Jump to content

Hemma hos Sammy


Sammy

Recommended Posts

När det kommer till strömkablar så har jag kört länge med Furutech för att sedan gå över till Supra LoRad SPC 3x2.5 med silver som fungerade otroligt bra med Devialet 440!

Men när jag gick över till Devialet 1000 PRO så märkte jag genast av att Supran hängde inte riktigt med kändes som den bromsa upp och som ljudet var lite matt..

 

Insåg att jag blev tvungen att börja testa lite olika strömkablar som Anzus, Transparent referens och referens xl, Shunyata, Cardas, Purist Audio Dominus och Neptune!

Testet gjordes dels hemma hos mig och även hos en väns anläggning som dessutom har otroligt analytiska öron. 

Link to comment
Share on other sites

Kablar som jag haft längst tid och mest av har varit Transparent genomåren, så jag var bered på att det var stor risk att det skulle bli Transparent när det kom till strömkablar!

Men ve och fasa så fick jag ställa om den tanken rätt så snabbt, då jag och även min vän kom fram till att både Referens och Referens XL prestera sämst i våra anläggningar:39:

 

Detta skulle jag säga var ytterligare en påminnelse till mig att det är väldigt viktigt att testa flera olika kablar innan man köper och bestämmer sig! Då den tänkta resultatet kan få en helt annan utgång i anläggningen.

 

 

Edited by Sammy
Link to comment
Share on other sites

Strömkablar är kanske dessutom den kabel som är jobbigast av alla att testa och jämföra eftersom man måste stänga av grejerna. Men man ska inte underskatta vad strömkablarna trots allt kan göra för anläggningen. Ska bli spännande och intressant att se vad ni kom fram till... :) 

Link to comment
Share on other sites

Efter Transparent skulle jag och min vän placera Shunyatan vilken vi upplevde att den gjorde nått med frekvenserna nästan som det saknades någon frekvensband väldigt märkligt! 

 

Jag har hört Shunyatan spela bra med ett kvickt ljud och en hög upplösning men lite åt det kallare hållet i andra anläggningar. Själv vill jag notera er på att jag har alltid velat ha lite mer värme, nerv och närvaro! Skulle gissa på att mitt ljud ideal är mer mot vad @calm har beskrivit när jag läst om hemma hos Calm och @A/Wing. ljud som jag har haft nöjet att lyssna på vid besök. Även Eitans ljud är väldigt tilltalande speciellt senast när han körde med Purist Dominus signalkabel istället för Shunyatan inkopplad:thumbsup:

Edited by Sammy
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Men man ska inte underskatta vad strömkablarna trots allt kan göra för anläggningen.

Jag har nog gjort som de flesta i början när man börja med Hifi med att börja köpa bra högtalarkablar och sist lägga pengar på strömkablar! Men skulle jag börja med att bygga upp en Hifi anläggning från början idag så skulle jag börja med strömkablarna!! Dessa gör så otroligt mycket för ljudet och vad jag kommit fram till är att man är ute efter en strömkabel med så lite distorsion som möjligt vilket gör att elektroniken får det lättare att prestera känns det som. Detta kanske låter väldigt märkligt för någon utifrån som tycker att en elkabel är ju bara en elkabel och den borde ju ha lika mycket eller lite distorsion som vilken kabel som helst! Sedan så vill jag med envishet påstå att kontakten är av yttersta vikt för distorsionen i en strömkabel.

Edited by Sammy
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Sammy said:

Jag har nog gjort som de flesta i början när man börja med Hifi med att börja köpa bra högtalarkablar och sist lägga pengar på strömkablar! Men skulle jag börja med att bygga upp en Hifi anläggning från början idag så skulle jag börja med strömkablarna!!

 

Kunde inte sagt det bättre själv. På nåt sätt så är en strömkabel inte lika exotisk eller rolig att köpa som en signalkabel eller högtalarkabel, trots min övertygelse och att jag lärt mig att prioritera strömkablar så kan jag ändå komma på mig själv med att "snåla" in på dem eller låta dem komma i andra hand ibland, trots att jag vet bättre.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, VoicesInMyHead said:

På nåt sätt så är en strömkabel inte lika exotisk eller rolig att köpa som en signalkabel eller högtalarkabel, trots min övertygelse och att jag lärt mig att prioritera strömkablar så kan jag ändå komma på mig själv med att "snåla" in på dem eller låta dem komma i andra hand ibland, trots att jag vet bättre.

 

Så kan det vara och jag hör nog till de som ”snålat in” då jag insåg att kablar kan göra verkan. Men jag tänkte som så - jag köper kablar som jag tror gör påverkan men ändå inte, kanske kallas de ”neutrala”? Jag har nog ”snålat" på de flesta kablar genom åren och det beror nog på att jag vet vad de kan göra för ljudet och att även sådana ska matchas in i systemet. Om jag ev skulle byta elektronik i framtiden så måste jag kanske även byta kablar, hmm!? det lät som det skulle bli dyrt, så tänkte jag, skaffade därför genom mina öron ”neutrala” kablar och har de i princip kvar än idag och känner mig nöjd. Men visst har jag genom åren testat massor av kablar både uppåt och neråt prismässigt, resultaten av detta testande blev skiftande och visst skulle jag kunna tänkt mig att byta kablar till just den elektronik jag hade då och kanske även nu. Men jag tycker faktiskt att det är tillräckligt bra för att lyssna på musik som det är, så jag har mina ”gamla neutrala” kablar alltjämt kvar. Men jag säger inte att det aldrig kommer bli ett kabelbyte även hos mig, men då tror jag mer på ett rent byte om jag fann några som skulle passa mig perfekt och att mina kablar skulle passa den jag byter med perfekt, för nu kommer jag inte att byta elektronik någon mer gång, host! host!

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, byZan said:

Men jag tycker faktiskt att det är tillräckligt bra för att lyssna på musik som det är, så jag har mina ”gamla neutrala” kablar alltjämt kvar

Men är man nöjd och inte stör sig på nått då är det ju bara att vara tacksam och inte tänka mer på det!

 

Det där med att få bättre ljud tycker jag tyvärr hänger oftast med att priserna drar iväg rätt så mycket när det gäller kända kabelmärken. Har man tid och möjlighet så är jag övertygad om att man kan hitta bra kablar utan att priserna behöver hamna på extrema nivåer. Ibland undrar man ju vad är det som kostar så mycket i utveckling av en kabel jämfört med en bra förstärkare, högtalare eller DAC :39: känns nästan att vissa märken har rätt så bra marginaler på kablar jämfört med dem som utvecklar elektronik.

Som jag nämnde tidigare är nog en stor fördel med en elkabel att den har så lite distorsion som möjligt och det behöver ju förhoppningsvis inte betyda att det behöver kosta över 50,000:-

Link to comment
Share on other sites

Nästa nätkabel till rakning var Cardas clear beyond tyckte den var rätt linjär och hade inte några större konstigheter för sig. Har ägt Cardas Golden referens och dessa tyckte jag väldigt mycket om och upplevde dem åt det lite varmare hållet. Men med Clear Beyond blev jag lite förvånad då jag upplevde dem mer åt det ljusa och lite kallare hållet, Så frågan är ifall de hade behövt en 200-400 timar i inspelning för att ändra karaktär..eller har Cardas valt att gå mot det ljusare hållet med denna kabel :shocked:

 

Så den här skulle jag nog placera runt Shunyatan.

 

Jag vill åter igen påminna att detta är upplevelser som jag har upplevt i min anläggning och min väns! Så det är inte alls säkert att det blir samma resultat i en annan anläggning..

Självklart är det även fråga om tycke och smak om vilket ljud ideal man har, vissa uppskattar högupplösning andra mer bas eller torrt ljud kanske med en uns drag åt det kalla eller som jag som gillar en hint mot det varma.

Så om du råkar ha någon av kablarna som jag och min vän inte gick igång på, så hoppas jag att du inte känner dig förolämpad/ledsen eller besviken över det. Då jag är säker på att du har lagt ned mycket tid och energi på att testa dig fram och kommit fram till just detta val du gjort, som säkerligen fungerar utmärkt och är noga utvald med omsorg för just din anläggning. Dessutom får man utgå från att varje anläggning är unik och har sina egna egenheter.

Link to comment
Share on other sites

Ett tips är att prova att snöra ihop hela anläggningen med en tillverkares kablar istället för att blanda. En tillverkare har ofta en signatur som de eftersträvar som skall hålla ihop allt. Om man blandar "hej vilt" är det svårt att veta vad som gör vad. I dina exempel med Cardas och Temptation, vad hade hänt om du låtit de sitta kvar och istället byta en signalkabel? Och vad är det då som gjorde vad.

 

När jag velade mellan RCA och XLR tog jag hem en XLR och provade och hörde ingen skillnad. Skillnaden kom när jag provade att koppla ihop hela anläggningen med XLR. Nästa steg var att gå upp några steg från samma tillverkare inklusive nätkablar. I mitt fall Transparent (med bättre kontakter på nätkablarna vilket inte skall negligeras. Många gånger är dessa svagheten). Jag har också provat göra samma sak med Kubala Sosna och Siltech men jag kan inte påstå att jag hör några större skillnader. Jag har ett undantag och det är min phonokabel där jag har Cardas Golden Cross som sticker ut i min set up. Men där handlar det mer att hitta en maximering av pickupen (Koetsu). När jag använder Ortofon Winfeld använder jag Ortofons egen kabel. När jag spelade med Benz Ruby tyckte jag Nordost stack ut bland alternativen men då hade jag också en annan arm. 

 

Det går naturligtvis att hitta en egen kombination, men det är mer trickigt eftersom det blir svårt att dra slutsatser om vad som gör vad.

 

Att säga hur en enskild komponent låter oavsett om det är elektronik eller kablar är svårt. Man lyssnar till en hel kedja.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Bebop said:

Ett tips är att prova att snöra ihop hela anläggningen med en tillverkares kablar istället för att blanda.

Nu hoppas jag att jag ingen tar eller uppfattar detta test som absolut sanning, utan mer som ett sätt för mig att upptäcka lite olika kablar.

 

Jag får hålla med dig om att skulle man göra det här riktigt rättvist, så är det bästa om man har möjlighet till att snöra ihop allt från samma tillverkare.

Sedan så låg även prisnivån på kablarna mellan 20-40,000:- där vågar jag gissa mig till att hos vissa tillverkare så hamnar man mot 60-80,000:- eller mer där det verkligen börjar hända saker. Min tilltänkta budget låg på ca 20,000:- för en strömkabel vilket i min värld är rätt så mycket, medans för andra är det bara en instegs summa och de är välsignade  med att kunna lägga ut mycket mer :)

 

Föredelen med att jag kör med Devialet är egentligen att jag slipper mängden kablar då jag endast behöver 2 strömkablar, högtalarkabel en digitalkabel, nätverkskabel och phonokabel. När jag gjort testerna så har jag endast kört digitalt för att inte lägga till ytterligare parametrar som skivspelare, tonarm, nål mm.

 

Dessutom så är det viktigt att man inte tar till sig för mycket av några enskilda test, men mer kanske för att upptäcka vad som finns där ute när det gäller märken som kan vara intressanta att testa. Då det viktigaste är att man vågar testar olika alternativ hemma.

 

Därför föredrar jag att testa en kabel eller vad det är för hifi produkt även hos min vän, då våra anläggningar skiljer sig totalt från varandra när det gäller högtalare, kablar och elektronik. Dessutom har han maxat när det gäller rumsbehandling av akustik i sitt rum.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Behöver du köra utan kåpan på dina Devialeter @Sammy för att få plats med IEC kontakten? 

På min 440 funka det inte med Ansuz kontakterna så i slutet hade jag DIY med de smalaste Furutech så de fick plats under kåpan.

Jag har inte provat så värst många olika kablar i min anläggning idag är det lite DIY strömkablar, Canare högtalarkabel och Audio Envy analog och digital kablar.

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, octavia rs said:

Behöver du köra utan kåpan på dina Devialeter @Sammy för att få plats med IEC kontakten? 

Ja tyvärr så får inte vanliga IEC kontakter plats om man kör med kåpan på!

Men jag har löst det genom egen DIY som jag kommer att komma till:65:

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Sammy said:

hos vissa tillverkare så hamnar man mot 60-80,000:- eller mer där det verkligen börjar hända saker.

I min värld är det en myt. Någon sådan pris/kvalitetskoppling tror jag inte på. Det är skillnad på kablar men jag tycker ofta den överdrivs och att det skulle finnas en naturlig och objektiv sanning om vad som är bäst tycker jag också är lite av humbug. Det finns alltför många kabeltillverkade, anser jag, som inte har några som helst argument utöver design och pris att komma med. Cardas har en tanke och en konstruktionsteknik som visar någon form av logik, även Nordost och viss mån Transparent och Siltech men annars är det mest renhet på kopparn, grovlek och silver som det pratas om. 

 

Jag inbillar mig att i många fall hade det varit bättre att byta kontakterna till bättre don. Det har grupptestats mycket kabel hos mig under åren och oftast är det så att omdömena spretar åt alla håll, vilket är ett tecken på att det i regel handla om marginella skillnader. Ibland hör folk t o m skillnader på kablar som inte är bytta men man tror att de har bytts ut. För 60,000 finns det i regel betydligt mer givande investeringar att göra, tycker jag. 

 

Men det är så det är med kablar. Det blir lätt läger. Jag tillhör de som anser att man skaffar en hygglig kabel någonstans i mittfåran. Sedan trimmar man med resten, inte minst placering, uppställning och rummet.

 

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Bebop said:

I min värld är det en myt. Någon sådan pris/kvalitetskoppling tror jag inte på. Det är skillnad på kablar men jag tycker ofta den överdrivs och att det skulle finnas en naturlig och objektiv sanning om vad som är bäst tycker jag också är lite av humbug. Det finns alltför många kabeltillverkade, anser jag, som inte har några som helst argument utöver design och pris att komma med. Cardas har en tanke och en konstruktionsteknik som visar någon form av logik, även Nordost och viss mån Transparent och Siltech men annars är det mest renhet på kopparn, grovlek och silver som det pratas om. 

 

Jag inbillar mig att i många fall hade det varit bättre att byta kontakterna till bättre don. Det har grupptestats mycket kabel hos mig under åren och oftast är det så att omdömena spretar åt alla håll, vilket är ett tecken på att det i regel handla om marginella skillnader. Ibland hör folk t o m skillnader på kablar som inte är bytta men man tror att de har bytts ut. För 60,000 finns det i regel betydligt mer givande investeringar att göra, tycker jag. 

 

Men det är så det är med kablar. Det blir lätt läger. Jag tillhör de som anser att man skaffar en hygglig kabel någonstans i mittfåran. Sedan trimmar man med resten, inte minst placering, uppställning och rummet.

 

Det är väl där jag också landat, ungefär....

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Bebop said:

Jag inbillar mig att i många fall hade det varit bättre att byta kontakterna till bättre don

Trevligt att det inte bara är jag som upptäkt hemligheten med hur viktigt det är med att byta kontakterna här tror jag att kontakten har halva påverkan! Vågar man påstå när vissa kablar drar iväg i pris så är det dels för att de har bytt till bättre kontakter..:39:  Kan ju vara lite känsligt påstående lite som att när någon kritiserar sambon så kan man ta det, men  j*vlar om någon kritiserar ens bilkörning då är det krig:smash:  Sen instämmer jag att det blir lätt läger med kablar!

 

Jag tror det kan bli spännande när jag kommer till min slutsats lite senare när det gäller mitt test och val av strömkabel! 

Link to comment
Share on other sites

För själva testet så har vi haft Response Reidars elkabel som referens, denna kabel var tillverkad i begränsad upplaga som var rätt humant prissatt på tiden när den såldes!

Vad är det då som gör denna kabel så bra undrar man sig! Själva kabeln är väldigt styv i sig och inte direkt en exotisk skönhet men det är när man kombinerar den här kabeln med Furutech FI-E50 NCF (R) som det verkligen börjar hända grejer med väljud. Jag skulle beskriva den väldigt ren från distorsion med en ljudbild som är otroligt lugn där man verkligen hör mycket av rummet i inspelningen med otrolig separation utan att bli påträngande.

Som @Bebop och @sprudel var inne på så gör själva kontakten otroligt mycket för själva kabeln. Så har ni en kabel som ni är nöjda med så är chansen stor att ni kan lyfta nivån ytterligare mot referens nivå om själva kabeln tillåter kontaktbyte. Jag skulle nästan våga påstå att har man en kabel i mellannivå med mediokra kontakter och byter ut dem till Furutech FI-E50 NCF (R) så är chansen stor att ni har en kabel som tar ytterligare hopp upp i välljuds stegen.

 

För att återkomma till testet så är det ju några kablar kvar! Näst på tur var Ansuz Mainz C2 som egentligen lät helt ok, men när man jämförde den med Reidar kabeln så kändes Ansuzen lite som den vore lite kornig i de högre frekvenserna och lite mer hissad i basen. Vill påpeka att dessa hade nog mått bra av lite mer inspelning.

Edited by Sammy
Link to comment
Share on other sites

59 minutes ago, Sammy said:

För att återkomma till testet så är det ju några kablar kvar! Näst på tur var Ansuz som egentligen lät helt ok, men när man jämförde den med Reidar kabeln så kändes Ansuzen lite som den vore lite kornig i de högre frekvenserna och lite mer hissad i basen. Vill påpeka att dessa hade nog mått bra av lite mer inspelning.

 

Ange gärna vilken modell på kablar ni testar, i Ansuz fall så har de ju modeller från ca 10.000 kr till 200.000 kr och jag inbillar mig iaf att det skiljer lite mellan dem... :) 

Link to comment
Share on other sites

Nästa kabel vi testa var Purist Audio Dominus och här så börja det spela på ett sätt som vi båda gilla och hos min vän, så här var det jämt spel mot Reidar kabeln båda hade ändå lite sina egna parametrar som tilltala. Men rent generellt så hade det inte spelat någon roll vilken man hade valt! Men hur var det hemma hos mig på min Devialet jo vars det lät riktigt bra bäst hittills av de testade kablarna men det var något som ändå inte var riktigt 100%! Jag tyckte att Reidar kabeln var mer linjär men Puristen hade några parametrar som var bättre i mitt tycke men ändå var det nått i mellan basen som ställde det till det för mig, det lät lite tunt men det finns en förklaring till detta som jag kommer att återkomma till. Problemet med Reidar kabel var som sagt dessa kablar tillverkas inte längre och är otroligt svåra att få tag på! Samt det finns en här på forumet som har några liggandes men ville inte släppa sina!

Edited by Sammy
Link to comment
Share on other sites

"Problemet med Reidar kabel var som sagt dessa kablar tillverkas inte längre och är otroligt svåra att få tag på! Samt det finns en här på forumet som har några liggandes men ville inte släppa sina!"

 

Det är ju du @Sammy :cool: Seså, koppla in Purist igen så kan jag befria dig från Respons kablarna......

Link to comment
Share on other sites

Vad jag uppfattat så är det elektron som gjort kopparn till kabeln som var det renaste då när det begav sig, själva kabeln har rätt så grova karteller. Isoleringen är av teflon som är högtryckt på kabeln som sitter riktigt tight och är riktigt svår att skala av, detta för att förhindra vibrationer. Viktigt är att påpeka att man måste ha Furutech FI-E50 NCF (R) för att dessa ska prestera som dom gör!

Om jag uppfattat rätt så skulle Reidar om han ev skulle kunna ta fram en ny produktion på mer kabel, behöva få in ca 30-50 beställningar!

 

IMG-1527.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tillbaka till kabel testandet.. Jag hade ju kvar Purist Audio Neptune strömkabeln kvar att testa. Det blev ju så att vi testa ju Dominus direkt som kostar ca det dubbla mot Neptune!

Så in med Neptune kabeln och här upplevde vi snabbt att det här var inget som spela nått vidare.. det lät kantigt och rått och vi var snabba att ta ut den ur anläggningen samma hemma när jag snabbt koppla in den så upplevde jag den väldigt rå! Så plötsligt befann jag mig räkna på hur man skulle kunna finansiera köpet av 2 st Purist Dominus strömkablar.

 

Som av en händelse så fick jag ett samtal om att på nått under så fanns det en bit lösmeter Reidar kabel till salu som jag kunde få köpa!

Sagt som gjort så var den plötsligt min och allt var frid och fröjd.  Eller var det... Berättelsen slutar inte här :65:

 

För det skulle visa sig att jag gjort ett misstag i mitt testande av ett av kablarna skulle det visa sig :shocked:. Vilket jag kommer att dela med mig av så ni slipper göra nått liknande!

Fortsättning följer..

Link to comment
Share on other sites

Glad i hågen så gjorde jag ett besök hos en som har en makalös anläggning med min Reidar kabel och Devialet, av nyfikenhet av hur dessa kunde låta hos honom!

Vi koppla in Devialen till högtalarna med Reidar kabeln och musik börja flöda i rummet och vi tyckte det lät ok! Men kände att kanske det blev för avslappnat och sakna lite nerv samt lite tunt!

Nästa steg var att koppla in Purist Dominus och här blev det lite mer driv men även här lite tunt. Då fråga han om jag testat Purist Neptune kabeln, jag nämnde att jag testat men tyckte den lät slamrig och spretig. Han såg på mig lite fundersamt och sa att det hade han svårt att tänka sig och inte upplevt detta med Neptune kabeln. Då fick jag förklarat varför jag tyckte att Purist Dominus kabeln lät lite tunt i mellan basen det var för att den är mer anpassad till rörsteg och Klass A steg. Detta förklarar ju även varför det lätt förbaskat trevligt hos min vän, då han kör med Audio Research försteg och ModWright KWA 150! Han nämnde att Purist Neptune kabeln är varmare och mer lämplig för lite mer kallare steg som vissa tyska steg kan vara och även Devialet 250 kan dra åt det hållet!

 

Sedan kom det avgörande som skulle förklara vad jag gjort fel, han fråga mig om jag låtit Neptune kabeln sitta i och spela in sig i 3 timmar! Detta hade jag ju inte gjort då jag började att testa Dominus kabeln och den lät direkt bra utan att jag märkte några större skillnader även efter den suttit i mer än 3 timmar, det samma gällde de andra kablarna jag testat och de förändrade inte heller mycket i karaktär från det att jag koppla in dem och lät dem spela till dagen efter.

 

Detta gjorde att jag förutsatte att det samma gällde för Neptune kabeln och döm till min förvåning när vi lät den spela ca 3 timmar jösses vilken skillnad det blev. Vilken otrolig närvaro den måla upp med värme och ett helt otroligt driv och dynamik. Plötsligt så ställdes jag inför en dilemma då det fanns begagnade Neptune kablar till ett pris som var överkomligt för min budget. Så hem med dessa och jag lät dessa sitta i 3 timmar,  ja nu lät det riktigt trevligt med ett härligt drag trumpeterna som lät otroligt live med ett härligt bett som kändes i öronen när man drog på men inte på bekostnad av distorsion eller hissad diskant.

 

Så nu sitter jag med två olika kablar Respons som spelar lite tunnare med Devialen, men väldigt fint och linjärt utan att det sticker iväg, det är som man sitter lite mer bak i salen och allt är snyggt uppradat och ordnat med en luftighet om jag skulle förklara ljudet lite på ett enkelt sätt.

Medan Neptune ger mer en upplevelse att vara där, man sitter lite närmre känner mer av instrumenten och scenen med otrolig live känsla och nerv!

 

Så kontentan är att Respons och Purist Dominus kabeln trivs bättre med rör och feta transistorsteg som drar mer åt klass A steg.

Medans Neptune kabeln passar bättre med Devialet!

 

Egentligen hade jag nog inte trott från början att jag skulle bli så förtjust i Purist Audio, vist jag har sett dem på mässor för länge sedan och inte tänkt mer på det! Purist är nog inte ett märke man direkt tänker på när man börjar sondera efter kablar, när det finns kablar från andra märken som satsar stenhårt på marknadsföring med massa beteckningar likt Transparent och de senaste som har fått mycket hype måste väll anses vara Ansuz och Shunyata som kan kännas mer som moderna stor företag. Alla dessa kablar är ju fina kablar men jag börjar nästan fundera på om vissa inte drivit på affärsmodellen in i det sista genom att uppdatera sina modeller så ofta att man knappt hinner gå ut ur affären innan det är en ny model på väg! Visst de vill ju tjäna pengar men ibland så känns det att man gör uppdateringar på sitt sortiment bara för att kunna sälja en gång till.

 

Jag har med flit försökt att inte vara för ingående beskrivande hur jag upplevt alla kablar. Detta för ifall du är ute efter kablar så vill jag starkt rekommendera dig att lyssna och prova kablar från olika tillverkare själv, just för att du ska hitta rätt innan du slår till! Men kanske denna kabel testande jag genomfört gjort dig nyfiken på kablar som du inte haft på kartan att testa! Dessutom så kanske är det en klok slutsats att låta en kabel sitta i ett dygn innan du dömmer ut en kabel!

 

 

 

Edited by Sammy
Link to comment
Share on other sites

Igår fick jag oväntat besök av denna!

 

IMG-1552.jpg

 

Den är tänkt att bli kompis med min Mac mini!

Har länge känt att är det nått som borde få lite översyn på strömsidan efter att tagit hand om de största bitarna så är det ström till Mac minin. Vid ett test med en annan kabel så märkte jag skillnad på ljud vilket jag inte riktigt trott skulle kunna påverka ljudet såpas tycker man. Men tänker man efter så är ju Mac minin egentligen lika beroende av en bra strömkälla som vilken Dac, CD spelare eller Streamer som helst då det är ju väldigt mycket känslig elektronik i dem.

 

Har satt mig in lite mer när det gäller Purist kablar och egentligen finner jag det rätt så logiskt att de har tagit fram kablar som har olika syften som tex. att Dominus var mer för rör förstärkare och klass-A medans Neptune är mer till Class-D om man hårdrar det lite. De har dessutom en kabel som är tillämpad till digitala enheter så dit borde ju en dator räknas in som en digital enhet tänkte jag för mig själv. Sedan hörde jag att RC Ljud & Bild rekommendera varmt att använda Purist Aquila till Datorer då de upplevt väldigt bra resultat med detta.

 

Så nu sitter jag här och lyssnar på en Purist Aquila som är anpassad för digitala enheter:4: Lyssna lite igår och upplevde att det verka väldigt lovande! Men som vanligt så försöker jag inte dra i med för stora växlar och bli för entusiastisk som är lätt hänt när man gör en direkt bedömning av nått nytt innan man har hunnit lyssna lite mer! Just nu när jag skriver detta så har jag hunnit lyssna lite mer idag och intrycket är bestående och växer att Aquilan verkar lova det den är tänkt till. Ska jag ta det som ett bra omen när jag lyssnar brukar volymen åka upp till -15db och nu plötsligt märkte jag att jag är uppe i -5db! Dessutom upplever jag det inte som att kabeln bromsar eller sänker ljudnivån som vissa kablar kan göra vilket gör att man får vrida upp volymen, utan det är mer att det spelar renare vilket gör att man vrider upp lite mer än vanligt..

 

Det jag uppskattar med kablarna från Purist är att de inte har gjort det svårt att byta kontakter utan att förstöra nått. Vissa tillverkare envisas med att köra krympslang över kontakterna med sin logotype tryckt på, tar man bort krympslangen så går det inte att återställa kabeln till originalskick igen. Det första jag fick göra var att byta ut IEC kontakten till en Furutech FI-8N NCF (R) - Figure 8 IEC som fungerar med Mac Minin just NCF kontakterna är jag riktigt förtjust i!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag föll för Purist Neptune kabeln! Den ger en härlig klang och bett i trumpeter och piano som tilltalar på ett trevligt sätt, det blir inte tråkigt att lyssna då det är ett härligt driv i ljudet. Men det var ändå nått som jag kände att man kan förbättra och ta Neptune kabeln till en annan nivå med! 

 

IMG-1565.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...