juha

Medlem+
 • Content count

  1 322
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

juha last won the day on September 8

juha had the most liked content!

About juha

 • Birthday 1966-09-15

Contact Methods

 • ICQ
  221549520

Profile Information

 • Location
  Halmstad

Recent Profile Visitors

7 593 profile views
 1. Den långa vägen tillbaka.

  Den långa vägen tillbaka. Just nu är det tillbaka och förbi😀 Inget spännande nytt. Bara att ställa in hgt och småtweaka lite hit och dit. Men att jag är ljudmässigt nöjd är en alldeles för svag beskrivning. Sömlös svävande och rytmisk följsam återgivning. Fantastisk textur. Övertoner och en underbar äkthet klangmässigt. Att det är digital återgivning går nog inte att förstå. Finns fantastiskt mycket innehåll i de enklaste filer/streaming. Och detta är för tillfället med dator som spelare. Känsla och åter känsla genom varje låt, från dödsmetall till plinkande experimenterande gatumusikant. Minns ett besök hos Calm för några år sedan, där just textur och spelglädje lockade fram skratt och endorfiner. Lite så känns det nu 😀 När det får vandra hejdlöst mellan väggar och förbi i en förståelig presentation är fantastiskt. Gillar dessutom ambient musik väldigt mycket. Som kontrast till mitt tidigare hifiliv så har jag inte en endaste akustikpryl i rummet, bara möbler. Galet bra start.
 2. HiFi olyckor och tabbar!

  Känner igen situationen Apex. Valde bort möjligheten att använda Hifi till hembio. Billigast så. Kanske nya tidens högtalare såsom Devialet Phantom kunde hjälpa till att vara ”osynligt” system i samma rum? För mig att dina föräldrar hade problem med just Phantom? Eller de fått bukt på problemen? Eller har jag blandat ihop dig med någon annan på forumet😀
 3. Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Se där se!!! Grattis!! Härliga tider framöver
 4. Man får väl helt enkelt äta kablarna.
 5. Den långa vägen tillbaka.

  Japp de hade en D2.1 i beredskap men tror inte akustikgudarna riktigt var med denna gång.
 6. Den långa vägen tillbaka.

  Efter lite kul demo i Köpenhamn jag råkade hamna på så funderar man lite på framtid. Aavik nya lilla slutsteg/dac/försteg är spännande. Ansuz visade upp lite uppgraderingar, Darkz och Mainz bla hmmm ja det var verkligen inte dumt alls.
 7. Den långa vägen tillbaka.

  Nu har det gått några rundor i uppställning av hgt. En vana har det blivit att köra runt hgt i alla möjliga vinklar och vrår. Verkar hyggligt enkelt att få dem sjunga ut och njuter i massor. Hög transparans kombinerat med kropp och själ.
 8. Mästarmöte har en vinnare!

  Otroligt med denna kunskap kring bandspelare.
 9. Den långa vägen tillbaka.

  Ett litet tillägg: att koppla från dator till USB-koaxialt omvandlare till Dacen fungerar uppspelning utan knaster. Så USB ingången på Dacen verkar ha felet.
 10. Den långa vägen tillbaka.

  De får se över den hoppas jag. Har mejlat Lasses Hifi och väntar på svar. Tror att det har något med själva låsningen med signalen att göra.
 11. Den långa vägen tillbaka.

  Nu har det spelats i ett hela dagen till nu. Provocerat och stängt av allt flertalet gånger och har inte hört ett knaster eller sprak. Detta är underbart!
 12. Den långa vägen tillbaka.

  Kopplade precis in en Wadia di322. Körde genast igång alla mina album som är ospelbara av sprak och knaster sedan innan. Nu hörs inte ett enda sprak eller knaster. Bingo.
 13. Den långa vägen tillbaka.

  Ja jag hoppas, om man nu kan hoppas på det, att dac är svaret på gåtan. Har ju dessutom använt mig av 2 olika dacar av samma modell. Högtalarna har givit mig mycket mer transparans men också mer funderingar över problemet. Märkt av en hel del mer sprakande än innan i fler album. Fortfarande inte i alla.
 14. Den långa vägen tillbaka.

  Nu ska en annan dac provas😀
 15. Den långa vägen tillbaka.

  Japp till en början vart det bara med Aurendern det uppstod men har även blivit med Mac. Dac har varit den gemensamma nämnaren i det hela, förutom att jag har provat en annan likadan dac. Kabelbyte gjord och samma problem. Ska prova annan dac. Snart! Men tänker att det kan ju vara något med USB ingången på dac. Om man då går över till en koax så kanske det är en lösning.