Jump to content

AlfaGTV

Recommended Posts

On 2018-07-06 at 22:23, plind said:

Läcker spelare:tongue: Då undrar jag ju försiktigt vad "DynamitHarry" har bytt upp sig till..:NailBiting:

Mmm... Det kommer bli riktigt roligt att höra hur ersättaren funkar sedan. Den är beställd men inte leverans förrän efter sommaren. Det var nån japansk diskjocke-snurra tror jag ;) 

 

On 2018-07-07 at 13:04, octavia rs said:

 

Vad tänkte du jämför den med för andra endpoints?

Jo, jag har ju en hel hoper med liknande endpoints i "billigare" prisklasser. Den har fått gå en rond mot diverse som jag skrev om på hififorum. Men kontentan av det hela är att den föredras före SOtM sMS-200 med original nätdel, bortsett från webgui't som är en katastrof. Man lär sig leva med det eller kasserar det och ersätter med nåt färgglatt som en SSH-session:D eller så! 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, AlfaGTV said:

Men kontentan av det hela är att den föredras före SOtM sMS-200 med original nätdel, bortsett från webgui't som är en katastrof.

 

Intressant.... Skulle vara kul att jämföra med tex min sMS-200ultra driven med Paul Hynes SR4 PSU hur det skiljer om de nu skiljer nått :blush:

 

Ska det inte komma Ropieee till usb bridge? Har för mig jag läst det på Roon forumet att det är under utveckling.

Link to comment
Share on other sites

Absolut @octavia rs! Det vore en mycket intressant jämförelse!

 

Efter lite pyssel har nu min USBridge fått den slimmade DietPi-installation den behöver. Lite förvirring och lite nytt att lära sig bidde det då denna har en annan typ av minne från början, ett s.k. eMMC-minne. Det är en kombination av lagringsyta och controller, medan microSD-korten enbart är lagringsyta och förlitar sig på att värden har en controller för åtkomst av datat. 

Om man vill prova ett annat operativ är det enkelt att preparera ett microSD och stoppa i det från utsidan. Det får prio vid uppstarten och nyttjas som systemenhet.

 

Det krävdes även en liten mekanisk justering i form av tillägg av distanser för att få microSD-sloten att bli fullt tillgänglig från utsidan. Läste om någon som krashat sin kortläsare av just det skälet och var väldigt försiktig med att trycka i kortet. Nåväl, lite meckande kan jag leva med när grejerna är så här kostnadseffektiva! 

 

Vad denna harang egentligen skulle leda fram till är att jag nog kommit till en slutsats ang. streamer/DAC-frågan. Jag är ju inte "i mål" där utan läser intresserat användarrapporter och recensioner på olika lösningar för att ge Roon en riktigt bra endpoint.

 

@byZans funderingar i tråden, har gett mig kött på benen och troligen en väg framåt:

 

Jag kommer i första hand att satsa på en DAC, gärna av mjukvarubaserad natur eller R2R (inte Reel2Reel utan Resistor Ladder).

Den får gärna ha inbyggd Roon Endpoint men det är absolut inte nödvändigt.

Så mina alternativ är just nu:

1. Begagnad MSB, möjligen en Analog DAC eller en Platinum IV e.d.

2. Begagnad dCS Puccini plus U-Clock

3. Ny Auralic Vega G2

4. Ny dCS Rossini, men då blir det blodpudding i flera år... :(

5. Beggad totalDac, kan inte alla varianter...

6. PS Audio med Bridge kanske?

7. Beggad Rockna WaveDream DAC kanske?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
1 hour ago, AlfaGTV said:

Dessutom har jag en till DAC-kandidat;

Playback Designs MPD-8

 

Den har jag verken hört eller sett innan, men alldeles för dyr för stugan. Ska läsa om den iaf.:)

 

1 hour ago, AlfaGTV said:

När jag tog bilden ja...  När jag skrev texten lyssnade jag på Ida Sand! :D

 

Okej, får gå för denna gång;)

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
6 hours ago, calle_jr said:

Playback Designs är inte ett mindre steg, så vad bidde det?

Nej, helt riktigt! Jag tog någon form av beslut att lägga en hyfsad slant på en, vad jag tror, vettig streamer utan DAC. Därmed kan jag leva vidare med Audiobyte Black Dragon som jag fortfarande tycker mycket om eller välja en annan DAC senare.

 

5 hours ago, byZan said:

 

Vilken cliffhanger:sherlok::Thinking::schild_help:

/byZan

Japp, det var lite långsökt faktiskt! Och till och med lite felaktigt...

 

En get är inte helt samma sak som en vädur visar det sig! 

Enligt wikipedia är ett handjur av fårsläktet en vädur:

Quote

De skiljer sig från sina släktingar getterna genom frånvaron av skägg, grövre kroppsbyggnad och genom närvaron av tårsäckar samt genom körtlar mellan klövarna. Även om dessa kännetecken gäller för de flesta arter finns några former som saknar en eller annan av dessa.

 

Nåväl, nu är det väl ganska tydligt att en Aries (Vädur på latin) från Auralic är på väg till Falun.

Efter utfrågning av tålmodig säljare gjordes bedömningen att en Aries G1 utgjorde någon form av sweetspot när det gäller pris/prestanda. Dels vill jag tro att den ska utgöra en tydlig förbättring från mina pajer och allt vad det är. Och dels har den en bra styrapplikation på egen hand, som bl.a. buffrar hela låten som spelas och även nästkommande, för att:

1. Minska nätverkstrafiken och därmed störningar.

2. Möjliggöra en femto-klockad, opåverkad ljudström ut till DAC, utan beroenden av inkommande nätverkstrafik.

3. Möjliggöra gapless playback även för skakiga implementationer som t.ex. UPnP.

Lightning DS finns bara för iOS men det räcker för mig. Där finns också stöd för både AirPlay, Internetradio, Spotify Connect, Tidal med mera.

 

Det intressanta är att Aries G1 är i stort sett samma maskin som G2 med några skillnader som gör stort avtryck på priset nämligen chassit och dess vibrationsdämpning samt galvanisk avskiljning på samtliga digitalutgångar.

Min förhoppning är att min miljö varken skall tillföra några konstigheter eller vara mottaglig för andra som påverkar för mycket, och därmed ge mig en mycket bra streamer för runt halva pengen som en G2 betingar.

 

Sen kommer det givetvis bli spännande att se hur USBridge och sMS-200 står sig mot nåt som kostar avsevärt mycket mera.

Bilder kommer!

 

Edited by AlfaGTV
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, AlfaGTV said:

Sen kommer det givetvis bli spännande att se hur USBridge och sMS-200 står sig mot nåt som kostar avsevärt mycket mera.

Bilder kommer!

 

Ska bli kul att höra vad du tycker!

 

Jag antar att du kommer köra Roon till den?

 

Jag har ägt den vanliga Ariesen men var aldrig helt hundra nöjd med den ljudmässigt tillsammans med Devialet och iom att Auralic la ner appen till Android så fick den respass. 

Link to comment
Share on other sites

Det finns att välja på för att kunna streama musik verkar det som, undrar om det skulle kunna vara möjligt att jämföra allt innan ett ev köp eller om man som jag chansar? Jag tyckte mig ha tur i min chansning och hoppas att du har samma tur, om det nu var en chansning från din sida också. 

 

Ska bli roligt att höra vad du tycker om den i jämförelse med allt annat du har testat?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Intressant AlfaGTV!

 

Särskilt om du kan redogöra för vad som blir bättre med nya Aries än med de lösningar du har sedan tidigare. Själv har jag just skaffat Roon och en beg Auralic Vega DAC och har denna uppkopplad från en SqueezboxTouch (som ju Roon supportar som endpoint! Hurra!!). Vad som då blir väldigt bra är att man ser vad som spelas på SqbTouch-displayen och upplösningen på Vegans display. Även om det finns en applikation (t ex Roon eller Auralics egen Lightning DS) att köra på platta/mobil är det en stor fördel att kunna slänga ett GET-öga (hehe...) mot anläggningen och se vad som spelas.... Särskilt som ju platta/mobil stänger ner sig efter en stund...

 

Jag har därför haft fundering på en ny Auralic Vega G2/G1 (streamer+DAC) för att få denna kombination av display. En vanlig Vega av förra generationen är ju bara en DAC, men en väldigt bra sådan... Om en vanlig Auralic Vega och en ny Auralic Aries G1 (streamer) ger stora fördelar (ljudmässigt och praktiskt) jämfört med Vega kombinerat med SqbTouch när man kör Roon/Tidal, så blir det kanske motiverat att investera i en Aries G1(G2 känns som overkill....) för mig.

 

Hur kommer du att använda de två applikationerna Roon och Lightning DS? Kompletterar de varandra? Konkurrerar de? Blir den ena onödig och överflödig? Vilken i så fall?

 

Undrar/ signaturen "Frågvis" :Thinking:

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, octavia rs said:

Jag antar att du kommer köra Roon till den?

Ja, det skrev jag aldrig men det är ju ett grundkrav för mig, att streamern skall vara Roon Ready. Intressant att du inte gillade ljudsignaturen tillsammans med Devialet? Man kan tycka att en transport inte borde tillföra någon signatur!

 

42 minutes ago, byZan said:

Jag tyckte mig ha tur i min chansning och hoppas att du har samma tur, om det nu var en chansning från din sida också. 

Jo, visst är det ett mått av chansning och Auralic själva är lite modesta när det gäller prestandavinsterna jmf med de gamla produkterna. En talesperson från Auralic kvantifierade sin egen personliga bedömning av prestanda så här:

Auralic Aries Mini - 100%

Auralic Aries ("gamla" femtoklockad med extern nätdel) - 120%

Auralic Aries G1 - 140%

Auralic Aries G2 - 240% 

Detta var då för USB-ansluten DAC. :)

Svårt att värdera detta och det kan vara ett sätt att pusha lite extra för Aries G2 som jag inbillar mig är lite för dyr för ett asiatiskt företag som är relativt nyetablerat och har en lite fläckad historik när det gäller mjukvaruutveckling och support.

Med andra ord, ja, det är någon form av chansning att de "identiska" prestanda med G2 skall göra att jag inte värderar G1 som 100% sämre än G2! :smile2:

 

Quote

Hur kommer du att använda de två applikationerna Roon och Lightning DS? Kompletterar de varandra? Konkurrerar de? Blir den ena onödig och överflödig? Vilken i så fall?

 

Jag kommer med stor sannolikhet betrakta Lightning DS som ett komplement till Roon, men t.ex. John Darko hävdar ju att Lightning DS uppspelning låter en aning bättre då bufferten på 1Gb aktiveras vid nyttjande av denna. T.ex. Internet Radio mycket bättre implementerat i Lightning DS och där finns ju fler musiktjänster också. Oavsett vilken jag föredrar tror jag båda kommer nyttjas och omväxling förnöjer sägs det ju!

 

En fördel med den stomme jag valt är ju att jag redan har en UPnP-server igång med hela mitt musikbibliotek tillgängligt för Lightning DS, via min NAS. Samma NAS kör ju också Roon Server och håller alla mina mediafiler.

Så här ser Albumlistan ut i DS:

 

Och visst är min nyfikenhet också en orsak till detta val, så jag ser fram emot att laborera lite med detta när pryttlarna anländer!

17B5E169-FCAE-4B73-B211-77CCDEB9E780.png

Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, AlfaGTV said:

Med andra ord, ja, det är någon form av chansning

 

”Friskt vågat hälften vunnet";)

 

Andras sanning behöver ju inte vara ens egen sanning, men ibland så chansar man eller så har man förtroende för någon som vet och då är risken för felköp minimerad med x antal procent och då får man leva på hoppet att det blir rätt.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, ulfsan said:

Klarar Lightning DS att köra RadioParadise i flac-versionen? Det klarar tyvärr inte Roon, vilket ju t o m SqueezeBox (LMS)-server gör!

Det vet jag inte ännu, men det är på G i min Bluesound Vault iaf. Vad sa jag, omväxling förnöjer! ;)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Javisst, omväxling förnöjer, men annars är det väl just att slippa växla mellan olika lösningar som man eftersträvar i den "digitala domänen".....

 

Jag inser nu att du ännu inte fått hem din Aries G1 ännu, men vänta otåligt på dina intryck sedan IRL :) . I vilket fall är det ju ganska fantastisk hur väl Squeezebox står sig genom åren. De var långt före sin tid, tydligen... År 2009 diskuterade vi streaming audio och alternativ till CD-skivspelning på Bo Hanssons forum Rauna och först nu tycker jag vettiga lösningar "ett snäpp upp" dyker upp. Det får ju inte heller kosta fantasisummor, enigt min uppfattning. De räcker med ett färre antal 10.000:- för att det ska vara rimligt för en entusiast - lägger man till en nolla blir det helt orimligt! En Aries G1 är kanske som du skriver en rimlig pris/prestanda-produkt....

 

Jag har följt dina inlägg genom åren och sett hur du själv och din anläggning utvecklats. Du har gett mycket goda råd om bl a Squeezebox och det ska bli spännande att se vad du nu tycker om värdet av de nyare produkterna!

 

Hälsar / Ulf

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, AlfaGTV said:

Man kan tycka att en transport inte borde tillföra någon signatur!

 

Man kan ju tycka det men efter att lyssnat med min Aries i ett annat system så var vi överens att den hade en ljud signatur som vi inte helt var överens med.

Mjukvarumässigt var Ariesen inte helt hundra under den tid jag hade den så de kan man ju hoppas de gjort det bättre i G2 och G1 serierna. 

Link to comment
Share on other sites

Så dära, då var Aries G1 på plats i racket. Och racket är tillfälligt, det skall ersättas av något lämpligare mycket snart.

aries_g1.jpeg

 

Första intrycken är positiva, den verkar stabil och väl fungerande med en kontrollapp (Lightning DS) som känns genomtänkt och ganska kvick. Själva spelarinställningarna är alltid tillgängliga via en webbläsare också. Gillar att man växlar mellan digitala utgångar (AES/EBU, Coax etc) eller USB ut. Separata klockor hanterar de båda systemen och mindre påverkan sägs vara resultatet. Enkelt att konfigurera WLAN direkt på displayen om man så vill också. Fjärk kan man konfigurera om man vill slippa använda padda eller telefon för styrning.

Ljudmässigt behöver jag lite tid på mig för att bilda mig en uppfattning men redan nu kan jag säga att den är bättre än Allo USBridge. Skam vore det väl annars iofs. :)
Dock ska man inte förvänta sig några omvälvande skillnader mellan välgjorda digitala transporter enligt egen erfarenhet, utan att ha provat de som ligger mycket högre i kostnad!. 

 

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, octavia rs said:

 

Hur fungerar displayen när du kör Roon visar den vad du spelar eller är den endast aktiv när man kör via den egna appen?

Jag trodde den bara skulle visa omslag när man spelade med Lightning DS, från någon lämplig källa. Men den är faktiskt aktiv även som Roon endpoint, och verkar kunna hantera de flesta omslag.

(Nu har jag iofs ställt om den så den släcks efter ca 5-8sek och endast lyser upp vid byte av låt eller då man ändrar inställningar.)

 

Blir nog bra det här! :)

 

Link to comment
Share on other sites

hemma_20180827.jpg

 

Resan till Stockholm var även en shoppingresa! På nedresan stannade jag och Jojje66 från grannforat till i Uppsala för att plocka upp en rejäl klump till CD-spelare! Vad är nu detta? Skall den envetne filspelaren gå över till CD-spelande? Nä, det tvivlar jag starkt på faktiskt, men jag har gärna möjligheten. 

Spelaren är en Audio Research CD-3 MkII, en s.k. NOS-spelare (No OverSampling) med en Philips CD Pro 2 enhet i. Den är alltså toppmatad med en liten magnetisk puck som nyper fast skivan. Och ärligt talat är jag väldigt förtjust i hur den låter via sina balanserade utgångar! Den spelar enbart CD, inte några andra format (jodå, hembränt går i de flesta fall utmärkt).

Om man tröttnar på ljudet via de analoga utgångarna finns både en BNC och en AES/EBU att koppla till en favorit-DAC.

 

Efter att vi fyllt bilen med en CD-spelarförpackning så hämtades även en ny bänk upp på Ljusterö på lördagen. Den är betydligt rymligare än mitt gamla Quadraspire och nu får även slutsteget plats i racket, skönt! Dessutom behöver jag ju bredden för de båda snurrorna numera! Den unge mannen med racket lurade även på mig en uppsättning högtalarkabel, till mitt stora förtret! ;)

Det var en triplett med Harmonic Tech Pro-9 Reference SE i BiWire utförande. Jag tyckte det var en trevlig omväxling från Tellurium Q Ultra Black men vi får se om de permanentas.

 

Vad gäller Aries G1 så fortsätter den att övertyga! En riktigt trevlig maskin som är mycket stabil och välljudande. Faktum är att Aries G1 som Roon Endpoint kopplad till Audiobyte Black Dragon låter mycket lika Audio Research CD-3 MkII. Jag tror mig inte kunna skilja dem åt faktiskt... Vad jag däremot vet är att jag gillar det jag hör, mycket! :) 

 

Det har dock trillat in en konkurrent till Audiobyte via vårat västra grannland! men den spar jag lite på!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...