Jump to content

Ditt senaste skivinköp...., del 2.


eliot

Recommended Posts

2 hours ago, AlfaGTV said:

Hur låter de? Är det samma stuk som TD's tidigare verk?

Skulle tro att Aqua är nåt sånt men plattorna är otvättade så det återstår en del jobb innan de kan avnjutas. Al Di Meola fick hänga på av bara farten. Har ingen aning hur det låter ..

 

Link to comment
Share on other sites

Föregående helg spenderades i London med två kompisar. 

Vi har samma musiksmak och gillar att köpa skivor:grin: Det blev en dyyyr helg, men fantastiskt trevlig med ett sommarvarmt London och konsert på Jazzcafe fredag kväll - Str4Ta spelade. STR4TA & Gilles Peterson (Live) - The Jazz Cafe, London, UK - 10/06/2022 - YouTube

 

 

LP skivor:

Pharaohs - In the basement. Afro

James Larter - Polarity. Jazz

Sly Johnson - 55,4. Soul

Sugaray Rayford - Into the deep. Soul/Funk

Robert Cotter - Missing you. Soul Rare groove

MF Robots - Break the wall. Soul/Funk

Shirley Davis & The Silverbacks - Keep on keepin on. Soul/Funk

Eddie Russ - See The Light. Jazzfunk

Eddie Russ - Take a look at yourself. Jazzfunk

Ivan Boogaloo Jones - Black whip. Jazzfunk

The Frightnrs - Always. Reggae

L.J. Reynolds - Travellin. Soul/Funk

London 1.jpg

London 2.jpg

London 3.jpg

London 4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Några bluesalbum med helt olika karaktär men ändå små mästerverk var för sig inom sina olika stilar.

 

Jag börjar med bluesens munspelsnestor och gentleman sedan många år, Charlie Musselwhite som i dagarna släppt ett nytt album. Det här är ”klassisk” Mississipi-blues med akustisk gitarr, ståbas och litet sparsmakat trumset. Charlie är trogen sina ideal och ibland känns det befriande att det fortfarande ges ut nya album där man vårdar traditionen. Allt behöver inte vara försök till nyskapande. Inte så sällan tafatta sådana försök. Så tycker jag det blivit med mycket av den jazz som just nu ges ut som mest ”pratar utan att säga något”.


38EEAC51-D6C7-4B7C-A8F5-1DB22802D875.jpeg

 

Helt andra tongångar är det med Otis Taylor som jag följt under många år. Han gav ut fantastiska album på nu insomnade Telarc. För mig var det automatiska inköp. Det sista albumet därifrån var  My World Is Gone 2013. Därefter försvann han lite från min radar. Först nu har jag upptäckt att han gav ut ett par album på ett amerikanskt bolagTrance Blues Festival utan spridning i Europa. Det gör dem nu och jag vet inte när det skedde. Idag finns de hur som helst på tyska InAkustik. 
 

Otis musik har sin bas i bluesen men med olika inslag som ligger nära country, folk, shuffle, swamp och soul. Det är omväxlande brölande gitarrer, smäktande fiol och trumpet eller stäppande banjo. Otis Taylors blues är hans egen. ”Hey Joe Opus Red Meat” är bland det bästa jag hört med Otis. Det är bluesigt, rockigt, naket och ruffigt på en och samma gång. Warren Haynes hjälper till att få till det. Hans inledande tolkning av ”Hey Joe” är den bästa tolkningen jag hört sedan Jimmy Hendrix.

 

6147AB24-28D9-452A-B5F7-446762290DFF.jpeg


I bara farten passade jag även på att köpa hans senaste album som kom 2017. Det lyssnar jag på just nu och jag har ingen klar bild av mina omdömen där ännu men det låter som samme gamla Otis från Telarctiden.

 

EE337365-6752-4B1F-A2EA-3597B28CF962.jpeg

 

Skivbolaget In-Akustik verkar ha en liten annorlunda approach till marknaden. Jag har sett båda släppen i en cd-box på Ginza för 149:-. Men också enskilda cd på Amazon för 230:-. Den sistnämnde såg jag på vinyl för nästan tusenlappen. På Qobuz kan man endast streama i cd-upplösning men också köpa dem i 24/96 där grundpriset är 375:-/styck eller 250:- med Sublime-abonnemang. Det styr skivbolagen. Jag valde 24/96 förutom Musselwhite som endast finns som 16/44. Möjligen även som vinyl.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

71Jj9GYV1VL._AC_SX522_.jpg

 

Fantastisk box med Uchidas fina tolkningar av Mozart. Jag har kommit till CD3 och pianokonsert nr 9 är ett riktigt mästerverk som gått mig förbi tidigare. Alla som gillar lite pianokonsert någon gång borde ha den här boxen. Bra inspelat och framfört. :smile:

 

Jag köpte även nedanstående box med Beethovens pianokonserter. Den är också bra men inspelningarna saknar lite av den kraften som finns i Mozart-boxen. Det stod för övrigt Philips på skivan och inte Decca men den kan nog finnas utgiven på båda bolagen. Den fjärde pianokonserten är live-inspelad och jag gillade den inspelningen bäst.

 

51O6bnPF6OL._AC_SX466_.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

On 2022-07-17 at 16:21, MatsT said:

Fantastisk box med Uchidas fina tolkningar av Mozart.

Bra tips… dessutom privärd. Jag kollade vad jag har med henne och där finns pianokonserterna 9, 18, 19, 21, 23 och 24. Behöver jag de andra? :think: Det får jag grunna på…

 

Hans 9:e pianokonsert är högt klassad av många. ”One of the greatest wonders of the world” lär Alfred Brendel ha sagt. Alfred Einstein kallade den för ”Mozarts Eroica”. Jag spelar den nu och visst är den fin.

 

Jag köpte en annan purfärsk utgåva av Mitsuko Uchida i fredags där hon spelar Beethovens ”Diabelli Variations”. Det är inte min Beethoven-favorit men jag kunde inte låta bli efter HiFi News recension i senaste numret där de höjer den till skyarna. Jag är inte färdiglyssnad ännu men en sak är klar. Inspelningskvaliteten är makalöst hög.

 

B6E86796-E1D6-47A2-B041-FB0353263D46.jpeg
 

Jag läste din mening Nedladdning har jag också fortfarande lite svårt för, jag känner mig lite lurad när jag inte får "något" för pengarna annan tråd @MatsT. För, säg tre år sedan, kände jag samma. Jag kunde t o m köpa både CD’n och fil för att ”få något”. Men det har släppt. Mycket pga av ljudkvaliteten som jag överlag tycker är bättre med Hi-Res, framför allt inom klassisk musik. Återutgåvor av t ex jazz som de paketerar i 24/96-192 är jag mindre imponerad av överlag. 
 

Nu kommer man ju också åt ”bookleten” via t ex Qobuz om skivbolagen lagt upp den vilket de klassiska bolagen normalt gör. Dessutom är det ”billigt”. Albumet kostar 90:- i 24/96 eller 108:- i 24/192 på Qobuz med Sublimeabonnemang. En CD kostar kring 180:-…

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

En av de mest betydelsefulla musikproducenterna både inom film, album och support av betydande band har släppt ut ett nytt album. Det handlar om T-Bone Burnett, en av mina idoler som gjort så mycket för det jag gillat inom pop/rock med sin support av Los Lobos, Alison Kraus/Robert Plant, Roy Orbison, Greg Allman, Gillian Welch och många, många fler.  

 

image.jpeg
 

Det nya albumet ”The Invisible Light - Spells” klingar typiskt T-bone Burnett med en bärande ljudmatta och puls från trummor, företrädesvis pukor och vispar där sedan gitarrer och annat glitter läggs på. Det är lite mer experimentell musik än pop/rock. Jag gillar det.
 

F8BF45D5-F007-4BC6-A2A2-976063C1469F.jpeg
 

Detta är andra albumet av ”The Invisble Light”. 2019 kom ”Acoustics” som jag också får lyssna in. Den hamnar nog också på inköpslistan. 
 

Av bara farten åkte även detta än mer typiska T-Bone Burnett-album från 2006 ner som är lite mer rotat i traditionen. Bara det faktum att Jim Keltner sitter bakom trumsetet och Marc Ribot vid gitarren ger en hint om hur det låter.

 

B654D713-BBB7-49AD-9715-C721D586E385.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Porcupine Tree "Coma coda"

 

porcupine-tree_coma-coda_red-double-viny

 

A limited one-off pressing on 180g opaque red vinyl of additional tracks from Porcupine Tree's live recordings at the Frontiera Club, Rome in March 1997.
 
When Porcupine Tree made their first official live album, they decided to record their 3 night stand at Rome's Frontiera club in order to capture as much repertoire as possible. The original live album was almost entirely drawn from the third and final night, but this new selection of material comes from the second night. As well as alternate versions of Signify, Dislocated Day (incomplete but fun because of an impromptu drum solo!), and Radioactive Toy, this selection includes several songs that were not chosen to be on Coma Divine. Most notable among these is an unreleased group composition Cryogenics that was prepared especially for the concert recording, but didn't make the cut and was subsequently never played again by the band.
 
Note that the original Coma Divine album was subject to a fair amount of repairs and overdubs to bring it up to a high audio standard. These new selections are exactly as recorded on the night so there are some technical and performance shortcomings which we hope won't spoil your listening enjoyment!
 
Mastered for vinyl by Steven Wilson in 2021 and comes with new artwork by Carl Glover.
 
mvh
 

 

 

Link to comment
Share on other sites

japan_exorcising-ghosts_double-vinyl.jpg

 

 

Exorcising Ghosts (1984) is a 2LP career spanning compilation produced in consultation with David Sylvian (two years after after the demise of Japan).
 
Half Speed Mastered by Miles Showell at Abbey Road Studios, the LPs are housed in a gatefold sleeve with printed inner bags.
 
Contains an Abbey Road Half Speed Master Certificate and Obi strip.

 

Link to comment
Share on other sites

Juno i England är en av de bästa online butikerna för LP o singlar.

Trist med tullavgifter moms etc, men butikerna i övriga Europa är inte lika bra på utbudet tyvärr....

Senaste beställningen anlände igår:sunglasses: Soul, Jazz, Funk o Broken beat

 

Wood, Brass & Steel - Uncovered

Wood, Brass & Steel - Hard & Heavy

Daytoner - Remote Connections

 

Kyoto Jazz Massive - Message From A New Dawn

Jazzanova - Strata Records

Brian Jackson - This Is Brian Jackson

 

 

Vinyl aug 1.jpg

vinyl aug 2.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

61SuowIBWJL._AC_SL500_.jpg

 

ENVY OF NONE IS THE NEW BAND & DEBUT ALBUM FROM ALEX LIFESON (RUSH), ANDY CURRAN (CONEY HATCH), ALFIO ANNIBALINI & SINGER MAIAH WYNNE

The ambient, cinematic darkness that the collective creates evokes a powerful atmosphere that will excite superfans & new audiences alike. Lifeson & Curran's long-time friendship was the catalyst for the band's inception - but Envy Of None is not defined by its members resumes - they aren't Rush or Coney Hatch & far more than the sum of its collective parts. 

Above the beautiful cacophony of guitars, synths, bass & drums sits the fragile melodies of 24-year old vocalist Maiah Wynne - the newest name in Envy Of None's impressive personnel. Hearing Mariah's voice intertwined with the music will bring back memories of when you heard Shirley Manson of Garbage or Amy Lee of Evanescence for the first time. Wynne brings charm & beauty to these recordings in spades - with floating hooks & emotive lyrics transcending the oftentimes textural aesthetic. 

The Storm Thorgerson-esque visuals that grace the cover may remind fans of Lifeson's earlier work - Andy Curran explains: "[the] Hypnosis style artwork of albums like Pink Floyd & Led Zeppelin & others were so eye catching, surreal & attention grabbing & we wanted to scratch that itch. We were instantly drawn to Lebanese photographer Eli Rezkallah at Plastik's photography & design work. We fell in love with a bunch of his work - we had a hard time choosing something because he had so many great images". However, the 70s prog/Rush comparisons may end with the artwork - the music that this ensemble creates treads new ground with each track throughout their 42-minute debut, from industrial/electronic influences to post-progressive soundscapes. Envy Of None create a sound that will haunt, comfort & ignite. 

"If you can picture maybe Massive Attack with a little bit of some electronic stuff with Nine Inch Nails influences, with this beautiful, fragile, sweet voice & some very, very dark heavy sounds" - Andy Curran (Envy Of None)

 

mvh

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...