Apexorca

Medlem+
 • Content count

  6 736
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  118

Apexorca last won the day on April 21

Apexorca had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  - Vid havet

Recent Profile Visitors

25 501 profile views
 1. Sweetspot 2018

  Tack @Taxmannen för ett gediget reportage. Jag gillar att du delar dina personliga reflektioner om musikpresentationen.
 2. Sweetspot 2018

  Jag har ofta tyckt att deras stativare låter roligare än deras större modeller.
 3. Visst. Jag har tusentals CD-skivor fler än analog musik och jag spelar med glädje och njuter av den digitala musiken. Men jag tycker man kan jämföra olika mediers musikaliska kvalitet. En del i min hobby går ut på att få bra ljud när jag lyssna på musik jag gillar och då väljer jag hellre det mediet som låter bäst i mina öron de tillfällen jag vill "finlyssna". Skulle inte det varit intressant för mig skulle jag nog bara streamat musik kan jag tro. Nu streamar jag inter alls...
 4. Hoppas du tar nedanstående synpunkter för vad det är. Ingen pekpinne, bara min personliga syn om den kan hjälpa dig med dina tankar på analogt ljud. Jag försökte komma hem på den digitala fronten. Det blev en MSB-rigg som jag tycker låter bäst för mig när jag kollat runt rätt mycket . Men när jag började penetrera analogmarknaden eftersom den digitala var "klar" hörde jag allt jag försökt få till och saknat i det digitala mediet. På vinylen fanns det där redan i tex 1210an. För mig har det analoga mediet den grund som det är svårt att få i det digitala. Det har alltid varit något som saknats mig även in sjukt dyra digitala spelare. Vissa digitala klarar det bättre än andra men de når inte över till den analoga sidans fördelar för mig. Så jag bestämde mig helt enkelt för att börja bygg med rätt grund. Den grund i återgivningen som får mig berörd, den som får mig at stampa takten till musik som jag bara tekniskt lyssnar på i det digitala mediet. Mitt råd är att köpa en 1210 , kanske en puppa för några tusenlappar och ett hyggligt Riaa. Kör med det ett tag och vänj dig. Töm inte plånboken på annat än bra musik på vinyl och känn efter om det funkar. Det kommer på vissa punkter att slå det mesta på digitalsidan, det har du ju själv hört vet jag. Jag fick ju ett samtal när du börjat hämta dig från chocken efter lindomes besök. När jag testade 1210 mot min MSB-rigg fanns musikaliska kvalitéer i 1210an som var sämre i MSB, men visst fanns kvalitéer i upplösning kraft etc som MSB var bättre på, men det avgjorde saken för mig. MSB är ändå en ovanligt analog-klingande digitalprodukt tycker jag. Jag vill ju bli musikaliskt berörd utan att analysera detaljer när jag lyssnar. Det gör vinylen bättre. Redan på Technics 1210 nivå. Jag har hört DSD kontra analog inspelning i studio och jag tycker ju fortfarande inte att det är i kapp alls på det musikaliska planet. Lite bättre blir det om DSD128-mastern spelas över på band faktisk... av någon anledning. (Jag har testat det).
 5. Mästarmöte har en vinnare!

  Åter till rullbandsspåret och jämförelsen mellan lite olika rullbandare. Jag kan inte låta bli att jämföra för att få en favorit och ta mig framåt till det ljud jag gillar bäst. Har nu fått fart på Lyrec Frida och hon är i god form vad gäller elektroniken ( dock kan den kalibreras lite bättre säger min servicetekniker). jag har kört henne mot min Studer B67 som låter bäst av de jag har att tillgå och som renoverats mest med nya kondingar mm. Detta med mina bästa masterbandskopior. Med Lyrec Frida får jag den bästa åtegivningen jag någonsin haft. Det är verklige en betydande skillnad. Jag brukar skriva något som gäller även nu. Rullband är i sig en så hög nivå att den inte kan jämföras med annat, men inom denna nivå finns så klart skillnader också och de är verkligen inte obetydliga. Det slår mig igen hur hög nivå prylarna efter och runt signalkällan kan prestera och hur stor begränsning själva källan och inspelningen egentligen är. Lyrec Frida har bättre dynamik, bättre upplösning, bättre definition, djupare bas, klapp och klang som jag aldrig hört innan. Bättre kontroll i kraften i mellanregister och diskan som "sticker iväg" mindre och även om man spelar svinhögt med skriande saxofoner och annat bleckbås så skriar det som det skall, men det tröttar inte öronen, vilket det ibland gör. Det är en fantastisk kontroll och naturlighet i hela registret och det känns som om mitt slutsteg orkar med mer på något konstigt vis, som som det fått några Watt till??? Jag gissar att detta kan bero på att signalen är bättre och då blir allt renare även några db över det som annars låter illa. Visst kan rörbestyckade rullbandspelare jag hört få ett annat sound som har sin charm och jag giller det också, men denna kontroll tror jag inte de mäktar med. Det gäller att hitta sin egna perfekta balans i återgivningen, den som gör en mest glad. Färgning är ett ord som Lyrec inte kan stava till tror jag. Det står i så fall annat i för min anläggning. Men för mig är nu denna balans i ljudet det bästa jag hört i mitt system hittills. Det är inte en skillnad som avgörs med hårklyverier. Jag säger inte att Lyrec Frida är den bästa rullbandspelaren av alla, bara att jag i mitt system inte haft en bättre signalkälla och att den är en bra bit bättre än min bästa B67a. Studier A807an har några kondingar kvar att byta innan den skall få testas också. Jag har full respekt för om andra tycker olikt mig om detta, det finns för mig ingen universell sanning. Jag jobbar med mitt system för att få det ljud som passar mig bäst. Där är jag nu. Jag har inte blivit mindre rullbandsgalen efter detta....
 6. Qvison Clean Power Supply

  Hahahahaha! Heja! Frågan kanske kan formuleras så här. -Om jag inte vill leva längre, hur kan Qvison hjälpa mig? ... eller kan den inte det?
 7. Sweetspot 2018

  Ear imponerar nästan jämt på mig, Dessutom med Kuzma som jag anser var bland de bästa vinylsvararna som finns så förstår jag din upplevelse väl. Högtalarna lär ju inte vara svåra att få spelglädje med heller.
 8. Sweetspot 2018

  Håller med till nästan 100%.
 9. Sweetspot 2018

  Jag kan intyga att Plundin är snäll som ett Gottländskt får... och lika hårig. Puss @plundin™!
 10. Sweetspot 2018

  Självklart måste du skriva om hur du upplevt det @Taxmannen. Man kan inte göra på annat sätt. Keep up the good work.
 11. Sweetspot 2018

  Det ligger en hel del i detta. Ibland lyser klanteriet igenom tydligt dessvärre. All demonstratörer är inte skickliga nog. Det är inte lätt men vill man sälj och gör bara ifrån säg så måste man lära sig demonstrera. Det är demonstratörens uppgift att visa vad prylarna går för. I bland lyckas de erbarmligt dåligt med bra prylar. Okunskap, ointresse men sällan otur handlar det om när bra prylar låter dåligt. Därför kan man bara dra tydliga slutsatser om det som låter mycket bra på en mässa. Det som låter dåligt kan var bra, men upprepade tillfällen med dåliga demonstrationer kan visa på något.
 12. Sweetspot 2018

  Det var synd. Jag vet av egen erfarenhet att i alla fall QLN-stativarna kan låta ruggigt bra.
 13. Jag har ingen streaming set up. Så jag har satsat 0 Kr. Jag har satsat mer på analog återgivning.
 14. HIGH END München 2018

  Tack för uppskattande ord. Jag hoppas verkligen jag kan komma till München High-End nästa år i stället. Jag har ju varit där några gånger och börjat gilla staden också. Det var en släktings bröllop i Barcelona som satte stopp för det i år.
 15. HIGH END München 2018

  Jag har fått förhinder och kan inte åka i år. Därmed kan jag inte göra detta reportage. Tråden kan således stängas till förmån flr om någon annan vill göra en egen tråd. Ang tipps på vad man skall se. -Ladda ner appen så kan man planera. Det behövs. Det är Stort. Går ej att se en bråkdel ens. Man måste fokusera. Är Silbatone där bör man gå på deras demo. Några öl på kvällen inne i Munchen får man inte missa