All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Anders65

  Vägen från högupplöst till musikalitet

  Kan vara ett alternativ. Jag körde tidigare med ett externt ljudkort o mjukvara i PCn, men det blev rätt begränsande. Ett alternativ kunde varit att skaffa en https://quantasylum.com/collections/frontpage/products/qa401-audio-analyzer. Men den kostar ju en del. Men jag fick precis igång instrumentet igen efter byte av lithiumbatteri för CMOS-minnet. Instrumentet hade förstås tappat setupen i BIOS men jag hittade en sida på R&S som förklarade hur man konfigurerar upp BIOS igen. Så nu funkar allt igen :-)
 3. Today
 4. calle_jr

  Har inte du heller fått någon AK4490EQ?

  Ja, jag har fått fem svar av samma person. Tyvcärr svarar de bara på det jag redan vet. Inte på själva kärnfrågan Denna är kanske ännu mer illustrativ för fenomenet: Här ser man också att FFT sänker nivån för nyttosignalen. Storleken på den sänkningen beror både på bitdjup och FFT-storlek (om man räknar bort distorsion). Detta svep är skapat med full amplitud 100-500Hz, dvs 0dBFS=1.0. Ändå är FFT-magnituden -8dB för size=1024, och -26dB för size=65536. För pcm24/96 blir FFT-magnituden -5dB för size=1024, och -20dB för size=65536. Brus är inte enkelt... Jag ska korrigera uppritningen av testtonerna för dsd/pcm när jag fått besked från Audacity hur de skapar FFT.
 5. P-pan

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jag drömmer väl för dåligt så besluten måste tas med tanke på rådande verklighet
 6. byZan

  byZan - Nytt i stugan #7

  Köper det resonemanget och visst är det en resa som verkar vara helt onödig, kanske bara byter ut racket och ställer upp allt lite annorlunda, spritt över golvet, hmm? Ytterligare ett tweak som skulle kunna göras? @calm, onsdagen är inbokad /byZan
 7. byZan

  byZan - Nytt i stugan #7

  Är det något som är enkelt i denna sport och ja det kan vara en klart onödig utgift! /byZan
 8. calm

  byZan - Nytt i stugan #7

  Downsiza är en av de svåraste saker som finns, fråga mig. Mitt system har växt med en burk per år, de senaste åren och möjligen är det slut nu? Men basen är densamma vilket jag är tacksam för. Det är nog lättare att byta partner än ljudideal! Att du skulle göra den resan tror jag inte ett dugg på, nu när systemet är på topp! Vi får väl se på onsdag! Calm
 9. calm

  Vad lyssnar du på just nu?

  Spånga kyrka är väl akustikmässigt en helt ok lokal, även om den ligger på fel sida om Slussen!? Även Täby har en bra kyrka för inspelningar. Nacka Aula är en av Opus 3:s inpelningslokaler. Även Nacka Kyrka lämpar sig väl för stora körverk. Där kan man avnjuta mycket skön musik. Var där och lyssnade när sonen sjöng i Sthlm Gosskör.https://www.svenskakyrkan.se/nacka/nacka-kyrka-alta-kyrka--fiskatra-kyrka Fördelen med skön musik att man flyttar sig i både tid och rum! Nu har ju Hammarby fått Zlatan så balansen är väl återställd! Även om han inte är känd som musiker precis, så har han säkert spelat in något. Kan Carl Bildt så kan alla. Båda bor på Östermalm: Där sjunger till och med fåglarna piiiip, piiiip! Calm
 10. Apexorca

  byZan - Nytt i stugan #7

  Det skulle inte vara enkelt att få det bättre. Då får du nog vara väldigt klar över att du vill ha en annan typ av återgivning, för längre fram på den vägen du nu går är inte lätt att komma genom at byta prylar helt. Bara onödigt. Men om du skall sälja det kan du ju slå en signal!
 11. AlfaGTV

  Har inte du heller fått någon AK4490EQ?

  Mycket intressant att höra vad du får för respons från Audacity-gänget! Jag trodde för övrigt att Audacity var någon form av open source/kollektiv-projekt, det kanske det är iofs.
 12. calle_jr

  Har inte du heller fått någon AK4490EQ?

  Här kan man se vad olika FFT-inställningar innebär. Jag har skrivit på engelska för att kunna få detta bekräftat av Audacity:
 13. AlfaGTV

  Ingång till Vinylvärden

  Samtidigt är ju plasten tillräckligt stabil för att erhålla ett hyfsat stabilt montage och ändå i någon mån plastiskt (fel ord?) nog att inte överföra vibrationer på samma sätt som en metallinfästning, kompromisser?
 14. byZan

  byZan - Nytt i stugan #7

  Ja precis så är det oftast, men lite kul ändå kan jag tycka att det är En bra bit på vägen fram till slutet kanske men jag tror att vägen är oändlig och därmed kanske inte ens synbar. Men därmed inte sagt att man inte ska vara nöjd med det man har. Nyfikenhet och drömmar kan vara ibland vara av ondo, för tänk om man inte får tillbaka det man hade innan och var så nöjd med, hemska tanke om stolen inte hittar sitt ursprungsläge /byZan
 15. juha

  byZan - Nytt i stugan #7

  Tycker drömmar är oftast innehåller tokigheter Du verkar kommit otroligt långt och är man nöjd så är man. Vet folk som suttit så nöjda och råkat göra en uppgradering på tex cd/försteg och vips fått år med att få till det igen. Hifilivet kan vara skört. Ibland vågar man ju knappt flytta på en stol haha.
 16. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Tack! Just nu befinner jag på mitt livs topp när det gäller själva återgivningen. Är otroligt imponerad över alla delar som är inkopplat. Inklusive Nuc och en märklig Dac. När jag väl fått igång den lille streamaren så snurrar den på, dock förmodligen då felinställd programvara. Förr i tiden så gillade jag att pilla med menyer osv men det har vänts mer och mer bara lyssna. Lösning just nu är att plugga in usb i nuc med musik och köra. Vågar inte testa just nu då det blir ett gäng timmar förstörda. Kanske tomten kommer med mer tålamodoch ork?
 17. calle_jr

  Har inte du heller fått någon AK4490EQ?

  En sak värd att poängtera är att mastringsingenjörer arbetar med 32- eller 64-bitars flyttal. Det innebär att när de editerar en 24-bitars inspelning, så har de minst 8 bitar volym extra som kan utnyttjas dynamiskt. Först när mixen är klar konverteras den till det format man avser distribuera. I den processen är det inget tal om att skillnader mellan olika format är på marginalen. Men det är en jäkla skillnad mellan en pcm24/96-inspelning som editeras i tex ProTools av en mastringsingenjör och en pcm/dsd-fil som konverteras i hemmiljö mellan olika format. Och det är skillnad på hårdvara och hårdvara, oavsett vad det står för format.
 18. byZan

  byZan - Nytt i stugan #7

  @P-pan,jag ville bara förmedla en dröm jag hade och inte att jag skulle göra något, inte ens byta elbolag. Men du har kanske själv något nytt att förmedla? Ett drygt halvår för att ta ett beslut är lång tid, klart längre än cliffhangers i min tråd Lite roligt att det blev Accuphase som dök upp i drömmen och inte Absolaren’s integrerade som jag tycker mycket bra om? Jag vet att jag ibland skulle kunna tänka mig att ha färre antal burkar och kanske var det den tanken som togs in i drömmen? Dags för byte av märke igen om jag är en sanndrömmare? Inget planerat men man ska väl aldrig säga aldrig? Om jag leker med tanken att jag skulle haft en sanndröm så skulle Krell 600e, ARC ref 10 och hela Vivaldi stacken samt TAD R1 säljas? Vad ersätter jag sådant med blir följdfrågan? Ingen aning blir svaret och jag tror inte ens att jag skulle orka med att matcha ihop ett nytt system, så jag slår bort den tanken (för nu iaf)! /byZan
 19. calle_jr

  Ingång till Vinylvärden

  En del tonarmar har viktiga delar tillverkade i mjuk plast. Det lägger grundplåten till ett montage med dåliga toleranser och sladdrigt beteende. Flärparna i plast på denna Rega ska utgöra tonarmsbasens infästning och referens för hela konstruktionen:
 20. Var med om en märklig sångupplevelse för någon vecka sedan i min universitetskurs Swedish Music. I ett avsnitt om folkmusik pratades om kulning som är ett alldeles udda sätt att sjunga. Starkt, naket och unikt. Genom en speciell sångteknik frambringar man en stark ton som är avsedd att höras långt. Föreläsaren som forskar om folkmusik demonstrerade tekniken men var tvungen att gå ut i ett angränsande rum för att sången var så stark att det inte går att vara i samma rum. Här ett exempel. Vid sommarvistet på fäbod, var man tvungen att kunna kalla in olika kreatur till mjölkning, men också att hålla borta vilda djur, som björn och varg. Fäbodvistet var ett kvinnogöra och ensamma kvinnor ute på fäboden långt ifrån gården var lätt offer för kringstrykande män med våldsam natur. Då gällde det att också kunna hålla dem borta. Kulning lärs ut på bl.a. Kgl Musikhögskolan. https://www.kmh.se/utbildningar/alla-utbildningar/fristaende-kurser/kulning.html Vackert, berörande och unikt! Calm
 21. Lady Gaga är för många mest känd för pop hits som "Poker Face" samt "Shallow" från filmen A Star is Born samt för sina fantasifulla klädkreationer men hon är en fantastiskt sångerska. Vad många kanske inte känner till är att hon är en skicklig pianist samt är väldigt socialt engagerad. Här framträder hon med John Lennons underbara "Imagine". Lyssna på hela låten. Hon tar i ordentligt en bit in i låten. En röst som verkligen berör. Lite extra mycket i just denna version av "Imagine".
 22. Ytterligare en fantastisk röst. Beyoncé med "Halo" i en mäktig liveversion:
 23. En annan sångerska med en magisk röst som också berör. Céline Dion. Här med en för årstiden passande sång. Vackert! Och fantastiskt vackert även här:
 24. Röster, ja precis som TS blir även jag starkt berörd av vissa röster och kombineras det även med fantastiskt musik så blir det otroligt känslosamt. Sarah har ju redan dykt upp i denna tråd men hon får vara med även denna gång men i sällskap av fantastiska Andrea. Detta berör mig djupt in i själen och det kommer alltid tårar. Bara njut:
 1. Load more activity