octavia rs

Medlem+
 • Content count

  1 002
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

octavia rs last won the day on July 3

octavia rs had the most liked content!

About octavia rs

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

6 194 profile views
 1. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Hur gick det @LasseJ fick du PSU:n? Är intresserad av vad du tycker att ISO-CAT6 kommer göra då efter lite mejlande med SOtM om allt möjligt föredrog de att använda direkt ethernet än fiber och då med sitt filter i kedjan (visst de tjänar pengar på det inte på att jag handlar fiber prylar på annat ställe så en nypa salt finns med) men de blir lite svårt att jämföra de båda lösningarna då en fiber FMC med bra PSU är samma pengar som deras ethernet filter.......kanske bara dra ethernet direkt och inte bry sig så mycket
 2. Raspberry Pi i hifi-system

  Nä jämförelsen med microRendun den blir svår då de dels är rätt många månader sen jag testade den och som du skriver så har jag inte Devialeterna längre vilka även hade blivit uppgraderade till Pro så de är alldeles för många variabler för att de ska vara lönt att fundera på. microRendun har ju idag även en nyare mjukvara och bättre klockor så köper man den idag så är där ju skillnader mot när jag hade den. Problemet med att testa just dessa produkter är ju att man kan inte låna hem dem, testa en Pi de kan man ju göra på vinst o förlust kanske även en Allo USBridge men sen börjar de bli lite dyrt bara för att testa. Ultran med masterklock ingång ligger på 1400dollar så med sPS-500 blir de runt 15500:- hos den Svenska återförsäljaren vilket ju är bra mycket mer än en Pi, frågan är ju hur mycket bättre blir de om de kostar runt 25 gånger mer (Pi3 ca 640:- med standard PSU) och kommer en väldesignad DAC som klockar om USB signalen ge ett annorlunda resultat beroende på vad som kommer in?
 3. Raspberry Pi i hifi-system

  SOtM kombon kostar väl inte så mycket som 18000:- ? Enligt prislistan hos den Svenska agenten är det 1200+500 Dollar gånger dagens Dollarkurs när man handlar ifrån dem så de blir runt 13800:- Oavsett vilket så är de klart intressant att se vad man får för pengarna för de olika produkterna, sen är de väl så att just endpoints har blivit rätt "hypade" och kanske blivit så att de går att ta mer betalt än vad man egentligen får ut av dem kontra billigare lösningar. Själv är jag rätt sugen på att prova Allo USBridge den ligger runt 2000:- och kanske få möjlighet att jämföra med Sonore och SOtM produkter.
 4. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Ja de priset för en SMS Ultra är ju egentligen svårt att säga nej till @Muffin intressant att priset här är samma som hos SOtM utan påslag. Tror ju iofs inte de blir fel oavsett om man väljer Sonore eller SOtM men sen på PSU fronten så finns de ju väldigt mycket att välja på.
 5. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  När kommer du @Muffin byta till SMS Ultra? Är själv inne på Ultra men de kan bli en ultraRendu ifrån Sonore beror lite på hur jag vill köpa prylarna och hur jag ska gå vidare med fiber osv. Kollat lite på ultraRendu och två Uptone LPS-1 PSU en till ultraRendu och en till FMC.
 6. Det smutsiga nätet.

  Åskskydd är mer rätt som du säger @Bebop även om överspänningsskydd är mer korrekt teknisk term kanske då de ju inte enbart skyddar mot åska utan alla möjliga spikar på nätet. De små blå prylarna är säkert varistorer som kopplas mellan L-N och L-PE.
 7. Det smutsiga nätet.

  Vad menar du med överbelastningsskydd? Jag vet ju att Isotek har automatsäkringar eller personskyddsautomater i sina prylar men de är nog mest för att de ska passa till de Engelska elsystemen som kan ha mer än 10/16A i sina vägguttag (en ringcircuit kan ha 24A eller 32A) då de har säkringar inbyggda i sina stickproppar som då ofta är på 13A. http://www.diydata.com/planning/ring_main/ring_main.php Att ha en extra säkring eller personskyddsautomat i nätrenaren blir mest kaka på kaka i våra system där man säkrar gruppen med vad uttagen är godkända för. Vad gäller överspänningsskydd osv så har ju många av dessa produkter på marknaden just varistorer för att ta ner överspänningar men om de kommit så långt in i anläggningen att de är vid ens stereo prylar tycker jag att de kommit lite väl långt. Bättre att montera ett godkänt skydd där matningen kommer in i huset för att skydda sig mot eventuella problem och samtidigt skydda alla elprylar i huset inte bara stereon.
 8. Det smutsiga nätet.

  Frågan är hur mycket av de ostädade faser som kommer över på din "finfas" då de ju endast delar på nollan. I ett sånt här läge hade jag nog ordnat någon som kan mäta upp hur mycket och vilka störningar som finns på din matning till stereon. Att göra en massa ändringar och installera filter osv utan att mäta vad de ger ser jag som rätt onödigt då du ju inte vet vad de ger och om du ens har behovet. Jag bytte ifrån en Isotek med massa filter o dyl till en helt filter lös stjärnjordad list ifrån Ansuz och ångrar inte det när väl Isoteken var borta så tyckte jag min anläggning lät bättre. Jag tror mer och mer på att en bra matning och ordentlig jordning så att eventuella störningar får en lätt väg bort ifrån anläggningen är bättre än att sätta massa filter som begränsar amperen och läcker massa ström till jorden. Om jag inte minns fel så när @Peo mätte i vissa anläggningar så var där mer störningar efter filtret men jag kan komma ihåg fel på den punkten. Som jag ser det så kommer väldigt mycket strömprodukter ifrån länder tex USA som har ett elnät med vad jag förstår mycket problem med både de ena och de andra jag tror att vi här i Sverige i regel har väldigt god elkvalite men de kan ju förstås försämras och vara väldigt olika var man bor.
 9. Det smutsiga nätet.

  Allt är helt beroende på hur elsystemet är uppbyggt och vilka förbrukare som finns i centralen. Idag är det ju inte ovanligt med tex inverterstyrda 3 fas värmepumpar vilket gör att de är svårt att rensa upp en fas. Nu börjar ju även 3 fas inverter till solanläggningar bli rätt vanliga. Som sagt allt är beroende på hur elsystemet ser ut vad som är vettigt att använda.
 10. Det smutsiga nätet.

  Ok då vet jag vilket du menar @string de filtret innehåller ju drosslar och de har jag själv upplevt kan påverka mer negativt än de gör nytta. Att sätta in filter utan att veta om man har några större problem kan skapa sämre förutsättningar än vad du har innan. Du får sämre förimpedans efter ett filter med drosslar så eventuellt enbart ett överspänningsskydd kan vara att överväga. Allt beror ju lite på de prylar du har i anläggningen och hur de ska kopplas in?
 11. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Tro mig när de händer kommer ni att få vara delaktiga oavsett vad det är som kommer Märkte precis att nu kunde jag quota genom att kopiera text även på telefonen (Android) är de nytt i den nya forum versionen @Richard
 12. Det smutsiga nätet.

  Med filter i proppskåpet antar jag att du menar ett överspänningsskydd? Vilket Elrond har du tittat på?
 13. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Du hade helt rätt @JWE att de var dubbelhäftande tejp. Fick reda på idag hur man tar av ringen och de var typ som jag trodde och när jag värmt ringen med en hårfön (inte Focals hittepå utan egna erfarenheter av andra tejp problem) släppte den rätt enkelt utan att lämna kvar tejpen på elementet så den kommer gå att återmontera utan problem. Nu återstår bara väntan på diskanten.
 14. Vad får man med? En standard kabel på 0,3m eller?
 15. Hemma hos Ishoot

  Ganska säker på att de är just en spole för att ta bort common mode störningar.......står ju t.o.m i deras text läste jag nu. Vad jag vet så tar sig högfrekventa störningar igenom de små isolationstrafos som sitter på alla ethernetportar som ska ge galvanisk avskiljning så en spole stoppar då högfrekvent skräp.