Daniel

Medlem+
 • Content count

  630
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Daniel last won the day on September 19 2017

Daniel had the most liked content!

About Daniel

 • Birthday 1967-07-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stylusaudio.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sthlm

Recent Profile Visitors

8 105 profile views
 1. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Tack för bra input @CommonMode & @octavia rs. Mycket lärorikt. Blir nog inget jordspett.
 2. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Skulle aldrig drömma om att hoppa på någon. Tycker det är bra med diskussioner som vill framåt. Att man vill förstå ett fenomen är väl ganska naturligt när man har ett intresse. QKore upplevs dock bäst i ett system. Den ljudförbättrande effekten framgår inte riktigt i ett white paper. Hmm, låter som att ett jordpsett går bort.
 3. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Så har jag förstått det. Men koppla inte runt nu och hänvisa till mig om allt brinner upp. :-) Det finns en snubbe i England som heter Russ Andrews. Han var väldigt tidigt ute med att adressera vikten av strömförsörjning i hifi, långt innan det fanns seriösa strömkablar, sen kom Nordost med sina strömkablar, de var också väldigt tidigt ute som alla minns. :-) Russ Andrews skrev ett papper om jordning och hur man ska göra. Länk här: http://www.russandrews.com/images/pdf/GroundingDec17.pdf
 4. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Jag bollade som sagt frågeställningarna med Nordost. Det kan ha slunkit in något fel i bollandet. Erbjudandet om att skicka ett mail för mer uttömmande beskrivningar är fortfarande öppet. :-) Det står självklart alla fritt att förlita sig på jorden de redan har. Den fungerar ju. Eller så lyssnar man och bildar sig en egen uppfattning. Jag har ännu inte träffat någon som inte tycker att det ger en stor förbättring med QKore. Jordspik i trädgården har jag ännu inte provat själv, men många berättar att det är väldigt bra. Mer info på Nordosts hemsida: https://nordost.com/qrt/qkore-ground-unit.php
 5. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Skicka gärna ett mail så kan vi försöka ge dig svar. Själv är jag humanist som ofta brottas lite med det tekniska förklaringsmodellerna. Men jag kan skicka dig rätt. daniel@stylusaudio.se
 6. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Vet inte om detta hjälper dig @octavia rs, men det är svaret jag fick från Nordost. :-) "Grövre ledare har högre resistans... Nätjord är främst konstruerad ur en säkerhetssynvinkel, där höga tillfälliga strömmar skall ha en flyktväg, och resistansen är i princip betydelselös. För små, svaga krypspänningar är det helt andra parametrar som är betydelsefulla. Framförallt i likströmsdomän."
 7. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Just nätjorden tar den vägen ner till QB8. QB8 i sin tur är stjärnjordad. Och jordkontakten på QB8 är konstruerad för att ta den enklaste vägen ut till QKore eller en egen jordspik i trädgården. Hur detta är gjort vet jag inte till hundra procent. De säger i sambans med en förklaring till funktionen ”Primary earth” att impedansen på jorden på de andra uttagen är något höjd med syfte att få en riktig stjärnjord. Låt mig undersöka närmare. De andra jordkablarna till QKore är ämnade för signaljord. Och hur den är kopplad är inte alltid självklart. Vilket gör att man får olika (hörbara) resultat på olika produkter beroende på var man ansluter QKore. Jord är en märklig person vet alla som har pysslat mycket med skivspelare och olika nätdelar till dessa. 😉 Hoppas det var till hjälp, annars går jag till källan med frågeställningen. 😀 Mer info om QBase https://nordost.com/qrt/qbase-ac-distribution.php
 8. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Nu är ju Apex en framstående tandläkare och musikälskare, inte en elektronikexpert så vitt jag vet. :-) När Nordost själva beskriver kabeln de använder så säger de så här. In order to complete this comprehensive grounding system, Nordost has also designed a designated QKORE Wire, which is constructed to provide the path of least resistance to ground, for the stray, high-frequency, low-voltage potentials that can affect the performance of your sound system. The QKORE Wire is a mechanically tuned cable that utilizes Nordost’s patented Micro Mono-Filament technology, combined with extruded FEP insulation, and constructed with a 16 AWG, silver-plated OFC, solid core conductor. The QKORE Wire can be terminated with the following connectors: spade, banana, male-XLR, female-XLR, BNC and RCA (further termination options available). Däremot är kretsen inuti QKore anpassad för QKore Wire.
 9. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  -Ja, främst eftersom de då sitter ännu närmare elektroniken, men också pga interna monofilament kablaget i QB8 samt ”perfect star grounding” funktionen (primary earth). Det är inte väldigt mycket bättre, men tillräckligt för att rekommendera en ledig plats i QB8 över någon annan placering. -Stämmer bra, det modulära konceptet för få koll på strömmen blev komplett först med QKore, tanken är att helheten ger komponenterna så bra förutsättningar som Nordost kan i dagsläget. Det är stämmer helt med mina/våra tankar. :-) Kul att du tog dig tid att testa så grundligt. Jag håller helt med dig om att tänka system även på denna nivå, som många betraktar som tillbehör/kringutrustning. Personligen ser jag det mer som fundamentet för en musikanläggning. Mycket viktigare än en enskild komponent i kedjan.
 10. Daniel

  Är du trög eller?

  Jag landar på 140-150 för min Atlas. Har en annan Atlas-ägare i nätverket som precis beställt motstånd på 150, Han tycker 100 är lite för dämpat, och 200 lite för spretigt. Blir kul att se vad han tycker om 150. Men jag skulle vilja påstå att om man är mellan 100-200 så är det mer systemberoende, och en smaksak, än en absolut sanning. ;-)
 11. Daniel

  Dags för nästa steg

  Tack. Ditt kunnande väcker exprimentlustan. Får börja prova lite. Har tidigare varit inne på ett lager aluminium underst, sen koppar, och slutligen stenen. Det känns bredbandigt i mitt lekmannahuvud. ;-)
 12. Daniel

  TAD-högtalare med alternativ elektronik

  Ja, de låter helt olika, men bra på sina respektive områden, rent professionellt menar jag, inte emotionellt nödvändigtvis. Jag lutar mer åt PASS, men respekterar Burmester. :-) Det var lite så jag menade. :-)
 13. Daniel

  Munchen 2018

  Ja, de spelade på Midex under söndagen. Jag upplevde att de har alla kvaliteter som Audio Physic är kända för och lite till. Öppenhet, detaljrika, mycket luft och en förmåga att andas ut i rummet. Med alla elementen framåtriktade så låter de lite annorlunda jämfört med Avanti och Codex. Mer direktverkande helt enkelt. :-) De kommer efter sommaren, Och kommer att vara tillgängliga för demo så fort de landar i Sverige. Kan dessvärre inte säga ett exakt datum ännu, men förhoppningsvis i Augusti.
 14. Daniel

  Dags för nästa steg

  Logiskt. Tack. 😀
 15. Daniel

  TAD-högtalare med alternativ elektronik

  Tycker det är konstigt att du inte får till det med varken Pass eller Burmester. Har hört båda dessa låta alldeles utmärkt. Sen förstår jag om du söker efter din heliga graal. :-) Jag känner igen mig helt i din kravlista. Hatar S-lud och vill ha lite värme och luft. Skulle vilja rekommendera dig att även lyssna på Aesthetix, men funderar mer på kablar och vibrationsdämpning. Hur ser det ut på den sidan?