Muffin

Medlem+
 • Content count

  348
 • Joined

 • Last visited

About Muffin

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

4 054 profile views
 1. Faran över När jag gjorde fler mätningar på fler faser, upptäckte jag en liten batterisymbol, typ ett bilbatteri på multimeterns display Svagt batteri eller? Iväg till närmaste ICA-butik för att inhandla ett nytt 9V batteri till multimetern. Hem igen - mycket riktigt, nu mäter alla faser mer normala 230V - istället för 260V. My bad!
 2. Tack för tips o tricks! Skall kollas upp! Återkommer när det finns mer info!
 3. Kollade spänningen i mina eluttag, det är ganska precis 260 V Det har bytts ut en nätstation nyligen 100 meter från radhuset. Med den tidigare nätstationen var det 230 V i eluttagen. Tvättmaskinen har precis pajat, undrar om det har med den höga spänningen att göra? Läste att rekommenderad spänning är 230 V -10% till +5%, vilket skulle ge max 242V. Känns som läge att ringa nätägaren! Vad säger kompetensen på Euphonia?
 4. SPS-500 har tydligen en teknik som tar hand om störningar som kommer från den anslutna enheten, som enl Sotm ingen annan strömenhet har på marknaden. Tidiga lyssningsintryck för SPS-500 från användare är positiva, där den låter t.o.m. bättre än en batteridriven strömenhet.
 5. mR upplevde jag lite spinkigare i ljudet i jämförelse med sMS-200 som är lite fylligare med något mer bas, samt öppnade upp lite mer med spatial rymd. Lyssnar man på mR enbart utan att jämföra så är mR alldeles utmärkt ljudförmedlare. Kollar man innehållet i burkarna, så ger sms-200 ett större förtroende med sina större kondensatorer bl a. (Nu har ju Sonore kommit ut med en (större) mRUltra som säkert kan mäta sig med sms-200). Bättre och linjär strömförsörjning har gett något mer skärpa kring instrument och sång som också separeras bättre. Inte natt och dag, men skillnaderna finns där. Är man inne att finslipa sin digitala rigg i anläggningen så skulle jag inte tveka en uppgradering av en bra LPS! Svårt att jämföra skillnader i förbättring mellan streamers och väggbulor, då de förbättrar lite olika parametrar! Hoppas det klargjorde lite grann.
 6. Drivkraften för min del i utvecklingen av den digitala riggen är framförallt att njuta maximalt av musiken med bästa möjliga ljudkvalitet och ett enkelt handhavande! Har skippat Roon då jag mest strömmar flac-filer via Tidal/Hifi, det mesta finns högupplöst på nätet, finns inget behov att lagra själv tycker jag. Roon gör ju annars ett fantastiskt jobb med att länka samman musik på egen hårddisk och strömningstjänster. Utvecklingen går fort på den digitala hårdvarusidan. Roligt att följa med läsa om detta på nätet och prova sig fram. Att gå över från PC till streamer upplevde jag som en klar ljudförbättring, troligen beroende på en mer störningsfri digital miljö med streamer med mindre jitter. Haft Squeezbox, microRendu och nu senast Sotm sms-200 som streamers. Strömförsörjningen är en viktig parameter, där uppgradering till linjära PSU:er betytt en hel del för ljudkvaliteten. För strömförsörjning använder jag SBooster. För omvandling av USB- till Spdif-signal för vidare transport till DAC i Dynaudiohögtalarna använder jag DXIO PRO3Z, efter tips på Computeraudiophile. Testat omklockning av signalen med en Mutec mc3+USB, men den gav för lite bang for the buck i mitt system. Intressant tanke med med bra strömförsörjning även för routern, som @Volfram är inne på, det skall testas! Finns många vägar att gå, men istället för en allt-i-ett-fancy-hifi-komponent, tycker jag det är roligare att följa och uppgradera med separata komponenter enligt senaste digitala teknikutvecklingen. Så nu undrar jag hur en Sotm sms-200Ultra kan höja ljudkvaliteten? (Uräkta octavia sr för offtopic, tråden skulle ju handla om uppgradering av Roon!) En bild från den digitala provbänken i förändring; högst upp linjära strömförsörjningar, under streamer Sotm sms-200, samt USB-converter DXIO PRO3Z:
 7. Det kan ju vara intressant att jämföra musikinstrumenten Metallofon och Xylofon/Marimba, som har klangplattor av metall respektive trä, som man slår på med mjuka klubbor resp träklubbor. Det är skillnader som man kan förvänta sig, med hårdare klang för metall och mjukare och dovare klang för trä. En violin där kroppen är till för att skapa resonans och förstärka tonen, påverkar materialvalet också. Men snackar vi kabinett för högtalarelement där man eftersträvar resonansdött, oberoende av materialtyp, så har kabinettmaterialet i min värld försvinnande liten inverkan på högtalarens ljudkaraktär! Knackar man på kabinettet däremot, så kan man höra skillnader i materialval.
 8. ...........hmm, ett par nya dansskor kanske? 🤡
 9. Köp en svart och en vit högtalare, så behöver du aldrig ångra dig
 10. Bra att du breddar musiksmaken i recensionen till annat än det vanliga mainstream spåret som förekommer i de flesta recensioner! Gillade albumet Rachel Grimes/The Clearing samt storslagna infrabasen i Pan Sonics/Gravitoni/Hades!
 11. Snygg akustikvägg! Guldklimpen Kteman förtjänar flera foton i helfigur!
 12. Intressant med difusserande kabinett-sidor. Undrar om det är estetiskt betingat eller akustiskt? Liknar de CNC-frästa akustikpanelerna i konsertsalen i Elbphilarmonie i Hamburg, som är framtagna utifrån optimerade matematiska algoritmer! Bild vägg- och takpaneler i Elbphilarmonie:
 13. Så här skall nya Dynaudio 30 XD se ut!
 14. Den här musikförmedlaren står hemma hos mig. Men vad jag kan se är detta den tidigare versionen Dynaudio 400 XD, som nu heter 30 XD! Den nya har svarta infattningar runt elementen och svart dioddisplay på alla kabinett-versioner! Men detta spelar ingen roll då både den tidigare versionen och den nya har fått en ny mjukvara, som är en haksläpps upplevelse jämfört med tidigare mjukvaran! Så jag gissar att Apexorca har lyssnat på den tidigare versionen med ny mjukvara, men ja, du har rätt i att det är stor skillnad i ljudupplevelse. Men rätta mig om jag har fel.
 15. Huvet på spiken Jag har ett par bra nätkablar på inköpslistan!