All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. lindome

  Vad lyssnar du på just nu?

  Vad märkligt - den spela jag igår
 3. byZan

  Vad lyssnar du på just nu?

  Va? Lyssnar du på band du som springer bland skivbackarna och rotar för jämnan Jag tror jag spar mig till i morgon för lite Chet Baker, själv lyssnar jag på Sonny Rollins - Saxophone Colossus, PÅ BAND! /byZan
 4. Today
 5. lindome

  Vad lyssnar du på just nu?

  Chet Baker Quartet - No Problem Denna gång på band. Med bl a Niels-Henning Ørsted Pedersen på bas och Duke Jordan på piano förutom Chet själv på trumpet. En fantastiskt bra platta med skön atmosfär och väldigt bra ljud!
 6. Bebop

  Hemma hos Octavia rs

  Du skulle väl kunna göra något liknande på bakkanten på dina hyllor?
 7. Nu är allt beställt och det ska bli roligt att få träffa alla! Välkomna ska ni vara och känna er! /byZan
 8. Yesterday
 9. figge

  Hemma hos Alfons kompis.

  Har Cerabase under mina Verity, fungerar mycket bättre än originalspikes och A.R.T.
 10. P-pan

  Hemma hos Alfons kompis.

  Tror du har möjlighet att reparera "misstaget". De finns nog fortfarande och nu i en Mk III version https://oslohificenter.no/art-q-damper-mkiii-1-stk#prettyPhoto https://art-hifi.com/products/hi-fi/art-accessories/base-stands/ Edit: såg nu att A.r.t verkar ha utökat sitt produktutbud mot vad jag minns. Mycket att pyssla med där om andan skulle falla på
 11. calle_jr

  Hemma hos Alfons kompis.

  Kul! A.R.T Q Dampers är riktigt bra men svåra att få tag på. Jag sålde mina i ett tillfälle av hjärnsläpp. Mina högtalare står på en styv betongplatta på mark och flytande 12mm ekparkett, och jag har byggt en sandwich-konstruktion med 2x21 plywood och en mellanliggande 5mm viskoelastisk folie. Högtalarna står på denna sandwich som i sin tur står på Cerabase Slimline direkt på parketten.
 12. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  De är ju tyvärr inte helt enkelt att göra nått som fästs på apparaten @calle_jr jag har ju en något ovanlig lösning på mitt rack så detta var ett snabbt och enkelt sätt att lösa mitt problem på. Man behöver vad jag ser mest ett stöd för kontakten så den inte kan "tippa" neråt så de går ju säkert att bygga nått som löser detta problem.
 13. calle_jr

  Hemma hos Octavia rs

  Det gjorde jag, men detta var ju funktionellt. Jag har inte samma möjlighet utan skulle behöva en lösning som sitterr i nätbrunnen eller chassiet. Alternativt kabellyftare modell heavy.
 14. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Det borde ju rimligen vara så kan man tycka men jag ska låta det vara osagt. Jag kan tillägga att både mitt slutsteg och min CD/DAC är dubbelisolerade, endast min streamer som är jordad så skärmen på två kablar slutar så att säga i IEC kontakten.
 15. Amatören

  Hemma hos Octavia rs

  Jag antar dessa är HiFi-testade på alla parametrar! Enkel och snygg lösning. Nu väntar vi bara på utvärderingen En liten parentes: (Om jorden är ansluten i båda ändar på strömkablarna, så borde de inte vara störningskänsliga, vare sig att ta emot eller sända ut störningar. Så om man låter kablarna (och sladdarna!) ligga tätt ihop så borde inte påverka...eller?)
 16. Torkel tar Moules Classic och jag prövar Moules Morney, 1 kg var!
 17. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Det blev en skapligt enkel lösning på problemet med att kablarnas tyngd påverka speciellt IEC kontakterna. En annan fördel är att de går att styra strömkablar och signalkablar så de håller avstånd ifrån varandra.
 18. rikard

  Vad lyssnar du på just nu?

  great minds think alike!
 19. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Efter leverans av några SACD från CDON idag så har det nu rippats och en av alstren var denna, riktigt vacker för mina öron: En ren slump att @rikard postade en Stabat Mater-tolkning av Dvorak tidigare!
 20. Apexorca

  Hemma hos Alfons kompis.

  Räkna med det! Skojar du? Sover Dolly Parton på rygg? Vågar du dig på detta? Det kan bli vanebildande, men kul. Det kan verkligen kräma ur några viktiga procent välljud ur systemet. Här kommer lite amatörmässiga erfarenheter jag testat mig fram till. Hade jag själv börjat om och valt utan någon ekonomiskt aspekt alls hade jag nog köpt ett fullspäckat HRS-rack, men det kan nog få vilken god ekonomi som helst på fall. MEN de vet vad de sysslar med på HRS. Jag skulle som generell regel böja med ett bra rack även om det inte blir HRS. Börjar du laborera för mycket med fötter etc innan du har stabil bra bänk/rack kan du i princip få göra om allt sedan igen. Med en bra bänk på plats skulle jag köra med stenskivor som dämpas mot rackets hyllplan med tex HRS-fötter (som inte är så kostsamma tex Nimbus) . Jag har god erfarenhet av dessa. Vikt- och specialanpassade Sylomer-klotsar kan funka bra och det är kul och lärorikt att testa fram detta. Inte så dyrt heller. Det viktiga här är att det dämpas bra mekaniskt mot hyllplanen i racket. ( @calle_jr's hemmaplan) Därefter testa fötter med hård koppling från den produkt du har mot stenen. Gärna bara 3 st under varje enhet. Fötter från tex Nordost, Finite Elemente, Still Points, Spiral Groove eller annat erkänt märken som tex de lite nyare uppstickarna IsoAcoustics. Jag har inte hört dessa men klämt på dem. De verkar vara både hård och mjuk koppling i en och samma fot. Den borde således skilja sig ganska mycket från de andra fötterna jag själv testat och den kanske inte ger samma effekt på det sätt jag testat mig fram till är bäst i mitt system. Jag är faktiskt lite spontant skeptiskt till att ha mjukt och hårt i samma fot, men många som testat är ju mycket nöjda och då är det bra. Jag tror mjuk koppling funkar bäst med mycket extra massa kopplad hårt till enheten man vill vibrationsbehandla. Mjuk koppling som bär lätta prylar har aldrig låtit bra i mina system. Därmed inte sagt att det behöver vara så i andra system. När du läser detta får du ha respekt för att jag är en knep och knåp-kille på detta. Jag gör mina bedömningar med öronen och lärt mig något på vägen via de som kan mer än jag, egna erfarenheter och misstag. Mina ideer och slutsatser är mer på känsla än kunskap eftersom jag saknar tillräckligt med riktig kunskap för att kunna räkna på detta. Dock har öronen visat vägen till något som fungera mycket bättre än utan Hifi-fötter i vart fall. Ja, en bra inspelning är överlägsen på rullband, även om den är sjukt bra redan på vinyl. Midnight Blue är ett bra exempel på det. Eitan har ju bra öron och kan Verity mycket bra. Förstår att hans små tips gav positiv effekt.
 21. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Lite svart färg på järnen och ett par möbelvinklar så är första delen på plats. Mer än vanliga strips som håller kablarna på plats blir det inte så jag hoppas du inte väntade på nått riktigt exotiskt @calle_jr Fortsättning följer senare ikväll.....
 22. Apexorca

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jag kommer gärna igen. Din presentation var referensklass senast och Absolare i systemet är ju mycket intressant och säkert mycket härligt att lyssna på. Jag lär dyka upp!
 23. Jag la andra övertonen på -40dB och sedan fallande i försteget. Inte så tokigt men mer tester behövs. Men det ska blir intressant att prova olika varianter på något bra inspelning. Jag har ett par cd skivor med musik inspelad i Mårtens studio/lyssningrum. Kanske ta någon stycke därifrån eller annat förslag? Hoppas ha några filer att dela med mig av i slutet av veckan om allt går bra. Är ute o reser en del.
 24. Ska bli intressant att följa utvecklingen och även om jag vet vad jag tror så vet jag att jag inte vet säkert vad som ger eller förstör välljud. Det jag tror är att man kan stå ut med högre distorsion än många tror och att framförallt lägre ordningar stör mindre. Runt -40dB på andratonen verkar generellt vara accepterad men jag siktar hellre på -60dB så är man helt säker. Med jämnt fallande övertonsspektra fås en maskeringseffekt som gör att inte heller de högre ordningarna stör även om det verkar som att det går att detektera sådana även vid mycket låga nivåer och i och med det verkar ökad distorsion ibland vara önskvärd. Ovanstående är bara en sammattning av min aktuella uppfattning i frågan och ska inte ses som fakta utan snarare som diskussionsunderlag.
 25. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Ett första steg taget, kapa upp ett par fästjärn. Montage material ska införskaffas under dagen och lite färg får man kanske offra på det.
 26. Last week
 27. Tackar för din tankar i området. Jag ska fundera o testa mera. Jag har inte riktigt den setup som krävs men jag har gjort en del ovetenskapliga tester med mitt försteg. Men då handlade det bara om att lägga till jämna övertoner med en jämn spridning, vilket för mig gav en positiv upplevelse. Men jag ska se om jag kan ta fram några musikfiler. Installerade precis DAW programmet Cakewalk samt ett plugin där man kan labba med övertoner med full kontroll. Allt gratis förstås :-)
 28. Äntligen.... jag är inte ensam i min reaktion.
 1. Load more activity