Vox

Medlem+
 • Content count

  1 151
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vox last won the day on July 28 2016

Vox had the most liked content!

About Vox

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Eric_Gustafsson
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Västerås

Recent Profile Visitors

8 943 profile views
 1. Vad är det för fel på audio-fil?
 2. Hemma hos Ishoot

  Vad hade du för kabel mellan skivspelaren och riaa-steget? Min erfarenhet är att matchningen mellan kabel och riaa är extremt viktigt.
 3. Oj, så många timmar för att komma till London?! Vad hände?
 4. Endera lyckas jag inte förklara vad jag menar eller så vill ni inte inse problemet då ni valt att använda sut.
 5. Har du ingen SUT finns det ingen trafo i signalvägen som "stjäl" en del av signalen innan den når riaa-steget. Tänk om det är lite "välljud" som går det att magnetisera trafon.
 6. Följer detta med ett leende på läpparna och funderar över hur en del kan tycka att vinyl är "krångligt".
 7. Signalen från en MC-puppa är väldigt svag. Om då en del av signalen går åt till att magnetisera SU-trafon är frågan hur detta har påverkat signalen som kommer ut på sekundärsidan.
 8. Streaming

  Även jag startade med Squeezebox SB3 och en NAS. NAS'en har uppgraderats och SB3 har bytts till en Transporter (www.hifiplus.com/articles/tested-logitech-transporter-network-music-player/). Finns även en SB Radio och en SB Boombox i huset. Sedan ett antal år tillbaka har jag slutat rippa cd-skivor och för den delen även slutat köpa cd-skivor till förmån för vinyl. Jag finner en glädje att resa mig från lyssningsplatsen och gå fram till skivhyllorna för att botanisera i utbudet. Att sitta med läsplattan och välja musik är för mig lite som att äta snabbmat - praktiskt och enkelt, men tråkigt i längden. Kom även på mig med att inte spela hela albumen utan hoppa mellan låtar/skivor/artister.
 9. Flac vs Wav

  Finns det okomprimerad Flac? Jag trodde att Flac var/är ett komprimeringsformat att jämföra med t.ex. zip.
 10. Vinyl på nätet

  Gillar du jazz finns det mycket godis direkt från skivbolaget ACT, https://www.actmusic.com
 11. På ny rulle - nu till Belgien

  Tack Bebop för att du delar med dig av din kompetens och dina resor, men trådar om Rullbandspelare triggar igång tankar hos mig som jag inte vill ha för tillfället. För närvarande har jag fullt upp med att få ordning på försteg och RIAA-steg och då vill jag inte bli lockad att vidareutveckla mitt nuvarande rullbandssystem (Live Recording - A77). Det får bli en senare aktivitet.
 12. Tack för påminnelsen om vikten av att hålla spelaren ren. Tack även för tipset om "Revox Online Shop".
 13. Mycket snyggt! Hur upplever du ljudskillnaden mot din Technics?
 14. Tack för ett mycket fint och intressant reportage. Blev så inspererad att det bli till att "damma av" min ombyggda A77:a efter semestern och börja investera i fler "masterband".
 15. När vi är inne på det intressanta ämnet rullbandspelare undrar jag om ni har någon erfarenhet av http://www.studersweden.se