Jump to content

Transient Design

Branschmedlem
  • Posts

    1 490
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Everything posted by Transient Design

  1. Vi kommer nog med årets minsta högtalare: av Fink designade EPOS ES-7N. Massor av timmar och simuleringar och tester har resulterat i denna lilla godbit. 24 000kr till kund för ett par. Stativ får man köpa 70cm på annan plats då det inte erbjuds. Men burken har även en stor brytare på baksidan där man väljer om frekvensgången är optimerad för frifält (läs stativ) eller nära vägg ( placerad i en bokhylla). Och så kommer självaste stor-Finken himself på besök! Karl-Heinz Fink kommer att finnas i vår monter och övervaka att vi inte "snedemar" hans guldburkar. Ett ypperligt tillfälle för alla självlärda att öva skoltyskan...
  2. Efter den succé som iFi gamla Nova och SupaNova gjorde med sina nätkablar (apparat -sladdar 230V) så kommer nu en kraftigare och uppdaterad variant i samma stil: Quasar och Supa Quasar! Priser: Quasar 5900kr och SupaQuasar 10500kr
  3. Strax efter släpper Hifiman även en annan trådlös version kallad Svanar Wireless som kommer att ligga på ca 6500kr till kund. Så kolfiber i kapseln istället för tung brons.
  4. Jo, de heter faktiskt just så: Svanar, efter det svenska ordet. Och varför inte? Man får ju en rätt tydlig bild i huvet hur en vacker elegant svan rör sig (och fräser och bits när man kommer för nära ungarna...) Detta är lite av ett flaggskepp för Hifiman och priset landar också på över 25 000kr till kund.
  5. Nyheten här är att den nu även kan driva elektrostatiska hörlurar och dessutom med olika små SD-kort välja exakt rätt spänning till olika sådan hörlurar. 15 000 mW ut vid balanserad drivning och ca 5000 mW vid single-ended. Pris kommer att ligga kring ca 45 000 kr med moms i Sverige.
  6. Detta var Munchen-mässans stora nyhet från iFi Audio: iCAN Phantom.
  7. Här en annan lösning där toppen är monterad sidledes ovanpå dess sub till en helhet. Lite som en gammal gitarr-topp från 60-talet? Är de snygga eller hemska? Vilken färg hade du valt?
  8. Då jag inte ser att någon annan lagt ut info om dessa små nyheter så gör jag en kort tråd om dem här. Och vill bara flika in att jag inte jobbar med detta varumärket! Men känner killarna bakom rätt väl. "Lilla" Colibri är den tidigare ägaren och VD på Avantgarde Holgers kärleksbarn. En mycket mindre modell än någonsin tidigare från detta företag. Som tydligen är tänk att komma i en hel rad olika färger och utföranden. Ett ovanligt stort diskanthorn och sedan dubbla 6,5" middar gömda bakom ett galler och sittande i ett kort horn. 98 dB känslighet och helt passiva. På mässan så spelade de med en pytteliten förstärkare på 10W stor som en plånbok för 200 Euro från Media Markt. Och som signalkälla använde Holger sin telefon och bluethooth (!) till förstärkaren... Med motiveringen att det kan bara bli bättre! :-) Och visst hördes att det inte var High End i grejerna i övrigt men jag tyckte ändå att det spelade med en öppenhet och driv som klart imponerade. De visade också upp sub som gick att köpa löst med 18" bas och 1200W slutsteg inbyggt för den som vill ha disco hemma.
  9. Ännu en sluten hörlur från Hifiman med snygga kåpor av trä. Pris 30 000kr till kund i Sverige. 3 st olika kablar medföljer: 3.5mm, 6.3mm och XLR
  10. Sedan tillverkar Silent Angel även sina egna DC-kablar för strömmen vid externa nätdelar: Bastei Dessa finns i lite olika kvalitets-varianter och prisnivå: Koppar i båda ledarna eller silver i båda. Totalt finns hela 4 st olika varianter! Men vi kommer endast att jobba med ren koppar (Light Orange) och ren silver (Snowy White). Kablarna finns i ett antal olika längder från 15 cm upp till 150cm. Och det är olika kontakter på kabeln beroende på om det är 12V eller 5V som används för att minimera risken att koppla fel.
  11. Klockan GX: https://www.silentangel.com/gx/ Pris till kund på ca 45 000kr. 4 st olika och helt separata klockor. 2 st med 25MHz och 2 st 10MHz. Ingång för extern nätdel på 12V även den. Brutalt stor och tung!
  12. Här finns massor av info kring helt nya Z1 Plus: https://www.silentangel.com/z1-plus/ Priset i Sverige kommer att ligga på ca 35 000kr till kund. Notera dubbla LAN-ingångar för nätverk! Extern klock-ingång och 12V matningsspänning samt USB-C.
  13. På mässan i Jönköping så var det dags för Svensk premiär för 3 nya enheter från Silent Angel: NX (tung stor switch) GX (nya klockan med 4 utgångar) Z1 Plus (nya förbättrad variant av media center / streamer) Tack Mathias för lånet av bilderna!
  14. Pust! Efter en lång helg på mässan med ljud och intressanta möten med nya människor så är det skönt att vara tillbaka kontoret igen. Även om stor del av de närmaste dagarna får ägnas åt att packa upp och sortera grejer. Tack alla ni som hade möjligheten att komma till mässan och lyssna och prata! Jättekul att få träffa andra med kunskap och erfarenhet om denna typ av bredbandare och få se bilder på era varianter. Detta med bredband är ju en liten avart inom vår bransch men jag är ju personligen svag för just bredband trots dess ibland lite svårtämjda karaktär. Tyvärr så blev inte uppställningen vi spelade på exakt som jag hade hoppats. På bilden nedan så ser ni versionen som vi efter halva lördagen äntligen fick att spela på ett skapligt vis. Notera dock att endast (!) 15" användes att spela på... 10" var aldrig inkopplade! Så placeringen av ett element nere vid golvet är givetvis inte optimal. På förmiddagen av lördagen så hade vi stora problem med att få ljudet att låta vettigt alls. Detta visade sig snart vara vårt medhavda Leben phono-steg som rören inte var friska och självsvängde. Men efter ett byte kring kl 12 till ett Line Magnetic phono-steg så blev det i varje fall mycket bättre. Så till er som lyssnade innan kl 12 så vill jag be om ursäkt för detta. Det lät inte alls som efter bytet.... Jag förstår er som inte kom tillbaka men sörjer att ni inte fick möjlighet att höra den klart bättre varianten. Jag hade några äldre herrar med tillsammans över 100 år av erfarenhet inom Hifi på besök när inga andra kunder var i rummet. Och även om de hade lite olika åsikter så var de båda överens om att detta var ett av mässans bästa ljud på flera punkter. Vilket givetvis är underbart hört att höra för mig som jobbar för att visa upp nåt som andra uppskattar. Sedan är ju detta nya grejer som INTE är inspelade. Rätt typiskt kring mässor att det blir på detta sättet. Så jag vill ju tro och hoppas att både Umami Blue och Lii Song F-15 kan låta ännu ett par snäpp bättre med ett par hundra timmars inspelning. Vi får återkomma till detta vid en demo i framtiden om detta! Viss musik fungerade (som vanligt ?) inte alls. Medans annan musik fungerade ypperligt! Så vi fick prova oss fram inför en tålmodig publik. Ett spår som jag fick som tips av en besökare var detta: bandet Uakti med låten Trilobita Solo 2: Detta spår önskade jag att alla fick möjlighet att höra på vårt system! Jisses vilken kraft och attack med närmast enorm dynamik trots hela 10W från lilla Leben CS300. Kan inte vänta för att få höra ut detta låter nästan gång då vi får liv även i basen som skulle ha suttit där! :-) På återseende!
  15. Inspelning inför mässan! Någon som vill ta natt-shiftet? :-) Vilken musik är bäst för att så snabbt som möjligt mjuka upp den? Stor orkester klassiskt? Hårdrock? Trummor? Eller bara bredbandigt brus?
  16. Nålspets: Microline Nålrör: Boron Magnetic Circuitry: Pure Iron/Cryo Treatment Spoltråd: Koppar med hög renhet Utgångsnivå: 0,4 mv Utgångsbalans: 0,5/1kHz Spårningsförmåga: 70 µm/2g Kanalseparation: 30dB/1kHz Frekvenssvar: 15-50 000 Hz Spoleimpedans: 8Ω/1kHz Föreslagen lastimpedans: > 80Ω Magnet: Alnico Vertikalt spårningstryck: 2g Pickupvikt: 10,8g Kroppsmaterial: Duralumin (A7075) Finish: Melamin Thermosetting Process (MTP)
  17. Jag fick idag in mitt demo ex av den helt nya modellen HANA Umami Blue från Japan! Den är en kombination av teknik från ML och Umami Red och ett pris på ca 25 000kr till kund. Första leveransen för kunder kommer först in i slutet av sommaren då väntetiden är minst 6 månader på alla HANA.... Svensk premiär (Europa?) blir på mässan i Jönköping till helgen! Jag kommer att försöka att spela lite skivor med den innan men den kommer INTE att vara inspelad till 100% vid mässan men hoppas ändå att ljudet ska kunna upplevas på ett bra sätt.
×
×
  • Create New...