Jump to content

Den långa vägen tillbaka.


juha

Recommended Posts

Ja exakt mitt i ögat😊

Ja kanske är det så Börresen hgt behöver. Men inget jag iaf behövt tänka på här hemma oavsett. Mest att jag tycker att kring utrustning har mer eller mindre den klang jag vill ha. Har för vana att få höra att det låter för mysigt och mörkt här hemma😊 

Link to comment
Share on other sites

Nja jag gillar ju inte analytiska skapelser men det får gärna vara detaljerat. Textur utan hängmatta.  Börresens skapelser verkar jag kunna få dem som jag vill. De har varit följsamma. Kanske inte X-1 då men resten. Nu har jag nog hittat en sweetspot. 
 

 

67E5C432-05B0-4FEC-9FB9-9487EE1446D5.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Med denna så blev det bra mkt mer öppnare, rappare, snabbt, utsträckt, lättflytande. Allt utan att just bli ett detaljfreak. Hade en kompis över på hifi-musik stund. En av dem som alltid tycker jag har det för mörkt sound. Ja kanske inte alltid men oftast. Hur som helst så flödade tårarna på oss båda när vi spelade en av Pelle Osslers verk. Så ökad musikalitet kan bockas av. Flertal gånger så brast vi ut i skratt när man överrumplades av just musikaliska språng med instrumenten. 
 

Kan jag nu nått min bästa nivå hittills? Mycket tyder på det. Gjorde ett litet lyft med kablarna men fortfarande högst blygsamma. Nätkablar lika med noll. Streamer en NUC med väggbula. 
Köpte en English Eletric switch med medföljande nätverkskabel. Gjorde en hel del. Kanske för att det är just en simpel Nuc som källa? 
 

Finns mycket kvar att jobba med men just mår man grymt bra 😊 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, octavia rs said:

 

Jag gjorde samma byte förra året de var ett bra byte tyckte jag med :)

Ja det var nästan oväntat mycket det hände😀 Kraft är en av huvudingredienserna men allt annat med. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hej och tack😀 fattar inte själv hur det kan blivit så skoj. Lånat hem en hel del av allt möjligt. Aavik u 300 satte igång en karusell av dess like. Så ja fick hem en hel del skoj för test. Allt från smått till stort. De stora gjorde lite ont att höra😂 Men kan ju livnära sig mindre grejer. I 280 hade jag hemma länge. 
Gillar Aavik och börjat medD180

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

En hel del spelandes och hgt flyttande har det åstadkommits sen April. Akustik och annat har testats och testats. Det verkar som att mina högtalare nu blivit inspelade efter alla dessa månader. Vet inte om det är därför men de vill ha helt andra placeringar samt akustikfix. Eller så är det jag😂

 

Just nu testar jag kablar från Oephi. Nät signal högtalarkablar i 2 olika prisklasser.

Mycket skoj måste jag medge. Tycker de presterar bra. Börjar få ett hum hur det ska låta så här efter ett års ägande av Z5. Verkligen nöjd. Men det har varit sökande och släpande. När det börjades spela lite högre så vart det som en kran av välljud öppnades. Bara på några veckor så det släppt. Galet detaljerat men underbart sväng snabbhet musikaliskt. Dessutom på allt verkar det som. Oansträngt och ej påfluget. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Brukar få vänta 3-4 timmar innan det börjar lossna här hemma. Innan dess är det ganska platt och ja sådär kul egentligen. 
Packade upp ett par Regal Zero Reference 1.5  m kabel. Även en strömkabel kom med som test. Power Cord Momentum. Koppla såklart innan ens ytterkläderna åkte av. Då är man sugen😊 Högst ovanligt att jag ens lägger ett halvt öra på hur det låter. Men efter 5 minuter visade det sig låta väldigt annorlunda än vad jag är van vid. En timmes spelande, fortfarande med ytterkläder, konstaterar jag att detta är bra. Men hur bra? Lagt band på mig men började skriva ner lite stolpar och egenskaper som känns positiva. Kablar ska ju få sätta sig med.
 

Hur bra? Ja nu finns det ju resten av kablarna som motar hela bilden. Men tycker ändå är tydligt att detta är riktigt bra. Delar upp det mer med senare inlägg. Söndag lika med morgon till kväll handlar det om hifi/musik. 

I veckan efter jobb hinner man bara med 4-5 timmars lyssning men det ska räcka🔆

Link to comment
Share on other sites

Nu har det rullat en hel del timmar. Intrycken består. Stor precis ljudbild. Bra separation mellan instrument och effekter eller vad som nu än hörs. Det gör det hela lugnt och det blir inte stressigt eller grötigt när det är komplext. Men är ej heller softat. Bra dynamik micro macro. Hög transparens. Detaljrik men inte åt hållet så det hamnar i fokus. Musiken är i fokus. Trots det så är det många nya detaljer jag ej hört innan. Tycker Regal är balanserad i registrena. Basen tex är stram och har fin kraft. Tappar inte orken som det lätt kan bli när det blir tight. Mellanreg har en fin klang och som sagt detaljrik-ren. Känns rätt. Diskanten likaså. Ren detaljrik. Många aha upplevelser under dessa dagar. Ej hissad. Skulle vilja säga neutral. Där finns ju en svärta med bakom men ej dämpat på ngt sätt. 
 

Väldigt imponerad av: transienterna. Öppenheten. Helheten. Musikaliteten. 
Micro dynamiken. Seperation. Transparens. Klang. Artikulerad topp till botten. 

 

Suttit ikväll och försökt summera. Och har samma tycke som de första timmarna i början. Men nu mer erfarenhet genom musikstilar. Från dassiga syntband till högupplöst jazz. 
 

Verkligen bra Anders!
 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Nu fick man hem ett par hgt kablar Från Regal. Ett par RCA Ref slank med. Första intrycket är väldigt givande. Började med att köra bara signalkabeln och känner starkt igen allt som jag fastnade för första gången. De möblerar om soundstage lite grann bland annat. Tycker det låter tom bättre än första gången jag provade dem. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...