Jump to content

My Crib! + SF Bio Skybaren! ;)


Hifi_Perrra
 Share

Recommended Posts

Hejsan,

 

Jag registrerade mig här för ett antal år sedan så jag tänkte visa lite vad jag har samlat på mig genom åren :) Tidigare har jag varit på Minhembio i runt 10 år, Hififorum.nu osv.

 

Med tiden har det blivit runt 30 par högtalare och runt en 20 stycken förstärkare + alla cd-spelare/kablar osv. Allt är inhandlat i två butiker. Balance bild och ljud eller hembio & hifi som det hette på den tiden samt Hifiklubben förutom lite små prylar som hörlurar från tex CDON.

Här kommer en lista på sådant som jag har varit ägare till: OBS! Inget av detta är köpt över Hifimagasinet, Blocket eller liknande :)

 

En bild på min stereo år 2012 med Sonus Faber Cremona M och Audio Physic Scorpio 2 bland annat. Övriga prylar på bilden finns kvar :)

 

3282_1467094149.jpg

 

Här kommer en lista på min hifi mellan år 2001- december 2021.

 

År 2001:

Koss Porta Pro.

År 2004:

Iriver H-120 20GB.

År 2005:

Cerwin Vega V12F, V12s, H/K-670, HD-750 + kablar från QED och Taralabs.

År 2006:

Cerwin Vega CLS-12, H/K-970, HD-970, TU-970, NAD C372, NAD C525BEE, NAD T515, Samsung LE32R51b + kablar från QED.

År 2007:

Bladelius Tyr och Syn, B&W CM7, Marantz DV7001, Samsung LE40N87Bd, Velodyne CHT-10R + kablar från Clou Cable.

År 2008:

QRS Merkurius Mk2, Bladelius Thor Mk2, Von Schweikert VR-1, Atacama Nexus 60i, Velodyne SPL-800i, (MiniVee).

År 2009:

Final Sound 400i, Final Sound S110, Final Sound S110, Audio Physic Scorpio Mk2, Acoustic Energy Aelite 3, Dynaudio Focus 220 Mk1, Atacama Europa Reference 6.5.

År 2010:

Vincent STU-1, Marantz PM6003, Dynaudio Excite X12, NAD Viso 2.

År 2011:

Sonus Faber Cremona M, B&W DM686, 2st Entreq Vibb-eaters 5,5kg.

År 2012:

Krell S300i, Sonus Faber Guarneri Memento, Dynaudio Excite X14, Rega Ear.

År 2013:

QRS Cirrus, Audio Physic Yara Evolution Bookshelf, System Audio Sa2k inkl original stativ.

Bladelius Tyr Mk2 Novitas, Solid Tech Radius Solo 3, B&W MM-1.

År 2014:

Primare I22, Primare I32 exkl dac, Marantz PM5005, Marantz CD5005, Solid Tech Radius Solo 4, Klipsch RP-260F, Klipsch RP-160M, Klipsch R15M, Magnepan MG-1.7 Classic, Martin Logan Electro Motion ESL.

År 2015:

Sennheiser HD-439.

År 2016:

Martin Logan Theos, Dynaudio Contour S3.4LE, Focal Chorus 714 Mk4, Sennheiser HD-449, Sennheiser HD-449, Sennheiser RS-175, IFI Audio (AMR) IDSD Nano, Cambridge DacMagic XS.

År 2017:

B&W P7, Sennheiser Urbanite XL.

År 2018:

QRS Luna Audiofil, B&W P9 Signature, Bang Olufsen Beoplay H4, Cerwin Vega XLS-6.

År 2019:

RHA MA-650, Denon AH-MM400, B&W P7 Wireless, Sony In-ear.

År 2020:

Sennheiser HD-820, Sonus Faber Pryma, Bang Olufsen Beoplay H9.

 

Plus diverse kablar o annat.

 

Edit: Fel i text kan förekomma.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har säkert glömt att nämna någon pryl för allt finns i min kvitto pärm och den kollar man inte i så ofta längre :D

Men här kommer i alla fall några vackra bilder på lite äldre prylar i min ägo :)

I Mars 2016. På bild mina Sonus Faber Guarneri Memento. Det är förövrigt dom som ligger ute på annons just nu på Hifimagasinet.

 

Dock ej jag som säljer.

 

 

 

3282_1473738900.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kul att läsa - tack för att du delar med dig!

Det vore kul att höra lite hur du tänker och vad det är som driver alla byten. Om man som du haft 30 par högtalare, vad är det som gör att du byter och vad är det du söker? Som min fru skulle sagt när jag meckar som värst - Blir du aldrig nöjd?

:-)

Link to comment
Share on other sites

Idag sålde jag min Dux Jetson + Min tv + eventuellt min Krell något senare :)

Så det är några slantar.

Sen ska jag skicka mina båda Primare förstärkare på service. I22:an läser inte fjärren och Primare I30:an har gått högt på fest så den ska ses över en del :)

Mina Focal Chorus 714 Mk4 väntar på att bytas in mot nåt roligt samt mina Dynaudio Excite X14.

Ska bli intressant med att endast köra med ett eller två system totalt sett i min lägenhet och inte fem som nu som jag kan få ihop om jag vill :)

5 system på 60 m2 är kanske lite overkill :D

Link to comment
Share on other sites

Det mest välljudande som svar på frågan har varit Audio Physic Scorpio 2 med Krell S300i samt Magnepan MG-1.7 Classic och tillsammans med min Marantz CD-spelare. Det soundet har jag bara upplevt med ett fåtal högtalare och det går alltså inte att hitta i alla burkar. Vilket låter så bra att jag aldrig har hört någonting liknande någon gång. Inte ens i butik :)

Link to comment
Share on other sites

Även Krell S300i med QRS Cirrus var en liknande upplevelse där Krellens sound tog över :)

..........................................................................................................................................................................................

Edit: Det fungerade riktigt bra även med mina Contour så nu slipper jag sälja min Krell till han som köpte min Dux Jetson :)

Var bara att vända på stickproppen i jacket och låta dom gå några timmar. Jag saknar min faspenna nämligen. Jag vet inte var jag kan ha lagt den, så jag ser inte hur den ska vara vänd. Jag ska önska mig en ny i julklapp tänkte jag av min bror. Det kan vara en bra idé. Det är inte pengarna som spelar roll hur dyra julklapparna är utan mer hur användbara dom är. Sen är det ju tanken som räknas och inte värdet i pengar, egentligen :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jag köpte en Sony Blu-ray på Hifiklubben häromdagen vilken jag även valde att lägga upp i "Ditt Senaste Hifi-Köp!" tråden :)

Hur som helst! Så var den en otrolig hejjare på att läsa skivorna. 1 sek endast och mycket riktigt. Det ska den tydligen klara också enligt det lilla jag läste om den serien.

Men DA-omvandlaren och maskinen i övrigt känns inte som nån hit direkt. Men då var ju priset så lågt man kan komma nästan. Prestanda mässigt i att läsa skivor.. Ja! Snygg och genomtänkt i övrigt. Nej! Så kanske att jag istället beställer en Marantz där. En UD7007 eller vad den heter om det inte kommer en uppgradering på den. I så fall blir det nog inom någon månads tid skulle jag gissa på. För Sonyn var direkt inget att hurra över om man som jag är van vid rätt exklusiv elektronik. Så njaa, det blir nog att se sig om efter något bättre inom snar framtid :)

Den som hänger med får se! ;)

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Jag kommer nog att byta ut mina Dynaudio Contour S3.4LE mot Focal Chorus 726 Mk4 (senaste versionen) eller Klipsch RP-280F alt: annan Klipsch modell. Tex RF-7 MkII eller Palladium P-27s. Contour duger inte. Det ska vara ett annat sound. Mina Klipsch RP lät helt enligt min smak. Synd bara att det vara Amerika gängat undertill. Såna som inte funkar med Standard-SoundCare Superspikes. Annars så.. :)

Jag kanske beställer ett par nya Martin Logan Theos framöver i Svart Highgloss annars om jag lyckas sälja mina Contour. Jag gav 36k för dom för en månad sedan. Skicket är mint condtion :) Ska bara testa med Primare igen innan jag bestämmer mig för hur ödet för dessa Contour blir :) En sak som är säker i alla fall är att Contour spelar rätt mycket tunnare i mitt tv-rum än mina Focal. Får bli att testa sig fram helt enkelt. Bäst har Contour låtit med min Primare I22. Eller enligt min smak. Gäller väl bara egentligen att hitta rätt kombination som ger rätt klang och passar med min smak.

Jakten fortsätter! Återkommer senare hur det blir! :)

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Vad dum jag är :D Jag har ju ekonomi till att beställa något redan nu. Blir väl kanske inget jätte avancerat dock. Klipsch RP-serien hade ju en ruggigt bra diskant så den känns mest lockande just nu och hornet är ju dessutom väldigt bra till film :)

Ska bara se hur jag kan locka bort vissa familjemedlemmar till den lokala biografen den dagen installationen ska ske. Kommer bli klurigt för dom är inga jättefan av hifi byten å så. Men RP-280F blir en bra tillfällig investering. Sen får jag se senare var det leder och hur jag ska göra med mina Contour osv. Blir kanske lite knixigt att flytta mina Contour för dom kommer nog att hamna ute i köket tills vidare. Har dock ingen köks-aktivitet där för tillfället. Det köket används inte mer än till kaffebryggning och te-bryggning. Har annat kök till matlagning på bottenplan. Hur som helst! Jag skickar nog en beställning om några timmar. Sen kanske jag byter in mina Focal Chorus 714 i så fall. Det skulle vara intressant. Så får man se hur RP-280F presterar rent ljud och film-mässigt :) Jag hade ju RP-260F tidigare men även R-15M och RP-160M vilka jag har behållt dom två sistnämnda även fast just dom två paren just nu är utlånade till min bror samt grannen för han hade inga högtalare så jag lånade ut dessa RP-160M då jag tyckte att han kunde behöva lyssna på lite mer "riktiga grejor!" än bara sånt man hittar på Ö o B :D

Fortsättning följer förmodligen!

Skulle jag ändra mig så lär jag väl skriva det också skulle jag tro. Hifi-butiken öppnar ju inte förrän om ca: 30 timmar :)

Det är väl först då beställningen kommer iväg i så fall skulle jag tro :)

Link to comment
Share on other sites

Jag lyckades hitta rätt förstärkarkombination enligt min smak. Inte till högst pris utan det som låter bäst enligt mig. Det fick bli min Primare I22 till mina Contour S3.4LE. Den har ett skönare sound enligt mig än I32 jag var ägare till för ca: 1 år sedan. Jag tyckte att I32:an gick för analytiskt i klangen. Därför bytte jag ut den och köpte en I22 istället och jag ångrar inte det en dag. I22:an är en ulv som jag ser det. Men nu kommer jag inte in i menyn på den pga att IR porten i den har lagt av. Vissa inställningar når jag som tex att byta text i AMOLED displayen osv. Men inställningen som att öka volymen funkar inte. Nu står den inställd på Max Volym 60 och max egentligen är 80 om jag nu inte minns helt galet. Jag har otroligt lite tid till att vi ska ha demo i min lägenhet så deadline tills jag ska spela på volym 70 kommer långt innan jag ska skicka den på service så jag kommer nog att köpa en ny identisk innan dess om jag lyckas hitta en. Så snart har jag två stycken i så fall..Men det får gå isf. Sen även tv eller enbart tv. Får se lite hur jag gör med den saken. Blir ändå inga jättepengar. Max 20k nånting totalt sett :)

Link to comment
Share on other sites

Jag såg nu att mina gamla Martin Logan Theos var sålda i butiken där jag bytte in dom. Skulle vara intressant att veta var dom tog vägen. Kanske dyker dom upp på nåt forum. Det ska ju vara enda paret i Sverige i den färgen. Iaf när jag gjorde min beställning då i Februari i år. Dom kan ses på bild ovan. Bilden är tagen av mig i min lägenhet för 1 månad sedan ca :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Hifi_Perrra changed the title to My Crib! + SF Bio Skybaren! ;)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...