Akkelis Audio

Branschmedlem
 • Content count

  963
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Akkelis Audio last won the day on February 9

Akkelis Audio had the most liked content!

About Akkelis Audio

 • Birthday 1967-05-11

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.akkelisaudio.com

Recent Profile Visitors

12 670 profile views
 1. Demodagar - Avantgarde Trio LE Efter att ha gjort succe på HEM mässan i Stockholm är det nu dags att ge Göteborgarna en upplevelse av marknadens mest dynamiska högtalarsystem. Fredag den 23:e februari, 14:00 till 18:00 Lördag den 24:e februari 10:00 till 14:00 Välkomna
 2. Restomod av Akkelis Audio - Skivspelare med bling

  Då det är dags för försäljning av dessa så kommer det att redovisas för varje spelare vad som gjorts. Lencospelarna har alla varit i bra, välfungerande skick så vi har rengjort och smort lager, tagit bort originalarm och all mekanik som hör därtill och monterat en Jelco arm. Vi har monterat en förstärkningsplatta vid lagerinfästningen, bytt nätkabel till en skärmad nätkabel och flyttat över det hela i en ny plint. I den nya plinten vilar drivverket på SD fötter och hela spelaren står på Oehlbackfötter med en liten luftkudde. Lenco sitter ju som original i ett fjädrande chassie. Lite dämpmaterial sätter vi också på plåtchassiet. Vi har nya drivhjul men än så länge har vi inte bytt dessa. Vi har inte bestämt om vi ska göra det, originalen är i så bra skick och drivverket så tyst så det känns inte nödvändigt. Det är liknande med Thorensspelarna, fast där byts remmarna. På alla spelare utom den svarta Thorens TD-125 sitter Jelcoarmar, på 125:an sitter en Abis arm
 3. Restomod av Akkelis Audio - Skivspelare med bling

  Klart du ska ha en sådan här för monoavspelning. Lencospelarna har 16, 33, 45 och 78 rpm.
 4. Att pimpa gamla skivspelare har blivit som ett "gift". Ett ansenlig samling gamla Lenco och Thorens skivspelare har det blivit. Tusen tack till Marko som tagit dom fina bilderna.
 5. Plind goes Ceramic!

  Fy vad trist Peter. Det brakade till då jag gick till taxin efter en toppenkväll, god mat, dryck och bra musik i ett system som nu lät bättre än någonsin hos dig. Jag vet att jag tydligt betonade för dig att "Rör inte något, ändra inte något! Bättre än såhär har det aldrig varit". Och så händer detta... Men som sagt, kolla hemförsäkringen. jag hade en förstärkare som gick i självsvängning och brann upp mitt i natten för en massa år sedan. Det fick jag ersättning för.
 6. Lenco L75 - Akkelis Edition

  Vi har länge haft en Lenco L75 stående i butiken som ett projekt att ta oss an då tid finns. Lenco L75 har en genialiskt enkel lösning på mellanhjulsdrift. Vi har satt på en ny tonarm, skivmatta, nätkabel, plint, pickup och pillat lite mer. Resultatet spela verkligen musik med engagemang och så tycker vi det blev vansinnigt snyggt!!!! Gott nytt år önskar Stefan, Peter & Björn.
 7. Shunyata Research demonstration hos Akkelis

  Hej Apexorca, Mannen ifråga heter Brandon Lauer. Mvh Akkelis Audio.
 8. Malmö-mässan 2017

  Akkelis Audio kommer att ställa ut i samarbete med Tur-Pex. Vi kommer att bjuda på en dynamiskt omtumlande tillställning med rejält tilltagna högtalare från Avantgarde Acoustic och elektronik från Bryston. Vi knyter ihop systemet med kablage från The Chord Company.
 9. Caelin Gabriel startade Shunyata Research 1997 efter en framgångsrik karriär som forskare med inriktning på att utveckla hyperkänsliga informations-insamlings system. I dessa system var störningar från elnätet och vid överföring av signaler, ett stort problem som behövde övervinnas - kunskap som sedan kommit till nytta vid utvecklingen av Shunyata Research:s prisbelönta audio-och strömprodukter. Nu har Akkelis Audio nöjet att bjuda in till två intressanta dagar med Brandon Lauer från Shunyata Research som demonstrerar och berättar om tekniken bakom Shunyatas flerfaldigt prisbelönta produkter. Eftersom Brandon har ett program på ca en timme han vill gå igenom kör vi fasta starttider. Planera in en tid som passar dig. Tisdag 3:e oktober, 15:00, 16:30, 18:00 Onsdag 4:e oktober, 15:00, 16:30, 18:00 Välkomna!
 10. Hemma hos Ishoot

  Info finns här om vad den gör: https://www.acoustic-revive.com/english/pcaudio/lan_isolator.html
 11. Plind goes Ceramic!

  Med rätt högtalare kan den lilla Japanen användas som integrerad förstärkare också :-)
 12. Musikrumsbygge

  Det finns alldeles för lite trattar i Växjö. Mig veterligen bara två uppsättningar ;-)
 13. Kanadaresa med fabriksbesök

  I detta fall var så var det så, vet inte om de alltid gör så. Detta var lilla blindtestrummet, det fanns ett stort också.
 14. Kanadaresa med fabriksbesök

  så utifrån detta lilla blindtest föredrog jag Martin Logans golvare knappt före KEF och den som inte alls passade mitt öra i denna setup var B&W. Den sistnämnda var fysiskt mindre än de andra två, det kan ha haft betydelse, men de ska i vart fall ligga i samma prisklass i Kanada.