Muffin

Medlem+
 • Content count

  360
 • Joined

 • Last visited

About Muffin

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

4 101 profile views
 1. Hemma hos JR.

  Glödlampor har tydligen unika egenskaper som är svåra att ersätta, se bifogad Link till ett äldre vetenskapsprogram på SVT!
 2. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Hej! Då får väl jag avge en dagsaktuell sMS-200Ultra rapport från min kant! Testade första gången idag att spela från en separat hårddisk, kopplad till sMS-200Ultra (som har omklockning). Tidigare endast strömmat Tidal-HiFi via sMS-200Ultra. Nätverks- och uppspelningskomponenter drivs nästan alla med linjära strömförsörjningar (NAS disken skall också få en bra linjär PSU). Wow, vilken värme, upplösning och lugn. Trodde jag skulle hamna i programstrul och IT-frustration. Men det funka på en gång via Squeezelite, som hittade hårddisken snabbt! Styr via Android-telefon med BubbleUPnP. Spelar albumet Magnificat med Nidarosdomens jentekor & Trondheimsolisterna i 24bits/96kHz, fyller vardagsrummet på 45m2 just nu, som om jag satt mitt i kyrkan. Bara att luta sig tillbaka och njuta av musiken och glömma elektroniken!
 3. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Gophert blev jag intresserad av tidigare för att använda i mitt närverk, men avstod köp när jag läste att det var ett switchat aggregat! Hur bedömer du strömkvalitén från Gophert?
 4. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  AlfaGTV, jag kör med MPD / DLNA renderer och när jag går in i inställningarna där i Eunhasu-gränssnittet finns det möjlighet att klicka i "DSD disable" m fl inställningar. Det var så jag körde tidigare med sMS-200. Kan konstatera att i min signalkedja så gör det skillnad ljudmässigt med resp utan klick i denna ruta . Signalkedjan är Tidal/Hifi flac 16/44< sMS-200Ultra< DXIO PRO3Z 192 kHz USB-SPDIF-omvandlare< Dynaudio Focus XD400 (aktiva med DAC). (XD400 har nu beteckningen 30XD i senaste versionen) Du kommer bli säkert bli helnöjd med din nya sMS-200
 5. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Lite lyssningsintryck. Kopplat in sMS-200Ultra efter att sålt av den tidigare versionen av sMS-200. Lyssnat en vecka ihop med den tidigare inhandlade PSU:en SBooster. Fick börja med att öppna upp fronten på sMS-200Ultra för att bygla om på klockans kretskort, från 9V till 12V för att passa till befintlig SBooster 12V. Enligt vissa på Computeraudiophile skall det också låta bättre med 12V än med 9V. Lyssningen kunde börja. Men första lyssningsintrycket var en besvikelse. Lite instängt ljud utan den musikaliska klangen. Eller var det jag som var trött och inte kunde uppskatta det vad jag hörde. Fortsatte lyssningen piggare och med spetsade öron nästa dag. Men vad tusan, bättre än så här skall det väl låta! Ljudminnet säger mig att det lät bättre med den tidigare sMS-200. Kollar kablar och kontakter, byter ut USB-kabeln mm. Fjärde dagen eller om det var den femte, kollar jag återigen Eunhasu-gränssnittet för streamern och upptäcker att jag inte klickat bort DSD-knappen, jag strömmar ju Tidals HiFi-version med flac-filer för tusan! Sätter igång Solange´s " album A Seat At The Table". - Ååå, jäklar vilken bas och skönsången som fyller rummet. Härlig klang och dynamik. Absolut att sMS-200Ultra med klocka låter bättre än den tidigare versionen! Pustar ut och mentala stressen av dåligt ljud skingrar sig som dimman i en soluppgång, en vacker höstmorgon! Edit: Efter några veckors inspelning har sMS-200Ultran stegvis blivit riktigt bra! Öppnat upp sig allt mer med stort fönster, klarare i ljudet och definierad bas. Testar jag med och utan DSD-inställning idag har jag kommit fram till att det inte har någon betydelse för ljudkvaliten. Däremot så tar det lite tid för sMS-200Ultran att visa sin fulla potential!
 6. Högtalarplacering

  Då låter du istället förstegets ena kanal vara obelastad! Konstruktioner av förstärkare skiljer åt - det finns ju rör-, solid state- och digitalförstärkare. Jag skulle kolla med tillverkare/importör om det är ok att låta en kanal vara obelastad! Jag har själv bränt ett digitalt slutsteg p.g.a. en obelastad utgång av misstag!
 7. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Svenska representanten hade missat att lägga på momsen visade det sig, men jag hade redan betalt och fick den för det låga priset ex moms!
 8. Högtalarplacering

  "Note: if you are having trouble discerning any difference in the bass with both speakers playing,you may wish to disconnect the speaker set against the wall temporarily, in order to better hear any bass differences" Min kommentar: Ta det försiktigt med att lämna en högtalarutgång obelastad på förstärkaren, det kan bränna förstärkaren om den är konstruerad så!
 9. When I was a kid...

  Vad katterna pysslar med när du inte är hemma!
 10. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  AlfaGTV! Ja, routern är switch! Från routern går det datakabel i tomrör i väggar till alla rum (radhus). Testet av LPSU:er gällde med strömmande musik via Tidal/HiFi (betalvarianten). Har en NAS, men den var inte inkopplad under testet.
 11. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  sMS-200Ultra beställd från nya återförsäljaren i Sthlm HifiExcellens. Var det billigaste alternativet helt enkelt. Rapporterad leveranstid är ca två veckor. Dom har inget lager. Jag tror inte du hamnar fel med en ultraRendu och en bra LPSU.
 12. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Uppdaterat stegvis från switchade till linjära strömförsörjningar (LPSU) på fyra ställen i ljudkedjan; Internet > router/modem > sMS-200 > USB/SPDIF-converter (DXIO PRO3Z) > Dynaudio XD400! Det har gett olika grad av ljudförbättring (i mitt system!) beroende på var LPSU:erna kopplats in. 1. Fiberomvandlare (CTS HES3106): Ingen ljudförbättring (LPSU: TeraDak 12VDC/30W) 2. Modem/router (Technicolor TG389ac): Tydlig ljudförbättring (LPSU: iFi iPower 12VDC) 3. SOtM sMS-200 streamer: Tydlig ljudförbättring (LPSU: SBooster 12VDC+SBooster Ultra) 4. USB converter (DXIO PRO3Z): Liten/ingen ljudförbättring (LPSU: SBooster 6VDC) Har inte lyssnat på ljudskillnader mellan olika LPSU:er! Jag har mer lyssnat på skillnaden mellan switchade och linjära strömförsörjningar! Olika komponenter svarar mer eller mindre på bättre strömförsörjning. Intressant att router/modem svara så bra på bättre strömförsörjning! Håller på att uppgradera från sMS-200 till sMS-200Ultra, skall bli intressant att jämföra och se vad det ger i ljudkvalitet
 13. Det smutsiga nätet.

  Faran över När jag gjorde fler mätningar på fler faser, upptäckte jag en liten batterisymbol, typ ett bilbatteri på multimeterns display Svagt batteri eller? Iväg till närmaste ICA-butik för att inhandla ett nytt 9V batteri till multimetern. Hem igen - mycket riktigt, nu mäter alla faser mer normala 230V - istället för 260V. My bad!
 14. Det smutsiga nätet.

  Tack för tips o tricks! Skall kollas upp! Återkommer när det finns mer info!
 15. Det smutsiga nätet.

  Kollade spänningen i mina eluttag, det är ganska precis 260 V Det har bytts ut en nätstation nyligen 100 meter från radhuset. Med den tidigare nätstationen var det 230 V i eluttagen. Tvättmaskinen har precis pajat, undrar om det har med den höga spänningen att göra? Läste att rekommenderad spänning är 230 V -10% till +5%, vilket skulle ge max 242V. Känns som läge att ringa nätägaren! Vad säger kompetensen på Euphonia?