juha

Medlem+
 • Content count

  1 329
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

juha last won the day on September 8 2017

juha had the most liked content!

About juha

 • Birthday 1966-09-15

Contact Methods

 • ICQ
  221549520

Profile Information

 • Location
  Halmstad

Recent Profile Visitors

7 821 profile views
 1. juha

  En hifinörds bekännelse

  Ska bli spännande att höra utlåtandet. Har hört denna iaf 1 gång och det gav mersmak. Den större modellen har man hört massor av gånger och det leverar otroligt mycket. Men har också bara hört det med Raidho hgt. Mästare på att just återge massor av smådetaljer, släp osv.
 2. juha

  En hifinörds bekännelse

  Kul läsning! Angående Ansuz så förstår jag precis😀 Har precis börjat på dessa underbara produkter.
 3. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Blivit glad ägare till en Ansuz Mainz 8D. Verkligt bra produkt må jag säga. Det här med ström är a och o.
 4. juha

  Mästarmöte har en vinnare!

  Japp blir det roligare så stannar kablar eller annat kvar.
 5. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  I September slutade min ena FiberMediaConverter att fungera. Kopplade ur den och fortsatte mina hifistunder utan. Skillnad? Ja helt klart blev det lite mindre och på något sätt mindre sväng. Lät ju inte dåligt utan men något saknats. Införskaffade häromdagen en ny FMC modul och efter inkoppling blev det lite spännande, mycket riktigt så flöt musiken på helt annat sätt. Återigen blev det oeletriskt och småsignal blev tydligare. Mer dramatik samt ändå lugnare. Ljudbilden får sig en rejäl tvätt helt enkelt. Kul!
 6. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Härligt. Tester med Ansuz ceramic nätkablar. Tester med aestethix romolous eclipse, där cd testas mot Tidal och även filer. Underbar återgivning och pekar mer och mer mot framtida investeringar.
 7. juha

  God Jul

  God jul !!!!!
 8. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Den långa vägen tillbaka. Just nu är det tillbaka och förbi😀 Inget spännande nytt. Bara att ställa in hgt och småtweaka lite hit och dit. Men att jag är ljudmässigt nöjd är en alldeles för svag beskrivning. Sömlös svävande och rytmisk följsam återgivning. Fantastisk textur. Övertoner och en underbar äkthet klangmässigt. Att det är digital återgivning går nog inte att förstå. Finns fantastiskt mycket innehåll i de enklaste filer/streaming. Och detta är för tillfället med dator som spelare. Känsla och åter känsla genom varje låt, från dödsmetall till plinkande experimenterande gatumusikant. Minns ett besök hos Calm för några år sedan, där just textur och spelglädje lockade fram skratt och endorfiner. Lite så känns det nu 😀 När det får vandra hejdlöst mellan väggar och förbi i en förståelig presentation är fantastiskt. Gillar dessutom ambient musik väldigt mycket. Som kontrast till mitt tidigare hifiliv så har jag inte en endaste akustikpryl i rummet, bara möbler. Galet bra start.
 9. juha

  HiFi olyckor och tabbar!

  Känner igen situationen Apex. Valde bort möjligheten att använda Hifi till hembio. Billigast så. Kanske nya tidens högtalare såsom Devialet Phantom kunde hjälpa till att vara ”osynligt” system i samma rum? För mig att dina föräldrar hade problem med just Phantom? Eller de fått bukt på problemen? Eller har jag blandat ihop dig med någon annan på forumet😀
 10. juha

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Se där se!!! Grattis!! Härliga tider framöver
 11. Man får väl helt enkelt äta kablarna.
 12. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Japp de hade en D2.1 i beredskap men tror inte akustikgudarna riktigt var med denna gång.
 13. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Efter lite kul demo i Köpenhamn jag råkade hamna på så funderar man lite på framtid. Aavik nya lilla slutsteg/dac/försteg är spännande. Ansuz visade upp lite uppgraderingar, Darkz och Mainz bla hmmm ja det var verkligen inte dumt alls.
 14. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Nu har det gått några rundor i uppställning av hgt. En vana har det blivit att köra runt hgt i alla möjliga vinklar och vrår. Verkar hyggligt enkelt att få dem sjunga ut och njuter i massor. Hög transparans kombinerat med kropp och själ.
 15. juha

  Mästarmöte har en vinnare!

  Otroligt med denna kunskap kring bandspelare.