LasseJ

Medlem+
 • Content count

  739
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

LasseJ last won the day on May 4

LasseJ had the most liked content!

About LasseJ

 • Birthday 1961-09-03

Profile Information

 • Location
  Världens finaste Skärgård - Stocholm

Recent Profile Visitors

6 232 profile views
 1. Tack för att man får hänga med när man själv inte kan. Som vanligt fina bilder och bra beskrivning av dina upplevelser som höjer reportaget ordentligt. Har ni sett om Classé visar sin nya Deltaserie?
 2. Håller med här. Den vita ser plastigare, billigare ut och den svarta mer elegant och mystiskt (bra adjektiv här). Jag skulle välja svarta alla dagar i veckan. Ska sedan bli mycket intressant hur du sedan upplever dessa högtalare hemma hos dig. Är ju en annan högtalarprincip du byter till. Eller har du redan haft dem på hemlån och provlyssnat?
 3. Smaken är som baken... men de svarta är läckrare och matchar fint med övrigt i rummet som t.ex. soffa och matta. Tycker jag.
 4. Osäkert om jag hinner med mässbesök eller besök hos handlarn i Starnberg. Har dock ett affärsbesök inbokat i Starnberg på lördagen men måste hem så fort som möjligt igen pga av familjeskäl. Hoppas att det går att stanna en dag till för att hinna med mässan åtminstone ett snabbesök.
 5. Mer Johanna & Klara. Så otroligt duktiga. De är här 18 resp 21 år gamla och får till lite allsång i NY. Imponerande, minst sagt.
 6. Syskonen Söderberg!
 7. Va, nya högtalare också? Här händer det grejer..
 8. Ok, men så där är det inte ok att hålla på! Tala klarspråk, vad har dykt upp?
 9. Hur går det? Är det månne en liten dansk på väg?.
 10. Samma här. Ska enligt flera utländska forum låta förträffligt bra. Fick nys om just Mutec när jag läste på om olika endpoints.
 11. Inte lätt att ha koll på allt. BDP-2 har i princip alla möjliga varianter på utgångar. Ja, visst skiljer det i pengar men det är inte alltid en garanti för att något är bättre. Ibland men inte alltid.
 12. Kan jag ju hålla med om, till viss del, men BDP-2 lät bättre även via USB så lite äpplen mot äpplen är det nog. Även om detta inte är testat av mig med mina öron, utrustning och rum m.m. så är det tillräckligt för att jag för tillfället sitter still i båten. Använder hellre tiden just nu till att lyssna på musik. Sedan går det väl att hitta invändningar mot de flesta tester, om man vill . Sedan föredrar jag själv AES hemma hos mig. Apparat A låter bäst i ett test men ihop med andra kablar, rum, kringutrustning, högtalare m.m. så kanske apparat B hade låtit bäst så man får ta det för vad det är.
 13. Har sökt mer info ang detta och har kommit i kontakt med en medlem på ett engelskt forum. Han ville köpa min Bryston BDP-2 och ha som endpoint då några bekanta har testat Sonore microRENDU mot BDP-2 och de tyckte att BDP-2 lät bättre. Den är ju A+ klassad i Stereophile så något borde den göra rätt. Jag märker ju även skillnad mellan köra via BDP-2 mot att köra direkt mot DAC:en. Via BDP-2 är bättre. Så tillsvidare låter jag det vara och avvaktar utvecklingen av Roon.
 14. Den som har hängt med i musiktråden har kanske sett att jag verkligen gillar irländske Hozier. Fantastisk bra musiker och härlig musik. Hittade detta klipp från Frankrike där han överaskas av publiken då ett 20-tal som står närmast scenen är medlemmar i en kör som plötsligt börjar sjunga med. Hozier blir överraskad men glad och när han har sjungit klart ber han dem fortsätta och han blir riktigt rörd av responsen från publiken. Detta gillar jag. Musik förenar och berör oss människor.