juha

Medlem+
 • Content count

  1 319
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

juha last won the day on September 8

juha had the most liked content!

About juha

 • Birthday 1966-09-15

Contact Methods

 • ICQ
  221549520

Profile Information

 • Location
  Halmstad

Recent Profile Visitors

7 523 profile views
 1. Man får väl helt enkelt äta kablarna.
 2. Den långa vägen tillbaka.

  Japp de hade en D2.1 i beredskap men tror inte akustikgudarna riktigt var med denna gång.
 3. Den långa vägen tillbaka.

  Efter lite kul demo i Köpenhamn jag råkade hamna på så funderar man lite på framtid. Aavik nya lilla slutsteg/dac/försteg är spännande. Ansuz visade upp lite uppgraderingar, Darkz och Mainz bla hmmm ja det var verkligen inte dumt alls.
 4. Den långa vägen tillbaka.

  Nu har det gått några rundor i uppställning av hgt. En vana har det blivit att köra runt hgt i alla möjliga vinklar och vrår. Verkar hyggligt enkelt att få dem sjunga ut och njuter i massor. Hög transparans kombinerat med kropp och själ.
 5. Mästarmöte har en vinnare!

  Otroligt med denna kunskap kring bandspelare.
 6. Den långa vägen tillbaka.

  Ett litet tillägg: att koppla från dator till USB-koaxialt omvandlare till Dacen fungerar uppspelning utan knaster. Så USB ingången på Dacen verkar ha felet.
 7. Den långa vägen tillbaka.

  De får se över den hoppas jag. Har mejlat Lasses Hifi och väntar på svar. Tror att det har något med själva låsningen med signalen att göra.
 8. Den långa vägen tillbaka.

  Nu har det spelats i ett hela dagen till nu. Provocerat och stängt av allt flertalet gånger och har inte hört ett knaster eller sprak. Detta är underbart!
 9. Den långa vägen tillbaka.

  Kopplade precis in en Wadia di322. Körde genast igång alla mina album som är ospelbara av sprak och knaster sedan innan. Nu hörs inte ett enda sprak eller knaster. Bingo.
 10. Den långa vägen tillbaka.

  Ja jag hoppas, om man nu kan hoppas på det, att dac är svaret på gåtan. Har ju dessutom använt mig av 2 olika dacar av samma modell. Högtalarna har givit mig mycket mer transparans men också mer funderingar över problemet. Märkt av en hel del mer sprakande än innan i fler album. Fortfarande inte i alla.
 11. Den långa vägen tillbaka.

  Nu ska en annan dac provas😀
 12. Den långa vägen tillbaka.

  Japp till en början vart det bara med Aurendern det uppstod men har även blivit med Mac. Dac har varit den gemensamma nämnaren i det hela, förutom att jag har provat en annan likadan dac. Kabelbyte gjord och samma problem. Ska prova annan dac. Snart! Men tänker att det kan ju vara något med USB ingången på dac. Om man då går över till en koax så kanske det är en lösning.
 13. Den långa vägen tillbaka.

  Så nu tänker jag prova ett interface och köra koaxialt till dac/försteg för att se om det har någon effekt.
 14. Den långa vägen tillbaka.

  Ok nu byttes samtliga nätverkskablar ut till skärmade cat6 kablar. Problemet kvarstår så fint. Ole-olyckan sjunger sin sång. Men glatt är iaf att högtalarinställningar är i full igång och fått härliga toner trots allt. Högtalarfötterna är inte som sagt justerbara och får köra lite provisoriskt. Raidho kanske inte är allas kopp kaffe men sannerligen min😀
 15. Den långa vägen tillbaka.

  Jo smutt och smutt😀 Det resulterade att Aurendern går skuldfri från problemet. Ska byta samtliga nätverkskablar och återkommer med resultat. Saknar soundet från filspelaren och funderar vad det blir för lösning härnäst.