octavia rs

Medlem+
 • Content count

  1 605
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

octavia rs last won the day on August 7

octavia rs had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

7 292 profile views
 1. octavia rs

  byZan - Nytt i stugan #6

  Är det mellan högtalarna eller ut till lyssningspositionen? Ok, just måttet till bakvägg ska jag prova att öka lite och se vad det gör i mitt rum har dock inte möjlighet till så stora mått som du kom upp. Har du någon dämpning i rummet eller är vingar de enda akustikprylarna?
 2. octavia rs

  byZan - Nytt i stugan #6

  Kul att kunna bidraga med den kunskap man samlat på sig Exakt som jag har mina Lite samma som jag har med sidovägg till vänster. Fast jag har mina närmare bakvägg har funderingar på att laborera mer med det måttet. Hur hamnade du i mått mellan dem kontra lyssningspositionen?
 3. octavia rs

  byZan - Nytt i stugan #6

  Får passa på att gratulera till systemet ser riktigt trevligt ut Det skulle vara kul och få lite mått hur du placerat dem i förhållande till väggarna @byZan Hur hamnade toe-in på CE-1 blev det ungefär att man ser igenom porten på insidan när man sitter i lyssningspositionen eller ser jag fel på fotot
 4. Absolut @LasseJ jag mejlar över det jag fått av May plus en länk till v4.0
 5. Ser fram emot dina intryck. Jag var och handlade ett nytt 16GB klass 10 SD kort idag, laddade det med v4.0 enligt Mays rekommendation och min Ultra hoppade även igång med detta direkt. Jag ska prova att uppgradera i web GUI om det fungerar igen.
 6. Jo jag har också fått svar snabbt ifrån dem @LasseJ och nu har jag även fått det idag. Problem med SD kort och hon skicka en mjukvara som ska vara ok. I den nya NEO så byter man den stora kondensatorn på de interna PSU kortet. Jag är intresserad av skillnaderna då jag även tror de skulle passa mitt system.
 7. Samma med min jag uppdaterade den för typ 3 veckor sedan och allt fungera ok tills den plötsligt bara försvann. Jag fick med min till att bli synlig igen i routern när jag ladda in 4.22 men inte via GUI fick installera om SD kortet igen med 4.0 och då hoppade allt igång igen men sen strulade det med uppdatering via GUI till 4.14 så jag la ner det då den fungerar. Ok, så du fick ett nytt SD kort. Jag har inte fått svar ifrån May än de har kanske lite och göra om alla sMS påverkats av detta.
 8. Min sluta med fungera. Det är den senaste mjukvaran som strular. Jag fixade ett nytt SD kort och lade in mjukvaran v4.0 sen gick den igen. Var fler på Computer Audiophile som råkat ut för samma fel. SOtM har en beskrivning hur man lägger in en ny mjukvara på SD kortet men den är inte helt komplett så de tog lite "trial and error" för att få det att fungera. Att sen den senaste v4.22 på deras hemsida som går att lada ner inte fungerar att lägga in på kortet är rätt märkligt. Även uppdateringen till nyare mjukvara via web GUI strular. Jag väntar på svar ifrån dem hur man ska gå vidare är inte sugen på att skicka iväg den då jag endast tror det är fel i deras mjukvara.
 9. octavia rs

  dCS släpper ny DAC/hörlursförstärkare.

  Det är inget ovanligt....ser det rätt ofta på Roon forumet där folk frågar om produkter som har Roon men de har aldrig varit hos Roon för test. Vem som helst kan lägga in Roon bridge och köra det i en apparat men den är ju inte testad och får Roon Ready stämpel så att säga.
 10. octavia rs

  Nya högtalare ifrån Börresen (Aavik, Ansuz)

  Nej så är det inte, Raidho startades av michael och Lars 2001 har jag för mig men sen 2009 har det ägts av Dantax och Aavik/Ansuz var deras egna märken. Hur det är med patent osv de har jag ingen aning om det är ju vad jag vet Börresen som designat diskanten till Raidho under den tid han ägt Raidho.
 11. octavia rs

  Nya högtalare ifrån Börresen (Aavik, Ansuz)

  Aavik och Ansuz har alltid varit hans och Lars Christensen det är bara Raidho som ägs av Dantax som de lämnade för ett tag sedan.
 12. Nu kommer det nya högtalare ifrån mannen bakom Aavik, Ansuz (Raidho). Efter att ha lämnat Raidho som ägs av Dantax så är detta ett märke i helt egen regi. Verkar komma stativare och två olika golvmodeller. Ska bli kul att se vad han åstadkommit med sitt egna märke http://borresen-acoustics.com/
 13. octavia rs

  dCS släpper ny DAC/hörlursförstärkare.

  Jag tror ju iofs inte de blir några problem med Roon eller MQA om man nu bryr sig om dem vill säga då de implementerat det i övriga serier. Jag tror de kommer bli väldigt likvärdiga men tiden får utvisa om de kompromissat på fel ställen.