All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. Den här platsar definitivt in även om den är en smula sval i sin framtoning, så är det ändå definitivt berörande! Calm
 4. Denna kan få en förhärdad Viking att få en tår i ögonvrån:
 5. Rösten! Alltså rösten!!!
 6. - Marten -

  Hemma hos Leif (Marten)!

  IsoAcoustics fötterna funkar alldeles utmärkt både till högtalare och elektronik, bättre än det mesta faktiskt enligt mitt tycke. Använder ju deras fötter under Trio högtalarna också som du kan se tidigare i tråden . I och med att det går att ha dubbla PSU'er (en per kanal) till de nya MSB dac'arna så sitter det en adapter mellan de dubbla ingångarna på dac'en och till en enkel sladd till PSU'en. Den bygger lite för mycket och eventuellt bygger jag en split'ad kabel i stället och då minskar djupet med ca 25mm.
 7. octavia rs

  Hemma hos Leif (Marten)!

  Hur tycker du dessa fungerar under elektronik? Har du provat deras fötter under högtalare? Finns det inte vinklade DC kontakter som ser ut som de MSB använder ser ju lite ut som en gammal S-video kontakt
 8. Bebop

  Qobuz HighRez Streaming

  ... samtidigt har musikerskrået fått lägre intäkter. De kostnader som främst täcks är produktionskostnader. De musiker som kan leva drägligt är i huvudsak de som har många lyssningar/nerladdningar. Få tar del av hela kakan s a s. De största vinsterna hamnar hos distributörerna. Ungefär som industrin endast skulle få ersättning för produktionskostnaden och sedan tar DHL resten. Det har blivit lite så att de som streamas mest är "kvalitet" och resten får skylla sig själva. Musikvärden har blivit fattigare och i väntan på något bättre säljs nyutgåvor av gamla mästerverk som aldrig förr. Jag tycker det är sorgligt. Jag säger som Tommy LiPuma, Verve's numer salige producent och arrangör; tidigare sattes musiken först och sedan försökte man få ekonomi i detta på olika sätt, bl a genom att "överintäkter" på storsäljare kanaliserades till annan musik då även denna var angelägen och betydelsefull både rent kvalitativt och som inspiratör för populärmusiken. Idag är det rena business case där varje produktion skall räknas hem och resten får stå utanför. Jag tycker det är en ledsam utveckling.
 9. Om man lugnar ner tempot en smula sitter denna ganska bra. Många av de bästa rösterna har gått ur tiden tyvärr! Vilken tur att de finns bevarade för evigt! Länge leve hifin som ger oss möjlighet att återskapa magiska ögonblick! Calm
 10. Även här en lite svulstig orkestrering men vilken inlevelse i sången!! Gammal är äldst! Calm
 11. Joan Armatrading hörs för lite numera tycker jag.
 12. AlfaGTV

  Hemma hos Leif (Marten)!

  Och där fick jag bekräftat en misstanke och fundering jag hade tidigare! Tackar!
 13. - Marten -

  Hemma hos Leif (Marten)!

  Octavia rs har rätt. Jag har "trollat" med kablaget med vinklade XLR och IEC kontakter. Jag har dessutom sågat i bakkant på hyllorna. DAC'en sticker ändå ut, ca 50mm. Det funkar då jag inte använder original spiksen/fötterna utan "lösa" fötter från IsoAcoustics. Jag vill gärna få in DAC'en lite ytterligare, men den begränsande faktorn nu är kabeln mellan DAC och PSU. Har kanske en lösning på det och kan då flytta in ytterligare ca 25mm.
 14. - Marten -

  Hemma hos Leif (Marten)!

  Tack till Apex och Bigblue för ert besök. Vi hade mycket trevligt. Mycket fint reportage dessutom. Det ser nästan bättre ut på bild än i verkligheten .
 15. Leonard Cohen har en sällsamt suggestiv röst även om sången ligger nära ett recitativ. Calm
 16. Svårt att inte bli tagen av röstvidd och leverans.
 17. AlfaGTV

  Qobuz HighRez Streaming

  Rapporten ovan är från STIMs årsrapport 2018, Max Martin lever nog OK på sitt inflytande inom populärmusiken! Rätt intressant rapport från amerikanska RIAA ang musikindustrin under första halvan 2019. Betalda abbonemang står för 80% av musikindustrins inkomster! Fysisk försäljning och downloads delar broderligt på 18%. Undrar hur biljettförsäljning och "merchandize" står sig i sammanhanget, lika som andra kanaler som inte passerar RIAA på samma sätt? (Tänker Bandcamp, MySpace osv) För övrigt fungerar Qobuz utmärkt för mig fortfarande, utbudet är fortfarande något sämre än Tidal men det räcker väl för mig och jag tycker variationen är bättre än Tidal. (Jag upplever fortfarande ljudet som marginellt bättre av någon anledning)
 18. För ett tag sedan så såg jag en snutt från en film om och med en kvinna med en gudomlig röst. (har vetat om att hon var och är populär än i dag) Ett par knapptryckningar på fjärren till boxen och det skulle bli inspelat. Igår kväll fick jag äntligen tid att se den och jag blev helt golvad av rösten, att det sedan fylldes på med ett levnadsöde med svaga nerver och tragisk kärlek gjorde tittandet/lyssnandet till en förmån. Tack Maria.
 19. MatsT

  Pass Labs XA60.8

  Intressanta transistorer! Bilden är hämtad från: Introduction to Static Induction Transistors - First Watt
 20. Peo

  Placering av PSU

  Du får ursäkta min okunskap, men är Sbooster resp. Teddycap ett fabrikat, en modell eller är en princip? Det är helt okända begrepp för mig. Jag ska söka på nätet när/om jag får tid över, jag återkommer om jag har något att tillföra.
 21. Yesterday
 22. P-pan

  Vad lyssnar du på just nu?

  Hua, den har jag riktigt svårt för att spela. Det rent hifi-tekniska i ljudåtergivningen får mig nästan att slita ut högtalarelementen för att kolla hur stora sprickor eller revor det är konerna. Den är minst sagt lite knepigt mixad eller så var ljudeffekt-nissen på riktigt dåligt humör den dagen.
 23. calle_jr

  Pass Labs XA60.8

  Transistorer, liksom rör, har olika karakteristik (ström-spänningskurvor) som gör att de låter olika i olika applikationer. En del låter som destillerat vatten, en del låter som en triodförstärkare Jag är inte rätt person att redogöra för funktionen som helhet, men konceptet för denna typ av aktiv förstärkning är hyfsat begripligt. Ledsen att du har fått vänta så länge. Han har "ärvt" en stor del av en gammal kollega (Joe Sammut), och en person som Nelson Pass har ju ett enormt kontaktnät så det förvånar mig inte att han har fått tag på stora batchar eftersom han vet vilka som antagligen är bra bara genom att titta på arbetskurvan. Både Digital Do Main och SemiSouth tillverkar Static Induction Transistors som jag antar är lika bra. Skulle bli förvånad annars. Här är en 2SK77B från Digital Do Main:
 24. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Instämmer P-pan, jag avslutade plattvändandet med dessa vinyler ikväll; Rätt bra "tjong" i baskaggen på denna höjdare! Och denna är.. knepig.. både välljudande och ruggigt grumlig på samma gång. (Bon Iver - Bon Iver)
 25. ...vilket fick mig osökt att tänka på denna. Någon lär ha sagt att Bob inte kunde sjunga. Tycker han är helt underbar här...
 26. Perfect sense

  Take 5 - nedräkningen har börjat...

  Mmm...:) Du hinner nog med det också ska du se på 5 timmar. / Marcus, www.perfect-sense.se
 27. Johnny Cashs version av Danny Boy är ett naket och sparsmakat stycke. Hans gamla, lite bräckliga, men ändå starka röst kommer fram på ett närmast magiskt sätt. Jag får rysningar varje gång jag hör den.
 28. P-pan

  Take 5 - nedräkningen har börjat...

  Tänk att jag aldrig får lyssna ordentligt i lugn och ro...
 1. Load more activity