Muffin

Medlem+
 • Content count

  381
 • Joined

 • Last visited

About Muffin

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

4 165 profile views
 1. Om det är ok, så kompletterar jag med några bilder från min lins! Skillnaderna ljudmässigt på kablar var inte tillräckligt stora, för att försvara priserna i de övre prissegmenten enl min mening. Här skulle jag behövt utvärdering i en lugn hemmiljö innan köpbeslut. Men grunduppställningen med förstärkare och högtalare och Ansuz standardkablar var i toppklass, både vad gäller ljud- och utförandekvalité! Detta skulle jag kunna leva med länge och vara toppnöjd. Lagom stora högtalare med ett stort ljud. Stativen ser bra ut med sin kryssande konstruktion, som ger stabilitet i högtalarens längdriktning, som motverkar att hgt-elementens rörelse överförs i konstruktionen. Omsorg om akustisk utformning och hantverk återspeglades också på högtalarnas baksida. (Alltid undrat varför inkoppling hgt-kablar på stativare inte görs vertikalt underifrån eller åtminstone snett vertikalt, för att minska på vridmomentet på kabelkontakterna och kabeln! Jag lider med de dyra kablarna! ) Fina Ansuz Mainz P2.1.0 POM strömkabel för drygt 10.000.- Aavik U-150 baksida med många kopplingsmöjligheter Avskalad och trovärdig CD transport med bält drivning o toppmatning från legendariska C.E.C.i Japan modell TL 2N för ca 60 000kr. C.E.C började tillverka skivspelare redan på 50-talet. Levererade tidigare CD-drivverk till både Marantz, Sony och Teac m fl.
 2. Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Stiligt och minimalistiskt! Pi och TAD i skön förening! Bra med lite VAB ibland!
 3. Streaming

  Sådärja, nu har jag precis "adresserat" den andra källan också för läckage till DAC:en, enl John Swensons principer ovan! 1. sMS-200Ultra har fått jordning på strömförsörjningens minuspol. 2. Internet anslutningen till sMS-200Ultra går nu genom en switch Netgear SG105, som också fått jordning på strömförsörjningens minuspol. Första åtgärden pkt 1, gav som jag skrev tidigare att " klarheten o dynamik har ökat ganska markant på alla register och basen ett snäpp bättre definierad". Andra åtgärden pkt 2, har efter nå´n timmes lyssning gett ett lugn runt musiken. Antydan till det lite spretiga, nervösa, stickiga runt musiken har försvunnit. Det är först när det försvunnit, som jag insåg att det fanns där! Dessa två åtgärder sammantaget har gett ett markant lyft och förhöjt kvalitén på ljudåtergivningen och ökat musikupplevelsen på ett jäkligt bra och kostnadseffektivt sätt! Allt som allt har jag lagt ner ca 500 kr på switch, kontaktdon och kabel. Rekommenderas om man har en microRendu eller SOtM sMS-200 eller liknande! En riktigt bra och optimerad ljudkälla, plus totalt 900W i förstärkeri ger nu både finess och muskler till musiken.
 4. OK, tack för svar! Då kan de båda jordningarna komplettera varandra. Det är ju inte så dyrt att testa heller. Återkommer
 5. Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Förstår att du laddar kanonerna med senaste spetstekniken och utrustningen. Kommer att bli hur bra som helst. Du får flyga in John Swenson på en lyssningskväll 😅
 6. Samma här! En Netgear GS105 inhandlad idag! Funderar samtidigt på om redan utförd jordning på strömförsörjningen till streamern ger max effekt, eller om jordning även på switchens PSU kommer tillföra ytterligare välljud. Det kanske räcker att jorda på ett ställe i ljudkedjan?
 7. Streaming

  Gillar du Anouar Brahem, kanske du också gillar Hadouk Trio!
 8. Streaming

  Inte sett några utvärderingar på NAS. Testa själv och bidra i denna tråd med dina resultat!
 9. Streaming

  Danne75 har testat på router "där gav det ett mindre utslag", se post 71 i denna tråd!
 10. Streaming

  Hej A/Wing, det är inte apparaterna i sig som vi jordar, utan den externa strömförsörjningens utgående minusledning! Det är ihop med streamers vi har diskuterat. Hur det funkar med andra apparater är på eget ansvar!
 11. Streaming

  Ja LasseJ, att det går att lyfta ljudet för en hundring, plus lite pyssel är ju rätt kul o tillfredsställande! Fiberomvandlaren i hemnätverket heter CTS HES-3106.
 12. Streaming

  Kunde inte låta bli att testa. Operationen med jordning av minusledaren till PSU:en som försörjer sMS-200Ultra med ström är nu genomförd! Efter en tur till Kjell&Co och inköp av kontaktdon för en hundring och montering, var det dags att testa. Var skeptisk till om det skulle ge något till ljudkvaliten. Allt var redan så pass bra på alla vis. Men gränser som jag trodde var fasta och inte gick att flytta framåt, blir plötsligt relativa gränser, när det visar sig att de går att flytta ytterligare. Musiken släpper lättare från högtalarna på lägre ljudnivåer. Klarheten o dynamik har ökat ganska markant på alla register och basen ett snäpp bättre definierad. Nu funderar jag på om jag även skall testa jordning på övriga PSU:er i systemet (router, fiberomvandlare, SPDIF-omvandlare). Får ta det vid tillfälle när tid ges. Tack för tips o tricks från computeraudiophile.com, octavia rs o Danne75 så länge
 13. Streaming

  Topp, tack octavia rs! 🎃 Ok, då gäller det att införskaffa lämpliga kontaktdon, så att jag kommer åt att ansluta jordledningen på ett tillförlitligt sätt. Edit: Eller så kan jag ju ansluta dolt inne i apparaten, som det har nämnts om tidigare i tråden.
 14. Streaming

  Danne75 - det hade varit intressant att se närbilder på respektive ände av jordningen. Har svårt att visualisera kopplingarna för en novis!
 15. Ur ett väl dolt gömsle bland buskarna, smög en viss herr P-pan fram och försökte ta bilder på den skygga men skönsjungande sångfågeln!