calle_jr

Admin
 • Content count

  14 110
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

calle_jr last won the day on November 5

calle_jr had the most liked content!

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

48 932 profile views
 1. Detta gäller universellt! Ibland tror man nästan att dessa båda kvaliteter är motstridiga.
 2. Musiktråden

  En kanonplatta! The London Souls ‎- Here Come The Girls Round Hill Records - FM-001-1
 3. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Tack för detta! Det fanns planer på att åka dit, men det smög sig. Ingångsväljaren har 1, 2, 3 och P, vilket antyder att det kan finnas riaa. Stämmer det?
 4. Precis. Av samma skäl är det lite vanskligt att jämföra analoga-, pcm- och dsd-format. Speciellt om man enbart studerar dynamik- och frekvensomfång. Vi vet att detta är intimt förknippat med tex brus, och eftersom formaten har totalt olika brusbeteende så blir studien nästan meningslös. Men det kan ju vara kul ändå
 5. Julpyssel i tomteverkstaden

  Kunde inte hålla mig för skratt. Två borrade hål rakt genom skylten "CLASS 1 LASER PRODUCT". Känner igen Lukasz Fikusz, det är väl Lampizator?
 6. Radio - hur lyssnar ni?

  Jag har ingen riktig radio nu och saknar det emellanåt. Kan bara strömma till pc i köket. När man sände radio från OB-buss på gamla Konserthuset i Malmö så lät det bättre i bussen än i salongen.
 7. Det är inget fel, det är en god egenskap i de flesta fall. Låt oss kalla det idealisera i stället
 8. Det är nog lite vanskligt. En hund blir ju inte en häst för att den kan gnägga. Svaret är väl att man tyvärr behöver titta på alla de data som @AlfaGTV skrev i post #27 för att få en teoretisk jämförelse. Men man skulle kunna göra en liten tabell för olika renodlade format.
 9. Apexorca hemma hos Nilento

  Jättekul att se och superfina bilder. Tack Apex Hälsa Claes! Om slutklämmen är att hantverket är vad som är helt dominerande så kan jag bara hålla med. Så är det definitivt. Men, jag tycker det finns exempel som bekräftar att uppspelningskedjan är mycket känsligare än inspelningskedjan. På 60-talet gjorde man inspelningar som låter bättre idag än de någonsin har gjort och det finns ingen egentligen som kan göra det bättre idag. Det finns ingen teknisk utrustning som målar en Gaugin bättre än Gaugin, men teknisk utrustning kan återskapa Gaugin naturligare än van Gogh skulle kunna gjort. Varken Gaugin eller van Gogh behövde stillpoints och strömrenare utan använde sina oegentligheter i sitt skapande, vilket gav dem sin unika prägel, men som inte blir så lyckat när man reproducerar. Är det säkert att Beethoven var den som spelat Beethoven bäst? Strikt lyssnar man i ett kontrollrum efter fel och brister, kliniska egenskaper och det är ju ett mer musiktekniskt lyssnande snarare än avnjutning. I inspelningsrummet är den eftersträvade klangen helt upp till konstnärerna, allt från konsertsal till toalett kan vara aktuellt. I kontrollrummet kan jag köpa att man har en neutral återgivning. I lyssningsrummet är ofta en naturlig återgivning vad man eftersträvar. Nick Drake spelade in sin musik hemma i sitt kök, men det betyder ju inte att det är bra nog att spela hans skivor i köket. De låter fantastiskt i ett fint system. Det behövs många variabler
 10. Det går inte att låta bli att älska Roon!

  Eller ägaren kanske är buddhist Hur som helst, med en stor kundbas livstidsprenumeranter lär det öppna sig andra affärsmöjligheter.
 11. Det går inte att låta bli att älska Roon!

  Helt ok. Många av oss vill ju gärna att nivån i metadata är sådan att man kan identifiera både rätt inspelning och rätt utgåva. Allmusic hämtar sina metadata från Discogs. Jag har själv ändrat subbar på Discogs som slår igenom på Allmusic. Det innebär att det är vi som skapar metadata till Roon
 12. Dämpning av låda

  Anyway you want
 13. Det går inte att låta bli att älska Roon!

  Snyggt! Är det Musicbrainz metadata eller var kommer den ifrån? Måste man "take it or leave it" för hela sitt musikbibliotek? Säg exvis om Roon hittar ett nytt album av Tchaikovsky, men jag har redan några album av Chaykovsky.
 14. Strömlist

  Ja, men det är fan-i-mig ett hygienkrav. Man ska inte själv behöva limma dit en plåt på en list som denna. (avskyr hifi som inte blir stående där man ställer den)
 15. Frågan är relevant. Det som visas i @strings bilder är brusnivå. Rent formatmässigt känns det som att DSD64 är fullgott ur den aspekten. Men det kan ju finnas andra aspekter som både är positiva och negativa; jitter, risk för dropouts, framtidssäkring osv.