Jump to content

Hemma hos Octavia rs


octavia rs

Recommended Posts

De senaste dagarnas kabelbyggande resulterade inte i några större förändringar mot tidigare, valde dock lite andra längder på kablar osv. så de hamnade på annat sätt.

Blev faktiskt riktigt nöjd med mitt "hitte på" till kabel, bättre eller sämre än mina andra DIY....svårt att säga då jag inte jämfört men känslan i de hela är bra så jag är nöjd (vad jag vet nu kommer även en annan medlem snart bygga med mer eller mindre samma produkter så de ska bli kul att se vad han tycker).

Igår tog jag tag i den SMPS PSU som driver min triggerstyrning och Pi datorn med Roon skärm och flyttade in den i Streacom kapslingen som står i racket, kunde på så sätt samla alla 230V kablar i mitten.

 

1609417600053.thumb.jpg.b4f30ddd4735e28c4f32c30b43286186.jpg

 

 

Ska även passa på att önska.

 

Gott Nytt år!

 

fyrverkerier2.jpg.1d17ba75269a75a2094d9c68d9fa896b.jpg

Link to comment
Share on other sites

De är ju en hel del snack om nätverk och ska man hänga med de häftiga grabbarna "over there" på WBF och AS forumet så ska man tydligen ha SFP moduler ifrån Finisar. 

Inte för att jag tror de gör någon som helst skillnad men nu sitter där ett par Finisar moduler i min router och etherREGEN, jag är dessutom 200kr fattigare :D

 

DSC_0224.thumb.JPG.e8e7347c29407eb954e578b24ae63079.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Gårdagen fixades det lite med den inköpta PSU:n som egentligen används till nått som inte direkt är kopplat till ljudåtergivningen men indirekt förhoppningsvis kanske gör en positiv skillnad.

 

Allt började när jag mätte alla apparaters läckström och insåg att trigger ingångarna på min DAC och slutsteg inte var galvaniskt avskiljda ifrån chassijorden och den SMPS jag hade som drev min Pi3 och triggerstyrning hade sin -0V jordad så där skapades en jordslinga jag inte ville ha i systemet. Sen ville jag bli av med den sista SMPS jag hade i systemet eller i varje fall i racket även om den inte direkt var kopplad till någon väsentlig komponent.

 

I mitt rack har jag ett Streacom F12 chassi där Pi3 med skärm för att styra Roon och även möjliggöra styrning via blåtandsfjärr som Ropieee stödjer sen sitter även allt möjligt som har med trigger styrningen att göra där. Jag haft ett litet kretskort med relä som styrs med en impulsknapp på chassit när jag sen forskade runt lite så hitta jag ett kretskort med lärbar IR mottagare och impulsknapp då väcktes en tanke att på min TAD DAC:s fjärr finns en knapp för att slå till/från slutsteg så efter lite fibblande hade jag en trigger styrning för att slå till/från min DAC och slutsteg antingen från fronten på chassit i racket eller via min TAD fjärr.

 

In med den nya PSU som har separarade 12 och 5Vdc, den högre spänningen går till trigger styrning coh 5Vdc driver Pi3. Nu har jag en egen isolerad 12V som går till DAC och slutsteg vilket torde minimera den jordslinga jag tidigare hade. Själva hifi delen som kopplas i min Ansuz list har nu minimerats till streamer, DAc och slutsteg där den galvaniska avskiljningen i etherREGEN skiljer bort mitt "hifi" nätverk ifrån hifi delen och hifinätverket skiljs i sin tur bort ifrån resterande nätverk med fiberkopplingen mellan eR och router.

 

Känns skönt att styrt upp denna sista bit som skavt en del de senaste veckorna :)

 

938635344_FldesschemadCSNBPSU.thumb.jpg.f1581910084856bad99805d5e2a9a88f.jpg

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, octavia rs said:

Nu har jag en egen isolerad 12V som går till DAC och slutsteg vilket torde minimera den jordslinga jag tidigare hade. Själva hifi delen som kopplas i min Ansuz list har nu minimerats till streamer, DAc och slutsteg där den galvaniska avskiljningen i etherREGEN skiljer bort mitt "hifi" nätverk ifrån hifi delen och hifinätverket skiljs i sin tur bort ifrån resterande nätverk med fiberkopplingen mellan eR och router.

Äntligen:grinsmilingeyes:

 

Kan nog inte bli mer renodlat än du @octavia rsfått till det när det kommer till att isolera bort onödiga störkällor från hifi-anläggningen:thumbsup: Efter mina slutsatser från testerna med fiber och switchar landade jag i princip i samma setup även om jag saknade just en EtherRegen. Den ligger numera på inköpslistan, frågan är bara vilken kölapp den har:think:.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, LPL said:

Äntligen:grinsmilingeyes:

 

Är du säker på att du inte är Gert Fylking :39: :D

 

Jag har fortfarande lite saker jag skulle vilja prova men de innebär att HD Plex skulle behöva vara 2st PSU med 2 utgångar i varje.

Då skulle jag kunna prova att köra PSU till eR och NUC i min Ansuz list sen om det är någon större mening med det de får jag se framöver.

Jag har frågat Larry på HD Plex om han kan fundera på att bygga PSU med 2 och 4 utgångar enbart baserade på LT3045 regulatorer och just en med 2 utgångar på 3A justerbara mellan 3,3-15V verka han rätt intresserad av.

 

Även planer på att använda moduler och trafo ifrån MP Audio och bygga PSU själv finns i planerna.

Link to comment
Share on other sites

59 minutes ago, octavia rs said:

Då skulle jag kunna prova att köra PSU till eR och NUC i min Ansuz list sen om det är någon större mening med det de får jag se framöver.

 

Kan du inte köra HDPlex med allt som du har nu i Ansuz listen? Det ser ju ut som att du har plats? Eller tänker du att du vill separera de grejerna? Jag tänker att Ansuz listen kan hantera det där med störningar mellan prylar. Jag gillar att även min lilla wifi brygga och NUC får fin ström genom Ansuz, och sen genom bättre strömkabel och slutligen HDPlex. WiFi bryggan skulle ju t.ex inte på egen hand förtjäna de kostnader det inneburit, men nu får den ändå bära frukt utav det hela...

 

Håller med om annars att en 2-uttags PSU ibland skulle kunna vara attraktivt, det är kanske inte så vanligt att man har behov av 4 st, och jag känner nästan att man behöver använda minst 3 uttag på HDPlexen för att motivera priset. Endast 1 uttag som de flesta PSU:er är annars känns också som en stor kostnad, 2 är magiskt bra på nåt sätt... om man dessutom kan komma billigare undan.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Kan du inte köra HDPlex med allt som du har nu i Ansuz listen? Det ser ju ut som att du har plats? Eller tänker du att du vill separera de grejerna?

 

Jo det kan jag de är inga problem med det sen har jag en helt egen 3G4kvmm kabel direkt ifrån centralen som matar bara HD Plex så den är rätt isolerad i sig själv.

Men jag skulle som sagt kunna tänka mig två PSU med dubbla utgångar så jag kan köra PSU till eR och NUC ifrån Ansuz listen om jag skulle vilja det.

Jag känner inte att behöver ändra nått just nu så framtiden får utvisa om det blir nått av det.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, octavia rs said:

Då skulle jag kunna prova att köra PSU till eR och NUC i min Ansuz list sen om det är någon större mening med det de får jag se framöver.

Det är alltid kul att testa men jag tror att det lika gärna kan bli sämre.

 

Förutom mer burkar så bli det helt klart mer flexibelt att inte ha allt i samma PSU, å andra sidan är det kanske ingen ide att separera nätdelarna om de ändå ska kopplas ihop i samma eluttag. Det hade varit kanske varit smidigast med modulära PSUer (chassin) som går att bestycka med 1-4 nätdelar med olika spänning och ström.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mestadels musik lyssnande nuförtiden och mindre meck och funderande över prylarna (nåja lite funderingar finns det nog :D).

 

Idag fick det dock bli lite dammtorkning och dammsugning i skåp och rack, värmen och ventilationen vill gärna dra in lite damm :thumbsdown:

 

1614417885630.thumb.jpg.6ffdd8c222a750eb04ddb3f9b835d969.jpg

 

Den där obligatoriska hyllan med överblivet har på nått mystiskt sätt växt till sig igen :monkey-see-no-evil:

 

 

Brukar endast använda dammvippa på mina högtalare men idag såg de lite väl tråkiga ut så de fick bli polering.

 

1614417844222.thumb.jpg.63aa00aa9e1181bd88917db98a9543be.jpg

 

 

Med en riktigt mjuk polerduk påför jag ett nanovax utan polermedel och de medföljande dukarna ifrån TAD polerar upp ytan till riktigt bra finish (provade detta förfarande på en hörna undertill och resultatet blev mycket bra), vaxet ger en yta som är väldigt lätt att hålla ren lång tid framöver :)

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Sålde av alla nätverkskablar både Ghent Audio som legat på avbytarbänken en längre tid och de jag själv bygger (tack @AlfaGTV för snabb o smidig affär :) ).

Innan var de "gult är fult" nu är de "blått är flott" :D

 

1619239256210.thumb.jpg.1e42190590ac60598e4b2101e3668772.jpg

 

 

En kopp kaffe och lite ny musik för dagen är inte fel :)

 

1619239278708.thumb.jpg.8a2fb2edcdc24226bfa6cdd38382372c.jpg

 

XlgHt8r.png

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

De är nog mer innehållet som är intressant än färgen på höljet @byZan ;)

 

Hade en annan sak att ta tag i min fjärrstyrning har valt att leva ett eget liv. Köpte en liten programmerbar IR-styrning som jag använt för att trigga dac och steg. Funka bra till att börja med men på senaste tiden så börja den slå av och till sig lite som den själv vill. 

 

Patienten öppnad (de lilla kretskortet nere till vänster är IR-kortet).

 

1619280376462.thumb.jpg.078ad82fb88969a6675d127f1cf87c3f.jpg

 

 

Ärligt talat har jag ingen aning om vad som orsaka problemen men hade jag inga triggerkablar kopplade till dac och steg så verka den vara stabil. Efter lite omkoppling så satt där ett mellanrelä så IR-kortet inte kopplas direkt till det som ska slås till.

 

1619280416048.thumb.jpg.7675834f0f1abe379a7452a5d8dc3cde.jpg

 

 

Fjärren till dac:n har en knapp för att styra till/från av försteg så de lär jag in i IR-kortet. Inte världens mest nödvändiga sak att ha men kan man så varför inte :)

 

Nu har de fungerar i ett par timmar förhoppningsvis håller det i sig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...