Jump to content

Ljudupplevelser i Malmö. darTZeel.


octavia rs

Recommended Posts

 

1 hour ago, thli72 said:

TechDAS har nått "galet" över sig som är ganska kul och lockande

 

En Air Force Zero med Tungstenplatta är väl det galnaste man kan köpa. . .eller "kan köpa om man är miljardär" är väl rättare att säga

 

af_zero_snap_stella_1__large_full.jpg

Det finns många galna skivspelare. Hörde denna TechDAS ovan i München.  I det systemet den spelade var det inte upp till mina förväntningar. Det är är ju svårt att jämföra side by side men jag får en känsla av att dessa stora "galna" spelare är sämre än de som är lite mer normala i storlek.  

I ambitionen att lösa en del problem så skapar man nya genom antal variabler man inte riktigt kan kontrollera ökar. "Keep it simple" tror jag på.

 

Unknown-4.jpeg.3e778971be63cadd1fcaf56cadbd1ce1.jpeg

 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Apexorca said:

Hörde denna TechDAS ovan i München.  I det systemet den spelade var det inte upp till mina förväntningar.

 

Är det inte större chans att de kan vara annat som du inte gillade i det systemet?

Personligen skulle jag ha svårt att plocka ut en enskild komponent i ett system på en mässa att de är den som inte presterar där troligtvis rum och högtalaren står för största delen av återgivningen :Blush:

 

Men jag håller med om att de här "uber" dyra väldigt komplicerade lösningarna kan nog skjuta över målet en hel del. Ofta fungerar talesättet "gör det så enkelt som möjligt men inte enklare" rätt bra.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, octavia rs said:

 

Är det inte större chans att de kan vara annat som du inte gillade i det systemet?

Personligen skulle jag ha svårt att plocka ut en enskild komponent i ett system på en mässa att de är den som inte presterar där troligtvis rum och högtalaren står för största delen av återgivningen :Blush:

 

 

Jo absolut är det så! 

Dock har jag hört ett antal monsterskivspelare, men de har inte låtit lika bra som de som är lite mindre och enklare i de system jag kunnat jämföra, även om dessa andra skivspelare är  mindre så har de varit svindyra också, men inte lika svindyra och ffa mer i traditionell skivspelarstorlek. Vi snackar då tex Kronos, Brinkmann, SME, KONDO, Kuzma, mfl. 

Så  klart spelar resten av systemet roll också, men konstigt att man med sådan spelare inte ser till att det spelar svinbra i så fall. Sedan har vi den avgörande faktorn "tycke och smak" också. När jag hörde demo och med den stora TechDAS i Munchen var det systemet inte på min topplista. Jag förvånades över det.

För mig ger dess upplevelser en känsla av att kurvan för vad som är tekniskt möjligt toppar innan dessa monsterspelare. Det vi skall komma ihåg är ju att det egentligen bara är fundamentet och drivningen dessa monsterspelare utför, armar och puppor och även underlaget/fundamentet kan man ju trimma vanliga spelare med också.

Men jag kanske blir överbevisad en dag. Hade varit kul at höra en demo med TechDAS olika spelare i samma system. Det är ju enda sättet att själv kunna bedöma dessa "gissningar".

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Apexorca said:

Hade varit kul at höra en demo med TechDAS olika spelare i samma system. Det är ju enda sättet att själv kunna bedöma dessa "gissningar".

 

Så är det ju helt klart, ingen större mening att försöka jämföra två olika spelare i två helt olika system/rum :1345658981_zanyface:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • octavia rs changed the title to Ljudupplevelser i Malmö. JBL Everest.
  • 2 months later...
  • octavia rs changed the title to Ljudupplevelser i Malmö. darTZeel.
On 2021-02-05 at 18:39, octavia rs said:

Nu finns darTZeel att lyssna på i Malmö.

 

IMG_20210205_183330.jpg.ee34eb6c33fb4fae1a42c14764bb1b36.jpg

Japp, var där när den anlände. Mkt intressant och välbyggd apparat. Har inte lyssnat själv än, då Olle knappt hann spela in den förrän en kompis lånade den för utvärdering i sitt system. De verkar båda väldigt imponerande, en klar utmanare till både Dan d'Agostino Progression integrerad och Accuphase E800 som även de kan provlyssnas hos Olle. De har jag däremot lyssnat på och de är båda oerhört kompetenta och välljudande, är nog mer än fråga om tycke o smak och kanske plånbok. :)

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...