Muffin

Medlem+
 • Content count

  406
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

4 403 profile views
 1. Muffin

  Vad lyssnar du på just nu?

  STORMY LOVE by ZHU
 2. Muffin

  Vad lyssnar du på just nu?

  GENERATIONWHY BY ZHU
 3. Muffin

  TAD-högtalare med alternativ elektronik

  Jag tycker anläggningen låter bäst precis när man egentligen borde gå och lägga sig på kvällen............. Förslag att lägga till på din utvärderingslista på int förstärkare; MBL N51 som bl a har 100 steg på den motordrivna potten, samt "Unity Gain", som kalibrerar alla inkommande nivåer till 2V. Stor ljudbild med svärta, kraft och musikalitet. Var inte med på min lista från början, kom in som ett wild card i slutet av testandet (testade även Pass Labs, Asthetix Memis, Aavik o Bryston, som också var på topp på sina sätt).
 4. Muffin

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Tjusigt! Alltid tillfredsställande med hemlagat! Jag hade nog gjort utriggare av stål att fästa hjulen under, för bättre stabilitet på R2R-racket! Inte minst vid kurvtagning i hifi-rummet! Kupolmuttrar på ovansidan utriggarna för hjulen.
 5. Muffin

  Figges ljudlåda

  Nottingham Analogue kanske?
 6. Muffin

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Svenska agenten blev lite tagen på sängen att SOtM skrev att importören själv skall fixa uppgraderingen. Det visste han inte själv! Men han tar ju betalt så det spelar nog ingen roll via vilken kanal den har köpts via skulle jag tro. Jag skall avvakta någon vecka tills han har fått mer info från SOtM om uppgraderingen. I den bästa av världar så hade man ju velat ha en enhet uppgraderad till Neo och ytterligare en som inte var uppgraderad, för att kunna jämföra och välja den som man gilla bäst! Vore ju synd om man uppgraderar och sedan ångrar sig!
 7. Muffin

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Nå´n som skall uppgradera till SOtM 200 Ultra Neo, räcker upp en hand! Ljudkaraktären skall tydligen vara med ett varmare mellanregister och kraftigare bas. Frågade svenske importören om han kunde uppgradera min Ultra till den nya Neo, eller om jag skulle skicka den till Syd Korea. Svaret blev att - jovisst, jag var tidigare konstruktör på Ericsson och har lött en hel del! Det är tydligen, enligt May på SOtM ett par komponenter som skall bytas ut. Instruktioner kommer skickas ut i veckan till återförsäljare hur uppgraderingen går till. Lite nyfiken blir man och kostnaden är 30 USD!
 8. Muffin

  Into The Great Wide Open

  2 ha åker, en projektor och en filmduk, så har ni ju en bra drive in bio att avnjuta, t ex en livekonsert. Fixar ni en biljettkiosk också, så har ni snart betalat av hela hifi-anläggningen
 9. Muffin

  En hifinörds bekännelse

  rikard - Intressanta kombattanter du hittar! Ypsilon med klass A och rör låter nog mycket bra. Tekniken och interiören ser förtroendeingivande ut! En riktig entusiast-förstärkare! Funderade tidigare på klass A. Lyssnade på Pass Labs Int-60, men oj vad varm den blev! Kändes inte optimalt när den skall vara del i både tv-tittande, festmusik och fin-lyssning och stå på i timtal ibland och dra mycket ström. Aavik U-150 har jag lyssnat på och är välutrustad, kompakt och välljudande! Kylflänsarna på sidorna kan väl knappast behövas då det är en digital förstärkare? Mer ett tillägg för att förbättra designen kan jag tänka. Tycker ändå att utklingningen av instrument klaras av bättre i en riktigt bra rör- eller solid state-förstärkare. Får en svag känsla i jämförelse med JAS Gripen-planet, som egentligen inte kan flyga utan en massa processorer och datorkraft, som behöver styra upp för att slutresultatet skall bli bra. YYZ - Kul att Hegel svingar sig upp i en högre nivå med nya allt-i-allt-integrerade H590!
 10. Muffin

  En hifinörds bekännelse

  Hur ser intresselistan med kommande test av integrerade förstärkare ut för tillfället? Vad är du mest nyfiken på att testa härnäst? .........eller har kärleken till en Audionet Watt fördjupats?
 11. Muffin

  Sweetspot 2018

  Troligen isoAcoustic Gaia högtalarfötter!
 12. Muffin

  En hifinörds bekännelse

  Efter att ägaren till TAA Import AS i Norge gick bort, har Bryston fått agentur och egna återförsäljare i Sverige! Pris/prestanda är bra!
 13. Muffin

  Raspberry Pi i hifi-system

  vita - Finns det någon "svagaste länken" i kedjan, som gör det svårare att detektera skillnader i övriga kedjan? Vad har du för DAC t ex? Inget ifråga sättande - bara en undran.
 14. Muffin

  En hifinörds bekännelse

  Kul att se nästa generation Audionet! Vad är det för typ av strömförsörjning? Ser ingen trafo invändigt på Audionets hemsida. Ska bli intressant om den stannar kvar hemma hos dig! Jag hade föregångaren, en Audionet SAM G2. Jo, nu ser jag två gråa trafos sticka fram under kretskortet när jag synade interiören igen! En på varje sida!
 15. Muffin

  Utlandsaffärer HiFi på ett tryggt sätt?

  I Sverige kan du använda Zaver med deras app. Kommer utvecklas även för utlandsaffärer. Identifiering båda parter via Bankid. Säljare får garanterat betalning från Zaver. Zaver tar risken.