calle_jr

Admin
 • Content count

  13 869
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  63

calle_jr last won the day on October 8

calle_jr had the most liked content!

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

48 542 profile views
 1. Intressant riaa. Det är alltid kul att höra om när någon laborerar med detta, och båda dip-switcharna påverkar hur frekvens- och fasgång kommer se ut i förhållande till pickupens internimpedans och signalkablage. Med minskad utjämning (dämpning) kan man få en klang som upplevs som livligare eller luftigare. Eller inte, verkar det som ibland Det Thelma Houston-albumet har mycket höga hastigheter, och det är ett ganska bra album.
 2. Sonos Faber demo

  Trevlig läsning och fina bilder. Jag gillar integrerade försteg. Det verkar logiskt att dela på en fin nätdel, undvika dubbla kretsar och helt allmänt optimera signalhantering. Jag blev förvånad för ett tag sedan när bästa leverantören av Ortofons nya test-LP var Hembioconsult. Nu blev jag ännu mer förvånad när jag fick se deras sortiment och inriktning.
 3. Smäckert! Hur är den att rulla runt? Är inte hjulen lite för klena?
 4. Min Canossavandring

  Jäla bra album...
 5. Min Canossavandring

  ...or the torture never stops, depending on how you see it Jag kör ju en VW Golf bättre än jag skulle köra en F1-bil, men ge en F1-bil till rätt förare så... Jag tror inte formatet i sig är begränsningen utan arbetssättet, och slarvigt uttryckt kan man säga att det inte är så lätt att slarva och skarva med en analog inspelningskedja som med en digital. Jag tycker att man ser en tydlig tendens att valet av format sätter ambitionsnivån. Om man räknar upp 10 digitala inspelningar som är superba så kan man räkna upp 100 analoga. En annan aspekt är att man ofta uppfattar en halvsjaskig analog inspelning (Peter Green, Nick Drake, Robert Fripp etc) nästan som mer äkta eller verklig, medan en sjaskig digital inspelning låter obehagligt.
 6. Min Canossavandring

  Helt fantastiska maskiner. Vilken trevlig resa i välljudets anda. Inte bara klicka på "köp" på en anonym hemsida. Slutresultatet kanske är att dessa två världar sporrat varandra? Jag tycker att man kan se det.
 7. Diana Krall - Royal Albert Hall 2017-09-28

  Ja, Yasuhisa Toyota föredrar att bygga skalmodeller. För Elbphilharmonien har han byggt en modell i skala 1:10 med dockor. Jag har lite svårt att förstå hur man kan lyssna i skala 1:10, men det ska gå och han gör det. Likhetsteori (theory of similitude) är inte helt okomplicerat om det ska bli rätt, men jag har inga problem med det för andra fysikaliska tester. Men för välljud...? Min personliga uppfattning är att det är bättre att lägga de slantarna på en riktigt bra beräkningsmodell där man kan testa flera hundra varianter, och även leta fel med auralisering och andra metoder.
 8. Diana Krall - Royal Albert Hall 2017-09-28

  Förutom vi som var direkt inblandade så kommenderades en skolklass och vi bjöd på saft o bullar. Det går inte vistas därinne under test utan kåpor. Det är 7 sek efterklangstid i rummet, så det är direkt skadligt utan skydd. Jag vet en kille som för många år sedan hamnade i allvarligt chocktillstånd efter att av misstag startat högtalarna i ett liknande efterklangsrum. Mannen närmast som slog i pannan före testet är Jonas Brunskog.
 9. Diana Krall - Royal Albert Hall 2017-09-28

  Du kommer väl ihåg testerna från Malmö Live Om man strävar strikt efter jämnhet så får man ha högabsorberande stolar. Annars påverkar det ganska mycket om salen är tom, halvfull eller full. Jag föredrar dock att stolarna inte är alltför absorberande eftersom det ju sänker efterklangen. I Malmö Live sänkte vi stolarnas absorption genom att sätta ett tätt membran under tyget på ryggsidornas topp och sidor, samt att förlänga träplattan på ryggstödets baksida. Även reflektionsmönstret och diffussion i salen kan styras med stolarna, och lägg märke till hur man ofta utformar både ryggens baksida och sätets undersida för att få gynnsamma reflektionseffekter.
 10. Min Canossavandring

  Intressant tillbakablick och imponerande att du kommer ihåg alla komponenter du haft. Canossavandring låter bra. Konstutövning ska innefatta ett visst mått av lidande.
 11. Konserttips 2015-16-17

  Jag kan inte heller komma på någon med just piano+harpa, men Alice Coltrane och Pharao Sanders har gjort några liknande konstellationer som är mycket bra. Då är det harpa och sax. Harpa och stepp skulle vara kul att se
 12. Musikhörna och experimentverkstad

  Intressant! Jag trodde inte det skulle hända så mycket, men märkbart alltså för högohmig pu. Du borde kanske lägga till en kolumn sekundärimpedans 100ohm för ordningens skull
 13. Diana Krall - Royal Albert Hall 2017-09-28

  Nej. Albert Hall är rankad som nr 58 i världen (baserat på Beranek). Den rankingen är för akustisk musik och jag tror inte den är uppdaterad sedan man gjorde om taket. Det skulle vara kul att göra en ranking för salar med sitt eget FoH, även om de största artisterna nästan alltid använder sitt eget. Den är mycket väldiffuserad och drygt 5200 stolar med människa ger en avsevärd dämpning.
 14. Musikhörna och experimentverkstad

  Den suten får ju betraktas som linjär inom audiobandet för pu med internimpedans åtminstone upp till 40 ohm. Undrade först vad den 11:e mätningen var för en ton, men ser det nu Är det toner eller svep? Vilken skiva är det?