Bebop

Moderator
 • Content count

  8 913
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Bebop last won the day on March 6

Bebop had the most liked content!

About Bebop

 • Birthday 1952-05-04

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sydsverige

Recent Profile Visitors

49 406 profile views
 1. until
  Alltid kul med nya hifi-butiker. Nu är det dags för Malmö att begåvas med en ny butik. För mer info om tider och sortiment, se bifogade länk. Invigning perfectaudio.se
 2. Perfect sense bjuder på en heldag med Kii Audio. I följande länk hittar du mer information. OBS! Föranmälan gäller! En heldag med Kii Audio
 3. Gårdagens demo fortsätter även idag... http://www.euphonia-audioforum.se/forums/index.php?/forums/topic/12430-peak-consult-empress-x-demo-hos-hifi-stället-28-294/
 4. Återigen demas välljud på HiFi-Stället i Göteborg. Se länk för mer information: http://www.euphonia-audioforum.se/forums/index.php?/forums/topic/12430-peak-consult-empress-x-demo-hos-hifi-stället-28-294/
 5. Jag har en byxpress i garderoben som jag provat på någon skev skiva. Idén var brilliant men det funkade inte. Om plattan blivit allt för upphettad är det risk för att spåren deformerats och då blir det knepigt att få den ok igen.
 6. "Sista metern" kan även definieras som "Första metern" och den är inte oväsentlig, framför allt inte om vi pratar magnetfält och andra störningar som kan leta sig in i elektroniken via kablar och kontakter. Om man har en integrerad förstärkare och sparsamt med annan elektronik borde man vara mindre utsatt. Min slutsats som blivit min sanning är att skaffa närkablar och kontakter som är väl skärmade plus att hålla koll på vad man har på sin "hifi-fas". En upprensning där kan göra betydligt mer nytta än att botanisera bland esoteriska nätkablar. En anna rekommendation är att köpa en "rimlig" nätkabel typ LoRad och satsa på bättre kontakter.
 7. Inga högtalare ?
 8. Jag har samma erfarenhet men samtidigt har jag hört många av dessa högtalare låta suveränt. T ex mina egna har jag hört på demos där jag knappt trott mina öron hur illa det har låtit. I Göteborg och Köpenhamn har jag hört B&W 802D låta förfärligt men i Hamburg var det bland mässans bästa ljud. Jag har samma erfarenheter av både Wilson, Avalon, Audio Physics, Sonus faber, Focal med flera. Mässor säger sällan mycket om en produkts fulla potential. Den stora utmaningen är att få till en bra helhet hemma vilket jag hävdar att man kan få med samtliga ovan uppräknade tillverkares högtalare om man parar ihop dem med passande utrustning och fixar till rummet.
 9. Val av kommunikationsmodell tror jag mer beror på vilken marknadsstrategi man har. Internt på R&D är det nog rätt mycket teknikprat. Gentemot kunder är det nog lite blandat. Jag vill ha en portion av teknik, t ex impedanskurva känslighet som ger mig en liten hint om mitt förstärkeri kan passa. Hur de är tänkta att placeras och liknande. Att de pratar om att musiken varit styrande i utvecklingen lägger jag till avdelningen "no information" - finns det några tillverkare som hävdar något annat . Det får man nog ta reda på själv genom att lyssna och läsa om andras erfarenheter.
 10. Istället för att ställa "allt" hopp till vad kablarna kan bidra med för att "rätta till" ljudet kanske man skall söka någon annan förstärkare/cd/skivspelare som låter "rätt" från början.
 11. Hittade en tråd om viskositet på Vinyl Engine där jag saxat bl a följande: My FD-200 (bought new in the early 80's) says the fluid is 200,000cs in the manual. SME has the fluid at 60,000 now because the new arms, IV & V series, it only dampens in the horizontal axis plane only, not in both vertical & horizontal like the 3009 arms do. Om det nu är så att det krävs trögare dämpning för den lodräta dämpningen och mindre i den horisontella borde det väl finnas två dämpsystem eller kan det vara så att paddlarna har annan design i SME IV & V ? Det lär nog bli att göra som MatsT har gjort, dvs prova sig fram. Beträffande mängden, innehöll "originalflaskan" 2 ml.
 12. Intressant! Jag har också en SME III monterad i en Kenwood KD 500 som inte var en alldeles ovanlig kombination på 80-talet bland dåtidens finspelare. Som jag minns det hela fick de stryk i samband med att MC näst intill trängde ut MM-pickuperna. MM hade en typisk fjädringsmjukhet kring 25-30 medan MC låg kring 15. För det krävdes mer massa i armarna för att få ut max. Rätt eller fel, men så gick resonemangen. Jag har aldrig provat den med MC-pickup. Jag använder en Ortofon M2 Black och det fungerar utmärkt. Jag har dock ett problem... Jag bytte phonokablar för ca ett år sedan som ansluts i skivspelarens botten. De är lite knökiga att få dit, så jag ställde skivspelaren på högkant och fipplade med kablarna en god stund. Ett hjärnsläpp bortsåg från att under tiden rann en del av oljan ut från tråget... Dina oljeexperiment får mig att fundera. Två frågor: Utifrån dina erfarenheter, vilken typ av olja tror du kan passa Ortofons M2 Black (din magkänsla utan förpliktelser).? Var säljer de olja med olika viskositet?
 13. Ja, det tar ut rörelserna. Mittskiktet är dessutom vridet 90 grader mot ytterskikten. Det är säkert en stabil konstruktion.
 14. Bambu är trickigt. Det uppför sig inte riktigt som trä och det hör heller inte hemma bland träslagen. Bambu är ett gräs som har en helt annan struktur än trä. I strånas längdriktning är det oerhört starkt och segt men tvärs är det väldigt känsligt för både växlingar i luftfuktighet och temperatur. Det krymper/expanderar mer än 25% på tvärs än i längdriktningen och dessutom mer på insidan än utsidan. Det blir lätt sprickor med tiden. Hur mycket beror på hur bambun är är förbehandlad och applicerad och inomhusklimatets jämnhet.
 15. Lite japanskt inredningsstuk. Ser trevligt ut.