LasseJ

Medlem+
 • Content count

  959
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

LasseJ last won the day on November 1 2017

LasseJ had the most liked content!

About LasseJ

 • Birthday 1961-04-04

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

6 991 profile views
 1. LasseJ

  Apexorca hemma hos Nilento

  Bara att instämma, tack Apex. Jätteintressant att få en liten inblick i studiovärlden.
 2. Är av samma uppfattning. Kan inte heller med säkerhet säga att den ena är bättre än det andra. På ett grannforum finns det en hel del information om att DSD t.o.m. är sämre än PCM men att skillnaderna inte är hörbara (bl.a. sämre upplösning vid höga frekvenser om jag minns rätt). Själv vet jag inte. Tror dock att hantverket bakom inspelning, mastring m.m. är viktigare än formatet i sig. Kanske är det så att DSD lät så bra hos Stylus beror på ett förbaskat bra hantverk? Lite "screwed up" är nog marknaden, tror jag.
 3. Jag kör mac mini, ipad och iphone till att styra Roon. När jag kör minin så använder jag touchpad precis som Taxmannen skriver. Det fungerar utmärkt. För övrigt kan jag bara instämma med övriga om att Roon är kanon. Körde med JRiver några år innan och det är också bra men användargränssnittet är överlägset bättre i Roon. Just även alla kopplingar man får med ett album automatiskt som Taxmannen visar i första inlägget har gjort att jag har hittat mycket ny spännande musik. Jag är fullt medveten om att det finns andra program med sådana kopplingar men det fina är att ha allt i ett enda program.
 4. Intressant. Blir intressant att läsa vad du tycker om dem. Själv funderade jag på deras högtalarkablar men har inte beställt några än. Beställde du med Metzkontakter på ethernetkablarna?
 5. Med tanke på hur grova det är så tycker jag att det är väldigt flexibla. De känns även allmänt förtroendeingivande. Jag har beställt fler samt, som du, även DC kabel.
 6. Apropå digital teknik...inte musik men humor! Förra årets Julklapp var VR-glasögon. Naturskyddsföreningen slår tillbaka.
 7. Vänners vänner Två platser några rader framför scenen blev det.
 8. Katie Melua, 24/10 2018 på Cirkus, Stockholm. Biljetter fixade! http://www.cirkus.se/evenemang/visa/katie-melua#fndtn-event
 9. Vilken best UffeZ! Men en riktigt läcker och respektingivande maskin. Blir kul att följa detta.
 10. Kan bara instämma med allt ovanstående. För mig är det viktigare att det är bra musik och en bra produktion än vilket media det är. Du har även rätt i att digital media är lite skämmigt ibland. Själv tycker jag det låter fantastiskt bra. Med rätt enkla medel (en SoTM-200Ultra i mitt fall) mellan dator med roon och DAC så lyfte ljudkvaliteten rejält. Enkel installation var det också och roon är en fröjd att använda. Tycker att den utveckling som sker inom det digitala nu är spännande. T.ex. är kostnaden för en SoTM småpengar i sammanhanget. För ordningens skull kan jag också nämna att det finns andra streamerlösningar än SoTM som höjer ljudkvaliteten. Sedan detta med DSD. Jag själv tycker att kvaliteten på produktionen är viktigare än om det är PCM eller DSD. Letar man lite på andra forum så hittar man en hel del trådar med information om att DSD formatet är sämre än PCM. T.ex. på grannforumet men det konstateras också ofta att skillnaden inte är hörbar. Rätt eller fel? Har ingen aning men jag tror ändå att hantverket bakom produktionen har större betydelse? Ja, detta är rörigt men jag bryr mig inte så mycket om vilket format musiken har. Låter det bra så låter det bra och då njuter jag bara. Av både digitalt och vinyl. En rullbandare hade varit kul men går tyvärr bort pga av det dåliga utbudet, även om det verkar utökas så är det för begränsat vad det gäller min musiksmak. Mvh Lasse
 11. LasseJ

  Mästarmöte har en vinnare!

  Riktigt läcker maskin!
 12. LasseJ

  Kort presentation

  Ok, det var mer än jag visste. Kul om de fortsätter med Sigmaserien som ska vara riktigt bra enl de som har lyssnat. Blir spännande att läsa vad du tycker om dem.
 13. LasseJ

  HIGH END München 2018

  Jag har inte haft möjlighet att besöka denna mässa men hoppas att jag kan få till det denna gång. Är van att bila ner i Europa efter att ha farit runt med sonen på tävlingar runt om i Europa ( han är f.d. Junioreuropamästare inom radiostyrd bilsport) i 12 år men det är rätt drygt. Blir det av blir det flyg men ett stopp hos Rydberg hade ju varit intressant. Han har ju en rätt spännande anläggning, minst sagt.
 14. LasseJ

  High Fidelity - är vi på rätt väg?

  Absolut, håller helt med om det.
 15. LasseJ

  Kort presentation

  Håller med. Classé har inte kursat utan ägarna lägger ner tillverkningen av Classé. Ägarbolaget finns ju kvar men vill lansera andra hifiprodukter och väljer att inte göra det under Classés varumärke utan de kommer att heta något annat. Kanske gör man det med B&W's varumärke? Eller något nytt. Tydligen har de ett stort lager med komponenter till Classé och B&W har lovat att sköta garantier och service för lång tid framöver. B&W är nog rätt noga med sitt eget rykte som tillverkare och aktör i hifivärlden för att vända ryggen åt alla de Classéägare som finns där ute. Hade de gått i konkurs så hade jag varit betydligt mer orolig. Hur som helst så önskar jag dig lycka till i ditt sökande efter väljud. De är fina högtalare du har och det finns nog mer att hämta ur dem med en annan förstärkare. Följer med intresse din fortsatta resa. Jag "förhandlar" just nu själv med en återförsäljare om ett byte av förstärkare men det ska jag inte betunga din tråd med. mvh Lasse