Jump to content

Ditt senaste Hifi köp!


Hifi_Perrra

Recommended Posts

On 2018-10-20 at 17:35, Svanteborg said:

Säljer Hifiklubben B&O nu? 

Finns inte B&O affären i centrum kvar längre?

snygga lurar hur som helst.

 

Det er närmere 3 är sidan Hi-Fi klubben blev B&O Play partner - medio 2016 - tidan gär fort...

 

:-)

 

 

Edited by cc61231
angav starttidspunkt
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Mr. D said:

I have Invested in Swiss and Swedish technologies

Holy mole! Congratulations. I remember you mentioned that you had SAT on your wishlist. Dreams that come true are the best ones...:santagrin:

Can we expect a new recording serie type "Mr D. Goes Baroque Live" :question:

Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, said Bebop:

Holy Mole! Congratulations. I remember you mentioned That you had sat on your wishlist. That Dreams Come True are the best ones ...Santa integrin:

Can we expect a new recording series type "Mr. D. Goes Baroque Live" : Question:

 

Indeed. You have an excellent memory.

 

The Nagra is for a small secondary system. It will be full analogue: one turntable, one tape deck, an integrated SET amp and a pair of loudspeakers. More in the coming weeks. 

Edited by Mr. D
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
On 2020-09-10 at 21:08, Hifi_Perrra said:

Mitt senaste hifi-köp var idag: 2020-09-10 på Hifiklubben :santagrin:

 

Vilket bestod av ett par Sennheiser HD-820.

 

Här är en egen bild på dessa.

 

Nu har jag spelat på dom i tre timmar så det blir att fortsätta spela in dom lite kommande veckan också :cool:

20200910_193019.jpg

 

Trevligt inköp , vad är dina personliga intryck av ljudet i dessa ? 

Link to comment
Share on other sites

En jättelik scen. Väldigt detaljerat ljud. Skimrande rent. Dom går ljusare än neutralt och med en väldigt exakt bas. Det är som om man sätter en bra P-A anläggning fast på huvudet skulle man kunna säga, lite skämtsamt sagt. Dom spelar dessutom mycket större än mina P9 Signature gör. Ljudet är fantastiskt och jag har inte hittat någon hörlur att jämföra med som låter så stort i ljudbilden. Dom målar upp ett jättelandskap med ljud. Minuset är att dom ser konstiga ut på mitt huvud, så jag kommer nog inte ta med dom på mina promenader hehe och kabeln är alldeles för lång för det. Det hänger med en 6,35mm stereo jack kabel, och en 4,4mm kabel som reserv, som enbart är avsedd för Sennheisers hörlursförstärkare, vilken Sennheiser uppfann själva enbart avsedd för dessa, enligt Hifiklubben. Sen har jag upplevt att där man pluggar in kablarna i hörluren: Det partiet ligger emot halsen, så det är obekvämt om man rör sig med dom utan att ha dom på huvudet, utan enbart runt halsen.. Sen drev min telefon dom bättre än vad datorn gjorde av nån anledning. Jag pluggade även in dom till mina B&W MM-1, men det lät heller inge vidare.. Då var min Samsung Galaxy S6 mycket trevligare alltså. Möjligen skaffar jag en AudioQuest dac något senare till dom. Det är dom värda tycker jag.

 

Det var det jag hade hittills att säga om dom :) 

 

Link to comment
Share on other sites

Mitt senaste hifi-köp var Roon för drygt ett år sedan. Jag minns inte vad jag köpte före det allvarligt talat. Måste varit kablar, hyllor. Det går i cykler. Men ju dyrare det blir, desto längre blir cyklerna. Jag skulle gärna vilja ha ett större rum och ett par gigantiska SVS subbor. Någon gång kanske.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Hifi_Perrra said:

Ljudet blir aldrig vasst eller hårt utan dom har balanserat upp ljudet bra där. Kablarna som hänger med, dom två olika är på 3m skall också sägas :) 

Jag utgår ifrån att du pratar om dina HD-820? Tack för intryck och har ett par frågor:

Är de på 300 ohms impedans även dessa? Och har du erfarenhet av HD-800/S som jämförelse?

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, AlfaGTV said:

Jag utgår ifrån att du pratar om dina HD-820? Tack för intryck och har ett par frågor:

Är de på 300 ohms impedans även dessa? Och har du erfarenhet av HD-800/S som jämförelse?

Det stämmer att jag pratar om HD-820 ja. 300 ohm är det som du säger. Jag hade enbart erfarenhet av HD-800 innan. Dessa lyssnade jag på i hifi-butik, då när den modellen dök upp ungefär, på Balance bild och ljud. Det var meningen att jag skulle köpa HD-700 där, men dessa försvann mer eller mindre, och hur det gick med den modellen, det vet jag ej. HD-820 beställde jag däremot olyssnat. HD-800 la jag 20 min av min tid ca: att lyssna på, och just det upplevelsen minns jag ej, inte rent ljudmässigt iaf. Jag minns bara att jag inte var imponerad av dom stora kåporna. Men ska man ha något som sticker ut rent design mässigt, så ska man kanske tänka om och det var det jag gjorde. Sen är det ju en smaksak om man gillar designen eller inte. HD-800 och HD-800s ser ju lite coolare ut än HD-820 kan jag tycka, men då HD-820 är slutna så fick det bli dessa istället, även om jag överväger att inte ta med dom ut på stan. Dom ser helt enkelt för biffiga ut med sin "något" udda design. Jag misstänker att man skulle bli utskrattad.. Ganska bittert med tanke på nedlagda kronor, men då kör jag nog med B&W:s nya trådlösa in-ears möjligtvis istället, som klarar av uppgiften lättare. Bara en sådan sak som 3m "strykjärnssladd".. Det är inte så lätt att få med sig när man rör sig ute.. :) 

Link to comment
Share on other sites

Sen en till sak ja. "Slutna!" hehe... :cool:

 

När dom sitter på huvudet jauu.. Har man dom runt halsen, så kan man få upp volymen rätt rejält och ändå nästan kunna kalla det en bra "klockradio!", och kunna lira musik ändå fast dom inte "vistas" på öronen längre. Värsta "megafon-stereon" ju.. Det vill jag ändå påstå att dom lät bättre än klockradion vi har på bottenplan i sovrummet, fast att dom bara vilade lite elegant på min hals.. Dom överröstade den stackars klockradion med välljud från min telefon.. Så har man dom på halsen så är dom långt ifrån "slutna" :45:

Link to comment
Share on other sites

Den ljud och bild testaren som testade HD-820 måste ha testat en annan hörlur. För det är verkligen inte tunn bas, men "hen" kanske lyssnade på klassisk musik bara, eller något liknande. Jag lyssnar på Spartaque - Backyard Alien just nu, och det är verkligen inte tunn bas till min Samsung Galaxy S6. Om B&W P9 går djupt så kan man nog lägga på 30 % bas med dessa i fråga om djup. Låter verkligen utomhus bruks anläggning utan att bli ansträngande i diskanten.. Förmodligen lyssnade aldrig "hen" "testaren" på Spartaque då men... Så det förklarar ju saken.. Gör det nästa gång Tack! "Hen!" :sleep_2:

 

:D  :thumbsup:

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mitt senaste Hifi-köp var ett par Sonus Faber Pryma i Heavy Gold för ca: två veckor sedan nånting blir det väl tror jag, på Totalljud i Jönköping. Snart blir det nog ett par Klipsch från samma ställe. Funderar på RP-8000F eller RF-7 Mk3. Får se om det blir någon av dessa då jag har lite andra planer också, med mina andra intressen :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Vet inte om man räknar en telefon till hifi. Kanske mer dator då det är en liten slags fickdator.. Blev en Samsung Galaxy A41 ikväll på Netonnets ena lagershop. Samt att jag beställde ett nytt skal till den i Armour stil. Ruggigt bra ljud i den iaf när man använder lurarna. Min mor köpte en likadan telefon för ett tag sedan och jag blev så impad av hörlursljudet i den när jag kopplade in några av mina lurar till den att jag bestämde mig för att köpa en likadan kommande tiden så ikväll eller igår kväll blir det.. åkte jag upp o köpte ett eget exemplar fast i en annan färg så vi inte blandar ihop varandras. Vilket ljud!, när man kopplar in ett par bra hörlurar! Ganska otroligt mot vad jag är van vid.. Jag kan rekommendera modellen om man vill ha den som musikmaskin i vår/sommar tex till ett ganska lågt pris eller varför inte i hängmattan/hammocken i sommar.. :) 

 

Mvh Per

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Fått mina första Sennheiser HD560s köpte dom på Amazon.se

 

Jag driver dom för tillfället av en Audioquest Dragonfly Black det låter ok, men sparar till en ifi Dac/Amp.

 

Detaljerat, luftighet og djup og kontrollerad bas vill jag seja är huvudattraktion med dessa.

 

fspfReG.jpg

  

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...