LasseJ

Medlem+
 • Content count

  877
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

LasseJ last won the day on October 18

LasseJ had the most liked content!

About LasseJ

 • Birthday 1961-06-01

Profile Information

 • Location
  Världens finaste Skärgård - Stockholms Skärgård

Recent Profile Visitors

6 552 profile views
 1. Stressig dag idag. Vilken Lisa det är för både kropp och själ att bara slå sig ner i favoritfåtöljen och sedan bara njuta av skön musik med en liten Ardbeg i handen. Melody's senaste är riktigt bra.
 2. Mästarmöte har en vinnare!

  @Apexorca, häftig reflektion från din mor! Jo, jag har ju själv haft nöjet att lyssna på en en Studer, på Västkusten, i fint skick som jag nämnde tidigare och jag bara hålla med dig om att det lät fantastiskt bra. Håller med dig om att musiken alltid är det viktigaste och även jag kan njuta av musiken oavsett media men jag tilltalas även i detta fall av tekniken mekaniken m.m. i dessa maskiner. Jag är ju maskiningenjör så det går ju inte att låta bli att beröras. Gläds verkligen med dig att du är så nöjd! mvh Lasse
 3. Min Canossavandring

  Tack för trevligt reportage. Uppskattas verkligen att följa med på resor som detta som varvas med lite kultur utöver hifi & musik. Har faktiskt bott på samma hotell härom året men bara en natt men det var i jobbet och vi hade tyvärr inte tid att titta på all konst. Stort grattis även till en maskin som verkar vara otroligt fin och nu är det inte bara på Västkusten dessa dyker upp. mvh Lasse
 4. Mästarmöte har en vinnare!

  Jag får nog faktiskt vara glad över att det inte finns så mycket band att få tag på för min musiksmak då alla dessa trådar och bilder skapar ett visst mått av ha och köpbegär. Fantastiskt läckra maskiner och den fina ljudkvaliteten är suverän. Fick mitt livs musikupplevelse hos en rätt välkänd hifivän på Västkusten (var annars) när han började spela på sin Studer. Fantastiskt. Är rätt ofta i Italien i jobbet så ett besök hos denna "The Recordman" skulle ju gå att planera in...nej, jag har ju inte ens plats i mitt musikrum...hmmm. Stort grattis till dig och Christian! mvh Lasse
 5. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Spännande! Då finns dina nya grejer i sTADen Malmö nästa helg. Skämt åsido, ska bli intressant att få veta vad du har valt och sedan vad du tycker om grejerna förståss.
 6. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Jobbigt! Och även för oss som vi har väntat på att få veta vad det är som flyttar in...
 7. Min Canossavandring

  Grattis Calm. Vilket fint exemplar. Mycket bandspelare nu. Som flera redan har skrivit så är detta läckra maskiner. Tyvärr inget som lockar mig då tillgången på musik som jag gillar knappt finns.
 8. Hemma hos Ishoot

  Grattis! Alltid kul när man testar och sedan hittar något som verkligen gillar. mvh Lasse
 9. Sonos Faber demo

  Det försteget har jag sneglat på. Eller rättare sagt No 523, som är samma försteg men utan DAC och riaa. För något år sedan testade jag flera försteg hemma hos mig och visst gör ett bra försteg skillnad. För vad ett test nu är värt men så här avslutar Stereophile sitt test av No 526: " The No.526 is superbly engineered, with an intuitive user interface and outstanding sound quality, in the best tradition of Mark Levinson. With its many features, intuitive controls, customizability, textbook engineering, ve-year warranty— and jaw-dropping sound, the No.526 is a preampli er to die for. Strongly recommended, and without reservation."
 10. Kundservice i världsklass

  Vad skönt att det äntligen har löst sig. Är själv riktigt sugen på ett Brystonsteg igen. Ångrar verkligen att jag sålde mitt...
 11. Ja, han var ju riktigt positiv över Ultran. Kul!
 12. Haha, fast digital uppspelning behöver inte vara så krångligt. Finns ju system som är väldigt enkla att komma igång med, t.ex. den Bryston mediaspelare jag hade tidigare. Men det ena utesluter absolut inte det andra. Jag spelar ju en hel del vinyl själv här hemma även om min tråd mest har handlat om digitalt en tid nu. Både digitalt och vinyl är kul och båda skänker mig musikalisk glädje.
 13. Streaming

  Jag tyckte också att Brystons MPD i BDP lät något mer öppet än roon men med SOtM-200 Ultra som endpoint så lyfte roon. Bryston låter riktigt bra men roon är så mycket trevligare att använda. Lite OT, men jag sålde min BDP-2 till en kille i UK som jag har blivit bekant med. Han hade en BDP-1 och ville byta till BDP-2 men både han och hans fru, som också är musikintresserad, föredrog BDP-1! Men nu har han skaffat nya BDP-3 och tycker att den spöar båda. Han har dock inte testat en SOtM men tycker att Brystons MPD låter bättre än roon installerat på sin lap top (PC). Synd att du bor så långt bort. Hade varit kul att höra vad du skulle tycka om en SOtM-200 Ultra.
 14. Bassystembygge - Rydbergs system

  Gillar Thoréns. Har själv haft min sedan den var ny men den är i fint skick. Vad använder du för riaa just nu?
 15. Kan bara återigen konstatera vilket lyft det har blivit med SOtM som endpoint och nätdel för min digitala uppspelning istället för dator direkt till DAC. Dessutom så funkar det bara. Mac mini, Roon, SOtM, är mer eller mindre "plug and play", som även låter fantastiskt bra. Älskar att det även är så enkelt. Kul! Ikväll är det Tony Joe White & David Knopfler som avnjutes.