Jump to content

Line Magnetic Zhuhai fabriksbesök


Transient Design

Recommended Posts

För den som törs titta på lite bilder från Line Magnetics (ena fabrik) i Zhuhai då vi var där nyligen fortsätt scrolla ner. Ni som tror ni blir påverkade av reklam och får oemotståndliga begär efter hifi av pornografiska hifi-bilder bör sluta titta nu! Tänk på fotboll eller nåt annat istället... Transient Design är Svensk importör för detta varumärke och givetvis så är det med baktanke om ökad försäljning som jag lägger ut dessa bilder. Ni är varnade! 

Link to comment
Share on other sites

Jag hoppas att alla har läst Anders Edenholms mycket intressanta reportage i Hifi & Musik de senaste åren om klassiker inom Hifi? Han ägnade (om jag minns rätt) ett helt nummer till den fantastiska kompressionsdriveri 555 och även delar av en artikel om 22-hornet från Western Electric. Här har vi från Line Magnetic välgjorda kopior av båda dessa element. I denna version dessutom med field coil (electromagnet) vilket gör det hela ännu mer intressant. Dyrare givetvis med externa nätdelar och en himla massa varv med koppartråd i elementen för att skapa dessa kraftiga magnetfält. 

aDSC04400 kopia.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Nej, ett system som detta spelar inte "perfekt". Det är ganska uppenbart att konstruktörerna här haft andra mål i fokus. Men om vi bortser från skavankerna ett ögonblick (det är inte så lätt för alla audiophiler att göra då spelet ofta endast går ut på att leta fel och brister...) så ger dessa högtalare en enorm dynamik och känsla av "live" på rätt inspelningar. Ni som haft förmånen att lyssna på Silbatone i Munchen förstår förhoppningsvis vad detta rör sig om. Visst, Silbatone är helt klart bättre men dessa kostar ca 10% av deras motsvarigheter om de alls går att köpa. 

aDSC04408 kopia.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Line Magnetic tillverkar OEM även till ett flertal andra tillverkare. Dvs de säljs med andra varumärken på och är ofta helt andra konstruktioner. Vi fick se några produkter som ingen av er skulle tro var tillverkade av LM... Tyvärr så fick vi lova att inte avslöja detaljer då dessa varumärken av förklarliga skäl inte vill att detta ska komma ut. Varumärket på bilden nedan har jag ingen aning om vad det är för något. 

aDSC_0896 kopia.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Jag har noterat förut att produkterna från LM kommer i så bra skick och aldrig har repor eller skador då de är nya (vanligare än ni kan tro från Kina...) och här hittar vi svaret. Mössor! Så att de håller sig varma och goa i den 35 gradiga värmen... Men givetvis för att skydda dem från repor när de hanteras på fabriken mellan olika steg i tillverkningen. 

aDSC_0900 kopia.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...