vita

Medlem
 • Content count

  171
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

vita last won the day on April 17

vita had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Solna

Recent Profile Visitors

2 790 profile views
 1. vita

  Vad lyssnar du på just nu?

  så j*vla grym!
 2. vita

  En hifinörds bekännelse

  Hmm...har det verkligen varit en rasande utveckling på DACar de senaste åren? Visst dyker det upp en och annan ny modell med endera förbättringar men någon radikal förändring det vette katten. Ökad integration (DAC+Streamer) har förvisso blivit mer vanligt, så även stöd för MQA. Men ljudmässigt var det ett tag sedan jag läste en överentusiastisk rapport. Har utvecklingen seglat förbi mig obemärkt? Utöver ökad integration och MQA, vad är nytt?
 3. vita

  byZan - Nytt i stugan #4

  Tja, det var väl just "test" du använde för att beskriva det du nu gör... Roon är verkligen bra. Och har dessutom blivit bättre över tid. Uppgraderingen till v1.5 innebar flera välkomna förbättringar. Nu funkar t ex den s k radiofunktionen betydligt bättre på det viset att musikbiblioteket nyttjas på ett mer effektivt sätt i selektionen när Roon gör matchade val. Innan denna uppdatering fungerade radiofunktionen så där, urvalet var lite väl smalt. En funktion som jag gillar skarpt och nyttjar frekvent är att Roon identifierar och kan lista versioner av enskilda låtar. Innebär att man kan följa en låts liv - i termer av versioner - framåt i tiden. Detta förutsätter dock att man integrerat Tidal i Roon. Mycket nöje!
 4. vita

  byZan - Nytt i stugan #4

  Vad gäller Roon så ska det sägas att systemet måhända vara lätthanterligt men desto mer man lär sig om Roons olika funktionaliteter desto mer inser man hur j*äkla bra detta system är. Klart imponerande
 5. vita

  byZan - Nytt i stugan #4

  Tack @byZan! Det är nog första gången jag läser på Euphonia om test av Absolare i hemmamiljö. Det kan väl nämnas att hur du beskriver din upplevelse av Absolare är i stort sett identiskt med hur Kerem från Absolare beskrev Absolare Intergrated vid evented på @Perfect sense för en tid sedan, se Jag var själv mäkta imponerad av Absolare! Och när jag tänker efter så är väl det så att en egen stuga med en rekorderlig hifi-anläggning med Absolare som hjärta är exakt det jag skulle behöva! Det är en otroligt bra idé du håller på att realisera Man lyfter på hatten!
 6. vita

  En hifinörds bekännelse

  @Bebop - med all respekt, ditt beskrivna hifi/musikliv framstår en smula omständigt. Men jag utgår ifrån att du är mycket väl insatt i alternativen så detta kan inte vara annat än resultatet av ett aktivt val. Jag tycker dock det är bra att forumet inte enbart består av förenklingsförespråkare (jag själv är en av dem) eftersom diskussionerna blir mer intressanta och mindre ensidiga med röster från dem som valt mer komplexa hifi/musikliv.
 7. vita

  En hifinörds bekännelse

  Hmm..man är redan nyfiken på ’Fas 7’ - vad den nu kommer handla om...
 8. vita

  En hifinörds bekännelse

  Grattis till ett synnerligen fint och intressant val!
 9. vita

  P-Pans Musikhörna

  Ingen brådska. Den som väntar på...
 10. vita

  Vad lyssnar du på just nu?

  Jag kan bekräfta detta. Ngt är knepigt...