juha

Medlem+
 • Content count

  1 305
 • Joined

 • Last visited

About juha

 • Birthday 1966-09-15

Contact Methods

 • ICQ
  221549520

Profile Information

 • Location
  Halmstad

Recent Profile Visitors

7 439 profile views
 1. Den långa vägen tillbaka.

  Ok nu byttes samtliga nätverkskablar ut till skärmade cat6 kablar. Problemet kvarstår så fint. Ole-olyckan sjunger sin sång. Men glatt är iaf att högtalarinställningar är i full igång och fått härliga toner trots allt. Högtalarfötterna är inte som sagt justerbara och får köra lite provisoriskt. Raidho kanske inte är allas kopp kaffe men sannerligen min😀
 2. Den långa vägen tillbaka.

  Jo smutt och smutt😀 Det resulterade att Aurendern går skuldfri från problemet. Ska byta samtliga nätverkskablar och återkommer med resultat. Saknar soundet från filspelaren och funderar vad det blir för lösning härnäst.
 3. Den långa vägen tillbaka.

  Jo det är Ansuz hgt X kabel och Pom signal. Inget tungt då alltså men absolut prisvärt. Ljudmässigt så måste jag säga att de är musikaliska, organiska men också upplösta. Heller ej sömnmedel, rytmiskt och bra sväng. Prova!😀
 4. Den långa vägen tillbaka.

  Högtalare: Raidho C2.1 Dac/försteg: Audio Alchemy DDP1 Slutsteg :Patrik Boströms senaste klass d Kablar: Ansuz Tack😀 Är lycklig att få börja lyssna lite mer ingående på musik. Har ju länge lyssnat runt på alla möjliga märken och modeller. En Raidho igen blev främsta målet. Framöver kommer möjligtvis en uppgradering på dessa högtalare, till D2.1. Första tonerna är alltid riktigt spännande och med hjälp av ett ojämnt golv så fick man nästan huka sig över oljudet😜 Löste det dock med Arts kolfiber klossar. Natt och dag! Blev stum av förundran och lycka över mitt val. Ser framemot en veckas semester framför dessa.
 5. Roon 1.3 släppt.

  Tp link mc200cm
 6. Den långa vägen tillbaka.

  http:// Äntligen!
 7. Roon 1.3 släppt.

  Skulle tro något sådant. Min FMC sitter precis innan dac. Och vore det så att mitt nätverk är dåligt så borde väl det ändå bli ännu sämre? En försämring är ju en försämring. Det som har blivit bättre är just timing, kanalseperationen, soundstage, klang, svart mellan tonerna-bruströskeln lägre, focus, musikalitet osv. Kan bara inte vara så att det just tillkommit en sämre återgivning. Denna skillnad blir med filspelare och dator.
 8. Roon 1.3 släppt.

  Nice tack!
 9. Roon 1.3 släppt.

  Jo det är klart att det inte sitter det bästa dc/dc men sett att folk bytt ut det mot bättre grejer. Om jag nu inte fått det helt om bakfoten (nuförtiden orkar/har inte tid att gå till botten med allt😀) men utgår från sämsta och ljudet är bland det bästa jag haft. Kommer en del lösningar ser jag och väntar in något som är närmast helhet som möjligt.
 10. Roon 1.3 släppt.

  Blev lite nyfiken vad för kritik FMC fått på andra forum. Kan du länka om du har en lättåtkomlig. Har ju haft märkliga problem med mitt nätverk helt klart och är inte löst än. Men FMC gjorde underverk hos mig rent ljudmässigt och det för ca 1200kr.
 11. Den långa vägen tillbaka.

  Ja det måste sägas. Jag tycker det är högst märkligt att det bara är vissa plattor. Det blir högre ljudnivå. Exakt samma sprak-som en kopia. Aldrig från HD. Bryggar från Comhem till nytt modem så den är inte inblandad. FMC också. Vilket var en hit:) Ibland är det bra med att vända upp och ner på allt.
 12. Den långa vägen tillbaka.

  Har kört från mobil/iPad till aurendern och då funkar det klockrent.
 13. Den långa vägen tillbaka.

  Japp oavsett. Datorn kan jag trigga fram samma problem. Det är bara byta USB utgång lite så kommer det igång sprakeriet. Men byter jag tillbaka så fungerar det klanderfritt.
 14. Den långa vägen tillbaka.

  Kommer på exakt samma låtar och bara i Tidal. Lite kul är ju att jag klagat på vinyl för att det lever och sprakar. Där fick jag Ska byta ut alla sladdar...igen. Ska bara pusta ut. Just nu låter det ju som bäst dessutom.
 15. Den långa vägen tillbaka.

  Vill minnas att för några år sedan, hade ihållande problem cd spelare. Ja inte bara jag, en hel del kring mig hade just problem med cd spelare som på något märkligt sätt ändrade ljud efter någon veckas tid. Sedan på det kom både laserproblem...ja igen samma för en del vänner häromkring. Kvällar med tickande ljud och icke läsbara cd skivor (inte ett märke) släden åkte in och som en jäkla gök. Och inte vart det en billig grunka heller. Men men det händer väl alla att man kommer in i ett dåligt stimm. Att tex cd spelare står utan problem är ingen sanning för mig. Dcs Accuphase Wadia Mark Levinson Audionet + flera är märken där det uppspelning krånglat. Och detta är alltså i min närhet.