plind

Medlem+
 • Content count

  949
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

plind last won the day on March 28

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

9 868 profile views
 1. plind

  P-Pans Musikhörna

  Det där skulle kunna vara en Aavik...
 2. plind

  Mästarmöte har en vinnare!

  Så kan det säkert vara, men Apex har ju även Entreq-burkar att laborera med. Det var det jag hade i åtanke.
 3. plind

  Mästarmöte har en vinnare!

  Jag tror det går att jorda ditt slutsteg via -polerna(svart) på högtalarutgångarna. Så gör jag med mina slutsteg. En Silverminimus på varje -pol. :-)
 4. plind

  Plind goes Ceramic!

  Specar saxat från hemsidan; Rörbestyckade försteg med låg utimpedans och mycket hög transparens, 4 valbara ingångar, relästyrd volymkontroll uppbyggd med diskreta motstånd. PRE14 har 4 RCA phono ingångar och 2 RCA phono utgångar PRE14B är fullt balanserad och har 2 RCA phono ingångar, 2 balanserade XLR ingångar, 1 RCA phonoutgång och 1 balanserad XLR utgång OBS! alla steg är helt rörbestyckade och OTL, dvs utan transformatorer eller drosslar. Både volym och ingång kan styras med fjärrkontroll. En avancerad stabiliserad nätdel, (anod och glödspänning) ger mycket låg brum och brusnivå Förstärkaren är uppbyggd med så kallad PtP, (point to point) teknik dvs med lödstöd och ej kretskort, de lödstöd som används har keramisk isolering och klarar 5kV. Att bygga med PtP är mer tidsödande men gör det lättare att kontrollera störningar mellan olika signaler, speciellt i rörförstärkare som ofta har höga impedanser är det en stor fördel att bygga med PtP. Chassiet är gjort i 10mm aluminium vilket ger mekanisk stabilitet och minimal risk för påverkan av vibrationer. PRE14 passar utmärkt ihop med PA12 eller PA34 OTL slutsteg, den låga distorsionen hos dessa slutsteg gör att man bör ställa höga krav på försteget. PRE14 uppfyller dessa höga krav och gör att det kristallklara ljudet från PA12 och PA34 inte försämras. PRE14 är också ett utmärkt val i andra kombinationer när man vill ha ett riktigt transparent försteg Vi använder en volymkontroll uppbyggd med diskreta motstånd i PRE14. Även om det finns potentiometrar av mycket hög kvalitet så får man ännu bättre prestanda med diskreta motstånd. Volymkontrollen i PRE14 har 64 lägen som kopplas om med hjälp av reläer med förgyllda kontakter. PRE14 är bestyckad med 6CG7 rör, 6CG7 är en helglas variant av det kända röret 6SN7 som ofta hyllas för sina ljudkvaliteter.
 5. plind

  Plind goes Ceramic!

  Jo det var det fina i kråksången :-) Den passar fantastiskt bra i mitt nuvarande system! Hade tidigare en passiv s.k. TVC-försteg som på vissa parametrar lät underbart. Luftig och upplöst som inget jag tidigare hört men saknade det aktiva förstegets kraft o kontroll. Q-Tron har mycket av dessa egenskaper men adderar det jag saknade i det passiva. Kraft o kontroll parat med mycket hög upplösning och transparens. Jämfört med mitt kära Lebenförsteg så är den mer precis och skarp i konturerna. Målar s.a.s med en smalare pensel kontra Leben. Den har även lite mer energi i de övre frekvenserna. Detta går inte ut över mellanregistret som fortfarande har mycket "kropp". Parar ihop den nu med mitt lite varmt klingande klass A Coda-slutsteg. Nu när sommaren och värmen kommit kommer nog mitt Doxa-slutsteg snart att ersätta. Skulle jag beskriva skillnaden i lju mellan de 2 förstegen i termer av mat o dryck så är Leben en fin köttbit med ugnsrostade rotfrukter o svampstuvning med en fin Röd. Q-Tron är då pinfärska skaldjur med en god sallad och kallt "Bubbel". Det blir bra det här känner jag, ombyte förnöjer! :-)
 6. plind

  Med raketfart till Bryssel

  Läckert! Det där taket ser bekant ut..
 7. plind

  Plind goes Ceramic!

  Dåligt med gissningar här så jag får väl helt enkelt tala om att det är ett Q-Tron Pre14. "Made in Sweden" :-) Up and running efter en del initialt strul. Trots en bra förpackning hade posten lyckats misshandla paketet till den grad att nättrafon lossat från sitt fäste och kasat runt som en flipperkula i chassiet. Blev en del skador men det viktigaste verkar funka nu i alla fall.. Funkar inte gör däremot linjeväljaren, får bara ut ljud från ingångspar 1. Behöver inte mer för tillfället men man vet ju aldrig.
 8. plind

  Plind goes Ceramic!

  Nu då...
 9. plind

  Hos mig

  Prima Luna ?
 10. plind

  Plind goes Ceramic!

  FBK är nåt på spåren! :-)
 11. plind

  Plind goes Ceramic!

  En av och på knapp.
 12. plind

  Plind goes Ceramic!

  När en del åker till Munchen och förlustar sig så passar jag på att göra ett roligt begagnatfynd. En pryl jag varit nyfiken på i många år uppenbarade sig till ett rimligt pris på begagnatsidan :-) Bilder och intryck under kvällen! Precis kopplat in och börjat lyssna.
 13. plind

  En hifinörds bekännelse

  Finns en beg. Diablo nu i Norge:-) http://www.hifisentralen.no/forumet/torget.php?do=viewitem&itemid=186404&predata=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&displaytype=gallery&PagePosition=875
 14. plind

  Fototråden

  Mycket fint ställe! Udden nedanför är ett av mina favoritfiskeställen :-)