Transient Design

Branschmedlem
 • Content count

  758
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Transient Design last won the day on October 20 2016

Transient Design had the most liked content!

About Transient Design

Recent Profile Visitors

4 687 profile views
 1. Nyheter från mässan i Hong Kong

  Någon som törs gissa priset för hela systemet...?
 2. Nyheter från mässan i Hong Kong

  Namnet antyder att detta borde vara Donald Trumps favoriter! Men varför är de inte i guld med det namnet?
 3. Nyheter från mässan i Hong Kong

  Här lite mera smågodis från Air Tight´s rum. Snygga grejer detta.
 4. Nyheter från mässan i Hong Kong

  Och dagens önskelåt: Här kommer en bild på Japanska Air Tight´s rum i Hong Kong. Det var en ren brottningsmatch bara att ta sig in där då kön utanför var lång...
 5. Nyheter från mässan i Hong Kong

  En ny modell från Italienska Pathos som jag tycker hade en lyckad design. Brukar låta bra tycker jag då man hör dem. Denna gång endast på torrdemo.
 6. Nyheter från mässan i Hong Kong

  En ny YG. Knappast "billig" men säkert trevlig med rätt drivning. Notera att varje högtalare består av två separata höga lådor av fräst aluminium...
 7. Nyheter från mässan i Hong Kong

  Luxman hade ett mycket stort rum och satsade i Hong Kong. De har mycket historia att ösa design och ljudideal från. Fast tillverkas de i Kina idag?
 8. Nyheter från mässan i Hong Kong

  Här lite svensk fägring på mässan!
 9. Nyheter från mässan i Hong Kong

  Och så kommer här lite bilder på den onde kejsaren... Fast jag vet inte om jag skulle vilja ha dessa hemma! Kanske om de finns att beställa i rosa?
 10. Nyheter från mässan i Hong Kong

  I samma rum som de skräckinjagande Tesserakt fanns det andra modeller från Avalon synliga. Vem har Avalon i Sverige? Det är sällan man ser dem här? Extra kul tycker jag att det är att Entreq syns så mycket på mässor ute i världen! Här i en stor tung anläggning av värsta klass så valde de att placera en trälåda med grus från Skåne... :-) Grymt bra reklam!
 11. Nyheter från mässan i Hong Kong

  Kort svar om klangbalans: Nej, min reflektion är att jag ofta gillar saker som i andras ögon "saknar" bas och diskant. Jag lever sedan ett antal år tillbaka med ett par bredbands högtalare med dubbla 4" Fostex hemma. Visst, de spelar ner snyggt till ca 35 Hz i mitt rum (mätmässigt) men mina vänner som kör aktiva stora basar eller 15" i botten har givetvis ett annat tryck. Min uppfattning är att jag lättare kan acceptera ett system som spelar "slankt" då jag kanske är mer van vid det än andra. Ska där vara bas alls så vill jag att den ska vara mycket bra. Annars är jag hellre utan... Om Kineser eller asiater lättare accepterar slanka system vet jag inte säkert men är en uppfattning som jag fått genom åren på olika sätt. Det gäller garanterat inte alls "alla" utan är en grov generalisering som ni förstår. Personligen så tycker jag lite som Bosse Hansson sade: "Frekvensgång är den minst intressanta parametern hos en högtalare" och vad han troligen menade är att designers av högtalare lägger på tok för stor vikt vid en spikrak frekvensgång och istället glömmer andra parametrar som just transient-respons och dynamikkomprimering osv. Detta kan man säkert skriva och diskutera hur mycket som helst om men kanske det är bättre att göra det i någon separat tråd?
 12. Nyheter från mässan i Hong Kong

  De nya armarna från Jelco har fått stort intresse från både kunder och butiker vilket känns jättekul! Jag kommer att försöka få hem dem i tid till mässan i Malmö men törs inte lova någonting ännu. De släpps i "mitten" av oktober. Sedan tar det alltid nån vecka att få hem dem osv. Men jag ska göra vad jag kan! JAg har lagt en order på 3 st av varje modell (totalt 12 st).
 13. Nyheter från mässan i Hong Kong

  Detta system var välupplöst och rent men lite slankt för vår smak. Men tydligen så är den asiatiska smaken lite ljusare?
 14. Nyheter från mässan i Hong Kong

  Om vi ska gissa lite vad som står mer på lappen: 300B rör i utgångssteget. Men 25W så måste detta vara monoblock för att nå en sådan effekt. 20 kg /st. 2A3 kan möjligen vara drivrör? DC gissar jag på att det är glödströmmen istället för växelström som det ofta är för att få den tystare. 27 dB borde vara förstärkningen Gain. För om det är Signal / brusförhållande så är det inte bra... :-)
 15. Nyheter från mässan i Hong Kong

  Detta var en snygg och för mig innan okänd förstärkare! Tydligen är den japansk och varumärket har innan mest gjort pickuper? Den har likheter med "The Dream" men en mera strikt Japansk stram elegans tycker jag. Tyvärr så stod den endast på torrdemon. Notera att det står "Lundahl" på den lilla lappen intill! Kul!