octavia rs

Medlem+
 • Content count

  756
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

octavia rs last won the day on April 20

octavia rs had the most liked content!

About octavia rs

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

5 908 profile views
 1. Sen är de kanske lite skillnad när man har en butik i Stockholm eller man säljer privat då är de inte lika lätt att sälja speciellt när de handlar om lite mer pengar.
 2. Jo de går nog bra tror jag Har ju precis lagt ut dem så vi får väl se hur marknaden är just nu, våren är kanske inte den optimala tiden att sälja hifi.
 3. Nej absolut inte jag tycker att man i vår hobby ska vara öppen för nya saker (sånt som låter bra behöver inte vara dyrt eller komma ifrån de kända tillverkarna nödvändigtvis) och våga prova annars kan man missa nått bra sen händer det mycket på just dator sidan så de är inte helt lätt att hänga med alltid. Vad gäller Roon tror jag det kommer utvecklas mer och deras DSP bli bättre. I den senaste versionen blev de bättre ljud med deras up-sampling då de gjort om filterna i up-samplingnen så jag hoppas ju att de en dag kommer ikapp HQ Player så man kan köra utan det.
 4. Om HQ Player är värt besväret de kan man ju bara veta om man provat Jag tycker de låter bättre med HQ Player än med Roons up-sampling och jag kan köpa att har man redan en endpoint som bara har Roon så är de kanske inte direkt aktuellt att byta bara för att de ska så vara. Men om man är ute efter nya saker så är ju Sonore microRendu och Sotm SMS-200 endpoints med både Roon och NAA intressanta. De blir ju exakt lika många burkar med HQ Player som med Roon om man nu kör Roon på datorn. Jag kan växla mellan output ifrån Roon direkt till Devialet AIR eller via HQ Player till Devialet AIR så de är lätt för mig att prova vad som låter bäst. Dator med Roon/HQ Player -> endpoint med NAA. Men som sagt finns många olika vägar att välja.
 5. HQ Player är inte helt lätt att handskas med ibland så de kan kräva lite olika inställningar för att få de att funka helt enkelt. Allt är beroende på vad man vill ha för filter, PCM, DSD, PCM till DSD eller DSD till PCM. Ska ni prova att up-sampla till högre DSD upplösningar så kräver de en dator med pulver för de är otroligt processorkrävande. Jag kör PCM poly-sinc-ext vilket ger 176.4 eller 192khz ut beroende på input ifrån Roon. Tänk på att ska ni prova HQ Player så måste ni ha en endpoint som stöder NAA (NetworkAudioAdapter) likt en Sotm SMS-200 eller en Sonore microRendu era Roon endpoints kommer inte att fungera med detta då signalen går ifrån Roon -> HQ Player -> NAA (jag kommer undan utan en NAA då Devialets AIR program fungerar som ett virtuellt ljudkort och blir då synligt som output ifrån HQ Player) så har ni ingen NAA så får ni köra USB ut ifrån datorn och de blir långt ifrån den bästa lösningen och inget jag ens skulle bry mig om att prova då ni ändå inte kommer få den bästa lösningen. Jag kommer om jag eventuellt ska byta till en endpoint köpa Sotm SMS-200 (Roon och NAA bland annat) eller den kommande SMS-200 Ultra då Sotm produkterna just nu framstår som de bästa mest välljudande endpoints man kan hitta och tillsammans med en bra PSU typ Uptone LPS-1 eller en ifrån Paul Hynes kan man komma riktigt långt för otroligt vettiga pengar. http://www.sotm-audio.com/sotmwp/english/portfolio-item/sms-200/ https://uptoneaudio.com/products/ultracap-lps-1
 6. Jag hade tidigare Isotek Aquarius EVO3 men när jag skaffade Devialeterna så tyckte jag inte de blev jättebra med den och bytade till Ansuz. Vad de beror på varför Isoteken inte passade till dem de vet jag inte med då de redan finns EMC filter i Devialeten kan de ju vara så att ett filter till med spolar i strömvägen helt enkelt inte blev bra. Efter detta har jag byggt mitt system efter devisen att ha så låg impedans som möjlig mellan uttagen till apparaterna, inga filter i serie med strömmen och använt Ansuz strömkablar där jordledaren är avsevärt grövre än fas och nolla (matningen till systemet är 3G10kvmm direkt ute ifrån mätarskåpet och filter består av XY-kondensatorer och varistorer mellan L-N, L-PE och N-PE) Finns en del på Computeraudiophile forumet om just detta med att hålla så låg impedans mellan apparaterna som möjligt och varför de kan vara fördelaktigt.
 7. De är lugnt, kul med lite diskussioner. Jag har inte mer att tillägga egentligen om Aaviken mer än att den känns välbyggd och låter väldigt bra. Läs mer om Aavik U-300 på deras hemsida.
 8. Har man ett kasst nät med dåliga förutsättningar och mycket störningar så tror jag inte kabeln ifrån vägguttag till apparaten påverkar speciellt mycket oavsett vad där står för fabrikat på kabeln. Att anlita en elektriker för att få en egen matning, kanske ändra om i centralen så man hamnar på en mer ren fas de kommer nog ge mer för upplevelsen och vara betydligt mycket snällare för plånboken.
 9. Nu är ju mitt system lite annorlunda iom. att jag kör Devialets AIR protokoll så mitt system blir att Roon skickar till HQ Player som i sin tur har Devialet AIR som output och de skickar i sin tur över ethernet till förstärkarna. HQ Player är likt Roon att de har en endpoint i nätverket om man tex kör Sonore microRendu eller Sotm SMS-200. HQ Player blir delvis integrerat i Roon så man kan se up-sampling, filter och noiseshape osv. I mitt system upplever jag HQ Player som det som ger bäst ljud. Att köra Roon med eller utan up-sampling ger inte samma kvalité i mitt tycke nu är de små skillnader jag hade kunnat leva med bara Roon
 10. Om licenskostnaden är vettig eller ej kan ju bara de som köper avgöra. Jag tyckte de var dyrt till att börja med men då jag kanske använder Roon runt 5h varje dag och gillar de mesta med Roon så tycker jag att kostnaden är överkomlig. Då jag inte sitter framför högtalarna i dessa kanske 5h (barn på 3 och 1år tar sin tid, matlagning och nattning av barn tar sin tid) så gillar jag radio läget i Roon väldigt mycket då den själv "random" väljer att spela upp musik utifrån vad jag brukar lyssna på. Vad gäller ljudkvalitet så tycker jag Roons up-sampling blev bättre i build 216 men de har inte kommit ifatt HQ Player som jag tycker ger de bästa ljudet med up-sampling till 176.4/192 då med filter poly-sinc-ext och noiseshape NS9. Men jag tror Roon kommer jobba mycket med just dsp delen och komma med uppgraderingar som gör att de fortsätter vara intressanta att använda.
 11. @vita Roon ROCK är inte tillgängligt än vet inte när de släpper mjukvaran. Roon ROCK är kostnadsfritt men man måste ju ha en licens för Roon så den kostnaden får man ju. Tanken är ju att den ska användas på en NUC och köra Roon server och inget mer all styrning sker via appen. Sen körs ju endpoint precis som idag så har man en SMS-200 så agerar den endpoint till Roon även när man kör ROCK.
 12. De är väl Holm acoustics som varit med och tagit fram DAC:n i Jeff Rowland Daemon. Där sitter ju även Pascal klass-d moduler i den fast en betydligt kraftfullare variant än i Aaviken och inget special bygge om jag förstått rätt.
 13. DAC delen sitter som en egen modul i en U-300 så jag tror att om Aavik anser att den gjort sitt så bör den gå att byta ut. Om man tittar på Danska Phison Audio som har en likvärdig DAC modul fast nyare (samma konstruktör då Sonny som driver Phison har gjort vissa delar i Aaviken) där får man upp till 384khz och DSD 256 så jag tror de finns en framtid med eventuella uppdateringar. Vad jag vet så har de som köpt de allra första U-300 fått uppgradera dem till senaste modellen då de skett viss utveckling sen den kom ut.
 14. Jag har valt Mainz 8D då jag dels fick tag på den till bra pris och Fritz sa att de är den del som gör mest skillnad tyckte han så börja där och sen valde jag POM strömkablar kanske lite snålt men just då kändes de vettig kommer kanske uppgradera till en Ceramic om de blir en Aavik. Kör just nu Darkz D under Devialeterna men de ska bytas ut till Darkz D-TC inom kort och då 3st under en Aavik om de blir byte. Resan inom Ansuz kan ju göras på flera sätt och de torde ju finnas nått för alla i de olika segmenten, visst är Diamond och D-TC hiskeligt dyra men de är ju inte så att man måste ha dem bara för att få en del av Ansuz kakan där är ju faktiskt 4 nivåer under dem X, P, A och C.
 15. För att ta de kort så har jag hört Diablon med och den är bra men i mina öron inte lika bra (på denna nivån som Aavik och Diablon är på snackar vi små skillnader de är nog mest tycke, smak och behov som styr) som en Aavik och den interna DAC:n i Aaviken tycker jag låter bättre och sen kommer RIAA delen där hänger inte Diablon med alls. Jag skulle inte köpa en Diablo med RIAA för där är den absolut svagaste länken i Gryphonen så där faller den lite tycker jag på konceptet allt i en låda. I övrigt en kanon förstärkare men jag vill ha allt i en låda och att allt presterar på topp ingen kompromiss på någon del så därför föll mitt val på att testa Aaviken hemma och inte både Aavik och Gryphon som jag tänkt från början. Vissa tycker kanske i dagens värld i jakt på höga samplingar att DAC:n är lite sparsmakad i Aaviken med bara PCM 24/192 och ingen DSD men jag vet inte riktigt tycker de är bra att den låter bra på det jag kör mest vilket är vanlig hederlig 16/44.1. Visst hade de varit ett plus om den tagit DSD så jag kunde kört min HQ Player i tex DSD 128 eller 256 men jag gråter inte över det om de "bara" går att köra 192kHz........nu låter de som jag redan bestämt mig för en Aavik men de har jag inte förhandlingar pågår på flera plan