calle_jr

Admin
 • Content count

  13 311
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

calle_jr last won the day on February 4

calle_jr had the most liked content!

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

47 588 profile views
 1. Snart behöver man bara vakna på morgonen, blinka tre gånger med vänsterögat och knappa in ett strångt passord som består av minst 64 tecken, små och stora bokstäver, minst en siffra men inga likadana siffror. Det ska innehålla minst 3 av specialtecknen -, _, <, > eller [, men får inte innehålla {, #, % eller *. Därefter knappar man bara in namnet på sin första chef, sin minsta hund och sin mormors flicknamn, och sist skriver man ut tecknen i en krypteringsfigur fyra gånger. Sen är det bara att spela.
 2. Intressant. Det väger bara 25% och har 50% av hållfasthet jmf med stål. Däremot måttlig E-modul, ca 5% jmf med stål. Klar fördel att det inte rostar och att det är omagnetiskt. Verkar ge hög hysteresisdämpning, bra. Frågan är vad det finns för metoder att sammanfoga det? Lim?
 3. Ja. Märkligt att man aldrig hör om fler inspelningar av en så skicklig pianist. Hon larmar på Appassionata så strängarna glöder. Kanske nåt för @ishoot att kolla upp on site. Skulle gärna höra mer av henne.
 4. Snacka om cliffhanger...
 5. Ja visst ja, det har jag sett. Har nog aldrig fattat vitsen med det, men då förstår jag.
 6. Den blev ingen ful TD124 Är det en tallrikslyft på den eller menar du att tallriken är lyft?
 7. Tracy Chapman solo
 8. Väldigt bra sångare som jag tycker hamnade på fel kurs. Det borde ha blivit bra med Audioslave, men så har man tänkt med många "supergrupper".
 9. Imponerande från Gryphon. Kör hårt, Apex!
 10. Repeterar... Kevin Morby - Singing Saw Dead Oceans - DOC111
 11. Precis! En nackdel med större hävarm kan vara att man ökar masströgheten eftersom spolens massa inte är försumbar jämfört med nålarmens massa. Borste framför nålen kan ses som en form av tonarmsdämpning cmEFF. Exvis Roger Anderson (Shure) och Benjamin Bauer (CBS) med flera har mixtrat med detta. Bild: Roger Anderson, Shure Ps. Jag har uppdaterat inlägget ovan.
 12. Vi ska modifiera ovanstående inlägg lite. Normalt sett kan man stryka alla "lastkomponenter" utom hastighet eftersom en transducer endast svarar mot hastighet. Men normalt sitter en transducer fast i en referens, tex en ram, som rör sig likadant som lasten. Spolen sitter ju också fast, men referensen kan röra sig, dvs tonarmen kan röra sig i förhållande till nålen. Jag tror därför att man även ska ta med acceleration och translation på lastsidan. Acceleration försvinner dock ändå eftersom mnål kan försummas. Kvar blir cmnåldz/dt och knålz. Jag undrar varför man gör så korta "hävarmar". Det borde vara ett effektivt sätt att fixa output med lite större utväxling mellan nålarm och spolarnas hävarm. Har för mig att Dynavector gjort detta i någon modell. Antagligen är det för att fluxlinjerna blir knepiga om inte output ska bli olinjärt. Fluxlinjerna kanske inte är så lättpåverkade
 13. Det finns ju en del förstärkare som är baserad på äldre konstruktioner men med moderna komponenter. Exvis Cayin. LennArt byggde en renodlad integrerad dual monoförstärkare. Även Line Magnetics borde vara aktuella. För högtalare skulle jag snegla på nämnda Klipschorn eller Lowther. Auditorium23... Intressant detta, och varför inte låta Osgorth visa vägen...
 14. Helt klart. Fraunhofer la grunden för digital distribution och strömning. Men konsekvensen var också att den ljudkvalité som folk i gemen lyssnade på sänktes drastiskt till förmån för bekvämlighet och möjlighet till gigantiska skivsamlingar pga illegal spridning i stor omfattning.
 15. Hehe Han har alltså fyra st Thorens Reference. En grön, en blå, en vit och en röd.