Richard

Admin
 • Content count

  1 809
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Richard last won the day on August 15

Richard had the most liked content!

About Richard

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Växjö

Recent Profile Visitors

14 662 profile views
 1. Högtalarplacering

  Du menar att det isf görs i slutet av hela proceduren?
 2. Högtalarplacering

  Min tanke i detta är att man ju faktiskt kan kombinera även med mätning. När jag i helgen "satte" första högtalaren gjorde jag kontrollmätning med HT från bakväggen och framåt. Detta gav en alltför dålig frekvensgång som jag inte kan stå ut med. Mätning "hjälper" örat i detta fall. Är också rätt tjurig med att låta sweetspot följa med i förflyttning av högtalare om det är stor förflyttning. Likriktig triangel eller något mer till Sweetspot är en förutsättning. Kan inte minnas att detta tas upp i metoden.
 3. Högtalarplacering

  Härligt. Spännande!! Det jag mest slogs av i videon, förutom att det tog halva förmiddagen , var att åtminstone jag varit så fokuserad på att det ska vara symmetrisk högtalaruppställning. Detta ska bli spännande att helt koppla bort den tanken. Nu har jag ett symmetriskt rum förutom en "smutt" vid ytterdörren men har ingen möjlighet att som du, JWE, spela på andra hållet av rummet. Det skulle kräva oerhört mycket arbete. För övrigt konstigt att jag missat denna video i Bigblues tråd vilken jag trodde jag följt helt och hållet... hoppas det inte blir återupprepning.
 4. Högtalarplacering

  Ja detta ska man vara mycket noggrann med så fort man ger sig ut på djupt vatten. Man kan hamna i läget då man letar ihjäl sig efter ursprungsläget som var bäst från början .
 5. Högtalarplacering

  Jag borde varnat om längden på videon, bra att du puttade in en skriven instruktion. Vad är skälet till att du avråder? (Edit: missförstod dig kanske? Menade du videon och inte metoden?) Själv har jag ännu inte testat men tycker att en del av innehållet är intressant. Jag testade lite i helgen att flytta runt eftersom jag relativt nyligen har bytt högtalare och fått "lite blodad tand". Har ibland haft lite dåligt samvete mot anläggningen att jag inte lagt ner mitt yttersta på att lyssna mig fram tillräckligt. Jag är hyggligt ense med mig själv att jag har fått in första högtalaren rätt och har för avsikt att med hjälp av två kompisar testa att flytta den andra samt därefter köra toe in och lutning när de är på plats. Min erfarenhet sedan tidigare är att det är i princip omöjligt att göra detta på egen hand då minnet är på tok för kort.
 6. Högtalarplacering

  Pinsamt. Sorry. Fixat...
 7. Högtalarplacering

  Alla vi som hållt på ett tag vet att detta med högtalarplacering är ett kärt ämne. Kan för den oinvigde verka vara ett simpelt problem att lösa men så är sannerligen inte alltid fallet. Någon som testat detta? Visst är det amerikanskt upplägg men rätt intressant. Eller?
 8. Räkna dock med olika resultat olika tider på dygnet. Välj tid då stora delar av USA sover...
 9. Hemma hos JR.

  Fantastiska bilder i ett fantastiskt rum. Jag försökte också ta bort bilderna utan att lyckas. Vi får väl njuta desto mer
 10. Vilket överflöde, @JWE ? När jag laddade ner så fick zipfilen samma namn som albumet och i den fanns bara bilderna med rätt filnamn. Jag kör Win 10 med Chrome.
 11. Den långa vägen tillbaka.

  Oj, jättesnyggt. Berätta mer, vad är det för grejer?
 12. Helt super!!!! Tack @JWE Hade ingen som helst aning om att detta fanns. Har just testat och det funkar fint även om det tar sin lilla tid men då behöver man ju inte sitta vid datorn. Nu kan alla för en kostnad av en dryg tia komma vidare med det hela!! Hör av er till mig när ni fått ner era filer, se bara till att de ligger i en mapp som har rätt namn. Sen puttar vi över dem på euphonia och uppdaterar databasen. Läs även första posten i denna tråd.
 13. "Steps provided" tar väl en 10 sek. per bild (just nu när jag provade på förekommen anledning) men sen ska man gå tillbaka till albumet och in på nästa bild och ytterligare 10 sek. Har man då 2000 bilder så är det rätt surt... 12 sek * 2000 bilder = 24 000 sek = 400 min = 6,7 timmar om inga avblåsningar . Och har man då olika mappar måste man hålla tungan rätt i mun...så att inte undertecknad blir förgrymmad om det inte funkar efter att jag ändrat länkarna i databasen
 14. Ooops. Redan svar från photobucket. "We understand that this is not convenient, and are working to fix the album download issue. Please follow the steps we provided to download your original images. Thank you," Min fråga om det var skillnad om man han hade betaltjänst (annan kontotyp) besvarades inte...
 15. Läste också "en aning sura" kommentarer på nätet häromdagen. Valde att vara trevlig för att förhoppningsvis få svar på om de har andra outtalade regler för de som betalar.