på att koppla i iPeng. Hoppas det blir lättare med lite övning så småningom. I så fall har jag en ganska bra lösning för flac-uppspelning av RadioParadise, så länge varken Roon eller Lightning DS klarar det... 

 

Eftersom jag lyssnar mest streaming ( + vinyl ;)) nuförtiden är det viktigt med så bra ljud som möjligt den vägen. T ex för Tidal och RadioParadise. För att fundera vidare på Auralic Aries G1 krävs alltså en tydlig förbättring den vägen jämfört med SqbTouch som endpoint till Roon. Har du kollat upp om buffert-funktionen i Aries/Lightning DS verkligen hanterar Tidal  så att du kan få "aha-upplevelser" även den vägen (liksom för ditt lokala filbibliotek)? M a o - lyfter Tidal i Lghtning DS jämfört med Roon?

 

 

/ Ulf

Edited by ulfsan
Ny fråga tillagd
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, ulfsan said:

vilket jag tyckt låter mycket bättre, trots att jag också har lagt in 320kbps-strömmen av RadioParadise som Internetradiostation i Roon.

Jo, instämmer! FLAC-strömmen låter mycket bra, förvånansvärt bra faktiskt. Därmed hoppas även jag på att man implementerar funktionen som en "musik-tjänst" i någon av de mjukvaror jag nyttjar. (Har också önskat detta till Auralic, via forumet.)

Link to comment
Share on other sites

Den slutgiltiga summeringen kommer tyvärr att dröja lite ytterligare. Folk håller på o skjuter älg, meckar Epa-traktorer och allmänt njuter av brittsommaren denna helg tydligen! :)

Men jag väljer att presentera den sista (med allra största sannolikhet) kandidaten i min DAC-park;

sl1000_02.JPG

Som framgår är det en Nagra HD DAC med tillhörande Nagra MPS med batterioption. 

 

Efter lite strul så har alla delar slutligen landat, och jag har hunnit lyssna i några timmar. Och det låter otroligt fint, ett "annorlunda" ljud mot mina andra DACar i någon mån. Lite som att öronen får förstoringsglas som visar på tydliga skillnader i de små nyanserna. Antagligen ett tecken på den otroliga detaljeringen som ändå inte är påstridig eller pockar på uppmärksamhet.

 

Designen är genomtänkt och man lämnar inget åt "slumpen", alla steg från strömförsörjning via digitala mottagare och bearbetning av signalen till en-bitssignal då man kan göra mycket enkla filter vid analogomvandlingen fram till det rörbestyckade utgångssteget är alla gjorda enligt principen "endast det allra bästa är gott nog". Jag tror inte det finns en enda kompromiss i denna DAC... (Givetvis förstår jag att man gjort kompromisser, det gör alla designers)

 

Jag vill inte brodera ut några ljudanalyser riktigt ännu för det är för tidigt, både för mig och apparaten. Visst, den köptes begagnad, via en välkänd handlare på Kungsholmen i Stockholm. Historiken var känd då apparaterna sålts ursprungligen av samma handlare lite över ett år tidigare. Döm om min förvåning då apparaten startar upp, och jag tittar in i menyerna där man kan se hur många timmar apparaten och även röret varit i drift. Och dessa apparater hade när jag startade upp dem första gången varit i drift strax över två timmar... Så det kommer ta ett bra tag innan allt satt sig och man kan betrakta alla komponenter som inkörda.

 

Det låter redan nu riktigt, riktigt bra dock och jag är mycket nöjd! Jämförelsen kommer senare och hur mycket jag än njuter är kostnadsförhållandet relativt de andra DACarna svårt att motivera. Men, men... Det kommer en rapport senare!

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Audionet said:

Lite nyfiken, vet att du vill separera endpoint och DAC, men har du haft möjlighet att lyssna till Auralic Vega 2?

 

Nej, jag har tyvärr inte hört Vega G2 ännu men den stod på min lista över "misstänkta kandidater". Och det är inget självändamål i sig, att separera endpoint och DAC. Det ger ju en större flexibilitet givetvis, på bekostnad av utrymmeskrav, komplexitet, kostnader och vem vet, kanske även ljudkvalitet?

Aries bockar dock av alla önskemål jag har på en streamer så då lämnade det fältet öppet för att hitta en DAC jag tror jag kan leva med de närmsta åren.

 

Jag har hört Nagra HD DAC på mässa för nåt år sedan, och även Classic-DAC hos Lasses. Alla gånger har jag lämnat rummen med en känsla av att det fanns nåt extra där som tilltalar mig. Och jag har tillskrivit detta till DACen, rätt eller fel.

Mina raljeringar kring Playback Designs och Andreas Koch kommer sig av att det är han som står för designen av själva omvandlaren i Nagras DACar. Nu är det tydligen en uppgradering på gång som även skall tillåta DSD256 som input men då handlar det om en helt separat process som inte påverkar dagens DSD128-process internt. Alla samplingsfrekvenser idag omvandlas nämligen internt till DSD128 (upp till 384Khz PCM och DSD128) innan omvandling till analog. 

Den nya modulen har en separat väg för DSD256 som inte nedsamplas eller ens routas samma väg genom analogomvandlingen.

 

Låt mig påpeka redan nu att enheterna skall separeras på varsina hyllor snart! Och möjligen kan ett par VFS-plattformar stå på menyn när blodpuddingsdieten är avklarad! :D

 

 

Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, AlfaGTV said:

Nu är det tydligen en uppgradering på gång som även skall tillåta DSD256 som input men då handlar det om en helt separat process som inte påverkar dagens DSD128-process internt. Alla samplingsfrekvenser idag omvandlas nämligen internt till DSD128 (upp till 384Khz PCM och DSD128) innan omvandling till analog. 

Den nya modulen har en separat väg för DSD256 som inte nedsamplas eller ens routas samma väg genom analogomvandlingen.

 

Detta är väl något som kommit fram genom utvecklingen av den nya HD DAC X som premiär visades på RMAF.

 

https://www.monoandstereo.com/2018/10/nagra-hd-dac-x-exclusive-insight.html

 

5398E288-9711-4459-99B5-D42CEB804B8A.jpg.dd85032c9651d323895368004eb52e8d.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jag vet inte men jag inbillar mig att själva digitalomvandlare betyder mindre än de delar som behandlar den analoga signalen när den väl omvandlats från den digitala domänen. Om jag gar rätt i det är det mer att likna vid en bra förförstärkare med klassiska konstruktioner kring nätdelar och liknande. Själva dac-chippet ryms i en tändsticksask. Resten är väl analoga lösningar, eller?

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Bebop said:

Om jag gar rätt i det är det mer att likna vid en bra förförstärkare med klassiska konstruktioner kring nätdelar och liknande. Själva dac-chippet ryms i en tändsticksask. Resten är väl analoga lösningar, eller?

 

Implementeringen av chippet (när man använder ett sådant) är nog viktigare än själva chippet för hur slutresultatet ska bli.

 

@AlfaGTV vet du hur Några gör själva omvandlingen? Jag har fått för mig att de inte använder något chip men de är kanske jag som fått fel för mig?

Link to comment
Share on other sites

Det ser riktigt läckert ut :tongue:

 

Förklara gärna hur det funkar med den externa nätdelen. Vad jag kan se finns det två anslutningar på dagen - en för digital-delen och en för analogdelen, men hur blir det med en MPS - är det separerat internt i den, eller är den ultimata lösningen två MPS?

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Bebop said:

Själva dac-chippet ryms i en tändsticksask. Resten är väl analoga lösningar, eller?

 

4 hours ago, octavia rs said:

@AlfaGTV vet du hur Några gör själva omvandlingen? Jag har fått för mig att de inte använder något chip men de är kanske jag som fått fel för mig?

 

Nagra bygger sina digitalomvandlare runt en design av Andreas Koch från Playback Designs. I HD DAC och Classic betyder det mjukvaruomvandling med hjälp av en Xilinx FPGA där all omvandling är optimerad för att ske med DSD128-material (5.6Mhz) Det ger enligt Nagra bästa förutsättningar för det som de menar är det känsligaste, själva omvandlingen. Jag fattar inte vad de avser men all filtrering och bearbetning av strömmen sker med ”72bitars precision”, vad det nu kan innebära.

 

4 hours ago, Taxmannen said:

är det separerat internt i den, eller är den ultimata lösningen två MPS?

Haha, ja nästan. Jag trodde MPS stod för nåt med batteri, men det står för Multiple Power Supply. Det är en ringkärna med fyra separata lindningar och separata reglerande moduler för varje enskilt uttag. Sen kan man nyttja batterioptionen och då dedikeras uttag No1 till batteridrift. Allt är logikstyrt och fungerar fantastiskt med kontrollerat på- och avslag av varje reglerat uttag. Batteridriften anpassas med automatik efter laddnivå. 

Batteridriften kopplas till den digitala delen av HD DAC och den reglerade 12V-uttaget No2 kopplas till analogdelen. Lite oklart vad som skiljer läge On från Bat på MPSen dock? Båda hävdas koppla om till ”landström” när det krävs, men om man petar ut batterispänning till alla uttag med läge Bat har jag inte listat ut ännu.

Oavsett, två MPS borde vara överkurs! :)

1 hour ago, lindome said:

För första gången börjar det digitala bli intressant

Nu händer det @lindome, det digitala tar över! ;)

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, lindome said:

För första gången börjar det digitala bli intressant:cool:

Orsaken stavas Nagra:tongue: Alla deras produkter andas kvalitet och utseendet är precis som byzan nämner något speciellt!

Jag tycker de är riktigt coola

 

 

Kan bara hålla med, deras system på RMAF ska enligt många varit nått av det bästa sen så ska kanske en del av det tillskrivas Rockport högtalarna.

 

 

Du får säga till @AlfaGTV om det blir för mycket OT nu men detta kompletta Nagra system är riktigt trevligt :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...