Vox

Medlem+
 • Content count

  1 140
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vox last won the day on July 28 2016

Vox had the most liked content!

About Vox

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Eric_Gustafsson
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Västerås

Recent Profile Visitors

8 893 profile views
 1. På rulle till Italien

  Tack för påminnelsen om vikten av att hålla spelaren ren. Tack även för tipset om "Revox Online Shop".
 2. På rulle till Italien

  Mycket snyggt! Hur upplever du ljudskillnaden mot din Technics?
 3. På rulle till Italien

  Tack för ett mycket fint och intressant reportage. Blev så inspererad att det bli till att "damma av" min ombyggda A77:a efter semestern och börja investera i fler "masterband".
 4. På rulle till Italien

  När vi är inne på det intressanta ämnet rullbandspelare undrar jag om ni har någon erfarenhet av http://www.studersweden.se
 5. På rulle till Italien

  Vet du om det bara är avhämtning som gäller om han kan skicka till Sverige?
 6. På rulle till Italien

  Oj, vilken godisbutik ni besökte! Tack för att jag/vi får följa med på resan.
 7. ethernetkabel

  Jag som "analfabet" inom området undrar hur mottagaren vet hur stor checksumman ska vara på det kommande paketet. Jag ser framför mig hur ett "förpaket" med information om den kommande checksumman skickas, men tänk om fel information kommer fram pga störningar.
 8. Hur en transformator fungerar vet jag och det är just därför jag är intresserad av hur signalen "försämras". Är det specifika delar som försämras eller är det "osthyvelvarianten"?
 9. Fortfarande ingen som har någon teori om vad som händer med originalsignalen då en del av den går åt till att magnetisera transformatorerna?
 10. Mycket intressant! Något jag har funderat på är hur signalen från pickupen försämras då en del av den kommer att användas för att magnetisera transformatorn i en SUT. Någon som har koll på detta? Borde inte en aktiv förstärkning bevara originalsignalen på ett bättre sätt?
 11. Igår tog jag bort de fåtal bilder jag hade på PB. Gjorde det medans möjligheten finns utan att det kostar pengar. Vem vet vad de hittar på nästa gång?
 12. Mästarmöte har en vinnare!

  Ytterligare en skivspelare?
 13. Mästarmöte har en vinnare!

  Om jag har fattat rätt så har både den amerikanska och brittiska kurvan en någon förhöjd diskant i förhållande till RIAA, men olika mycket sins emellan. Här finns en del att läsa i ämnet. https://www.hifisystemcomponents.com/about/reproducing-old-records.html
 14. Mästarmöte har en vinnare!

  Även om RIAA-kurvan blev en standard under 50-talet så spelades det in skivor senare som inte följde standarden. En del amerikanska och brittiska skivbolags inspelningar skiljde sig något från standarden. Så för att kunna få till en så realistisk återgivning som möjligt bör phonosteget kunna anpassas för olika kurvor.
 15. Mästarmöte har en vinnare!

  Om du ska optimera för gammal jazz måste du även ha ett phonosteg som kan du ställa om för de olika inspelningskurvorna. Kan skilja en del på RIAA, Decca m.fl.