Jump to content

Uppdatering av forummjukvara


calle_jr
 Share

Recommended Posts

Just my few cents, tror inte det har med browser (även om cachen kan ställa till det) eller ännu mindre med operativet att göra. Kör själv nästan uteslutande senaste Win 10 & Chrome.

 

Efter uppgraderingen till 4.6.3 då "gilla-markeringarna" försvann händer det att det bara står och snurrar på <Saving...>, både i forumdelen men lika ofta i Messinger. Tycker det verkar vara ett mönster kopplat till tiden (timer, keep alive?). Korta snabba inlägg har aldrig strulat för mig, men har det dragit ut på tiden av någon anledning så har det strulat ibland.

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Richard :

Du behöver inte starta något ärende för min skull... ännu.

Jag ska ta hit min gode vän "Data-Doktorn" för genomgång innan jag kan vara säker på om problemet sitter i min burk eller ej.

Har dessutom fått rådet att eventuellt byta router då den gamla är just... väldigt gammal.

Dessutom har jag lite Ad-blockers och annat, via Firefox, som kanske strular sett till postandet på forumet men det får som sagt doktorn kolla på.

 

Så länge Brave funkar här klarar jag mig bra :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hej igen!

 

Jag skulle bara tillägga att jag kör alltid uppdaterad programvara samt uppdaterade webbläsare.

 

Mvh Per

 

Edit: Det har väl hänt att det nån gång inte har varit uppdaterat, men för det mesta så... fast vid andra tillfällen när det inte har strulat :)

 

 

Numera kör jag alltid vid laptopen... Eller sen dess att jag upptäckte detta. Fast var längesedan jag var inloggad senast. Men via laptopen funkar allt kanonbra så det är via telefonen jag upptäckte att nåt var galet... Och även LPL hade ju nåt liknande att det stod: "Saving!" rätt länge...

 

 

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Hifi_Perrra said:

Hej igen!

 

Jag skulle bara tillägga att jag kör alltid uppdaterad programvara samt uppdaterade webbläsare.

 

Mvh Per

 

Edit: Det har väl hänt att det nån gång inte har varit uppdaterat, men för det mesta så... :)

och fortfarande samma bekymmer?

Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Richard said:

Nej, tyvärr.
Skickat svaret från morgonens övningar till supporten. 

 

Tjaa, hoppas att det löser sig ändå... Är ju tråkigt om det förekommer, och man inte lyckas lösa det. Men det får vi hoppas att det går vägen.

 

Tack för att ni tar er tid och försöker reda ut vad det kan bero på.

 

Ha det fint så länge! :)

 

Mvh Per

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nu är jag less på sök-begränsningen... Jag letar efter en tråd och konstaterar att den inte finns på första sidan i aktivitetslistan, klickar på "nästa sida"-knappen:

5F320B01-C941-48ED-B0C8-155B1726AF5C.thumb.png.7e958d5c9b55bfafd6dea56b1aeb7759.png

 

När man letar efter något så är det väl kanske inte tidslimiten som är problemet, det är att man tappar alla sina mödosamt inskrivna sökbegrepp... Kan vi släppa den här märkliga begränsningen? Jag tror inte den skyddar mot angrepp eller kommer sänka någon server faktiskt.

 

Och det var den här tråden jag försökte hitta för jag har fått ett "fenomen" på sistone, som jag inte vet var jag ska börja nysta i? Det är nämlige. som så att sidor på Euphonia där bilder förekommer har en tendens att bara ladda delar av dessa? Och det hjälper inte att försöka ladda sidan på nytt heller?

Exempel från alldeles nyss och ett antal dagar sedan i Gissa musiken-tråden:

FE1C6E65-9C37-4563-856D-2EF4BE208DAC.thumb.jpeg.4e72567d916ed068cfaf8761ad7aef9f.jpeg

 

4EBFA45E-4ED1-4659-AC66-B78A52C16907.jpeg.2f4a4adca910af5baa05541236099963.jpeg

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, AlfaGTV said:

Nu är jag less på sök-begränsningen... Jag letar efter en tråd och konstaterar att den inte finns på första sidan i aktivitetslistan, klickar på "nästa sida"-knappen:

 

 

När man letar efter något så är det väl kanske inte tidslimiten som är problemet, det är att man tappar alla sina mödosamt inskrivna sökbegrepp... Kan vi släppa den här märkliga begränsningen? Jag tror inte den skyddar mot angrepp eller kommer sänka någon server faktiskt.

 

Och det var den här tråden jag försökte hitta för jag har fått ett "fenomen" på sistone, som jag inte vet var jag ska börja nysta i? Det är nämlige. som så att sidor på Euphonia där bilder förekommer har en tendens att bara ladda delar av dessa? Och det hjälper inte att försöka ladda sidan på nytt heller?

Exempel från alldeles nyss och ett antal dagar sedan i Gissa musiken-tråden:


Du av alla här vet säkert om detta, men jag brukar allt som oftast använda Google för att söka på sidor. Fungerar ju dock bara på öppna sidor/forum (Sånt man kan läsa utan inlogg).

"Site:euphonia-audioforum.se <söksträng>" i googlesök. 

Link to comment
Share on other sites

På förekommen anledning gör jag en "liten" operation angående sökningen. Man kan bygga om hela sökindexet. Detta kommer att ta en ansenlig tid att genomföra och under tiden kommer inte alla sökträffar att visas eftersom allt tas bort och byggs upp igen. 
Men värt ett försök.
Kör igång strax, ska bara ta en kopia på db först.
Det är för övrigt sparsamt med valbara inställningar rörande sökfunktionen i admindelen. Åtminstone vid första anblick..  

 

Edit: Kommer att göra forumet segt under tiden...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Dom jag har testat med är: Edge, Firefox, Samsung Internet och Chrome. Jag har en Samsung Galaxy med senaste Android versionen uppdaterad senast för nån dag sedan och jag har både testat via två olika wifin och även via telefonens egna betal. Så jag skriver nu via laptopen och det fungerar som det ska. Nu skriver jag via Firefox i min lägenhet och det är utan problem. Via datornerna kör jag förövrigt med Windows 10.

 

Edit: Edge verkar fungera.

 

Det var väl för väl det :)

 

Tack ändå! 

 

Tror inte jag behöver nån hjälp trots allt :)

 

Mvh Per

Link to comment
Share on other sites

@Hifi_Perrra, vad händer om du avinstallerar ex.vis Chrome och installerar igen. Funkar det inte då heller?

En webbläsare är ju en webbläsare och ska ju egentligen inte bete sig olika på olika devices... sedan kan ju gamla inställningar och ihågkomster i läsaren hitta på saker. Denna post är skriven i Chrome på min Samsung Android.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Hej,

 

Jag skulle vilja se en ikon som går direkt till galleriet likt som på andra större forum som tex Minhembio. Alltså som man kan klicka på istället för att lägga till en egen länk i tex signaturen, så att man kommer direkt in i galleriet istället där själva profilen syns vid varje skrivet inlägg... Det hade varit trevligt, men det kanske inte går med denna versionen man kör med idag. Men det hade varit trevlig i nån kommande uppdatering :) 

 

Mvh Per / Hifi_Perrra

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...