Apexorca

Medlem+
 • Content count

  6 599
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  109

Apexorca last won the day on February 4

Apexorca had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  - Vid havet

Recent Profile Visitors

25 005 profile views
 1. High End Mässan 2018 Stockholm

  Mässan lades på sportlovsveckan för oss kring Göteborg. Är inte det lite synd? Visst kan inte Sverige stanna för det, men det blir ju ganska stort avbräck kan jag tänka. Jag mfl hade hade besökt mässan i år om det inte var så.
 2. Hemma hos OPUS 3.

  Det är Tonys egna låtar. De sjungs av andra och några av honom själv. Han har riktigt bra röst. Den påminner lite om Peter Gabriel ffa i en av låtarna. Intressant, helt klart och det går inte att undvika kopplingen till The Beatles. Inspelat med DSD128 men jag har den på R2R. Låter kalasbra. Bästa låten tycker jag är nr 7 ”Indochina”, som handlar om Tonys vedermödor under Vietnamkriget. Detta är en låt med enorm känsla, den har djup i sig och jag får lite Bowie vibbar. (Persolig reflektion bara). Den är grym helt enkelt. Skulle den kunna bli en klassiker? Ja, om Tony varit mer känd i breda lager kanske? Låten i sig är faktiskt så bra tycker jag i alla fall. Provlyssna på kort avsnitt ur låten här.
 3. Hemma hos Daniel

  Jo det är verkligen märkligt. Och det är bara en del i det märkliga som bra hifi kan leverera. Jag är fascinerad av det, förundrad och inspirerad. Daniels anläggning är just en sådan. Den flyttar gränser och skapar njutning.
 4. Mickes Musikrum

  Dett skall bli kul att följa med. Verkligen kul att du vill beskriva ditt system. Bilderna är fina och lovar gott.
 5. Mästarmöte har en vinnare!

  Ja det upplever jag varje vecka. Mycket rundgång blir det. Men jag tycker det är ok ändå.
 6. Mästarmöte har en vinnare!

  Det är mycket inspirerande att höra om dina studier om bla musik och nu också om musikens reproduktionsutvecklingen. Jag får sätta upp allt detta på listan av saker jag vill hinna med själv faktiskt. Jag kan nog erkänna att jag ibland kan fascineras av tekniska prylar och design, men inte generellt. För mig måste en teknisk pryl berika mina intressen och berika mitt livs upplevelser. Den tekniska prylen måste hänga ihop med funktionen för att jag skall "drabbas" av den. Jag blir ffa intresserad när det är något som jag tycker har hög kvalitet och kan utföra sin uppgift på en toppnivå. När design bli praktisk funktionell och ger bra prestanda ihop med att det ser snyggt ut tycker jag det är extra intressant. Just detta får jag ingen feeling av på samma vis med det digitala mediet inom HiFi. En digitalklocka kan vara hur bra som helst men de har hittills inte skapat samma intresse hos mig som mekaniska ur. Jag kanske kommer lite från ämnet men så länge jag tycker det digitala mediet generellt inte är bättre än det analoga. R2R är för mig mycket coolare än DSD. Därmed inte sagt att DSD inte är intressant pga dess topp-prestanda. Bra musikåtergivning är ju en glädje i sig utan att man funderar över hur det blir till. R2R tekniken har varit bäst i över minst 60 år. Då har ändån utvecklingen varit i malpåse sedan en bit före millenieskiftet. Det är bla det som fascinerar mig.
 7. Hemma hos Daniel

  Tack!
 8. Mästarmöte har en vinnare!

  Bortsätt från rullbandens fantastiska musikreproduktionsförmåga är de maskiner som ger något extra som produkt i sig. Det tycker jag. De är hel enkelt skitcoola. De senaste specialprodukter vi kan se här ovan förstärker detta. Steget till kassettbanden är ju inte så långt från detta. Bara tanken på det mekanska i dessa produkter gör att jag myser. Tekniken i övrigt också. Och för mig är det något magiskt med att INTE gör om en analog signal till den digitala sidan innan den når våra öron igen. Det verkar svårt numera iofs. Med detta vill jag inte förkasta digitaltekniken som jag njuter av varje dag också. Den överlägset störst delen av min musik är på CD, men det måste hanteras bra och det är inte alltid optimal musikupplevelse under skinnet på mig, på samma vis som med det analoga. Det konstiga är att om de tre en digital inspelning som spelas upp på CD eller vinyl blir det något härligt på vinylen som saknas digitala, vad är det som gör det??? Om jag får filosoferar lite spontant så tror jag att digitalteknikens största dilemma är att det är så lätt att ta genvägar. Och det var det som gjordes från första början och det har hängt i och låtit etablissemanget få detta som ny standard och glömt den nivå som faktiskt fanns. Närt analogtekniken utvecklades verkar just robust teknik och ljudkvalitet varit målet. Digitaltekniken tog en annan lååååång omväg. Pressad av nya tiders krav på nyheter, egenvärde i tekniken som sådan och finesser som inte har med med musiken återgivning i sig, har haft mer fokus. Jag betvivlat inte att om fokus läggs på musikåtergivning kommer digitaltekniken att kunna nå jätte långt. Men samtidigt måste marknaden bli varse detta och visa var vi val lägga pengarna. Den nya tidens utveckling mot först mer analogmusik via vinyl och strax efter med musik från rullband och jag mörker även intresse för Kassettspelare, gör att pressen på det digitala ökar att göra det bra. Men för mig personligen undrar jag hur en ny streamer eller DAC kan bli lika spännande produkter som en analog spelare som vinyl eller rullband? Men det är så klart en mycket personlig uppfattning som säkert kan ändras över tid. Inget mycket är skrivet i sten för mig (tror jag???)? Hoppas jag. Jag har respekt för alla de som inte upplever det jag och många andra upplever om detta. Det viktiga är att njuta av musiken även om jag själv är nyfiken på att förstå varför jag upplever det jag gör och gillar det jag gör. Det enda viktiga i denna hobby är att man är ärliga mot sig själv och följer sin egen väg och njuter av musik på det sätt som berikar en själv.
 9. Mästarmöte har en vinnare!

  Portabel tape-recorder från kalla kriget. Rätt cool.
 10. Kul @Akkelis Audio. Snygga. Jag får ideer om pelare för mono.
 11. Från LoFi till något slags HiFi...

  Det är riktigt intressant tycker jag. Trots detta låter ju bandspelare otroligt bra. Således är tekniken i sig så robust och bra att enskillda komponenter inte kan förstöra ljudet. Kan det vara så att designen av signalkällan i sin helhet är så mycket viktigare en enskillda komponenter? Jag skulle tro det. Det är ju uppenbart att Om vi jämför andra High-End signalkällor med puristiskt valda komponenter som dessutom är mycket dyra, så räcker inte det för att slå rullband med "vanliga" komponenter. En annan fråga är ju hur bra rullband som signalkälla kan bli om man dessutom skulle vara puristisk i komponentvalet där. Hur långt kommer man då? Jag är nyfiken på att "backa bandet" (hehe) och se hur bra gamla kasettdeck skulle vara. Problemet är bara att de gamla banden ofta är misskötta. De har ofta förvarats kallt fuktigt eller svinvarmt i bilar och båtar, på semestrar i walkmens mm. och de har inte kvar sin kvaliteer de hade på det glada 80-talet.
 12. Mästarmöte har en vinnare!

  Bra fråga! Jag trodde båda var i CCIR/IEC. Men eftersom du ställer frågan och det verkar vara rimlig slutsats så blir jag osäker själv. Det får jag kolla upp. Men jag vet att den vänstra av dem är CCIR/IEC. Det finns också lite andra inställningsmöjligheter på ljudet i maskinerna som kan vara rattade på också om jag förstår saken rätt.
 13. Från LoFi till något slags HiFi...

  .... och bla i den ganska nya filmen Atomic Blond.