Jump to content

Är detta möjligt ? Efter 4 år utav väntan !


gozzi

Recommended Posts

  • 1 month later...

Jag är jätte nöjd min min Triton Evo, det enda som jag skulle vilja ha är lite mer av dynamiken som är Pentod läget i Triod. Jag spelar alltid med Triod knappen intryckt för enligt mig så blir allt bättre, ljudbilden sjunker in i väggen och det går att se flera lager av musiken något som jag aldrig tidigare upplevt.  Om förstärkaren går i Pentod läge så är den sanslöst kraftfull och basen är som en slägga i bröstet men saknar lite av finliret.  Nu är jag supernöjd men det föds en ide av att kombinera dessa 2... Magiskt finlir och sanslös dynamik.  Måste jag gå separat igen ?    Ni som sitter på  åratal av hifi experiment har in några tips ?    Ett alternativ är att köpa ett slutsteg för Triton och koppla det direkt till HD30, inte för evigt men det behöver ju inte frugan veta :).

Link to comment
Share on other sites

 

Grattis till Triton Evo @gozzi!

 

Utan att känna till exakt denna kombination, så bör det fungera perfekt med Blumenhofer Classic även i triodläge utan problem.

Om jag förstår det rätt så är det en variant av 1743. Har aldrig sett den.

Som du är inne på är detta inget man bara ställer upp och spelar på. Det kan ta sin tid att finna ut optimal placering, både grov- och finplacering.

Jag skulle vänta med fler byten och ta tid på mig med högtalarplacering.

 

Hur ser rummet ut? Har du pratat med Blumenhofer? De ger garanterat tips om de får se rummet.

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för bra input, du har rätt så klart. Går garanterat att få ut mera av placeringen, kanske ska kontakta Blumenhofer. Känns ändå dock som att effekten bottnar lite i Triod läget, rummet är absolut inte det bästa sne tak och långsmalt kör en del akustik till min sambos stora glädje :). Har justerat och ändrat i 2 månader nu och ljudet är jag otroligt nöjd med men just skillnaden i effekten.  Ska fundera lite till,  har börjat gå i vinyl tankar igen. Har eventuellt en spelare på gång inom 6 veckor, någon som hört Octaves Riia Steg ?.   Calle_jr:  Dom heter Classic 1743T och är den stående versionen av 1743.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Börjar bli dags att bygga om Stereo bänken, måste in med ett hyllplan till för att få plats med skivspelare och Riia. Ser verkligen fram emot att börja vända plattor igen, har även börjat att fundera på att fixa ett litet system till vardagsrummet med en billig matlagnings anläggning.  Har Sonos men känns mer äkta med riktig 2 kanal och Vinyl :).

Vill hålla ner budgeten så skannar beg marknaden efter godingar.  Viktigt blir så klart att det går att rocka ! 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kan avslöja att det blir en Tysk skivspelare... :).  Vet ej om det blir octave, använde Pass XP 15 förut och det var inget annat än magiskt. En fråga, använder en HD30 idag som dac och en meridian 210 streamer. Såg nu att det gick att använda HD30 som streamer och köra nätverket direkt till den. Någon som testat det ? 

 

Bytte ut min Acoustic Zen Absolute silver Rca mot en Nordost Valhalla XLR, säga vad man vill om Valhalla men det är nästan otroliga kablar. Har inte haft lyxen och hört nr2 men orginalet är fan bra. Har spanat beg marknaden efter ett par högtalar kablar Valhalla för att se vad det kan tillföra. Börjar komma upp i en nivå där jag känner att det är roligt att spela musik igen, eller det ger mig massor med njutning och glädje ! 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, gozzi said:

HD30 som streamer

? Jag har ingen koll men om den har nätverksanslutning så lär det ju gå att skjuta musik till den?

Jag har slut på Google-poletter men är säker att det går att hitta info om vad den "kan"! ;) 

 

Edit: Hittade en polett, men Hegel är ju inte speciellt tydliga med vad som funkar och inte. Egentligen ganska ointressant, det som är av betydelse är dina önskemål o preferenser. Du kanske gillar Spotify, eller har en faiblesse för Tidal och MQA eller nåt annat. Eller har en Squeezebox server rullande som du inte vill släppa eller nåt annat?

Troligen stödjer den UPnP/DLNA iaf och då vill jag påstå att mConnect kan ge dig styrmöjlighet, men du behöver en UPnP-server om du är intresserad av lokala filer. T.ex. Twonky eller Minim på en NAS med mediafilerna? Vill du köra Roon så skaffar du en Raspberry Pi och lägger Ropieee på SD-kortet och kopplar denna till USB-ingången istället. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tack Alfa för allt matnyttigt ! 

Idag kör jag med mConnect via Meridian streamer till Hegel Hd30, funderingen var lite om det skulle löna sig och hoppa över streamern och koppla HD30 direkt till nätverket. Det blir en länk mindre som kan förstöra ljudet eller väger streamern upp det så mycket och har såpass mycket bättre streamer än hd30, ska prova att koppla bort den och prova.    

 

Aporexorca:   Såg att du körde V2, antar att det är stor skillnad. Har lagt ut lite krokar för att köpa V1 som högtalar kablar, kör just nu med Harmonic Technology Ref 9se och dom är bra dock lite mjuka och avrundade i toppen. Det låter dock riktigt bra i kombination med Valhalla xlr och optisk :). 

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, gozzi said:

 Aporexorca:   Såg att du körde V2, antar att det är stor skillnad. 

 

Jag kör med V1 generellt, men V2 på några strategiska platser tex första nätkabeln från väggen, Tonarmskabel och AES3 XLR från Streamer. V2 är kostsamma men de är bättre än V1. 

 

3 hours ago, gozzi said:

Har lagt ut lite krokar för att köpa V1 som högtalar kablar, kör just nu med Harmonic Technology Ref 9se och dom är bra dock lite mjuka och avrundade i toppen.

 

V1 kan strama upp systemet med klarhet, takt, tydliga anslag och tajming. "Slöa runda överromantiska" högtalare kan få tilläg i fart och fläkt.  Den gamla klyschan att Nordost är ljusa, kalla och hårda har jag aldrig upplevt annat i system med det problemet innan kablarna kom dit. Vill man tonkontrollera kalla hårda system kan man välja annat märke. 

 

OBS! Detta är min personliga uppfattning/upplevelse och inte en sanning eftersom det finns lika många sanningar som audiophiler. Dock svårt att diskutera detta utan att utgå från egna uppfattnignar. Man får helt enkelt läsa mellan raderna. 

Link to comment
Share on other sites

2013-06-29-14-07-15.jpg

 

Mina första blumenhofer fs3 som fick mig att falla pladask...

 

 

 

blumen-2.jpg

 

FS2 som hänförde mig, bästa jag haft ( trodde jag :) .) 

 

Slutligen  Classic 1743 T 

Ayon Triton Evo 

Hegel HD30 

Meridian 201 

Hydra 8 

Valhalla XLR 

Valhalla Optisk 

HT Ref9 se 

 

Trots mitt lilla rum är det helt sjukt hur dom presterar, har haft planer på att flytta ner men då försvinner lyxen att kunna spela musik när jag vill. Barnen ser helst på tv i vårat vardagsrum och frugan följer hem till gården där :).  Kan tänka mig hur öppet och magiskt det skulle spela där i vardagsrummet... Svårt ! 

 

blumen-1743.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Dags att uppgradera mitt lyssnande, frugan till min stora förtjusning tycker att högtalarna är så pass fula så att hon vill ha ut dom ur huset :). Vilken otur, hon tycker dom skulle passa i garaget.  Inga problem, jag bygger ett ljudrum / mancave i garaget.  Till denna process så anser jag att 70w i triodläge inte räcker till, jag vill kunna rocka !

 

Ayon Triton Evo såld, på jakt efter något otroligt. Funderar på att kliva upp på deras monoblock Epsilon då ligger jag runt 100w i triodläge( Triodläget är magiskt ) eller 

Devialet 250 pro ?  fått fantastiska recensioner.. 

 

Jag är iaf på jakt ! 

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, gozzi said:

Typ 6 * 8m. @Perfect sense


OK. Härligt med så mycket yta.

 

Dina högtalare är lättdrivna, men jag kan förstå om du vill ha lite marginal för högre volymer och mer komplex musik.

 

Jag har ett par av dessa på väg in vilka skulle kunna passa: https://allnicaudio.com/product/m-3000-mk2/

 

Hör av dig om du är intresserad.


/ Marcus, www.perfect-sense.se

 

 

Allnic-M-3000-MKⅡ-이-e1587367473532.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Håller på och inreder garaget för fullt, är det fel att sätta upp Ecophon i taket ?    Har bökat in soffor & fåtöljer för att få det lite mysigt samt att lugna ljudet lite.  Har inhandlat en gammal best samt ett nytt försteg.  Även hunnit med att sätta ihop en billig anläggning till min son ( 10 år ).  Vinyl så klart :) !  Spanar efter högtalare åt honom och eftersom hans rum ligger ovanför vardagsrummet är ju inte några golvare att föredra.  Den slutsatsen drog jag efter att han dammat på living on a video på mitt system med sin skivspelare, men helsike så kul med en till som kan bli förlorad i denna ljuvliga livstil ! 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, gozzi said:

 men helsike så kul med en till som kan bli förlorad i denna ljuvliga livstil ! 

Mycket kul och det kommer spridas som ringar på vattnet till hans kompisar. Blir många föräldrar som får leta fram sina eller deras föräldrars gamla skivspelare och skivor. 

Link to comment
Share on other sites

Skivspelaren installerad och testkörd, köpte mig ett Chord Huei som jag även lämnade tillbaka dagen efter.  Det lät inte bra, var inte ens i närheten av min digitala del som

inte är särskilt märkvärdig !  Mammas perfekta kastrull underlägger följer med i alla system :)

 

 

 

 gLvzaUr.jpg

Link to comment
Share on other sites

Trots rådande elpriser så slog jag till på en gammal klassiker, har haft en hel del krellar genom åren och även lillebror till denna best.

Hade enbart fina minnen från 200, magisk ljudbild och en diskant som aldrig sprack. Detta 300 gjorde mig förbryllad, visst första kärleken av en ny 

förstärkare gör nästan alla förblindade. Det lät stort mäktigt och mörkt ?  ljudbilden drog åt höger och basen kändes inte alls sådär krellig ? 

Några dagar senare hördes ett brumm från steget och det var dags att syna detta steg i sömmarna. Ringde min gode vän björn och rådfrågade honom, som den 

skickliga tekniker han är så hade han stött på detta förrut och kom med 4 olika förslag på reperationer !  

 

 

q29Ugof.jpg

 

 

HfBNheV.jpg

 

Servicen vart en succe, vilket lyft !

Ljudbilden bara sitter där orubbligt i mitten, basen är perfekt och dynamiken skoningslös.  Värt vart enda krona :).    

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...