All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Hindemits fjärde stråkkvartett. Pacifica-kvartetten speler helt jäkla fantastiskt. Tredje dagen med mina nya superneutrala högtalare
 3. Violinsonater och partitor som mildrar migrän. Hilary Hahn - Plays Bach. Som balsam för själ och huvud.
 4. Min senaste beställning, vilken kom med posten förra veckan Felix Mendelssohn Bartholdy Oktett op.20 +Konzertante Variationen für Cello & Klavier op. 17; Lied ohne Worte für Cello & Klavier op. 109; Albumblatt op. 117 Felix Mendelssohn Bartholdy Streichquartette Vol.2 Streichquartette Nr. 0 Es-Dur; Nr. 1 op. 12; Nr. 7 op. 81 Felix Mendelssohn Bartholdy Streichquartette Vol.1 Streichquartette Nr. 2 & 6 (opp. 13 & 80) Luigi Boccherini Streichquartette op.39 & op.41 Fanny Mendelssohn-Hensel Streichquartett Es-Dur +Emilie Mayer (1812-1883): Streichquartett op. 14 in g +M. Laura Lombardini Sirmen (1735-1785): Streichquartette Nr. 2 & 3
 5. Jag har lite diskussioner kring DTC kablarna på annat håll med ett något för lågt bud som jag inte kommer ta, tänkte därför köra en liten "Euphonia kampanj" i ett sista försök att de åtminstone ska få komma till ett nytt fint hem... Priserna ovan är egentligen under vad som är lönt för mig att sälja dem för och då jag såklart hellre behåller dem, därav gäller det bara bara under kort tid. Det är mycket pengar och inget man bara hostar upp hur som helst, jag inser det också.
 6. Yesterday
 7. Tack för dina intryck. Jag har försökt blunda för att den här produkten existerar och jag har läst flera liknande intryck på andra forum som jag också gjort mitt bästa för att förtränga. Det verkar inte råda något tvivel om att den gör bra saker. Grattis!
 8. Faktureringsdag och lite musik i lurarna. Har flyttat hem kontoret nu men gud vad svårt jag har att sitta hemma och arbeta..
 9. Oj, oj. Impedanskurvan för ryslig. Som sagt, det kräver en förstärkare som kan leverera ström i alla laster. Normalt skulle jag säga att rörförstärkare och hornhögtalare är en bra kombination, men i det här fallet krävs i så fall en rörförstärkare med låg utgångsimpedans. I Stereophile-artikeln beskriver Art Dudley hur han försöker använda en Shindo Haut-Brion, vilken saknar motkoppling och därmed inte har särskilt låg utgångsimpedans. Det blev ju inte så lyckat heller.
 10. Dags för dagens övning. Min första tube rolling
 11. En magiskt vacker avskalad session från vår älskade Boråsare Daniel Norgren. NPR Tiny Desk Concert Youtube-kanal håller mycket hög klass både artist och ljudmässigt. Rekommenderas varmt!
 12. Spana även in det andra Pomplamoose gör. Galet bra!
 13. Helt klart värd en test.
 14. Onekligen fina! Bilden är lånad från: Audio Note M10 Signature Preamplifier Review
 15. Har nu levt med Innuos Phoenix ett tag och även lyssnat på den i ett annat system hos @Sammy så nu skall jag försöka ge mig på att beskriva vad jag upplever. Phoenix är alltså en USB Reclocker som klockar om USB-signalen med hjälp av en 3ppb OCXO klocka på 24MHz. Utöver detta så detta förser den USB-signalen och klockan renad ström från 2st olika mycket högkvalitativa nätdelar. Phoenix förvanskar inte USB-signalen på något sätt, du kan tom. Koppla in den till en datorn och koppla på en USB hårddisk och den fungerar fullt ut. Så USB signalen är helt intakt. Så vad är det då som händer när man kopplar in Phoenixen i en Hifi-anläggning? Jag har nog aldrig upplevt att någon Hifi-komponent någonsin har gjort så stor skillnad första sekunderna man lyssnar på en låt som med Phoenixen inkopplad. Det är inte några små skillnader vi pratar om här. Ljudbilden får ett enormt djup och bredd, det framkommer lager på lager med rumsinformtion som tidigare varit dolt. Det är nästan lite kusligt. Just 3D-känslan är nog den mest påtagliga, alla instrument hamnar på rätt plats, djup och får luft omkring sig. Men även basen går djupare och får bättre definition. En liten bonus jag också har märkt är att hårt komprimerad musik blir mera njutbar. Totalen av dessa förbättringar gör att man ser in i musiken på ett helt annat sätt. Beroendeframkallande och njutbart! Jag förstår faktiskt inte hur Phoenixen kan påverka såpass mycket som den gör. Jag har ingen monster DAC men Moon 380D DSD är ingen dålig DAC och Phoenixen lyfter den rejält. Samma sak hos @Sammy med hans Devialet 1000 Pro inkopplad till en Mac Mini. Och vad jag har läst mig till så lyfter Phoenixen allt man kopplar in i den oavsett prislapp. Så ännu en gång har man blivit påmind om att man aldrig skall ha förutfattade meningar om hur saker och ting är eller hur dessa överhuvudtaget fungerar eller inte. Jag kan verkligen helhjärtat rekommendera alla som är nyfikna att testa Phoenixen själva. Jag tror att ni kommer bli förvånade.
 16. Ja, jag vet inte heller. Jag gillar de i oljad plywood Med så här få komponenter är det ju ingen big deal för en apparat som denna. Vad kan det ta, en mantimme att löda alla komponenter och socklar på korten? Om man inte går i klinch med de metallurgiska och elektromekaniska aspekterna (som man kan dividera om) så finns det även en aspekt att kunna göra enkla uppgraderingar utan att byta kort. Men det är klart, när kretsen ska se ut såhär...
 17. Leasingbolaget skall ju ha betalt så jag tror inte leasing blir billigare än att köpa bil /stereo privat. Om man tycker det är smidigt och lätt så är det en annan sak. Men leasing är bara ett förklätt sätt att låna pengar där man betalar ränta och avgifter för att de som administrerar leasingen skall kunna leva på det. Tycker man att tjänsten är bra och det är värt det så betalar man. Jag undviker leasing.
 18. Chriz Loud - The Darkside. Svärsta Smashhiten! hahaha Årets sommarplåga förutsatt att man kör Krell och Cerwin Vega
 19. Last week
 20. Nu lunch efter cykelturen.🚴‍♂️ Västerås-Köping tor.
 21. Det blir ingen vinst utan en präktig förlust. Genomsnittligt inköpsvärde (nominellt) är 102:- per album och säljer jag hela samlingen får jag inte ut det snittet på långa vägar. Jag behöver inte ens ta upp försäljningen i deklaratione, som jag skrev. Om det skall vara intressant för en butik att köpa samlingen måste ju den också få tillräckligt med intressanta plattor i samlingen så att denne kan räkna hem affären. Att gå på värden som jag får från Discogs är inte gångbart. Det anger ett spann som enstaka slutköpare har fått. Att bli av med sina album den vägen är inte alldeles enkelt. Ett antal album går ut snabbt, sen blir man lätt sittande med resten och ju fler pärlor du gjort av med desto mindre intressant blir resten.
 22. Jag har inte kollat upp allt i detalj, men med Tascam spelar du in en linjenivå från ditt riaas balanserade utgångar till DSD som sparas direkt till den interna disken. Den verkar vara som gjord för exakt ditt syfte. Den Korg du länkade till verkar mer vara en digital riaa. Listan med möjliga problem/variabler var ganska väl sammanfattade i @MatsTs länk: What type of computer you have and its effect on the sound? What operating system does it run on? How fast is the hard drive in it? How much memory is available for buffering? Which of the dozens of playback software solutions you have? Are they configured correctly? What plug-ins are installed? Do you have the proper and up to date software drivers? Are the sound adjustments on the computer configured right? What USB formats does your computer support? What kind of audiophile USB cable should you run? Is the computer running an aftermarket updated power supply? Ok! Det vill till att du delar upp det på några år och Mrs Bebop kanske kan sälja hälften. Alternativt betala vinststkatt på överstigande. Ett inköpspris från 70-talet är ju ganska missvisande pga inflation.
 23. Trevligt med nybakt till frullen! Det bidde det inte här på skogen, men likväl en kopp nybryggt i morgonsolen. Nu regnar det så då kan jag drälla på soffan med lite musik i lurarna!
 24. Jag har gjort samma inspelningsprocedur med DSD (2.8MHz) och DSD-2 (5.6MHz) och spelat upp via de analoga utgångarna på Tascam DA-3000. DSD är ett mer vågformåterskapande sätt att behandla signalen och det hörs. Med DSD låter det bra och skivknaster och brus är mer trovärdigt än med PCM via analoga utgångarna på Tascam. Musiken låter bra men saknar lite luft och lyster jämfört med LP, det är harmlösa fel och jag skulle nog kunna leva med den kvaliteten men jag måste inte det och för mig är det rimligt att ta klivet upp till DSD-2. Det blir bättre och i mina öron låter det snarlikt LP och även kraftiga skivknäppar verkar gå rakt igenom, det är ingen begränsning i transient-snabbhet eller dynamikomfång som jag upplever. Luft och lyster saknas inte med DSD-2 och för inspelning av analoga signaler är det nog det som jag skulle rekommendera. För mig är även PCM 24/192 intressant om jag får använda en annan DAC än den traditionella (brick wall) som sitter i Tascam. Jag har fler alternativ för uppspelning med PCM så troligen blir 24/192 min standard även om vissa inspelningar säkert kommer att göras med DSD-2.
 25. Varför då? Du kör direkt in från RIAA även med Korg. Men visst, Tascam har ju bra referenser här på forumet. Jag har ju bokfört varenda album jag köpt sedan mitten av 70-talet. Utöver skivinfon även var, när och inköpspris. Jag skrev och frågade om de uppgifterna kunde användas som "kvitto" för inköpskostnad. En tjänsteman ringde till mig och ville ha lite mer info. Jag skickade över excel-filen till honom. Han menade att enklast är naturligtvis om man har kvitto men om man på annat sätt kan visa nominellt inköpsvärde så gör Skatteverket en bedömning om värdet av det underlaget. I mitt fall menade han att den databas jag har är exemplarisk. "Du måste ju ha gett något för dina vinyler och av de inköpspriser jag ser så finns det ingen anledning att betvivla uppgifterna. Du kan säkert också via bekanta visa att du hållt på med att samla skivor sedan ungdomen [ = ingen affärsverksamhet]". Följande gäller: Det skall avse tillgångar som använts för personligt bruk (ingen affärsverksamhet) En vinst på max 50,000 är beskattningsfri, alltså försäljningspris minus de inköpsavgifter jag har i min databas. I praktiken ett snittinköpsvärde som jag verifierar med databasen. Om man säljer en hel samling till en butik lär det inte bli någon vinst. Förlust vid försäljning av personliga tillgångar får inte dras av till skillnad från förlust av försäljning av kapitaltillgångar typ aktier där man får dra av 70% Om man inte kan verifiera inköpsvärden och när man har dyrgripar att sälja får man lägga ut försäljningen på fler år för att hålla sig under 50,000 i vinst (om man vill slippa betala vinstskatt). Man kan också överväga att starta en rörelse. Man behöver bara ta upp fösäljningen i deklarationen om vinsten överstiger 50,000 enligt ovan Skatten på vinsten är 30% Kan man inte bara sälja och hålla tyst? Jo, men det är svårt i praktiken. Anta att man får en sedelbunt på 100,000. Vad skall du göra med den? Du kan inte sätta in de på banken utan vederhäftig dokumentation. Och skickas pengarna över bank gäller samma sak. Penningtvättsärenden hanteras över gränserna. Skulle du trots allt lyckas finns risken att någon skickar ett vykort till Skatteverket med "... det sägs i byn att...". I mitt fall lär det inte bli någon vinst så varför försöka fuska. Tillämplig lag är inkomstskattelagen kapitel 52 där det bl a skrivs: 2 § För tillgångar som den skattskyldige innehaft för personligt bruk (personliga tillgångar) får som omkostnadsbelopp räknas 25 procent av ersättningen minskad med försäljningsprovision och andra utgifter för avyttringen. Kapitalvinster vid avyttring av personliga tillgångar ska tas upp bara till den del de för beskattningsåret sammanlagt överstiger 50 000 kronor. Vidare... 5 § I inkomstslaget kapital ska 70 procent av en kapitalförlust dras av. Förluster vid avyttring av personliga tillgångar får dock inte dras av.
 26. Det är samma modell som jag och Taxmannen har och jag tycker att det är en skojig apparat som är lätt att använda, lite som en digital bandspelare. Tascam DA-3000 Det kan kanske var intressant att läsa om Decwares variant? Decware ZDSD Modifieringen verkar vara att de satt en transformator på utgången.
 1. Load more activity