Daniel

Medlem+
 • Content count

  598
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Daniel last won the day on September 19 2017

Daniel had the most liked content!

About Daniel

 • Birthday 1967-07-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stylusaudio.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sthlm

Recent Profile Visitors

8 015 profile views
 1. Jag är som min signatur säger partisk i målet. Men vill ändå ge dig ett konkret råd. (Hoppas det inte är olämpligt med tanke på min roll) Försök lyssna på en VPI Prime i den prisklassen. Den är fantastiskt kul och kompetent. Spelar stort och luftigt med fin pondus. Jag är inte ensam om att tycka det heller. Läs test nedan: https://www.whathifi.com/vpi/prime/review
 2. Mycket Intressant. Besöker ganska ofta på Konserthuset, Berwaldhallen och Operan. Helt olika ljudupplevelser, men alltid med den där live-dynamiken som är så svår att återskapa. Tycker heller inte att gå på konsert är samma sak som att kunna lyssna på fantastiskt ljud/inspelningar hemma. Ibland vill man ju hör Tom Waits, eller Solti. Det är ett fantastiskt privilegium att ha världens artister på scen hemma. @Vox Försök lyssna på några olika. De du nämner ovan har väldigt olika karaktär.
 3. Soundsmith & Stylus audio

  Det var så jag sa, och menade. Att han sa det, inte du. :-) Vet ifan om jag vill gå med på det helt och hållet dock. Begreppet Velocity Generator kan jag däremot förstå. Eller så är jag den som upplever det för smärtsamt att höra. ;-)
 4. Soundsmith & Stylus audio

  haha, ja det är väl sannolikt så att han använder liknelsen för att förklara fördelarna med Fixed Coil. Men när man börjar fundera över hur den där lila diamanten ska kunna följa spåret perfekt i de hastigheterna och under de g-krafterna blir man imponerad.
 5. Mästarmöte har en vinnare!

  Hej. Pratade med Helmut i ämnet. Han säger att han haft remmar som hållit sig hastighetsstabila i 8 år. om de sköts väl. Det som händer är att de tunnas ut en aning, då får motor-trissan svårt att greppa den, vilket resulterar i wow. Det som kan få dem att slitas snabbare är om de utsatts för någon kemisk tvätt (använd bara en mild såpa och låt lufttorka). De kan också slitas av hög belastning. Om motorn står för långt från tallriken t ex. Jag hade min förra rem i 5 år. Den var fortfarande som ny. Jag hade satt alarmet för att börja oroa sig på 2020-02-28. Sen beställer vi en ny. Den kostar som några nypress. :-) /D
 6. Soundsmith & Stylus audio

  En mycket intressant föreläsning för alla vinylälskare som har en timme över.
 7. Soundsmith & Stylus audio

  Jag lyssnade i München förra året. Så jag håller med dig helt och hållet. :-)
 8. Soundsmith & Stylus audio

  Ja, det finns chans för detta. Låt oss återkomma i ämnet.
 9. Vi har börjat samarbeta med den karismatiske pickuptillverkaren Soundsmith. Det finns få företag, som under så många år, varit lika dedikerade till vinylmediet som Soundsmith. Deras chefskonstruktör Peter Ledermann är känd i hela världen för sin rika kunskap i ämnet, sin passion och sin villighet att dela med sig. Soundsmith är mest kända för sina Fixed Coil konstruktioner. Fixed Coil bygger på en idé som kallas Moving Micro-Cross som har sitt ursprung i moving iron tekniken. Man var främst ute efter att minska den rörliga massan i syfte att, enkelt förklarat, få en intimare koppling till spåret. Vilket leder till en högre kanalseparation och en distorsionsfri vacker klang. Att investera i en Soundsmith handlar inte bara om att äga en underbar musikförmedlare. Man blir del av ett företag som tar hand om sina kunder. Soundsmith erbjuder alla kunder att få sin pickup ombyggd för ca 20% av nypriset när den är utsliten. Soundsmith erbjuder också en stor variation av sina konstruktioner så att man kan få en pickup som är perfekt anpassad till sin tonarm och sitt riaa-steg. Kontakta oss om du vill veta mer! stylusaudio.se
 10. Hemma hos Daniel

  Tack för alla fina ord Apex. Ja, det är nog det man ville uppnå med ringradiatorn. Fast jag vet inte heller bättre. YG's lösning är ju enkel, men svår att realisera i praktiken av vad jag har förstått. Att fräsa ur den lilla lätta spindeln ur ett stycke aluminium är både tidskrävande och krångligt. Många får kasseras, för att de inte håller måttet.
 11. Hemma hos Daniel

  Intressant diskussion. Blir smått filosofisk. Jag undrar lite hur nära man kan komma. Har levt med både metalldomer, metallkoner och silkdome. Ibland från samma tillverkare. När det gäller Wilson så tycker jag fortfarande att den inverterade titandomen var bäst och lät mest naturligt. Audio Physics senaste keramik-coatade metallkon låter väldigt snyggt, upplöst och samtidigt naturligt och fint. Så frågan är hur mycket egenljud materialet ger? Hur man jobbar med dem är kanske viktigare? Eller kombinationen av de båda förstås. Drar man det till sin spets så kanske en metallkonstruktion återger metalliska ljud bättre. Fast som sagt...
 12. Hemma hos Daniel

  Ja, det behöver nog repeteras även 2018. 😀 Inte till en högtalarkonstruktör och akustiker som du själv. Men jag, och vi på Stylus hamnar ofta i sådana diskussiner med ”vanliga” människor som vill veta varför vissa konstruktioner är så extrema. Och jag vill kunna svara dem öppet och ärligt utan att patronisera dem. Annars blir man lätt som sketschen ”grammophone grand dad”. Och dessvärre är just frekvenskurveprat något som många kan relatera till och har hört. Det var ju så CD tekniken såldes. Sen måste jag erkänna att jag inte på något vis har förmågan att relatera nedanstående prat till hur de skulle kunna tänkas låta. ;-) Men det är ett härligt och attraktivt sätt att attrahera musikälskare till vår älskade hobby/livsstil. Man älskar ju lite cumulative spectral-decay plot. ;-) Fig.2 Sonus Faber Amati Futura, cumulative spectral-decay plot calculated from output of accelerometer fastened to sidewall adjacent to midrange unit (MLS driving voltage to speaker, 7.55V; measurement bandwidth, 2kHz).
 13. Hemma hos Daniel

  Det tror inte jag heller. Det var min tanke med frekvenskurvepratet. :-) Jag var nog otydlig.
 14. Hemma hos Daniel

  En frekvenskurva säger bara lite om hur en högtalare låter. Man kan bygga en högtalare med snygg frekvensgång, men som inte kan skilja ut ett instrument från ett annat. På grund av en massa resonanser i konstruktionen.