Muffin

Medlem+
 • Content count

  392
 • Joined

 • Last visited

About Muffin

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

4 338 profile views
 1. Utlandsaffärer HiFi på ett tryggt sätt?

  I Sverige kan du använda Zaver med deras app. Kommer utvecklas även för utlandsaffärer. Identifiering båda parter via Bankid. Säljare får garanterat betalning från Zaver. Zaver tar risken.
 2. Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Vilken är källan till citatet, Octavia? Om SMS 200Ultra och Nucleus i princip har likvärdig ljudkvalitet, så kan jag lägga undan en nevros och fortsätta fokusera på musiken!
 3. The Show Must Go On... HEM 2018

  Mycket att lyssna på, fanns något för alla smaker! Här kommer några tilltalande system! Septon visade upp Audio Research ur Foundation-serien med Sonus Faber Serafino högtalare. Klassiska märken som ständigt utvecklas! Vackert för ögat och spelade musikaliskt, upplöst och dynamiskt. Inga akustiska åtgärder i rummet men lät ändå super. Här sjöng Bob Dylan "Man in the long black coat". Min favo-uppställning på mässan! Martin Logan med elektronik från Anthem. Drog många supportrar med sitt transparenta ljud och bra basfundament. Den här uppställningen blev man glad av! JBL hornhögtalare för 140-tusen och Mark Levinsons integrerade! Frisk fläkt med dynamik, härlig kombo! Den här uppställningen vill jag ha i sportstugan - om jag hade någon!
 4. The Show Must Go On... HEM 2018

  Förväntansfulla hifi vänner i kö till kassan klockan tio lördag morgon på Lundqvist&Lindkvist.
 5. Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  En fröjd för ögat att följa din seriösa kabeldragning Själv har jag kopplat Netgears strömförsörjning -0V till jord, men chassit har jag inte kopplat till jord. Finns det ytterligare välljud med att även jorda chassit tror (vet) du?
 6. Streaming

  Fel av mig! SBoosterUltra strömförsörjer USB/SPDIF-omvandlaren. sMS-200Ultra strömförsörjs av en avjordad TeraDak 12V (linjär strömförsörjning) som gav god effekt på avjordning i mitt system! Idag kan jag sitta off-sweetspot och få en klarhet o dynamik i ljudet, det kunde jag inte innan alla åtgärder.
 7. Streaming

  Hej magnuskan! Som strömförsörjning till sMS-200Ultra har en SBooster Ultra 12V. Vad jag läst behöver du inte jorda utgående minuspol på SP-500 , det är redan fixat internt i apparaten!
 8. Jag var på samma konsert med Jimi Hendrix på Grönan! Gitarrer och förstärkare slogs sönder under spelningen och Hendrix spelade gitarr med tänderna etc. Tvär kontrast till presentatören som var iklädd kostym och slips, som artigt presenterade och hälsade Hendrix välkommen upp på scen
 9. Topp fem

  Album som snurrat mycket 2017: Christian Löffler - Mare Zhu - Generationwhy Bugge Wesseltoft - New Conception Of Jazz Box Set Agnes Obel - Citizen Of Glass Blood Orange - Freetown Sound
 10. Topp fem

  Har man svårt att välja fem album, kan man ju istället fylla på i denna tråd 1001 album att lyssna på innan du dör
 11. Om det är ok, så kompletterar jag med några bilder från min lins! Skillnaderna ljudmässigt på kablar var inte tillräckligt stora, för att försvara priserna i de övre prissegmenten enl min mening. Här skulle jag behövt utvärdering i en lugn hemmiljö innan köpbeslut. Men grunduppställningen med förstärkare och högtalare och Ansuz standardkablar var i toppklass, både vad gäller ljud- och utförandekvalité! Detta skulle jag kunna leva med länge och vara toppnöjd. Lagom stora högtalare med ett stort ljud. Stativen ser bra ut med sin kryssande konstruktion, som ger stabilitet i högtalarens längdriktning, som motverkar att hgt-elementens rörelse överförs i konstruktionen. Omsorg om akustisk utformning och hantverk återspeglades också på högtalarnas baksida. (Alltid undrat varför inkoppling hgt-kablar på stativare inte görs vertikalt underifrån eller åtminstone snett vertikalt, för att minska på vridmomentet på kabelkontakterna och kabeln! Jag lider med de dyra kablarna! ) Fina Ansuz Mainz P2.1.0 POM strömkabel för drygt 10.000.- Aavik U-150 baksida med många kopplingsmöjligheter Avskalad och trovärdig CD transport med bält drivning o toppmatning från legendariska C.E.C.i Japan modell TL 2N för ca 60 000kr. C.E.C började tillverka skivspelare redan på 50-talet. Levererade tidigare CD-drivverk till både Marantz, Sony och Teac m fl.
 12. Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Stiligt och minimalistiskt! Pi och TAD i skön förening! Bra med lite VAB ibland!
 13. Streaming

  Sådärja, nu har jag precis "adresserat" den andra källan också för läckage till DAC:en, enl John Swensons principer ovan! 1. sMS-200Ultra har fått jordning på strömförsörjningens minuspol. 2. Internet anslutningen till sMS-200Ultra går nu genom en switch Netgear SG105, som också fått jordning på strömförsörjningens minuspol. Första åtgärden pkt 1, gav som jag skrev tidigare att " klarheten o dynamik har ökat ganska markant på alla register och basen ett snäpp bättre definierad". Andra åtgärden pkt 2, har efter nå´n timmes lyssning gett ett lugn runt musiken. Antydan till det lite spretiga, nervösa, stickiga runt musiken har försvunnit. Det är först när det försvunnit, som jag insåg att det fanns där! Dessa två åtgärder sammantaget har gett ett markant lyft och förhöjt kvalitén på ljudåtergivningen och ökat musikupplevelsen på ett jäkligt bra och kostnadseffektivt sätt! Allt som allt har jag lagt ner ca 500 kr på switch, kontaktdon och kabel. Rekommenderas om man har en microRendu eller SOtM sMS-200 eller liknande! En riktigt bra och optimerad ljudkälla, plus totalt 900W i förstärkeri ger nu både finess och muskler till musiken.
 14. OK, tack för svar! Då kan de båda jordningarna komplettera varandra. Det är ju inte så dyrt att testa heller. Återkommer
 15. Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Förstår att du laddar kanonerna med senaste spetstekniken och utrustningen. Kommer att bli hur bra som helst. Du får flyga in John Swenson på en lyssningskväll 😅