Daniel

Medlem+
 • Content count

  574
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Daniel last won the day on September 19 2017

Daniel had the most liked content!

About Daniel

 • Birthday 1967-07-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stylusaudio.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sthlm

Recent Profile Visitors

7 849 profile views
 1. Håller helt med dig om detta. Revox PR99 är en fin maskin, Kalibrerad och fixad. Men MOON 780D är i absoluta toppskiktet av digitalspelare idag. Sen körde vi ju en Nordost Valhalla2 strömkabel I MOON och en Blue Heaven i Revox. Däri ligger nog hela skillnaden.
 2. Hej Calle. Tack själv. Kul att du kom. Ja, amfiteatern fick vi på köpet. Lokalen är en gammal blomsterbutik. Vi har fixat till den akustiskt så gott det går. Men den funkar fint för att göra demonstrationer. För en djupare utvärdering av en produkt så bör man ju ändå låna hem. Lite svårt att få till hemmets värme, och trycksättning i ett rum en lokal som är så avlång och stor.
 3. För mig handlar format mycket om musiktillgång. Får många år sedan bestämde jag mig för att mina apparater skulle göra min musiksamling och min musikintresse större, inte mindre. Det betyder att jag vill kunna njuta av all möjlig musik, oavsett hur "välproducerad" den var. Det ledde in mig på vinyl. Detta var innan DSD. Skälet var att jag tycker att det analoga löser komplexitet och transienter bättre. Stora orkesterverk, stökig rock och sånt där funkar bättre i mina öron. En gles Jazztrio gör sig finfint på CD. Tycker att DSD också fixar detta, trots att det är digitalt, ;-) Jan-Erics inspelningar är ibland omöjliga att separera på format. Samma gäller många av Peter McGraths inspelningar som jag hört mycket genom åren då vi jobbade med honom. Så för mig är Vinyl nr.1, där har jag störst tillgång till bra musik. Sen kommer DSD. Rullband är ju fantastiskt, men musiktillgången är begränsad. Det finns ju ofta kvalitéer i reproduktion av musik som är ytterst subjektiva, som ger njutning trots att hjärnan vet att det låter sämre rent tekniskt. Kvalitéer som är svåra att fånga. Det är därför jag hellre lyssnar på en gammal Walkman än min iPhone, när jag är bärbar. Inte bättre, men mycket härligare.
 4. Hej. Och tack för fint reportage. Jag såg att Bebop redde ut Aesthetix Romulus varianterna. Helt korrekt dessutom. Systemet vi spelade på: (Var mycket riktigt ihopsatt för att vara så transparent och tydligt som möjligt, eftersom vi skulle jämföra olika format. Även högtalarplacering gjordes med tanke på detta.) MOON Evolution 740P försteg MOON Evolution 780D DSD DAC MOON Evolution 760AD Slutsteg YG Acoustics Carmel 2 Nordost V2 Kablar genomgående Nordost QRT produkter genomgående Nordost SortKone och SortLift Nordost QKore i alla enheter, inklusive bandaren Revox PR99 mk2. (Min egen, specialbyggd strömkabel med Revox-kontakt ;) ) Vi hade inget försäljningssyfte med eventet överhuvudtaget. Vi har bubblat om detta några gånger tidigare med Jan-Eric och Hugo på Opus3/DSDfiles. Och nu fick vi äntligen till det. Det är kul att göra saker som vi brinner för ibland, och inte alltid hålla på med produktevent, så att säga. Även om det också är kul. Magnetband är något vi har sysslat på med länge och det intresset delar vi med Jan-Eric och Hugo. Jan-Eric har även en bakrund som Nakamichi-specialist, så snart kör vi kanske en grej med några kassettdäck från Nakamichi. :-) Valet av MOON var självklart. Costa som är en av frontfigurerna för MOON by Simaudio är en gammal magnetbandsfreak, som äger några rullbandare, 28 kassettdäck och en hel hög Walkman Professionals, som han kalibrerat till perfektion. Hade hans reseschema inte varit så tajt hade också kommit över. Bara för att det var kul! Som sagt, vår hobby och passion handlar om musik, men även de fantastiska apparater som har förmågan att beröra oss när de reproducerar musiken. Utan känslor är detta meningslöst på något vis. Tror de flesta som är i branschen håller med om detta. Om de bara är ute efter att tjäna pengar borde de sälja bilar istället. Det är enklare och har en betydligt större kundgrupp. Så vi på Stylus kommer givetvis att köra produktevent, men vi kommer även att köra mer av typen som vi gjorde i helgen. Nästa kommer nog att handla om skivspelare och hur man optimerar dem. Kanske i ett litet workshopformat. Vi får se. Tack igen. Kul att så många kom förbi och var kvar så länge. /Daniel, Karl & Björn
 5. Dags för nästa steg

  Bra serie!
 6. Delar erfarenheterna helt. Särskilt på en Brinkmann, som pressar skivan mot mineralglaset. Men på min gamla LP12 utan skivklämma/puck och filtmatta är 180g ibland bättre, svårt att säga när man inte har koll på mastringen dock. Och sen är det ju det där med VTA....
 7. Mästarmöte har en vinnare!

  Haha, härligt att se entusiasmen i utrullningen av rullband på västkusten. När kommer ni upp på våra kassettbandskvällar? Vi kör renovering av Sony Wallkman DD, bias-teori, trimmning av Nakamichi-däck och diskuterar disposition av det optimala blandbandet. P:S. Har förövrigt ett NAD 6300. Jättesnyggt!
 8. Äntligen nöjd med ljudet.

  När jag byggde lyssningsrum i mitt förra hus frågade jag Mats på Svanå. Han rekommenderade att jag byggde ett bjälklag på betongplattan där facken fylldes. Jag använde cellplast mellan bjälkar, därefter cellplast över hela, följt av den tjockaste/tyngsta golvspånet jag kunde hitta. Sen flytande golv. Det blev stumt, tyst och inga hålrum som kunde sjunga med. Sen kan man ju experimentera med mattor på hela eller delar av ytan.
 9. Brandon var på ARC förut. En väldigt trevlig människa. Synd att jag inte var i krokarna.
 10. Musiktråden

  Jag blir livrädd så fort någon ger sig på ens hjältar. Men jag måste nog hålla med dig @AlfaGTV. Bättre än jag trodde. :-)
 11. Peter Aczel ur tiden

  haha, Jag undviker dina poänger medvetet. Förlåt. Visst har du en poäng. Uppfattade du min?
 12. Peter Aczel ur tiden

  Jag avslutar denna trevliga diskussion med en liten film om oliktänkandets kreativa kraft. Har Jim blivit galen, eller är modebranschen galen?
 13. Peter Aczel ur tiden

  Jag hör att vi är helt överens Morello! Härligt att vara så öppen att man orkar lägga ner sin djupt inhamrade åsikt till förmån för någon som uppenbarligen har en annan syn på "styrka"
 14. Peter Aczel ur tiden

  Intressant jag brukar föredra rött med en alkoholmängd runt 13.5%. Häromveckan drack jag en fransos som jag upplevde väldigt spritig och starkt. I förra veckan drack jag en spanjor på 15%. Den upplevde jag väldigt mild i samma avseende. Vi d en dubbel blindtest skulle jag pricka spanjoren som den alkoholsvagare av de två. Det är svårt det här. Jag är för att man får tycka att shaktistenar låter bra, även om man inte kan mäta det med dagens instrument. Det gör världen lite roligare helt enkelt. Här använder jag Shaktistenar som en metafor, precis som Fontana använde snittet för att illustrera en av konstens äldsta utmaningar - att återskapa det perfekta djupet/perspektivet.
 15. Peter Aczel ur tiden

  Både Pollock och Fontana var genier. Subjektivt bra konst! :-)