plind

Medlem+
 • Content count

  934
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

plind last won the day on March 28

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

9 735 profile views
 1. Fototråden

  Säveån är fin! Hittade ett par i gömmorna med några år på nacken. Ganska kraftigt komprimerade. Tagna i trakten av Stenkullen.
 2. Så du fick ordning på Auralicen till slut? :-) Kom du fram till vad hårdheten berodde på?
 3. Qvison Clean Power Supply

  Är den tänkt att kunna ersätta andra "nätrenare" eller är det mer ett komplement till dessa? Tänker på din PA-renare A-Wing, har du kopplat ur den eller gör den fortfarande nytta?
 4. Plind goes Ceramic!

  Nu så är högtalarna lagade och på plats igen äntligen :-) Engelholm Audio var behjälpliga med både ett par Accutonelement och nya band till AurumCantus diskanten. Försäkringsbolaget hjälpte till lite ekonomiskt. Försteget har varit inne på felsökning och modifiering. Inget egentligt fel kunde mätas upp på volympoten men några lödningar gjordes om. Balanspotentiometern bypassades eftersom den ändå alltid står i neutralläge. En av de två utgångarna på försteget(den jag driver basarna med) hade en volympotentiometer som alltid stått på max, den är nu bypassad. Signalen går nu bara genom den nya fina stegade potentiometern. Sedan missödet har jag spelat på mina små Scanspeak stativare tillsammans med basarna. Det låter inte kattskit det heller! Dessa går dock så djupt i basen att området som gick att DSP á med basslutsteget blev ganska litet. Resultatet blir ett lite mulligare, rundare ljud än med Keramikstativarna. Passar bra på en del inspelningar och mindre bra på andra. Skulle tro att de nya stativarna behöver lite inspelning. Accutonelementen var lätt beggade men knappast helt inspelade. Även de nya banden i diskanten behöver nog jobba en del innan de presterar max. Det låter lite mer skarpskuret än innan.
 5. Streaming

  Usb kabeln har definitivt betydelse.Har inte testat Supra där. Testat Shunyata och nu Entreq.
 6. Streaming

  Det är en AVA-media "Zara". En nätverks/hårddiskspelare. Den har inbyggd dac så man kan köra koax ut från den direkt till förstärkaren om man vill men jag kör digitalt ut från den till min AMR dac. Nu är den dock ur funktion så jag strömmar bara nu från internet(Tidal) eller minnespinne direkt in i Auralicen.
 7. Streaming

  Jag tycker ljudet från min Auralic Aries Mini är bättre när jag strömmar från hårddisk/minnespinne än från Internet(Tidal). Allra bäst var det när jag kunde spela direkt från hårddiskspelaren till DAC via digital coaxkabel. Tyvärr är hårddiskspelaren ur funktion för tillfället:-( Skillnaden blev emellertid mindre när jag tweakat streamingljudet med diverse tillbehör. Ethernetkablarna är oxå viktiga! Använder nu Supra Cat 8 med gott resultat.
 8. Hemma hos JR.

  +1
 9. Youtube favoriter

  Åh Herre Gud, ge mig en tidsmaskin NU.. :-) Drowning in those eyes
 10. Äntligen supernöjd med ljudet.

  Vad ersatte du IFI´s väggbula med för något? :-)
 11. Plind goes Ceramic!

  Har gjort en skadeanmälan nu på hemförsäkringen(Länsförsäkringar). Hittade såklart inte försäkringsbeviset men som tur var gick det att göra digitalt med hjälp av BankID. Skrev att grejorna var lätt begagnade och att inga kvitton finns. Gjorde inte anspråk på nypriser.
 12. Plind goes Ceramic!

  Tror du drulleförsäkringen i hemförsäkringen kan täcka upp lite för detta??
 13. Plind goes Ceramic!

  Jodå, de står och vilar sig i sovrummet:-) Men nu satte jag in mina små scanspeakhögtalare.
 14. Plind goes Ceramic!

  Med lite tur så hittar jag ett nytt band till diskanten och ett beg. keramiskt Accutonelement hos en av medlemmarna här