Richard

Admin
 • Content count

  1 981
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Richard last won the day on January 14

Richard had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Växjö

Recent Profile Visitors

15 062 profile views
 1. Mickes Musikrum

  Just det ja, det är ju den. Pioneer S1-EX, som fanns på mediamarkt när de öppnade i Växjö för några år sedan. Jag höll nästan på att trilla när jag såg den sortens högtalare i en sådan affär. Minns att den fick väldigt bra kritik, tror det var i Hifi & Musik och att man resonerade kring TAD-släktskapet.
 2. Mickes Musikrum

  Oj va trevligt detta ska bli. Bilderna duger och blir över!! Jag kan inte säga på rak arm att jag känner igen högtalarna.
 3. Musikrumsbygge

  Tack Calle, nu känns det mycket lättare
 4. Musikrumsbygge

  Tänk att man ska vara så förbaskat trött om kvällarna att man inte slutför sina projekt. Orkar inte annat än att sitta och lyssna på musik och läsa på paddan på kvällarna vilket IOFS är väldigt trevligt, men ändå. Har nu flera påbörjade projekt i mitt musikrum som inte är avslutade: Ny (beg.) pickup Lyra Kleos. Den är IFS ganska välinställd och låter kanon men jag köpte Ultimate Analog Test-LP för att göra det hela i spitzenklasse men plattan har inte ens ännu legat på spelaren. I helgerna runt Jul och nyår rev jag min gamla bakvägg och byggde upp det igen för att få plats med basar under. Den blev grundare från ca 90 cm till ca 50 men ändå med riktigt rejäl volym. Där är nu som då en stor helmholtzresonator. Ostämd!! Trots alla timmar man lade ner. Basarna som IOFS inte förväntas vara klara förrän framåt sommaren är påbörjade. Möjligen blir lite mer gjort i helgen om det inte blir kallt i garaget igen. Subbar vid frontarna har jag flyttat lite på men inte varken mätt eller provlyssnat seriöst. Tänkte att man kanske får ändan ur vagnen om man delger sin lathet och istället gör något åt det.
 5. Plind goes Ceramic!

  Absolut. För några år sedan fick jag ett haveri och försäkringsbolaget ersatte allt minus självrisk (tror det var 1500). De ersatte till och med resa till Göteborg för att byta grejerna. Länsförsäkringar. Därefter höjde jag lösöret med flera hundra tusen. Skillnaden i premie på detta var några hundralappar om året. I min kontakt med försäkringsbolaget var jag oerhört noggrann och förklarade alla olika delar av stereon med tillhörande fotodokumentation. Låt de förstå att det inte är en hemmabio från mediamarkt men på ett schysst och ödmjukt sätt.
 6. Plind goes Ceramic!

  Usch och fy. Hoppas det löser sig. Kolla med försäkringsbolaget så kanske det blir billigare.
 7. Hemma hos OPUS 3.

  Tack för detta Apex. Man har ju träffat på Jan-Erik på åtskilliga mässor och han är alltid lika trevlig och har alltid något att säga om de plattor man köper vilket ger mervärde.
 8. Uppdatering av forummjukvara

  Ahhh. Super. Men mycket märkligt. Då lägger vi ner detta åtminstone för nu.
 9. Hemma hos Daniel

  Fantastisk anläggning!! Det ser ut att vara av absolut högsta klass rakt igenom. Och jättefina bilder. Tack apex
 10. Uppdatering av forummjukvara

  Nä, det finns ingen sådan restriktion och jag själv har en privat med 35 meddelanden. Däremot finns det restriktion på hur många man kan vara i en "privat tråd" och naturligtvis hur mycket plats ens meddelanden får ta i anspråk men där ligger du på rätt sida. Jag lägger ett suportärende imorgon. Är mittt uppe i en Paganini just nu
 11. Uppdatering av forummjukvara

  @AlfaGTV, får jag bara be dig att logga ut från forumet och in igen och se om det blir någon skillnad. Typiskt sådan sak man påtalar i en supportorganisation som första åtgärd. Du har ju även testat från andra webbläsare med kvarstående problem. Det var bra att du skickade en dump. Om samma bekymmer kvarstår har jag lite info till supporten. Richard
 12. Uppdatering av forummjukvara

  Nja, jag quotade ju dig så det var nog meddelandet. Om du har det inställt så vill säga. Mmm. Får nog grunna lite på detta. Själv har jag inte märkt något konstigt ovh heller inte hört från nån annan. Hörs imorgon kväll.
 13. Uppdatering av forummjukvara

  Har du provat med annan browser?
 14. Roon 1.4

  Håller med Jag har också valt att sortera på förnamn. Tycker det är betydigt enklare att vara konsekvent då. Gör detsamma på vinylen. Klassisk musik är ju däremot lite krångligare. Ska man sortera på solist, dirigent, tonsättare....Här är det fortfarande lite vilda västern i samlingen.
 15. Äntligen nöjd med ljudet.

  Tack för att vi fick vara med på denna lyssning om än på distans. Du har verkligen ett oerhört tjusigt musikrum A/Wing!!