Transient Design

Branschmedlem
 • Content count

  826
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Transient Design last won the day on October 10 2017

Transient Design had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4 841 profile views
 1. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Mera bredband! Jisses vilket bra mässa! Fast efter att ha kommit direkt från det förra rummet så var detta inte lika imponerande. Men de verkade bygga elementen själva och snyggt såg det ut.
 2. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Nu är det ny morgon och här vaknade jag direkt. Vilket klipp, vilken dynamik! Bredband av bästa sort. Har ingen aning om vad det heter eller är för något eftersom jag helt gett upp hoppet om att kunna sälja bredbands-högtalare i butiker i Sverige men det är kul att se att det finns andra som ännu kämpar på! Här kunde jag nog ha suttit glad hela dagen.
 3. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Nu är vi sent in på kvällen (mässan stängde inte förrän vid kl 20 på fredagen!) och vi träffar några Japaner i baren. Givetvis så har de en helt nyutvecklad pickup med sig och visar. Nån typ av ny teknik av magnetsystem konstruerad av en äldre gentleman från Japan med förflutet hos någon av de stora tillverkarna (kan det ha varit Nakamichi?). Såg fina ut och hade redan fått toppen kritik i Japan men med prislapp på 50 000 SEK för instegsmodellen så är risken för mass-försäljning i Sverige rätt liten...? Kanske jag tar hem ett ex för att prova någon gång.
 4. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Här har vi Lampizator som ofta får till ett bra ljud. Om det är en DAC på toppen så ger jag honom höga poäng för toksnygg maskin! Och Trennel och Friedel vet vi ju kan låta bra. Men här imponerade det ändå tyvärr inte helt. Kan ha varit rummet eller nåt annat. Svårt att veta. Jag var ändå inne här 2 gånger för att jag vill verkligen tycka om detta...
 5. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Skönheten och odjuret... DIMD som bygger en otroligt snygg rörförstärkare med EL-84 rör (på test just nu hos H&M) som drev ett par grymt fula burkar. Dock med fina bredbandare så det lät ändå rätt OK trots alls. :-)
 6. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Pratade helt kort med Kostas (?) från Metaxas och berömde honom för de jätteroliga produkter som han tar fram och säljer. Jag har ingen aning om hur det låter men jag älskar att han törs göra nåt kul i denna konservativa bransch.
 7. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Alessandro från Diapason var på plats och visade upp nya modellen av lilla Karis! Ny diskant och ny bas samt ny version av filter så lät det mycket lovande. Klart bättre diskant än innan gjorde mig glad. Aqua stod för drive och DAC och systemet lät som helhet helt OK.
 8. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Det var klart ont om horn på mässa vilket var en liten besvikelse (men desto fler bredband så jag var glad ändå!) men givetvis så fanns Armin på plats från Avantgarde och körde en fet demo.
 9. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Och maten här var den klart bästa på hela resan. Gås med potatismos (med broccoli, därav färgen) och rödkål. Och rödkålen var närmast himmelsk! Jag gick inte alls igång på den polska ölen (för grov för mig. Havregrynsgröt äter jag hellre med sked och lingon till) med gin och tonic fungerar ju även till mat. :-)
 10. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Sen var det dags för lite mat! Och Jan kände till en populär restaurang i närheten av hotellet. Klart mysig fasad i en stad där allt annat är grå betong.
 11. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Detta var en kul uppställning. Högtalarna kostade ca 2500 SEK per par. Inte 25 000kr som jag först trodde. Drivna av en liten EL-84 förstärkare från FUZZ (eller nåt liknande namn) så lät det imponerande bra. Visst, Janne tyckte att midden kändes lite instängd osv men i en tunn låda av spånskiva med vinyl på är väl inget annat att vänta sig?
 12. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Denna skivpelare hävdade att de löst alla problem på bästa sätt. Vad vet jag men jag är skeptisk till enkla "sanningar" när det kommer till Hifi. Kanske den mäter bra? Ljud är inte alltid så enkelt som man tror...
 13. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Detta verkade vara en populär modell av skivspelare eftersom jag sedan såg den i minst 2 rum till på mässan. Stor som ett as! Kul design på tallriken för att slippa resonanser.
 14. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Japp, det finns knasigt och så finns det jätteknasigt... Jag har tyvärr ingen aning om hur detta lät (minns inte längre) men designen tål nog att putsas på lite mer. Men det finns säkert en bra förklaring till varför de ser ut på detta sättet! Rätt stora rör med dubbla öron på toppen. Skulle tro de går rätt varma?
 15. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Dessa högtalare (och allt annat på bilden) var vintage och renoverade och kostade "bara" 20 000 SEK vilket jag tyckte var ett fynd. En kompis till min vän Jan köpte de direkt för att ha i sin vinkällare. Jag ser fram emot ett besök där sedan!