Jump to content

Hemma hos Octavia rs


octavia rs

Recommended Posts

Det förstår jag helt klart, men antar denna modell kommer stå sig rätt många år nu så dom som verkligen köper denna för att använda med lurar skapligt ofta skulle nog velat ha en 4-pin.

Men i princip gillar jag deras approach att inte göra för mycket , man vet att det funkar

Grattis till en WAF säker uppgradering.. . .tills hon kommer och vill stoppa i en CD ;)

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, thli72 said:

skapligt ofta skulle nog velat ha en 4-pin.

 

De är ju under förutsättning att de skulle per automatik bli bättre med balanserad 4-pin vad jag hört om gamla DA1000 så är hörlursförstärkaren riktigt bra som den är men vad vet jag de är inget jag hänger upp mig på direkt.

 

9 minutes ago, thli72 said:

Grattis till en WAF säker uppgradering.. . .tills hon kommer och vill stoppa i en CD

 

Jag tror ju att hon märker rätt snabbt att den är silvrig....svårt att missa :cool: jag tror inte jag kan mörka det i någon månad.....

 

Link to comment
Share on other sites

Där är lååååång leveranstid på de svarta @thli72 och jag ville inte vara utan musik den tiden så jag "kan" leva med detta upplägg.

 

Efter att ha fått stå och värma upp sig i någon timme utan ström så kom den på plats.

 

1045010822_DSC_06042.thumb.JPG.ce93a09b8877368f90021d2781209348.JPG

 

 

Den silvriga fronten gör tomtarna :santagrin: lite tveksamma till mig har han tappat det helt tro :D

 

Tänkte att nu när jag kan köra DSD256 så köpte jag ett album inspelat i DSD256 utan någon omvandling ifrån PCM.

 

Screenshot_20211210-162706.thumb.png.acb7baa5b49d7ae4fdfc0b62e2831156.png

 

 

Maskinen har varit igång ett par dagar i affären men nu är den fortfarande kall ifrån resan hem så den ska få någon timme/dag att värma upp sig ordentligt men redan nu låter de fantastiskt bra :105:

 

 

Link to comment
Share on other sites

En bra fjärr ska inte underskattas och den som TAD har gillar jag. Inte mer knappar än nödvändigt, ligger bra i handen och lätt att hitta mute och känna volymknapparna iom. att de är större.

 

Kör ju till 99% USB ibland ingång 4 som är optisk in ifrån TV vilka även de är lätta att hitta utan att behöva titta så noga.

 

1715112339_DSC_06092.thumb.JPG.04d105c2969d8831dc4e8b4faa1bdf40.JPG

 

 

Link to comment
Share on other sites

En bra fjärr skall inte underskattas, bra av TAD att göra en egen till DA1000, vanligast hade väl annars vara att använda samma till D/DA1000 men de flesta av knapparna är ju till att sköta CDn så BRA att DA1000 fick en enklare.

 

Till min dCS är fjärren ett tillbehör som kostar 10k, lite udda. . .köper man en CD spelare för 1000:- får man med en fjärr. . .köper man en dCS för 180k kostar fjärr extra.

Gillar dock att dCS fjärr har en ratt för volym, inte helt förtjust i knappar för volymen.

Link to comment
Share on other sites

Följer det inte med en fjärr till dCS @thli72 ? 

 

Jag har för mig när jag testade Rossini att jag hade denna fjärren. I mitt tycke totalt värdelös att använda utan att titta på den vad man tryckte på....

 

vivaldi-remote.jpg.b6ef868e8b82af78b528ee31c0403f30.jpg

 

Men jag antar att de är denna du har @thli72 ?

 

dCS-Remote-big.png.50cfdb3ee83c7337306d928f5c0504f1.png

 

Betala 10 papp extra för en fjärr de kan man nog ha en åsikt om :39:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nu när den nya DA1000 fått värma upp sig ordentligt (blir varmare än min gamla D1000 så nått annorlunda är där invändigt :) ) och jag lyssnat ett par timmar så är jag säker på att de var ett vettigt beslut att byta just denna komponent. För någon vecka sedan när jag testade försteg så tyckte jag att nja de gav inte så mycket att jag var beredd på att ta det steget. Under tiden jag testade så såg jag press releasen för TAD:s nya produkter där just en helsvart DA1000TX fick det att väckas en tanke. Kanske är en ny TAD DAC där man lagt mycket mer fokus på USB ingången som kan ge mig mer välljud :39:

 

Efter lite snack fram och tillbaka med handlaren så var de snabba ryck och bytet genomfördes.

 

Hur låter det då? Har man lyssnat på TAD så vet man att de leverar massor av detaljer utan att trilla över och bli vassa, stor ljudbild och väldigt kontrollerad bas. Många som lyssnat hos mig har oftast haft en förutfattad mening om hur de "ska" låta med diskant och mellanregister i metall men ofta hör man de låter varmt, organiskt fast med mängder av små fina detaljer och högtalaren liksom bara försvinner i ljudbilden.

 

Nu har jag ju TAD i allt och tycker de blir en synergi som jag gillar de bara funkar och ger ett ljud som jag verkligen kommit att tycka om. 

 

Vad tycker jag då är största skillnaden mellan min gamla D1000 och nya DA1000TX. De är väldigt lika men de skillnaderna som är tydligast är att ljudbilden vuxit en del och ytterligare ännu bättre släpp. Kanske de kommer växa fram fler saker den kommande tiden men jag är som sagt väldigt nöjd.

 

Detta år har varit händelserikt med ny Ansuz nätlist, ny streamer lösning i Innuos Statement, Phoenix switch, nätkablar ifrån iFi och diverse Signalkablar ifrån Tubulus så att de även blev en ny DAC är väl grädden på moset så att säga inget som var direkt planerat men ibland är det då de blir som bäst :105:

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, octavia rs said:

Följer det inte med en fjärr till dCS @thli72 ? 

Nej inte till Bartok, det är den nedre fjärren som är tillbehör. . .jag har den inte eftersom jag egentligen inte behöver en fjärr, och jag tycker den är lite väl dyr. . 10k för en fjärr är ganska brutalt när man tänker på det

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, octavia rs said:

 

Jo de kan man ju tycka, antar att du använder appen som fjärr?

Jag har en udda skrivbords setup så jag når racket från min kontorsstol så jag använder 99% knapparna på fronten på Bartok

Hade jag haft fjärren så hade jag nog haft den bredvid mitt keybord och använt den men ingen större lust att lägga 10k för att slippa sträcka ut handen 50cm.

 

Hade jag haft mer behov av fjärren så hade jag nog varit mer gnällig här, argumentet att dom inte skickar med fjärr för att hålla ner priset passar inte riktigt på en produkt för 189k som man dessutom höjt priset på rätt rejält senaste tiden ( tror den gått upp över 30k sen jag köpte)


Ser lite lustigt nog att den knapp jag använder klart mest på Bartokens front saknas på fjärren :)  Sen är varenda knapp under volymratten på fjärren meningslösa så en fjärr kapad under volymratten till halva priset och jag köper en ;)

Link to comment
Share on other sites

Veckan har bjudit på mycket musik och lite "meck" fick efter vissa funderingar återmonterat en av fästena för att hålla uppe kablarna insåg att de är den enklaste lösningen och fyller sitt syfte.

 

Så nu är alla strömkablar i kanalen till höger, uppe till vänster analog XLR, nere till vänster högtalarkablarna och i mitten eller mer mot mitten USB och LAN-kabel tyckte att mer separerat än vad det blev nu är svårt att uppnå. Även fått till så att inga kablar hänger i kontakten i onödan utan stöttas upp så de sitter rakt och fint in i apparaten.

 

1392765933_Baksidarack211217.thumb.jpg.fa0ba3841639b2d61e29bff1821f8695.jpg

 

 

Tycker jag nu uppnått vad jag varit ute efter nu ett "enkelt" system med få bra apparater, en solid strömförsörjning ifrån mätarskåpet direkt in i nätlisten där alla apparater är kopplade. Nätverket är separerat efter routern med två switchar en för huset och en för audiodelen och allt drivs via vettiga strömförsörjningar och även nätverkets olika delar har separerade 230v matningar (sitter en moddad SMPS i den stora switchen) en till min HD Plex PSU och en till övrig utrustning som den stora switchen och NAS ( NAS enbart är till för back-up är oftast helt frånkopplad ifrån 230V och nätverk).

 

Nätverket är kopplat med oskärmad kabel mellan router och Innuos PhoenixNET för att undvika jordslingor mellan de olika delarna.

 

2103803654_FldesschemaInnuosStatementPhoenixNET.thumb.jpg.b419ad62879329d1ceb465f88fc371a2.jpg

 

 

 

Det dyker kanske upp andra tankar framöver men just nu känns det riktigt bra och framförallt så låter det riktigt riktigt bra och de är ofta jag bara njuter av musiken systemet presenterar utan att tänka så mycket på de tekniska längre.

Link to comment
Share on other sites

De är nog mer min sambo @AlfaGTV som behöver ta styrketårar...... :D 

 

Hör allt som oftast va är det nu du ska byta när man står och funderar bakom racket men som tur är hon en väldigt förstående kvinna och låter mig hållas :105: t.o.m så hon var delaktig i flera diskussioner om försteg och DAC hur jag skulle göra :)

 

Nu i efterhand är jag nöjd att jag valde att inte gå på linjen med försteg utan satsade på den nya DA1000-TX DAC istället mycket mindre jobb att få ihop det och ett litet lyft på vissa parametrar som jag gillar.

Link to comment
Share on other sites

I år får även vi längst ner i söder fira en vit jul :) tyvärr satte Corona stopp för firandet med övrig släkt då flera blivit sjuka i veckan :diss:

 

DSC_0635.thumb.JPG.dd4bfe285878e798ca74a5dc338eb649.JPG

 

Men men det är som det är inte mycket att göra åt det då man får göra det bästa av situationen. Barnen tycker såklart att det är tråkigt att inte få fira jul med kusiner, farbror, faster m.fl. men efter att under 24 dagar fått lite TechnicLego varje dag i julkalendern så har det körts hej vilt nu på morgonen (dock under vissa förordningar, inte vid stereon :monkey-see-no-evil: ).

 

Inte riktigt som det Lego man själv fick när man var 7år gammal 🤣 (jag har 2 pojkar på 5 och 7år så att bara köpa en var knappast ett alternativ).

 

DSC_0636.thumb.JPG.2e340c155ad0b8d1fecc67420866e7c8.JPG

 

 

Känns som att julstämningen ändå har infunnit sig speciellt nu när det kommit snö :105:

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, octavia rs said:

tyvärr satte Corona stopp för firandet

Samma här. Det blir ingen tripp till vår dotter och hennes familj. Deras granne, som de umgås frekvent med, har fått Corona och vi får avstå. Fru Bebop konstaterade att vi behöver ju inte söka upp Coronan med avsikt även om vi har 3 shots. Vi försöker igen 29/12.

Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, Bebop said:

Samma här.

 

Garanterat inget ovanligt i år heller att man får fira själva. Visst känns det tråkigt på sitt sätt men vi har precis avnjutit en enkel jullunch och det slank ner även om det enbart var med familjen.

 

DSC_0642.thumb.JPG.81f390affda049714c5d82a67d090f79.JPG

 

 

En julsnaps måste man ju ha oavsett sällskap :santagrin:

 

1640345287036.thumb.jpg.d90a7400e68641c3850798bebee28c73.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Kan redan här säga att här kommer inga jämförelser mellan olika format eller andra övningar idag blev det mer praktiskt arbete för att åtgärda nått jag retat mig på. Varför detta ryck kan man tänka men det är mest för att säkra att framtida projekt ska flyta på smidigare :)

 

Lite verktyg för att genomföra jobbet.

 

DSC_0651.thumb.JPG.4f860cb1713224231e8a2cae61f4be22.JPG

Link to comment
Share on other sites

Insåg att där jag tänkt såga större hål fanns det massa annat bråte i vägen.....undras tro vad den där elektrikern tänkte när där drogs andra slangar precis där jag ska ta större hål :39:

 

Jaja sagt och gjort nu är där ett 40mm hål för att dra igenom högtalarkablarna lite enklare.

 

DSC_0652.thumb.JPG.ad01b5df729f97eca04e63e4486c79ab.JPG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...