Jump to content

Ditt senaste Hifi köp!


Hifi_Perrra

Recommended Posts

Jag vet inte vad man ska säga om en sådan. Men senaste köpet blev en Powerbank till mobilen eller surfplattan. En Trust Urban Portable Charger. Säga vad man vill, men den laddar iaf min telefon med musiken i så lite hifi är det nog ändå. Utan den kanske det inte blir nån musik om man befinner sig långt hemifrån. Men jag lägger inte in någon bild. Där får det räcka tycker jag. Intressant pryl iaf även om den är något stor och klumpig, men jag tror att ljudochbild.se hade något test om jag inte minns fel i Julas :) Hur som helst! Jag får se senare om någon dag hur bra den är. Den ligger nämligen på laddning just nu :)

Link to comment
Share on other sites

En ny mobil högtalare blev det också. En JBL Go från den mycket välkända hifi-butiken netonnet där man även kan köpa kaffebryggare osv. En väldigt trevlig hifi butik må jag säga. Man går in, tar en rullande kundvagn och sen.... tar det man vill ha, betalar och går ut. Sen går man ut till parkeringen till el-hybriden och kör hem. Mycket smidigt! Smidigare än så kan det nog inte bli :D 

Mmm, jag börjar gilla den "hifi-butiken" mer o mer... gjorde inte det innan kan jag säga.. :pc:

Edited by Hifi_Perrra
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

En ny tv. En 43 tums UHD 4k från LG. Vi tänkte köpa en Loewe Bild 1:40 från Tele-Hå eller Hages, men denna hade ett så bra pris och ljudet i den var ju bättre än man hade kunnat hoppas. Gav bara 6k för den på Netonnet och vi bara gick in tog en vagn, hämtade en där kartongen var intakt och gick ut och betalade. Finns den kvar ett tag till så kommer vi att köpa en till. Här behövdes verkligen inte nån separat soundbar. Riktigt förvånad. Lät ju som värsta Sonus Faber inbyggt eller nåt i den stilen när vi spelade Clapton via Youtube. Snabb som tusan i byte av kanal och volym. Synd bara att den hade så få appar men då den har skärmavspegling till tex mobilen så gjorde det inte så mycket. Den hade ju iaf appar som Viaplay, Netflix, SVT och Youtube samt både trådat och Wifi. Vill jag sen se på tex Dplay där jag följer en del serier så är det ju bara å ansluta den till telefonen så löser man ju den biten på egen hand. Bilden var ju den också kanon. Särskilt när jag inaktiverade typ alla mystiska bild-funktioner som bara försämrade bilden ytterligare :)

 

Strax under 6k var lite av ett rån faktiskt ;)

 

Modell: LG 43UJ670V.

 

image.png.2237660befe3dce1dbf974ce9bd9fcb9.png

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Inte mycket men nåt litet. Beställde den på CDON. Ville ha en svart Galaxy In-ear istället för en vit. Tyvärr upptäckte jag att min kära musik mobil hade börjat glappa i kontakten och jag använder den varje dag i stort sett så det får nog bli en ny snart för just det vet jag inte om jag klarar mig utan :(

 

Väldigt prisvärda väldigt ofta dom där Galaxy In-ear lurarna. Finns ingen anledning till att köpa en dyr som jag ser det. Man undrar ju ibland när dom tar väldigt mycket och hur dom då lyckas kräma ur så mycket välljud på så liten yta för tusentals kr?? Lite obegripligt...

Men det är mer jag det...Bara något jag gått å tänkt på, på senare tid, och vad det är man betalar för :?:...:39: Nån får väl helt enkelt övertyga mig om dom vågar på max 5 km radie :D

 

Bildresultat för galaxy in-ear svart cdon

Link to comment
Share on other sites

Fick lurarna idag och jag har lyssnat lite i telefonen men dom ligger på inspelning just nu med musik så det får bli att jag lyssnar mer senare, men dom fungerar iaf som dom ska, så det var ju najs :) Bild lägger jag nog inte upp, då den ovan ser exakt ut som paketet jag fick och det är ju inga Sonus Faber heller så då passar bilden ovan lika bra. Väldigt detaljrika till en början. Hoppas bara att det blir lite mer tjoong i basen så är jag nöjd sen. Det var ju bra för det verkar ha blivit något konstruktionsfel i kontakten på mina Galaxy-In-ear jag beställde nu senast...alltså dom svarta längre upp så dom kommer jag att skrota :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Var på Hifiklubben idag och handlade lite Bowers & Wilkins :) Skulle sätta i nytt batteri i några av mina armbandsur. En är en med Perpetual Calendar så den struntade jag i. Dom skulle ha 400 spänn på Engströms för att skruva upp den till realtid då den daterar rätt till 2099 tror jag det är, den tar jag nästa gång om kanske nån vecka och fixar. Så under tiden jag servade min Certina med nytt batteri, ett byte som inte har gjorts sedan 2013.. Det gick bra, men under tiden som jag väntade så var jag ju tvungen att vistas på stan i en timma utan att veta riktigt vad jag skulle hitta på..Tänkte köpa ett par nya Jeans...men....som alltid tog jag tillfället i akt att spendera några eller flera minuter inne på Hifiklubben hos min gode vän butikschefen, tjaa, det blev ett köp för vad gör man inte när man servar sin klocka...Jo, man går och handlar nån annanstans under tiden :D Eller Hifi_Perrra brukar göra så när han väntar och har lite tid över... Man köper nåt annat helt enkelt under tiden.. Vad det nu än må kosta..Är väl lite jag i ett nötskal då kan tänkas :) 

Edited by Hifi_Perrra
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ett par B&W P7 demo ex. Senare även ett par Sennheiser HD599 eventuellt också. P7:orna är dock mitt bästa hörlursköp hittills. Till och med bättre än mina gamla Focal Spirit One S samt mina Sennheiser Urbanite XL och diverse modeller ur förra Sennheiser HD-serien. Dom enda som jag tycker låter snäppet bättre i diskanten, endast en aning är mina trådlösa Sennheiser RS-175, men det är en smaksak mer :) P7 är en väldigt komplett hörlur. Det enda minus jag har funnit med denna lur är att den inte är kompatibel med Android enheter men det beror ju mer på mig och har inte så mycket med B&W att göra. Där gjorde jag ett val helt enkelt :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Detta köp blir mitt elfte högtalarpar i min ägo just nu. En liten samling kan man säga även om allt inte står hemma hos mig för tillfället utan hos min bror också och i källaren osv. Jag är ju även ägare till ett par DALI 5005LE som jag har glömt att nämna, men dessa står bara oinkopplade då vi kör QRS Cirrus där nere istället. Detta ska bli min nya hobby har jag kommit på idag att köpa upp en del äldre prylar och sen behålla dom :D Inte alltid som man behöver handla nytt. Finns ju en del guldkorn där ute att finna, som idag :D 

Link to comment
Share on other sites

Usch..Det var tungt..Nästan 30 kg / styck bara stativen och sen högtalarna 10 kg kanske styck...Sen en massa trappor. Tur att man har tränat sen sommaren..Annars hade jag nog inte klarat alla dom trapporna själv. Väldigt kompakta stativ till dom där Luna A-F

 

Köpte dessa: 

 

77173622-85WuB.jpg

 

4.5k. Som hittat! Sen fick jag dom levererade nu :) Ap-smidigt! Tänkte åka ner till Hifiklubben annars och köpa P9 Signature, men dom struntade jag i så länge. Blir väl dom något senare istället. Dessa köpte jag för att dom råkade dyka upp och att jag har varit ägare till QRS två gånger redan så varför inte ännu en gång. Är ju så bra grejjor så man tvekar inte på dessa som jag ser det. Man slår till! :) QRS är ju alltid QRS! 

Link to comment
Share on other sites

Det finns förövrigt ett par QRS Merkurius Mk2, samma som man kan se i mitt galleri. Osäker på färg dock i annonsen. Men dom ligger ute där på hifimagasinet i Örebro tror jag det var för ynka 7k. Nypris 34k år 2008 ca: Eller iaf när jag köpte mitt par som jag inte har kvar. Hade det varit närmare mig så hade jag köpt dom också, men nu tipsar jag om dom istället här...Hoppas det var ok. 

Link to comment
Share on other sites

Ok. Det låter som nåt det :) Det skall sägas att Merkurius II tillverkades enbart i runt 20 par tror jag det var. Minns inte så noga men det var väldigt få par iaf.. Runt det antalet. Jag kollade detta med konstruktören Ingemar "Sladd" Carlsson en gång i tiden :) Så dom är rätt ovanliga och kommer sällan ut på annons. Nova tex tillverkades enbart i 15 par nånting :) och Supernova Elite runt 7-8 par minns jag att Ingemar sa :) 

Link to comment
Share on other sites

Ok :)

 

Hann testa typ fem låtar på dom innan grannen (Tom Cruise) under började väsnas. Så jag stängde av. Spelade bara romantiska låtar iom att det var alla hjärtans dag! Men det gillade inte han! Tråkmånsen! Och nu ska jag sova innan det är nästa morgon igen! Så nu är det Natti natti här! :)

 

Mvh

 

Edit: Var tydligen fotboll han väsnades om hehe :D 

Edited by Hifi_Perrra
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag lägger väl upp en bild här med på alla mina tre senaste hifi-köp där alla köpen är gjorda i år, (2018). QRS Luna Audiofil som skymtar i bakgrunden :)

 

B&W P9 Signature i sandfärgat läder till vänster och B&W P7, dom svarta lurarna till höger. Bilden är tagen i mitt kök i min lägenhet :) 

 

Förstärkaren i bakgrunden i racket är en Bladelius Thor Mk3 Novitas om någon undrar :) 

 

DSC03447.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Jag fyller ”äldre man” i år... så jag ville göra ngt för mitt musiköra. Jag min idiot sålde alla LP till Bengans när cd slog genom vilket jag ångrat bittert, även skivspelaren såldes då. När brorsan skaffade skivspelare igen förra året så växte suget efter att börja om igen med en skivsamling trots insikten om kostnaden. Så senaste köpet är en Pro-Ject the Classic samt en enkel RIAA som en start. Nu blir det till att jaga media för hela slanten (bokstavligt talat)... fick mina första skivor idag och oj vilken nostalgitripp! Varför, o varför sålde jag mina LP???

Link to comment
Share on other sites

Inget att gräma sig över för länge. Hoppas du snart blir glad för din nyfunna glädje över formatet! Jag har aldrig haft särskilt många vinyler och därmed aldrig gjort mig av med några. Däremot gjorde jag mig av med min skivspelare jag ogillade starkt för ett fång år sedan, dock fortsatte jag köpa vinyler. :39:

 

Snart blir det dags att skaffa en ny spelare tror jag.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Är nog rätt vanligt att folk har sålt av hela sin skivsamling när dom helt enkelt har trott att det inte ska bli nåt mer å sen ångrat sig flera år senare. Jag vet dom som har haft unika skivor o ändå har sålt eller slängt dom på tippen. Det är lite som alla mina 30 par högtalare genom åren osv. Hade man behållt alla dom så hade dom ju ändå knappt tappat i värde då det var toppklass alltså highend osv med vissa, men så tänkte man inte i stunden.. Fast jag hade ändå inte haft plats för alla dessa, hade väl kostat en bra slant att magasinera. Hade ju blivit 4 containers ungefär.. :Cry:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...