Jump to content

Den långa vägen tillbaka.


juha

Recommended Posts

Då har ju källan identifierats med all säkerhet. Då kvarstår att hitta orsaken till knaster o sprak med din andra DAC? Handlar det om EMI/RFI i samband med strömmad musik? Och varför bara vissa låtar? Det här är ju definitivt något att ta upp med tillverkaren! 

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, byZan said:

Man ska aldrig ge upp borde vara i din signatur numera, härligt att det löste sig:icon_smile_cool:

/byZan

Haha tack? 

"Envis som en åsna" sa min ex fru. Men nuförtiden har jag inte den energin att ställa in tweaka och läsa om hifi grejer. Mitt i höll jag på att tappa allt och behövde några dagar för en reset och få in känslan att det löser sig någon gång. Första jag gjorde nu på morgonen var att spela dessa stycken och det funkar. Nu blir det musik till frukosten. Tack alla råd och hjälp?‼️

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, AlfaGTV said:

Då har ju källan identifierats med all säkerhet. Då kvarstår att hitta orsaken till knaster o sprak med din andra DAC? Handlar det om EMI/RFI i samband med strömmad musik? Och varför bara vissa låtar? Det här är ju definitivt något att ta upp med tillverkaren! 

De får se över den hoppas jag. Har mejlat Lasses Hifi och väntar på svar. Tror att det har något med själva låsningen med signalen att göra. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
15 minutes ago, juha said:

Efter lite kul demo i Köpenhamn jag råkade hamna på så funderar man lite på framtid. Aavik nya lilla slutsteg/dac/försteg är spännande. Ansuz visade upp lite uppgraderingar, Darkz och Mainz bla hmmm ja det var verkligen inte dumt alls.

 

Det här var i princip världspremiär. Spelade man på D-1.1 primärt under helgen?

/ Marcus

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Den långa vägen tillbaka. Just nu är det tillbaka och förbi? Inget spännande nytt. Bara att ställa in hgt och småtweaka lite hit och dit. Men att jag är ljudmässigt nöjd är en alldeles för svag beskrivning. Sömlös svävande och rytmisk följsam återgivning. Fantastisk textur. Övertoner och en underbar äkthet klangmässigt. Att det är digital återgivning går nog inte att förstå. Finns fantastiskt mycket innehåll i de enklaste filer/streaming. Och detta är för tillfället med dator som spelare. Känsla och åter känsla genom varje låt, från dödsmetall till plinkande experimenterande gatumusikant. Minns ett besök hos Calm för några år sedan, där just textur och spelglädje lockade fram skratt och endorfiner. Lite så känns det nu ? När det får vandra hejdlöst mellan väggar och förbi i en förståelig presentation är fantastiskt. Gillar dessutom ambient musik väldigt mycket. Som kontrast till mitt tidigare hifiliv så har jag inte en endaste akustikpryl i rummet, bara möbler. Galet bra start.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

I September slutade min ena FiberMediaConverter att fungera. Kopplade ur den och fortsatte mina hifistunder utan. Skillnad?

Ja helt klart blev det lite mindre och på något sätt mindre sväng. Lät ju inte dåligt utan men något saknats.

Införskaffade häromdagen en ny FMC modul och efter inkoppling blev det lite spännande, mycket riktigt så flöt musiken på helt annat sätt. Återigen blev det oeletriskt och småsignal blev tydligare. Mer dramatik samt ändå lugnare. Ljudbilden får sig en rejäl tvätt helt enkelt. Kul!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 months later...
2 hours ago, zood said:

Ser ut att innehålla rör? Kan ju inte bli fel i så fall :tongue:

Hmmmm ja jo så tänkte nog konstruktören också en gång men det blev något annat.

Grandinote Shinai integrerat slutsteg.

F06C71EC-2375-4A08-A0C5-220A2B115EA2_zps

 

En Magnetosolid rättare sagt. Något jag inte så bra kan förklara i djupet egentligen fungerar mer än att det verkar ha rötter från rörvärlden.

Återkommer med mer intryck ?

Link to comment
Share on other sites

Fick av närmast av en slump prova detta integrerade slutsteg. Var inte på jakt på förändringar på den fronten då det kändes stabilt rent ljudmässigt. Första intrycket efter uppvärmning var att mellanregister och diskant var varmare men inte på något sätt dämpad. Basen kändes dock inte riktigt bra. En stor ljudförändring på den fronten löste sig helt med att ställa steget upp på ett hifirack.

9E1C2F39-A22C-4173-A984-667E4E16E30A_zps

 

Det hela blev mer intimt och härlig sväng.

Skulle vilja påstå att Grandinote är väldigt musikaliskt och trots bara har 37w per kanal att det är dessutom har muskler. 

 

Bytet till detta var kanske aldrig meningen men tanken att kunna köra ett och samma märke i förstärkardel samt dac. Vilket aldrig kunde hända med tidigare steg. Hade inte Grandinote tryckt på rätt välbehags knappar så vart det kanske dags för att testa tex Aavik. 

 

Ja just det Magnetosolid, här finns mer info:

http://www.grandinote.it/technology - en.html

 

Ok men att beskriva ljudmässigt närmre men en del menar ju att den låter som någon form av en mix av rör och solid. Har ej ägt rör själv men hört en hel del ggr iaf och kan ju hålla med den beskrivning. Kvick och snärtig men har alltid värmen med, tom vanlig popmusik låter kul att lyssna på. Givetvis också tyngre filer men slås av att spela all möjlig musik än förr. Intransient tystnad gör det mesta till underbart. 

 

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag som sagt blivit lite nyfiken på Grandinote dac kan tillföra. Volta är en streamer och dac. Konstruktören är inte helt vild med Roon så detta blir en fundering kring. Hörde den idag och den lovar gott rent ljudmässigt.

 

 

B4434E8D-4B17-496E-BC55-4888072C6262_zps

Link to comment
Share on other sites

Kul! Grandinote låter fantastiskt i de sammanhang jag hört dem. Både Shinai och även deras RIAA Celio är riktigt trevliga musikförmedlare. För att inte tala om deras monoblock, Prestigio!

Och de har en härlig känsla i bygget dessutom. Är det Raidho högtalare du kör med? Eller är det Börresens andra konstruktioner?

Link to comment
Share on other sites

Raidho C 2.1. Är intresserad av höra hans soloprojekt med men är nöjd.

Kul att du gillar Grandinote? 

Shinai är deras minsta förstärkare och 2 monosteg byggda i ett chassie, 2 strömkablar behövs tex. Tycker att Grandinote passar utmärkt till Raidho. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...