bfjohansson

Medlem+
 • Content count

  361
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bfjohansson last won the day on December 7 2016

bfjohansson had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

1 712 profile views
 1. Såg den på bio. Tyckte det lät bra då i alla fall. Inte direkt svar på frågan men kul att ha sett och inget jag tänker titta på fler gånger. Men lyssnar ibland hemma på vanliga cd-versionen i flac, trots att flac låter sämre än aif.
 2. Hur gör man? TUNGT...

  Jag har ju kört med wadia och lite olika slutsteg under de senaste knappa 25 åren. Men bytte hela klabbet mot Devialet i vintras. Mina Sophia åkte i våras och nu står jag här med Rockport. Känns kul och om jag lyckas ställa dem hyggligt så känns det som om det finns potential.
 3. Hur gör man? TUNGT...

  Det var jäkligt skarpt iakttaget. För visst är det ett par Ankaa
 4. Hur gör man? TUNGT...

  För den minnesgode kommer i alla fall en liten ledtråd kring vad som inhandlats. Timbre hade liknande bild för flera år sedan...
 5. Hur gör man? TUNGT...

  ok, jag har alldeles för stora bilder. Helt utanför ämnet nu men hur minskar man storlek på bilder i Android? Känns onödigt att Photoshoppa dem hemma innan
 6. Hur gör man? TUNGT...

  Jag försöker lägga upp bild men får bara rött när jag försöker från url. Vad gör jag för fel?
 7. Hur gör man? TUNGT...

  Nu står de på plats. Plockade ur dem ur lådorna och ställde dem på en pirra, eller säckkärra, vilket gick utmärkt eftersom det var så tjocka lager skumplast. Fyra man och några rejäla repor i mitt alldeles nyoljade golv senare, så har de kunnat provspelats lite. Men de behöver justeras en del i uppställningen. Kul är det med nya grejer i alla fall. Har ju haft samma Sophia innan i över tio år. Kanske någon bild kan ordnas i morgon oxå. Tack för tipsen.
 8. Hur gör man? TUNGT...

  Tack för svaren. Tyvärr är det troligen 175 kg per låda. Jäklar vad stora de är, nästan dubbelt mot mina gamla Sophia. Jag har ringt en flyttfirma då jag blev lite chockad när jag såg storleken. Tror inte att det är ett alternativ att dra dem upp för vår svängda trappa inomhus. Jösses...
 9. Hur gör man? TUNGT...

  Jag har precis fått mina nya (begagnade så bara nya för mig alltså) högtalare. Jag har nu alltså två lådor à 175kg hemma på garageinfarten. Hur lådorna kan väga 75 kg mer än innehållet är en smula oklart dock? Jag står därför inför ett rejält problem, hur ska jag lyckas få in dem? Jag bor i suterränghus med en ganska brant grässlänt, blöt sådan då jag bor i Göteborg, upp till andra våningen, där de ska stå. Jag har en säckkärra. Hur gör ni när det kommer till väldigt tunga grejer, har något svagt minne av att Björn Wiman, som också bor i suterräng, använde brädor och diverse hjälpmedel med sina gamla Maxx2? Egentligen ett lite angenämt bekymmer, det är självklart jättekul med nya grejer. Men ändå...
 10. Hålla svart pianolack repfri och fin.

  Jag körde med det finaste vaxet jag kunde hitta och skulle gissa att det gav någon form av skydd på den tiden jag hade Wilson. Såg i alla fall inga dammrepor under alla år jag ägde dem.
 11. Erfarenheter och funderingar kring DSD

  Nja, det verkar inte riktigt stämma, se bland annat Wikipedia eller Mojo: "Despite the marketing hype, there are almost no pure DSD recordings available to consumers. This is because there is currently no way to edit, mix, and master DSD files. Only the rare DSD recordings made from a mixed and mastered analog recording, or those recorded direct to DSD without any postproduction, are pure DSD. Most so-called pure DSD recordings are, in fact, edited in PCM. The marketing hype DSD flow chart you see below rarely exists anywhere but in theory." Men det kanske finns andra sätt?
 12. Erfarenheter och funderingar kring DSD

  Det går väl inte att mixa dsd och därför måste alla digitala filer konverteras till pcm och sedan till dsd, om det är det önskvärda formatet?
 13. AIFF/WAV vs FLAC

  Win 10 pro, jag hade några licenser liggandes...
 14. AIFF/WAV vs FLAC

  Skillnaden på kabeln är inte bara hörbar, den är ganska stor. Alla som suttit hemma hos mig och lyssnat hör en skillnad även de som är helt ointresserade av hifi. Jag antar att du testat själv och inte hört någon skillnad?