calle_jr

Admin
 • Content count

  14 558
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

calle_jr last won the day on April 16

calle_jr had the most liked content!

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

49 852 profile views
 1. Avicii död.

  Han verkade i ett musiklandskap som ligger utanför mina vanor, där gränsen mellan musiker och DJ har suddats ut helt, och sättet hur han skapade och distribuerade musik är helt främmande. Popularitet mäts inte i antal sålda album utan antal följare på sociala media. Skulle gärna gå på en sån där festival nån gång. Hans tidiga produktion är lite intressant, innan han växlade till pop. Imponerande insats.
 2. Vinylspelare - En fråga om inställning

  Testet "loading & gain" är fiffigt. I all sin enkelhet är jag säker på att det är många som känner sig lättade att detta verktyg hjälper till att välja last och beräkning av brusnivå för olika förstärkningar. Det är två testskivor, varav den andra innehåller spår som redan finns på den första, fast graverad för 45rpm. Vitsen med det skulle vara att man kan ställa VTF, VTA och antiskating för en pickup avpassad för 33rpm, och en för 45rpm. Det känns ganska onödigt. Om man nu skulle ha en tonarm för 33 och en för 45rpm, så hade detta kunnat göras på en och samma test-LP. Vore bättre då att ha två identiska LP.
 3. Mästarmöte har en vinnare!

  Ja, alltså det handlar ju inte om att det hyvlas av stora sjok, men typiskt slits de korta våglängderna lite lite grand kontinuerligt eftersom där är störst krökning och hastighet, så efter ett antal spelningar på mjuk vinyl upplever man mindre diskant. Jag har ingen aning om hur nålens ålder påverkar, men antar att upphängningen påverkar mest, dvs att det slits mer när upphängningen hårdnar.
 4. Vinylspelare - En fråga om inställning

  Jag har nu kollat lite på de andra videosnuttarna, och det ser bra ut. Man skulle behöva testa det själv för att kunna utvärdera, och få lite bättre kläm på mer exakt vad som görs i de olika testerna. Förvisso skulle man kunna göra samma kontroller själv med ett par olika testskivor och ett oscilloskop, men paketet är förvånansvärt komplett vilket är ovanligt, och det gäller ju att veta vad man ska göra, i vilken ordning och vilka värden som är ok. Det är därför vi har gjort en checklista Jag tycker att Feickert Adjust+ har en bättre azimut-kontroll. Om jag inte minns fel kostar Adjust+ 250 EUR.
 5. Mästarmöte har en vinnare!

  Det handlar om två olika fenomen. Det ena är strukturdynamik, det andra är kontaktmekanik. Den dynamiska eftergivligheten i en flygplansvinge gör att spänningarna i vingen blir lägre. I princip ger en större dynamisk förskjutning en lägre respons i vingens infästning. Kontaktmekaniken är hur nålen skär i kontaktytan med vinylen, som en osthyvel. I princip ger en mjukare vinyl mer avhyvling. White har gjort den typen av prover som du skriver, mest för att få till korrekta beräkningar av skanningsförluster. Det finns en aspekt att ju mer elastisk vinylen är, desto större blir kontaktytan, vilket skulle göra att kontakttrycket blir lägre per ytenhet. Men "skärkraften" är densamma vilket jag skulle säga innebär att drivan som byggs upp bakom nålen blir större ju mjukare vinylen är.
 6. Vinylspelare - En fråga om inställning

  Här är det en glad tjej som berättar i stället för tre tjuriga gubbar, så bara det är ju en jäkla skillnad Ska kolla mer på kommande avsnitt, men i första delen var det mycket reklam för, vad hette den, Acoustical System Mounting Template. De grejer hon tog upp var ju bra, och video är tilltalande.
 7. En hifinörds bekännelse

  Med hifi kan man aldrig vara säker förrän man provat själv.
 8. Åsikter om Nobelpristagaren i litteratur

  Min son kallar brev för pappersmejl, och det är inte på skoj.
 9. Nattlyssning

  Samuel Barber's Adagio For Strings ska kanske bara avlyssnas på lite lägre volym. Annars blir man nästan lite spak
 10. Åsikter om Nobelpristagaren i litteratur

  Ibland poängterar man saker som ses som självklart, men det är väl inte alls självklart att ansvaret för språkvård, -fortlevnad och -utveckling ska upprätthållas av en ideell förening. Wikipedia har jag förtroende för, det blir bara bättre och bättre. Google är mer suspekt, och det är lite skrämmande hur många det är som "gågglar". Bebop visade mig att SAOL har lagt in verbet "googla". Det var till och med på gång att lägga in "ogooglebar", vilket Google utan framgång protesterade mot
 11. Åsikter om Nobelpristagaren i litteratur

  Undrar vad det är för särbehandling som akademin får som inte andra ideella föreningar får? SAOB och SAOL är referenser för vårt språk. Staten borde väl närmast betala snarare än beskatta upprätthållandet av dessa.
 12. Vinylspelare - En fråga om inställning

  Vi gör små kompletteringar kontinuerligt, och nu är inställningsguiden kompletterad med lite råd kring anpassning av pu + riaa + försteg + sut. Vi har ju redan skrivit om detta, men pga alla variabler har vi i huvudartikeln utgått från 40dB riaa-förstärkning. Jag vet inte ens om det går att välja hifi-produkter som är "standard-standard" idag om man ser till den elektriska kretsen, och det kan vara en idé att försöka lista specarna på sin elektronik. Det är inte så enkelt och det mesta är inte helt entydigt. Här är ett exempel; Här är uppdateringen; http://www.euphonia-audioforum.se/forums/index.php?/forums/topic/12719-vinylspelare-uppställning-och-inställningar/&do=findComment&comment=228233
 13. Nattlyssning

  Jag har börjat lyssna mer och mer på kammarmusik utan sång. Tex denna Serenade d. 957 är fantastisk; Ps. Inlägg som var dubbelposter eller där det enbart stod "jag ser ingen bild" är borttagna.
 14. Åsikter om Nobelpristagaren i litteratur

  Jag håller generellt med om Gardells formulering, men i detta fall måste de riskerna vägas mot konsekvensen av att köttätande media skall ges insyn i inre arbete. Akademin har revisorer och man kan tillsätta revisorer som granskar revisorerna, och revisorer som granskar granskningsrevisorerna. Och om det finns särbehandling har jag inget emot att det stoppas. Det finns så många andra verksamheter som i jämförelse är på en annan planet. Vi kunde ta en tur här i Malmö. Det finns hundratals exempel på hur skatteintäkter används snarare än skatteutgifter inte hämtas in eller hur man säger Jag har inget emot det heller och alternativet skulle inte vara en vacker syn. Men om akademins arbete ska bedrivas inför öppen ridå kommer allt gå åt helvete eftersom de ledamöter man vill ha kommer tacka nej. Att en och annan ledamot då och då befinns sinnessjuk är bara ett sundhetstecken. Tolstoj, Hemingway, Tchaikovsky, Berlioz med flera var inte heller helt mentalt stabila enligt allmän måttstock. Jag tror det finns en avsevärt stark koppling mellan kreativitet och mentalsjukdom. Vem vill ha en svensk akademi med en samling politiskt korrekta kamrerer?
 15. Åsikter om Nobelpristagaren i litteratur

  Nej nej nej. Det är exakt vad Björn Wiman vill, så att han kan få utgöra "domare" om vad de gör rätt och fel. Hans agenda är inte utifrån vad som är rätt och fel, utan baseras på att få döma eftersom det skapar publicitet. Införa skatt på litteraturpristagare utreddes för ett par år sedan och där kom man fram till att inte ta det vidare. Om jag känner Maggan rätt hade man inte gjort det om det fanns stålar att hämta. Jag anser att vi ska lita på att organisationen kan hantera det och det blir inte bättre på något annat sätt. Bara sämre. Om det skulle innebära att potentiella skatteinkomster skulle kunna ha blivit felhanterade så finns det som jämförelse MYCKET värre saker som pågår.