Jump to content

Hemma hos Sammy


Sammy

Recommended Posts

Vilken fenomenal anläggning! I mycket smakfullt akustikreglerat rum också.

 

Med reservation för att jag inte läst hela tråden (än) är jag också nyfiken om du låtit din Innuos-maskin gå en match mot Devialets inbyggda streaming (av olika slag) och isf. vad slutsatsen av den övningen blev.

 

Bonustanke: Har du övervägt ställa vinylsvarven i skåpet? Bäddar (tycker jag fräckt) för ett lite lugnare visuellt intryck och om inte annat kanske det kan vara värt att slippa dammkåpan samt att du får se hela TV-bilden.

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, TheToobs said:

Vilken fenomenal anläggning! I mycket smakfullt akustikreglerat rum också.

 

Tack :-) Jag är nöjd med utseendet även om allt inte är riktigt 100 akustiskt men det gäller att jobba på i småsteg.

 

20 hours ago, TheToobs said:

Med reservation för att jag inte läst hela tråden (än) är jag också nyfiken om du låtit din Innuos-maskin gå en match mot Devialets inbyggda streaming (av olika slag) och isf. vad slutsatsen av den övningen blev.

Jag har faktist inte testat Devalets egna gränssnitt! Vet inte ens om den finns kvar men jag har kört med Roon på en NUC och Roopie på en 4b Rasbery enhet.

Skulle säga att Roon lösningen låter mer slankare men skulle inte vilja påstå att det låter dåligt heller, när jag hade min Statment på uppgradering så har jag kört med NUC lösningen under tiden och jag fick flytta ihop högtalarna lite för att få till mellanbasen. Men sedan så kan man förbättra ROON med HQ player och då börjar vi prata om ljudförändringar beroende på DAC..

20 hours ago, TheToobs said:

Bonustanke: Har du övervägt ställa vinylsvarven i skåpet? Bäddar (tycker jag fräckt) för ett lite lugnare visuellt intryck och om inte annat kanske det kan vara värt att slippa dammkåpan samt att du får se hela TV-bilden.

Håller med dig att det vore estetiskt mer finare att ha den i skåpet men den blir krångligare att använda, att lyssna på musik ska ju vara enkelt och trevligt utan att det blir för krångligt att spontan lyssna. Har faktiskt funderingar att nedgradera till en Technics SL 1200 G och sälja Avid spelaren då jag har en hel del äldre skivor från tiden jag var DJ, med Technicsen är det enkelt att byta ut pickupskal och ha en med fin nål och en med en ful nål då ja känner att jag inte vill förstöra fin nålen med mina gamla DJ skivor som varit med om en hel del. Jag har märkt att jag spelar inte så mycket vinyl på senare tid och har jag spelat så har jag använt en av mina äldre Technics SL 1210 MKII till att spela mina gamla skivor då det är mycket roligare musik att lyssna på dessa än på fin vinylen. En Technics SL 1200 G skulle även passa in mer estetiskt på bänken och är mycket trevligare och enklare att handha när jag vill lyssna på några vinyl skivor. Men Aviden är ju en fenomenal skivspelare och det känns lite synd att jag inte använder den mer vad jag gör.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
11 minutes ago, magnuskan said:

Va kan man ha en sådan mackapär till?😉

Bra fråga inte riktigt det jag hade tänkt mig till... Väldigt fint bygge men i kombination med det jag testa den med så blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig!

Link to comment
Share on other sites

Det som fick mig nyfiken på Playback Design dacen var OCD HI-FI Guy´s recension.

 

Fast det var en MPD-8 som han gick igenom och som verkligen verkar vara ett otroligt bygge se bara i videon hur dom har byggt den analoga delen med två separata kort för vänster och höger utgång.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Blir ju det inte direkt mindre intressant när jag läste att Andreas varit med att ta fram Nagra dacen som är en välljudande dac hos Eitan. The Nagra converter comes from a joint-venture with Andreas Koch, AKDesign, pioneer engineer in the DSD (Direct Stream Digital) format, used in professional music studios.

Link to comment
Share on other sites

On 2023-03-16 at 10:06, Sammy said:

Imponerande skarpt att se detta.. Vilken model tror du det handlar om?

 

AE8466-BA-3-FA5-40-B0-85-BD-34-EA7616978

Det låter jag vara osagt. Dock intressant att höra vad du tycker om den ljudmässigt och då kanske även i jämförelse med något annat som den testats emot?

Link to comment
Share on other sites

Jag kan ju börja med att avslöja blindtestet att den första Dacen ( a certain Dac) som spela var MSB och den andra Dacen ( a certain other DAC) var Playback Design. Lite kul med blindtester man fick lästa lite i kommentator fältet för att hitta svaret på dacarna..

 

Link to comment
Share on other sites

On 2023-03-18 at 20:55, hrk said:

Dock intressant att höra vad du tycker om den ljudmässigt och då kanske även i jämförelse med något annat som den testats emot?

Jag hade @lindome @ishoot @Fatii på besök första gången jag koppla in MPS-6 Dacen till Chord steget, tanken var att köra den med den inbyggda försteget.

Tror vi alla hade lite förväntningar att det skulle vara ett steg upp från Devialet 1000 kombon, men vi såg nog alla lite som frågetecken i lyssnings soffan.

Det lät inte riktigt som man tänkt sig med tanke på alla fina omdömen och tester man läst på, det lät upplöst men vi saknade själ och kropp i musiken inte direkt någon analog feeling som tester har nämt om. Vi fundera på om det var så att elektroniken behövde stå på ett dygn för att bli varma för när jag koppla in Devialen så lät det genast som allt var på plats och mer analogt, blir fortfarande överraskad över hur bra Devialen presterar.

 

Tänkte att det måste kanske varit något fel eller helt fel matching mellan Dac, steg och kablar. Så jag tog med Dacen till min vän @SeqPro1 och testa hos honom han kör med en AR ref dac med den inbyggda försteget i den som låter ortoligt bra. Börja konstatera att det lät bättre än med Chord kombinationen men inte riktigt i nivå med Ref Dacen och när låtar bytte från 44 till 192 så klicka det till rätt så högljutt, så jag börja undra om det är något fel i programvaran men sen har jag för mig att jag läst att det skilde sig mellan dac och cd-dvd versionen av playback Design enheterna. Att just förstegsdelen skulle vara annorlunda ska jag ha det osagt med klart är att det är en stor skillnad om man skulle jämföra mellan förstegsdelen och den analoga delen i en MPS-6 om man jämför med MPD-8.

 

Frågan var om det inte var mer rättvist att koppla MPS-6 till ett försteg eller en integrerad förstärkare. Hade förmånen att få låna en riktigt fin integrerad förstärkare och detta skulle visa sig vara rätt drag för nu börjar allt jag läst om Playback Design falla på plats en härlig silkeslen upplösningen utan att bli  påträngande här fanns värme och vågar man nämna det vanligt uttjatade begreppet att den låter otrolig analogt utan att man blir lyssningstrött dessutom var fenomenet att det knäppte till när låtar bytte från 44 till 192 helt borta nu :-).

 

Det som jag upplever som ett problem är att man blir sittande längre än vad man tänk sig när man börjar lyssna det bara flödar på, på ett sätt som fångar en med välbehag likt lite som när man lyssnat på rullbandare.

 

Skulle nog rekommendera @calm att testa denna enhet om du går i Dac och transport bytar tankar för har en känsla av att det här skulle passa ditt ljudideal alldeles utmärkt.

 

Nu har jag inte testat så många Dacar men om jag jämför den här med Lampizator Baltic så gör Lampiztorn röster otroligt bra med ruskig närvaro men man ska komma ihåg att jag testa detta med annan utrustning så det är nog lite svårt och vanskligt att ge något mer ingående jämförelse även lite orättvist ur kostnadssynpunkt, Playback Designen gör även den röster på ett trevligt sätt men det är nog ljudkulissen som Playback Design dacen utmärker sig med en fin djup, bredd och en riktigt bra balans i frekvenserna med nog den mest analoga känslan jag hittills haft hemma i kombination med den lånade förstärkaren.

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, Perfect sense said:

Roligt att Playback Designs är på plats hos dig Sammy! Jag ser emot fler intryck och slutsatser - i rätt sällskap med värdig elektronik :).

Ja riktigt roligt och spännande och visst gjorde elektroniken en hel del för en rättvisare jämförelse!

 

Här är en teaser på förstärkaren..

 

2-D1-F68-C5-E97-E-4-D7-E-AF2-E-B54-E8-C6

Link to comment
Share on other sites

Kul att Playback Design fick visa sina kvaliteter till slut:foldedhands: När jag hört den i andra sammanhang har det låtit riktigt bra, men kombon med Chord funkade inte i mina öron....

Passar på att tacka för lyssningen @Sammy, det har ju hänt en hel del genom åren sen jag var o hämtade mina VM220 hos dig:cool: 

Kombinationen med Statement, Devialet och Peak levererade mycket välljud.

Link to comment
Share on other sites

Playback Designs tillhör de mest analoga/organiska/naturliga DAC:ar som jag har haft förmånen att lära känna hos mig. Så var det sagt :).

 

Jag vill gärna kommentera ett par saker:

 

- DAC som försteg. Möjligheten att ansluta dessa DAC:ar direkt till ett slutsteg med volymkontroll är en stor fördel och en ordentlig kostnadsbesparing under förutsättning att man endast har digitala källor i sitt system. Med det sagt så finns det ofta mer att vinna med ett bättre försteg i många sammanhang där jämförelsen med ett dedikerat försteg eller en integrerad förstärkare på hög nivå blir en utmaning. Det finns dem som påstår att MPD-8 DAC:n ifrån Playback Designs är att föredra framför ett antal fina försteg i jämförelse, men det kan diskuteras som jag ser det där resultaten kan variera.

 

- Matchning, matchning, matchning. Jag vill vara försiktig med att uttala mig om Chords förstärkare då jag har väldigt begränsad erfarenhet utav dem, men jag tror att mycket av de egenskaper som ni upplevde med kombinationen Playback Designs MPD-6 > Chords slutsteg var en konsekvens av sämre matchning + egenskaperna hos slutsteget. Något som kombinationen utav MPD-6 > den integrerade förstärkaren bekräftade, vilken ni upplevde som mer analog, naturlig, behagligare osv.

- Rör är alltid rör. Hur gärna man kanske än skulle vilja (av praktiska skäl) så finns det kvaliteter hos rör i allmänhet som det är svårt att simulerar på något annat sätt. Den spatiala förmågan, luftigheten och klangrikedomen inte minst. 

 

/ Marcus

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Sammy said:

Jag hade @lindome @ishoot @Fatii på besök första gången jag koppla in MPS-6 Dacen till Chord steget, tanken var att köra den med den inbyggda försteget.

Tror vi alla hade lite förväntningar att det skulle vara ett steg upp från Devialet 1000 kombon, men vi såg nog alla lite som frågetecken i lyssnings soffan.

Det lät inte riktigt som man tänkt sig med tanke på alla fina omdömen och tester man läst på, det lät upplöst men vi saknade själ och kropp i musiken inte direkt någon analog feeling som tester har nämt om. Vi fundera på om det var så att elektroniken behövde stå på ett dygn för att bli varma för när jag koppla in Devialen så lät det genast som allt var på plats och mer analogt, blir fortfarande överraskad över hur bra Devialen presterar.

 

Tänkte att det måste kanske varit något fel eller helt fel matching mellan Dac, steg och kablar. Så jag tog med Dacen till min vän @SeqPro1 och testa hos honom han kör med en AR ref dac med den inbyggda försteget i den som låter ortoligt bra. Börja konstatera att det lät bättre än med Chord kombinationen men inte riktigt i nivå med Ref Dacen och när låtar bytte från 44 till 192 så klicka det till rätt så högljutt, så jag börja undra om det är något fel i programvaran men sen har jag för mig att jag läst att det skilde sig mellan dac och cd-dvd versionen av playback Design enheterna. Att just förstegsdelen skulle vara annorlunda ska jag ha det osagt med klart är att det är en stor skillnad om man skulle jämföra mellan förstegsdelen och den analoga delen i en MPS-6 om man jämför med MPD-8.

 

Frågan var om det inte var mer rättvist att koppla MPS-6 till ett försteg eller en integrerad förstärkare. Hade förmånen att få låna en riktigt fin integrerad förstärkare och detta skulle visa sig vara rätt drag för nu börjar allt jag läst om Playback Design falla på plats en härlig silkeslen upplösningen utan att bli  påträngande här fanns värme och vågar man nämna det vanligt uttjatade begreppet att den låter otrolig analogt utan att man blir lyssningstrött dessutom var fenomenet att det knäppte till när låtar bytte från 44 till 192 helt borta nu :-).

 

Det som jag upplever som ett problem är att man blir sittande längre än vad man tänk sig när man börjar lyssna det bara flödar på, på ett sätt som fångar en med välbehag likt lite som när man lyssnat på rullbandare.

 

Skulle nog rekommendera @calm att testa denna enhet om du går i Dac och transport bytar tankar för har en känsla av att det här skulle passa ditt ljudideal alldeles utmärkt.

 

Nu har jag inte testat så många Dacar men om jag jämför den här med Lampizator Baltic så gör Lampiztorn röster otroligt bra med ruskig närvaro men man ska komma ihåg att jag testa detta med annan utrustning så det är nog lite svårt och vanskligt att ge något mer ingående jämförelse även lite orättvist ur kostnadssynpunkt, Playback Designen gör även den röster på ett trevligt sätt men det är nog ljudkulissen som Playback Design dacen utmärker sig med en fin djup, bredd och en riktigt bra balans i frekvenserna med nog den mest analoga känslan jag hittills haft hemma i kombination med den lånade förstärkaren.

@Sammy

Mindreader! Har redan konstaterat att Playback Design har de ljudmässiga kvaliteter som jag efterfrågar och också i relation till en viss annan DAC. Ibland så får man omedelbar ljudmässig kontakt och då säger det "klick" och man får svårt att släppa tanken. Så har det egentligen varit under hela  min "hifi-karriär", men tyvärr alltmer sällan nuförtiden, pga nya ljudmässiga ideal. Men det finns som sagt undantag!

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Perfect sense said:

Det finns dem som påstår att MPD-8 DAC:n ifrån Playback Designs är att föredra framför ett antal fina försteg i jämförelse, men det kan diskuteras som jag ser det där resultaten kan variera.

Exakt vad jag läst på många ställen att MPD-8 DAC är otroligt kompetent som försteg, men så är det ju en otroligt påkostad konstruktion jämfört med separata kort och strömförsörjningar för varje kanal i det analoga delen. MPS-6 är ju en enklare konstruktion så det är ju lite orättvist att förvänta sig den ska kunna prestera på samma sätt som MPD-8 DAC.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Sammy said:

Exakt vad jag läst på många ställen att MPD-8 DAC är otroligt kompetent som försteg, men så är det ju en otroligt påkostad konstruktion jämfört med separata kort och strömförsörjningar för varje kanal i det analoga delen. MPS-6 är ju en enklare konstruktion så det är ju lite orättvist att förvänta sig den ska kunna prestera på samma sätt som MPD-8 DAC.

 

Så är det :).

 

"OCD Hi-fi guy" lyfter på locket och går igenom det imponerande innanmätet hos MPD-8 i videon lite längre upp i tråden som bekant.

/ Marcus

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...