Jump to content

Hemma hos Sammy


Sammy

Recommended Posts

On 2021-02-11 at 20:23, LPL said:

Det är ju bättre än Julafton att få öppna ett sånt paket och börja montera:thumbsup: Ta det bara lugnt så du inte får börja skruva isär igen och börja om från början:smile:

Ja det kändes lite som när man var yngre och fick en RC bil byggsats! Så det var inte så illa att det var en byggsats fast jag trodde att det var en färdigmonterad chassi!

 

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Sammy said:

Tänkte lägga upp lite bilder på hur det ser ut nu när den är helt komplet ihopsatt!

 

Tjusigt! Jag vet inte om jag själv skulle orka att göra på detta sättet dock, Akasa lådorna verkar lite smidigare. Men resultatet ser onekligen trevligt ut. Bra jobbat!

Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, AlfaGTV said:

musikserverfunktion däri, kanske även pytsa ut en USB-signal direkt till sin DAC?

Då jag kör med Devialet och dessa är Roon Ready, så blir det att jag kör endast ut nätverk till dessa. Med andra ord så kör jag ingen USB-signal direkt till DAC.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

@VoicesInMyHeadNja jag har inte kommit så långt att jag har inskaffat JCAT NET kortet ännu, då det har tyvärr kommit lite andra inköp i mellan som jag inte hade planerat överhuvudtaget! Det är väll som det brukar inom HiFi plötsligt testar man nått som man inte viste att man behövde tydligen och sedan sitter man där med en pryl till!

 

Näst på tur är ett lån av PSU från @Perfect sense till NUCén och där efter har jag planerat för JCAT. Om det inte händer nått nytt igen på vägen till mål med NUCen..:knocked:

Link to comment
Share on other sites

Kabeln går in till min underbara Purist AC Extension LE ström list som verkligen inte begränsar nått i vägen för strömmatning till Devialena!

 

Misstänker att det kommer att komma bilder som är mycket tjusigare än dessa jag tagit av nästan liknande kabel och ström set-up:handovermouth:

 

ac-extension.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
27 minutes ago, Sammy said:

Vist är det kul med paket denna är från @Perfect sense, du är skarpsynt! :monocle:

Spännande! Kanske inte av en slump så fick lite tid över igår och plockade fram lite gamla hemmabyggda nätdelsprylar från nått försteg som jag lödde om till +5V och +9V för att testa på min switch och fiberkonverter.

image.png.a24386a9bf1e7d82505fc736e55a056d.png

Regelring i två steg, 27,5V =>10 V => 5V resp. 27,5V =>14V => 9V.

 

Har inte hunnit utvärdera så mycket ännu, men jämfört med medföljande SPMS låter det bättre. Mätte även FFT på DC-spänningarna och det verkar ge en del att reglera och filtrera i flera steg. Då jag hade original SMPS tycker jag det fungerade bättre när dessa inte var inkopplade i min strömlist där resten av anläggningen var inkopplad så när jag får tid ska jag nog försöka titta närmare på störningar från mina Ethernetapparater och PSUer.

 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Sammy said:

Trevligt @LPL det ser ut att den har två rails vilket är behändigt om man har fler enheter som man vill ansluta!

Jag föredrar nog en låda med alla matningar jag behöver för att hålla nere antalet burkar. Med en till trafo och ett till av de mindre korten går det att få ut 4 matningar, men behövde bara två tillsvidare för mina tester. Man vet aldrig vart det slutar, kanske blir någon annan lösning till slut:grinsmilingeyes:

Link to comment
Share on other sites

Själva enheten imponerar med sitt bygge och den väger en hel del vilket ger intryck av att detta kan bli riktigt bra till NUCén!

Inställningsmöjligheten är smidig då man kan välja vilken spänning man är i behov av, vilket betyder att den känns framtidssäker då man inte är fast i en fast spänning ut!

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag och även en vän till mig hunnit testa Ferrum Hypsos, min vän testa på sin NUC och upplevde att förändringen var subtil När Ferrum Hypsos var inkopplad var det som man hade haft anläggningen på en 2-3 timmar, vilket är ju en bra upplevelse och att han kände att man ville bara fortsätta lyssna mer på musik.

 

Själv har jag testat på min NUC och upplevde att basen blev djupare och fick mer konturer toppen blev mjukare. Sedan så tänkte jag att kanske jag skulle testa den i min EtherRegen switch och jämföra den med min Teddy Pardo nätdel. Så om jag ska försöka beskriva Ferrum Hypsos i min EtherRegen switch så är det första jag märker att cymbaler får mer äkta metalljud eller mer kropp och storlek med en snärt, trumpeter upplever jag också mer närvarande med mer kropp som känns mer äkta i placering och storlek. Sedan så märker jag att basen går djupare och har mer umph och nyanser, upplever att instrument får en fastare placering i ljudbilden men samtidigt upplever jag en värme och att det känns mer analogt! Det intressanta är att jag upplever att ljudet blir mjukare när jag har spänningen inställd på 11.8 v istället för 12 v.

 

En annan sak jag märkt att den behöver några timmar på sig att spela optimalt!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Liten fortsättning på mitt takprojekt! Svårigheten var att få upp panelerna i taket där varje panel är 240 cm långa och 60 cm breda och väger en 16 kg!

 

Tänkte först att det behövdes 3 personer till att få upp dem, även då tror jag det hade varit rätt så krångligt. Men som tur är så har jag en gammal hederlig ritbord som  man kan pumpa upp höjden på skrivytan som även går ställas in som ett bord, samt med hjälp av en pall och emballage från min luftrenare så löste jag en smidig lösning där mittendelen av panelen stöttades upp med hjälp av konstruktionen likt ett ställ för att montera gipstak!

 

tak1.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...