Jump to content

Hemma hos Octavia rs


octavia rs

Recommended Posts

2 hours ago, octavia rs said:

Börjar röra på sig med en kommande uppgradering som kan bli av inom de kommande veckorna tror iofs. inte de är så överraskande vad det är men en pryl ska få åka till sydligare breddgrader för en "make-over" :)

 

Åhå, går resan till Portugal kanske? :think:

Link to comment
Share on other sites

Inte är du tråkig Octavia, du är ett föredöme med din ytterst ändamålsenliga anläggning och framför allt installationen! 

Jag kan både avundas och sakna "pill-möjligheter" i en setup som din, men för zen-känslan är det antagligen rätt väg! :D 

 

Spännande med uppgraderingar också såklart, tråkigt med väntan bara! 

Link to comment
Share on other sites

Tråkig var kanske fel ord på min känsla @AlfaGTV mer att en del av er andra har alltid nått på gång de händer hela tiden nått de blir bättre ruljans i trådarna så att säga :D

 

De låter kanske som om jag är missnöjd med vad jag har men tvärtom jag har aldrig varit så nöjd som jag är just nu. Vid denna tiden ifjor var jag på väg att beställa Innuosen och ja de var otroligt mycket pengar (i mitt tycke då) men Innuos har leverarat och deras förbättringar i mjukvaran och även möjlighet att uppdatera maskinen har gett mig förtroende i att de är ett företag man kan lita på och de ser om sina befintliga kunder vilket jag värderar högt.

 

Att jag de blev DAC byte var kanske mer oplanerat då de kom i samma veva som jag testa försteg men iom. att jag enbart kör en källa och TAD har förbättrat just USB hanteringen (annat har förbättrats det med) på den nya DA1000-TX så kändes de som en bättre väg och mer ekonomiskt rätt när jag kunde byta in min gamla D1000 spelare kontra att köpa ett TAD försteg.

 

In justering av högtalarna efter att jag fått upp ribbpaneler gjorde även ett lyft som med hyffsat enkla medel gjorde en trevlig förbättring.

 

23 minutes ago, AlfaGTV said:

Jag kan både avundas och sakna "pill-möjligheter" i en setup som din, men för zen-känslan är det antagligen rätt väg! :D

 

Jag har full förståelse för de som vill och måste ha "pill-möjligheter" jag har typ byggt bort den möjligheten i viss mån men man vet ju aldrig vad som dyker upp i framtiden :)

 

25 minutes ago, AlfaGTV said:

Spännande med uppgraderingar också såklart, tråkigt med väntan bara! 

 

Ja de är som sagt nått att se fram emot lite drygt att vänta men av en insatt källa så tar de ungefär 2v dörr till dörr att få de gjort när den väl skickas iväg. 

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, octavia rs said:

När jag satt och läste på forumet i veckan så tänkte jag lite för mig själv att man är ju egentligen en rätt tråkig medlem.....ingen vinyl, ingen R2R, inga rör att "rulla" lyssnar bara på digitalt dessutom via streaming och ovanpå allt så har man ett klass D slutsteg :D

 

Jaja de är ju jag som ska lyssna på mitt system så jag kan leva med att vara lite "tråkig" och efter morgonens första kopp och lyssning på detta album så känner jag mig nöjd med mina val.

:grin:

 

Jag är lika tråkig som dig i sådana fall! Möjligen att klass A monoblock lindrar tråkigheten lite?

Det spelar ingen roll. Jag tror att ingen har den ordning i datorskåpet som du har. För den är imponerande!

När man ser sitt eget kabelbröte så rodnar man lite lätt....:blush:

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, new order said:

Jag tror att ingen har den ordning i datorskåpet som du har. För den är imponerande!

 

Man är väl lätt yrkesskadad och tillgång till allt möjligt installationsmaterial och framförallt mitt upplägg med racket i en garderob med tillgång till det från baksidan har gjort de skapligt lätt att få till en både snygg och för ändamålet strukturerad installation.

 

 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, AlfaGTV said:

Inte är du tråkig Octavia, du är ett föredöme med din ytterst ändamålsenliga anläggning och framför allt installationen! 

Jag kan både avundas och sakna "pill-möjligheter" i en setup som din, men för zen-känslan är det antagligen rätt väg! :D 

 

Spännande med uppgraderingar också såklart, tråkigt med väntan bara! 

Håller helt med dig @AlfaGTV. Jag blir avundsjuk på det estetiska i ditt system @octavia rs. Har precis justerat VTA på mina två vinylspelare i huvudsystemet, konstaterade lite ”hum” i Ypsilon Riaan, fick flytta isär några kablar som kommit för nära … etc etc… Visst, ibland gillar jag sånt pyssel men ibland inte. Det får bli Zen sen och en GT nu och fira att Coviden börjar ge med sig efter 7 dagar med feberfrossa. Tror aldrig jag varit så sjuk. Frun vill fortfarande inte träffa mig så hon är i Roslagen och jag i Uppsala.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Josaa said:

Visst, ibland gillar jag sånt pyssel men ibland inte.

 

Om sånt pyssel leder till att man hittar och kan åtgärda ett fel så är det ju ett rätt givande pyssel.

 

Visst har jag med gjort saker mest för att jag kan och kanske inte trott att de ska göra några ljudliga skillnader men ibland räcker det med att man gör det för att man ska må lite bättre :) 

 

De finns väl alltid lite tankar i bakhuvudet vad man skulle kunna förändra/förbättra ibland behövs det lite längre tid och mer tankar för att komma till skott och göra det.

Link to comment
Share on other sites

En lugn lördag efter en vecka med sjuka barn, bara två dagar att jobba nästa vecka sen är de semester :)

 

Många väntar på att få paket jag väntar på att få skicka paket hoppas de ska börja röra på sig så Innuosen kan åka iväg nästa vecka.

 

Städa av racket ordentligt idag, när jag stod där bakom och fixa kom min sambo ut i tvättstugan "de var längesedan du stod här vad har du nu på gång" svarade vänligt men bestämt jag städar men hon såg tveksam ut :D

 

Swiffer dammvippan är perfekt att få in under elektroniken.

 

DSC_0896-1.thumb.jpg.ff42b10dbb31bda3ad357383d4fdb49c.jpg

 

 

IsoAcoustics ISO-Puck MINI var ett bra val under nätlisten annars hade den nog mest åkt rundor när kablarna trycker på nu sugs den fast i racket. 1000kr för 8st känns överkomligt de andra 4 har jag under min HD Plex nätdel till nätverksutrustning.

 

DSC_0895-1.thumb.jpg.83df6a131ccf59cd496dbb58daeaa10a.jpg

 

 

Hitta en överbliven Ansuz Darkz som jag fick med på köpet när jag köpte 3st  begagnade hade helt glömt bort den, tänkte kan väl lika bra ha den till nått så nu agerar den kabelsupport till nätverkskabeln mellan router och Innuos PhoenixNET.

 

DSC_0897-1.thumb.jpg.42244c0526321ac059e9763ec38ce24e.jpg

 

 

Roligare än såhär blev det inte en lördag förmiddag :app:

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, octavia rs said:

IsoAcoustics ISO-Puck MINI var ett bra val under nätlisten annars hade den nog mest åkt rundor när kablarna trycker på nu sugs den fast i racket.

De kan verkligen rekommenderas. Använder dem också under min nätlist samt under skivspelaren, subwoofern och centerhögtalaren.

Link to comment
Share on other sites

Ett tag sedan sist jag städa ur PSU'n till fibernod och router, var inte mycket damm då jag inte behöver fläkt i nätverksskåpet för att hålla dräglig temperatur längre men inte fel att få bort de lilla damm som satt på kylflänsen till regulatorerna.

 

DSC_0902.thumb.JPG.09fa929cec666f55370727479996750b.JPG

 

 

I brist på större projekt får man hitta mindre att pyssla med :)

Link to comment
Share on other sites

Lördag igen, regnet vräker ner får hoppas de ger med sig lånat bort barnen till min syster så de ska åka till Skånes djurpark. Sambon och jag ska ut på egna äventyr :)

 

Fick en glad överraskning i veckan relatera(T) till stereon men den vara bara en dag sen hade den mänsklig(A) faktorn ställt till det :monkey-see-no-evil: jaja (D)e har börjat röra på sig :)

 

Portugiserna verkar ha tagit tidig semester för på Innuos fronten har de varit tyst denna veckan men men sitter inte båten så inget att hänga upp sig allt för mycket på vi är vana att vänta eller hur @byZan :D

 

Morgonens musik blev en spellista ifrån Qobuz.

 

Screenshot_20220716-063109.thumb.png.0a2ec56aaad510d6124b421ce430b426.png

 

Link to comment
Share on other sites

Glömde bort veckouppdateringen imorse så de får bli en kvälls istället :)

 

På Hifi fronten intet nytt där ligger de lågt blev mest sena kvällslyssningar denna vecka när kvicksilvret passera 30 grader :cool: 

 

Förra helgen spenderades på Marienlyst hotell o spa i Helsingör mycket trevligt :app:, denna vecka blev de bad ett par dagar på de lokala badet och en dag i Ystad men havet var väldigt väldigt svalkande. Torsdag/fredag avslutades med marknad, när Kivik börjar tackla av blev det riktigt gott om folk här i byn och efter två år utan marknad var många sugna framförallt barnen som fick åka karuseller, själv blir man yr bara av att se på :nauseated: :D kan ju iofs. vara annat som gör en yr med :app:

 

Kommit in i semester "mode" ordentligt nu, inga måsten då de mesta sånt klarats av innan så nu är de mest att ta dagen som den kommer och träffa vänner som återvänder till Skåne under sommaren.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Efter en tur till Malmö så landa man här hemma med en till synes likadan låda. Bara de där sista "K" i modellnamnet som avslöjar att den är svart.

 

DSC_0930-1.thumb.jpg.363af08aa2054ab88fbfc7931d4b39ea.jpg

 

 

Svårt att missa vilket märke de är :)

 

DSC_0931-1.thumb.jpg.b1897b69c449013d81fa5831a8035fdd.jpg

 

 

Väl förpackat med plast, skumplast och till sist är apparaten insvept i någon mjuk fiberduk.

 

DSC_0932-1.thumb.jpg.75debc846c46c620544e4e346d293d05.jpg

 

 

DAC har volymkontroll så en instruktion hur man sätter den till fast volym.

 

DSC_0933-1.thumb.jpg.3e5c8d3c590c54f9871b796aadb353f7.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker kanske inte själv att de är så komplexa lösningar @thli72 men visst de kan framstå som invecklat för att bara streama musik :)

 

Jag har försökt optimera de ut efter mitt egna huvud och göra saker stora som små med de förutsättningar som finns.

 

Vissa saker som att dra helt separat matning ifrån mätarskåpet, rensat bort alla SMPS strömförsörjningar till nätverket, isolerat husets nätverk och wifi med fiber mellan router och switch kan säkert en del se som helt onödigt. 

 

Finns en del små saker jag funderar på att göra framöver men först och främst ska Innuosen uppgraderas till den nya Next-Gen versionen.

Link to comment
Share on other sites

Det är väl lite så med lösningar som ser enkla ut, dom kan vara väldigt komplexa att komma fram till ;) Bara detta att få "sladdspagettin" så snygg som du har det har nog alla som håller på med hifi en stor förståelse hur svårt det är.

Så det blir NEXT Gen, låter kul. . .det ÄR svårt att låta bli att utföra såna uppgraderingar när möjlighet finns. . .själv hoppade jag över en uppgradering på min dyraste enhet och det är nått man funderar på ofta, va det dumt?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, thli72 said:

Bara detta att få "sladdspagettin" så snygg som du har det har nog alla som håller på med hifi en stor förståelse hur svårt det är.

 

Jovisst de har väl krävts lite tanke för att få de som jag har det så allt är någorlunda separerat som jag ofta skrivit är möjligheten till åtkomst ifrån baksidan det som förenklar och underlättar.

 

2 hours ago, thli72 said:

Så det blir NEXT Gen, låter kul. .

 

Det får jag hoppas, bara info ifrån nätet ifrån mässor lite ifrån sådana som gjort uppgraderingen osv. men jag känner mig trygg i att välja att göra den. Min Statement är den ända källan i mitt system så den ser jag gärna att den är så "bra" de nu går att få den. Att byta till nått dyrare alternativ som "sägs" vara bättre är inte aktuellt.

 

2 hours ago, thli72 said:

.själv hoppade jag över en uppgradering på min dyraste enhet och det är nått man funderar på ofta, va det dumt?

 

De är ju inte alltid självklart att man ska göra det bara för att de finns de beror väl till stor del på kostnad kontra vad man får för pengarna och ger de ett mervärde i framtiden. Antar att de var din Trinnov uppgraderingen gällde @thli72

 

Link to comment
Share on other sites

Jag pratade med en vän igår som gjort NEXT Gen-grejen och han är väldigt nöjd. Det blir alldeles säkert utmärkt. Om jag förstod det rätt finns det två nivåer på uppgraderingen? 

Ska bli kul att få hänga med på vad du tycker efteråt. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...