Transient Design

Branschmedlem
 • Content count

  861
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Transient Design last won the day on October 10 2017

Transient Design had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5 041 profile views
 1. Transient Design

  Sundara hos Studio Koncept i Lund

  Även Hifiman Edition X samt HE-1000 finns att avlyssna tillsammans med iFi iCAN PRO för en tid framöver. Men givetvis så finns det även en helt del annat kul att se där! Kanske vill du låna hem och prova helt nya och hyllade iFi AC iPurifier som aktivt korrigerar nätproblem och dessutom erbjuder en ny jordpunkt?
 2. Transient Design

  Sundara hos Studio Koncept i Lund

  För er som bor i de södra delarna av Sverige finns nu en tillfällig möjlighet att se och höra både ett system med Brystons elektronik men även Hifimans nya hörlur Sundara (topptestade i H&M av senaste nummer) hos Studio Koncept med Nils Rigeblad i Lund. Nordmannavägen 24 men hör gärna av er innan till Nils då han som yrkesmusiker jobbar på en del lustiga tider.
 3. Transient Design

  HANA MONO pickup: NYHET

  Fick du inte mitt mail med en massa bilagor på MONO? Som jag förstår så är det dual mono med dubbla spolar.
 4. Transient Design

  HANA MONO pickup: NYHET

  Fick svar från Japan om kompliansen (fjädermjukheten) hos HANA: HANA dynamic compliance value is described in 4th pages of new HANAbrochure in specification list, as 10 x 10(-6) cm/dyne. Tydligen så är det samma på HANA MONO som de övriga.
 5. Transient Design

  HANA MONO pickup: NYHET

  Som synes finns denna både i 9" och 12" längd.
 6. Transient Design

  HANA MONO pickup: NYHET

  Sorane tillverkar även armar i "klassisk" stil. Se bild nedan. Inte alls lika omskrivna och jag trodde det bara var en Jelco med nytt namn men de hävdar bestämt att det är en helt annan fabrik som tillverkar dessa i Japan. Jag har själv inte provat dessa modeller men troligen är även dessa ljudmässigt och kvaliteten mycket bra / hög.
 7. Transient Design

  HANA MONO pickup: NYHET

  Den nya raka 12" Sorane tyckte jag Hiroshi sa skulle ligga kring 2100 Euro till kund. Så lite justering för vår högre moms och valuta så under 25 000kr bör den landa på i Sverige. SA-1.2 ligger på under 18 000kr i Sverige. Men lite dyrare i svart och så finns den i några olika utföranden. BCS-versionen med möjlighet att ändra positiv / negativ balans kostar ett par tusen extra.
 8. Transient Design

  HANA MONO pickup: NYHET

  DATA på HANA MONO: Stylus: Nude Diamond Shibata Stylus Shape: 0,27 x 1,57 mil Cantilever: Aluminium Output level: 0,4 mV vid 1kHz Vertical Tracking force: 2g Trackability: 70 um / 2g (u= micro) Frequency respons: 15-32 000 Hz Impedance: 23 Ohm / 1 kHz Suggested load: > 200 Ohm Weight: 5 gram Body color: Black Det finns ingen angiven complians vad jag kan hitta. Kan fråga om det.
 9. Transient Design

  HANA MONO pickup: NYHET

  Siffror i all ära men om en pickup låter levande och involverande eller sterilt och kyligt tror jag är svårt att utläsa från detta? Smak är ju som alltid delad men vad som för mig gör HANA så intressanta är just att de låter så levande och musikaliska. Det är många som inte alls gör det trots topp-tester och kända varumärken...
 10. Transient Design

  HANA MONO pickup: NYHET

 11. Transient Design

  HANA MONO pickup: NYHET

  Men nyheten som de visade upp var en 12" variant på samma tema!
 12. Transient Design

  HANA MONO pickup: NYHET

 13. Transient Design

  HANA MONO pickup: NYHET

  Men de säljer även tonarmar från Japan! Tidigare under namnet ABIS som tyvärr byttes ut till Sorane efter att mannen som ägde namnet lämnade firman. Men det är samma arm och fabrik som tillverkar dem ännu. Lite annorlunda design än Jelco mfl men har fått strålande kritik i Stereophile och i andra tester.
 14. Transient Design

  HANA MONO pickup: NYHET

  På mässan i Munchen så träffade vi även den Japanska representanten från HANA. Och bortsett från nya MONO så kommer de även i Juli att släppa en mer påkostad modell vid namn ML (Micro Line). Pris är ännu okänt men jag gissar på 12 - 15 tusen till kund. Vi får se. Jag hoppas givetvis att denna kommer att ta HANA till helt nya höjder och hjälper till att göra HANA mera känt hos en större publik.
 15. Transient Design

  Hifiman Ananda

  Då känns den nya lillebror desto mer intressant! För 40 000 kr får man mycket mera lur för pengarna. Vi lyssnade på den i Munchen och kan inte säga annat än att detta är riktigt bra. En representant från Hifiman menade att i jämförelse med tex STAX lurar så har denna lur mycket mera dynamik och kraft i basen. Och efter lyssning så tror jag på honom... Förstärkaren på bilden går att köpa till löst för 50 000kr eller i paket med luren för 80 000kr tillsammans. Kanske jag kan få hem ett par för demo till mässan i höst i Göteborg?