Jump to content

Hos mig


zood

Recommended Posts

För att citera mig själv "...hur har vi det då med ljudbild/separation (inte viktigaste parametern för mig) spelglädje och engagemang?"

 

Om vi börjar med ljudbilden så fanns här en förmåga att spela både brett (utanför högtalarna) samt djupt där allting målades upp med ordentligt med luft mellan röster, instrument osv. Det var faktiskt riktigt imponerande hur mycket luft och hur tyst det kändes mellan de olika instrumenten, hur den lyckades hålla isär saker och ting även i mer komplexa/stökiga situationer.  Det hela upplevdes som väldigt avslappnat där allting bara fick ta sin plats på ett väldigt naturligt sätt. Imponerades även över hur mycket rumsinformation som förekom, där man på ett väldigt övertygande sätt blev presenterad av storleken på lokalen, på samma sätt fanns här en härlig känsla av "material" och storlek av instrument.

 

Engagemang och spelglädje då. 

Här fanns heller inget att klaga på utan den levererade allt ifrån mindre intima låtar (med mycket nerv) till mer dynamiska, storskaliga produktioner där jag (när det stämmer) alltid rycks med på ett väldigt engagerande sätt och jag rycktes med även med denna DAC i kedjan. Dessa områden skulle jag nog vilja säga att min egna DAC har som paradnummer och kanske gör vissa saker på ännu ett litet mer engagerande sätt. Om man tar låten; Som vattnet flyer i floden från albumet - Live 2005 med Roffe Wikström

som har en riktigt "rå" framtoning och bara eskalerar i råhet ända tills Roffes gitarrsolo som verkligen är som laserspjut så gjorde även Holo DACen denna låt riktigt riktigt bra, men min DAC med rör är här oslagbar och lämnar mig helt andfådd när man spelat på bra. (detta spår har jag hört låta på väldigt många olika sätt och inte alltid så trevligt).

 

Om jag ska försöka sammanfatta så vart jag riktigt jädra imponerad över denna DAC, den spelade fantastiskt bra och det är inte helt omöjligt att jag kommer be om att få denna hemkörd till mig en gång till i höst för lite längre lyssning. 

 

I denna hobby så handlar det enbart om ens egna upplevelser och ens personliga smak och detta var verkligen en produkt som tilltalade mig mycket och även om den absolut kostar en skapligt bra slant så vill jag påstå att den enligt mig är ruskigt prisvärd. 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Föredra alltid affärer där det kan undvikas att prylar skickas, helst om de väger in på ett par kilo.

Fint när säljaren är av samma inställning och gärna möter upp halvvägs.

Vi tog ett snabbt beslut att vi skulle ses på Biltema för att göra upp.

 

Misstänker att ni lätt kan naila orten baser på bara dessa två bilder😳

 

Euphonia goes änna på spåret helt plötsligt😁

 

 

 

Johan_Stephan_Gfx-5017.jpg

 

Johan_Stephan_Gfx-5018.jpg

Link to comment
Share on other sites

Rega har alltid gjort snygga produkter. Jag hade ett Hal försteg och 4 Exon monoblock för många år sedan i deras "clam shell" design. Älskade dem, och de lät bra.

 

Osiris är en modern inkarnation av dem tycker jag, lite retrofuturism. Mycket snyggt och jag misstänker att den spelar magnifikt!

Link to comment
Share on other sites

On 2022-04-10 at 13:08, Daniel said:

Rega har alltid gjort snygga produkter. Jag hade ett Hal försteg och 4 Exon monoblock för många år sedan i deras "clam shell" design. Älskade dem, och de lät bra.

 

Osiris är en modern inkarnation av dem tycker jag, lite retrofuturism. Mycket snyggt och jag misstänker att den spelar magnifikt!


Är benägen att hålla med och du har helt rätt, den spelar faktiskt magnifikt:smile: (i min öron)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...