Akkelis Audio

Branschmedlem
 • Content count

  956
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Akkelis Audio last won the day on March 15

Akkelis Audio had the most liked content!

About Akkelis Audio

 • Birthday 1967-05-11

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.akkelisaudio.com

Recent Profile Visitors

12 549 profile views
 1. Shunyata Research demonstration hos Akkelis

  Hej Apexorca, Mannen ifråga heter Brandon Lauer. Mvh Akkelis Audio.
 2. Malmö-mässan 2017

  Akkelis Audio kommer att ställa ut i samarbete med Tur-Pex. Vi kommer att bjuda på en dynamiskt omtumlande tillställning med rejält tilltagna högtalare från Avantgarde Acoustic och elektronik från Bryston. Vi knyter ihop systemet med kablage från The Chord Company.
 3. Caelin Gabriel startade Shunyata Research 1997 efter en framgångsrik karriär som forskare med inriktning på att utveckla hyperkänsliga informations-insamlings system. I dessa system var störningar från elnätet och vid överföring av signaler, ett stort problem som behövde övervinnas - kunskap som sedan kommit till nytta vid utvecklingen av Shunyata Research:s prisbelönta audio-och strömprodukter. Nu har Akkelis Audio nöjet att bjuda in till två intressanta dagar med Brandon Lauer från Shunyata Research som demonstrerar och berättar om tekniken bakom Shunyatas flerfaldigt prisbelönta produkter. Eftersom Brandon har ett program på ca en timme han vill gå igenom kör vi fasta starttider. Planera in en tid som passar dig. Tisdag 3:e oktober, 15:00, 16:30, 18:00 Onsdag 4:e oktober, 15:00, 16:30, 18:00 Välkomna!
 4. Hemma hos Ishoot

  Info finns här om vad den gör: https://www.acoustic-revive.com/english/pcaudio/lan_isolator.html
 5. Plind goes Ceramic!

  Med rätt högtalare kan den lilla Japanen användas som integrerad förstärkare också :-)
 6. Musikrumsbygge

  Det finns alldeles för lite trattar i Växjö. Mig veterligen bara två uppsättningar ;-)
 7. Kanadaresa med fabriksbesök

  I detta fall var så var det så, vet inte om de alltid gör så. Detta var lilla blindtestrummet, det fanns ett stort också.
 8. Kanadaresa med fabriksbesök

  så utifrån detta lilla blindtest föredrog jag Martin Logans golvare knappt före KEF och den som inte alls passade mitt öra i denna setup var B&W. Den sistnämnda var fysiskt mindre än de andra två, det kan ha haft betydelse, men de ska i vart fall ligga i samma prisklass i Kanada.
 9. Kanadaresa med fabriksbesök

  Eftersom det kommit en del spörsmål emellan så citerar jag mig själv och fortsätter snart Kanadaresan.
 10. SWEETSPOT Jönköping 2017

  Okej då, vi tar med ett par nätta Avantgarde
 11. SWEETSPOT Jönköping 2017

  Devialet, EAR, Auralic, Sonus Concordia, DrFeickert, Van den Hul kommer vi med från Akkelis Audio. testa en Tesla, det vill jag gärna göra om tillfälle ges.
 12. Kanadaresa med fabriksbesök

  Förutom att plocka isär konkurrenterna så lyssnar man såklart på dem, gärna vid blindtest. I blindtest jämför man också egna modeller eller alternativ av ex filter på nya modeller. För ändamålet har man 2 st rum, gjorda för blindtester, samt ett testprotokoll med en massa parametrar. Man anser också att man ska vara helt ensam i rummet då dessa blindtest görs eftersom man kan påverkar av en antydan till leende, en suck, osv. Man har en högtalarväxel och så kalibrerar man med en db mätare så att man har exakt samma ljudnivå från alla högtalarna. Vi fick göra ett blindtest på skoj, dock inte ensamma i rummet. Jag satte mig i sweetspot och fick höra olika musik genom högtalare 1, 2 och 3, fram och tillbaks, huller om buller. Slutligen frågade han om jag vill uttala mig. Det känns alltid märkligt att lämna sådana här omdömen, tänk om jag har hört "fel"... Jag lämnade mitt omdöme. Jag gillade högtalare nummer 1 bäst, mest auktoritet nedåt, bäst släpp uppåt, högtalare nummer 3 var inte långt efter men lite mindre punch i botten och lite "slankare" diskant. Högtalare nummer 2 passade inte alls mitt öra, stickig, tunn, hård. Vad var det jag har hört på? Martin Logan, Paradigm, flera olika Paradigm, eller något helt annat? Jag drog en lättnadens suck då ridån hissade upp.
 13. Har du testat D1000 Pro mot din 440 Pro kombo? Den ligger ju i samma prisklass som Aavik och borde då kanske kunna leverera på samma höga nivå.
 14. Kanadaresa med fabriksbesök

  Man hade såklart ett akustiskt dött rum, enligt dom själva det kanske största i sin branch. Man går ut på en brygga av stålgaller och är omringad på alla sidor och ovanför och nedanför av dessa tungor av isoleringsmaterial. En märklig känsla och rätt snabbt började jag känna mig dålig då kroppen inte får sina vanliga referenser av omgivningen. Här gör man mätningar för att få svar på vissa frågor. Dom betonade dock att en frekvenslinjär högtalare inte är något direkt mål, det kan i princip alla göra och det säger inget om den sedan låter bra. Paradigm startades efter nån stor undersökning/forskning som Kanadensiska staten varit med och finansierat kring människors uppfattning av musik och hur man gillar och ogillar viss återgivning. Detta är "hemligheten" som Paradigm "voicear" sina produkter efter. Vi hittade också andra tillverkares högtalare på utvecklingsavdelningen. Självklart sade dom, vi vill höra vad konkurrenterna gör och vi tar isär dem och ser hur de bygger så att vi har koll på konkurrensen.
 15. Kanadaresa med fabriksbesök

  Man har en egen uppfinnareverkstad med allt man kan önska sig för att testa nya ideer. Den ena apparaten på bild 2 tror jag är en CNC fräs, men apparaten närmast var något annat, väldigt avancerat som kunde göra magiska saker på ett sätt jag inte begrep. Någon som vet vad det är för apparat? Givetvis har man också en egen, rejäl, 3D priser som används för att testa nya idéer och göra prototyper. I denna verkstad kan man uppfinna verktyg man behöver för produktion som inte finns. Här har man byggt monteringsbänkarna med hydralsträcking til Martin Logan stationen, man gör också diverse jiggar och mallar för övrig produktion. Det är spännande att besöka en firma med sådana här resurser. Man förstår att firmor av den här storleken har möjlighet att göra saker i utveckling som inte mindre tillverkare har. Paradigms nya enorma baselement med dubbla talspolar och magneter är ett sådant exempel.